Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearts of Iron 4 Discord Atatürk resmi skandalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

ya kastettiğim o bizans-doğu roma için verilen kavganın ciddiyeti ve şiddeti, o lord lambert şerefsizi mesela o başlıkta bana saldırmıştı kuduz gibi:

İŞTE O BAŞLIK

2,5 yıl giden 147 sayfa. hala da uplanır bir gün eminim ki. hani bunlar Atatürk'ü savunan türklere işsiz diyenlerle aynı venn kümesinde. böyle bir kitle yoktu bunlar son 10 yılda filan türeyenler. avrupa ve abd'de yükselen alt-right ile paralel direkt. yoksa böyle tarih meraklısı filan değil direkt kafatasçılar. paradox bizans dlc'lerini beşinci, onuncu sırada filan yaparken ilk defa bu yıl birinci sırada yaptı çünkü bunları sağmak low hanging fruit. tesadüfi kesinlikle değil şu anda 'controversial' sohbetinin başlamasının. aynı muhabbet çünkü zaten ittiriliyor bu kitle tarafından.

Mesaj tarihi:
Laurelin, 24.09.2026 18:04 tarihinde dedi ki:

o male loneliness epidemic ya. (bizans diil evet dogu roma bu arada dogru o lol, fatih kendine roma sezar i demezdi yoksa)

roma takintisi tarihi birsey, amerikanin kurucu babalarida roma weeb i. e iste yeni roma diye kurduklari cumhuriyet, filibusterla, senato oyunlari ile filan gozumuzun onunde aynen roma gibi cokuyor. batili anlamiyor romayi harbi. cok grifter turedi birde stoicism saticilari, classic donem cok guzeldi kafasi vs vs. Nietche bile ozunde "ulan mis gibi medeniyet vardi, woke klise bok etti, bu dingil almanlara kaldi avrupa" diye yaziyor (ki cok sevsemde felsefesini, adam incel be riza baba)

mossad in propagandasi baska 

ne olursa olsun anadolu cografyasinda oturmanin bir bedeli var. 1000 senedir coktuk, 1000 sene daha burada olcaz aga, 2000 yillik reich deluzyonu diil bu ehuhue. cok denediniz cikmiyoruz, cope

İyiki çökmüşüz valla 1000 sene önce, burada su çok güzel 😊

Mesaj tarihi:
Bone, 24.09.2026 17:47 tarihinde dedi ki:

Dün bu tartışmayı inceledim. Bahsi geçen banlamayı gerçekleştiren mod açık açık "Atatürk Ermenileri soykırıma uğratmıştır, bu yüzden de controversial bir isimdir" anlamına gelen sözler söylemiş.

Deseydi ki "oyunlarımızdaki görseller dışında fotoğraf kullanımına izin vermiyoruz, onu değiştirip oyunumuzdan bir fotoğraf kullanır mısınız" diye, hiç önemsenmeyecekti, ve belki kimsenin haberi olmayacaktı.

Ama sanki moderatörün hiçbir hatası yokmuş da, sadece kural hatırlatması yapmışlar gibi davranılması, Paradox'un da körü körüne kendi modlarına yalakalık yapmaya çalışması, işin daha da büyümesine yol açmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Eminim HoI4'ü geliştiren kişiler, Atatürk'ün İTC'ini 1909 yılında terk ettiğini, ve "Ermeni Soykırımı" suçlamasında en ufak bir dahili bile olmadığını biliyordur. Ermeni Soykırımı denilen şeyin esas "controversial" şey olduğunun da farkındadır.

Ama işte zamanında Kanada'ya göçmüş 25 yaşındaki bir cahil veledin eline her türlü yetkiyi vermişler, o da kendince sağa sola emirler yağdırıp duruyor.

Paradox şirketi de gerizekalı PR'cılar tarafından yönetildiği için, but my rulezzzz" diye bu dangalak veledi korumaya çabalıyor.

ABD / Kanada / İngiltere'de yaşamayan herkesi enayi zanneden şımarık veletler topluluğu...

inanılmaz gerçekten adamlar hâlâ ısrarla konunun ne olduğunu anlamayı reddediyor.

sanki "kurallara uyulmasın" istiyoruz gibi davranıyor.

Tie_Fighter diye bir tip gördüm sayfada,

"Things could be done differently, but people always choose the worst option. I hope everyone calms down and sees reason. The Internet is getting worse and worse, and campaigns like the one by the Turks are doing these things."
gibi şeyler yazmış.

Bu adamlar gerçekten mi gerizekalı yoksa gerizekalı taklidi mi yapıyor?

Mesele Türklerin bok yemesi gibi davranmaya çalışıyorlar.

Ama sen çıkıp yarın "Amerikada yaşayan herkes soykırımcıdır, tecavüzcüdür, köle tüccarıdır, o yüzden George Washington ve Abraham Lincoln tartışmalı işler yapan tartışmalı isimlerdir" desen, eminim ortalık ayağa kalkardı, ama bunlar yapılan işi değil buna tepki verilmesini yanlış bulmaya çabalıyorlar.

Ayıp gerçekten.

2026 Bone = BASED

Mesaj tarihi:

inanılmaz yalnız hala bakıyorum, TEK BİR ADET yabancı kaynaktan bununla ilgili haber yok. inanılmaz gerçekten. "bugün ne yazsak da sayfayı doldursak" diye debelenen sitelerin hiçbirinden birşey yok. sadece türk haber kaynakları çıkıyor.

Mesaj tarihi:

Firma "yaa moderatör bi eşşeklik etmiş, pardon. Soykırım falan saçmalamış mod. Ona da çok kızamıyoz real life pic yasak demişiz pratikte uygulamasak da, demek ki kural sıkıntı.  Bakacaz kurala da" dese hiçbişi olmayacak herkes mutlu mesut devam edecekti zaten. Firma bunu yapmayıp bi de tepki topiclerini silip ban sürdürünce o yayıncının dediği gibi "bi modun salaklığı yüzünden firmaya dalma" olmaktan çıkıyo iş.

• Like 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

reddit'te bayağı okuyorum her tarafa yayıldı viral olarak haber sitelerine düşmese de, yabancıların %99'u türklere karşı lmao. yazılanların özeti:

"anti-türklük gibisi yok, belki anti-corporate olmak, ama yok yok anti-türklük daha iyi"

adamlar böyle dlc yapıp sattı ama gidip "modlarımızı yedirmeyiz" ilkesine bu kadar sıkı sıkıya sarılmak. cidden find you someone like paradox looks at their mods.

Sam tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Mesaj tarihi:
Rewendor, 24.09.2026 19:59 tarihinde dedi ki:

Yoksa biliyoz bireysel kararı bireysel tutmayı. Futbolda ban yiyen gene gelip bireysel bize saydırıyor 😅

Sana lafımız yokta mod Kutulu sadece futboldan banlamıyor ki, -10 puan verip 15 gün genel ban atıyor ortada kavga yok küfür yok hiç bişey yokken bile. Sebebi ve neden olan msj bile gösterilmedi!?

Zaten toplasan 15-20 kişiyiz şurada ve böyle böyle kelaynak kuşu gibi giderek azalıyoruz...

Mesaj tarihi:
Shadow, 24.09.2026 20:16 tarihinde dedi ki:

Sana lafımız yokta mod Kutulu sadece futboldan banlamıyor ki, -10 puan verip 15 gün genel ban atıyor ortada kavga yok küfür yok hiç bişey yokken bile. Sebebi ve neden olan msj bile gösterilmedi!?

Zaten toplasan 15-20 kişiyiz şurada ve böyle böyle kelaynak kuşu gibi giderek azalıyoruz...

Yeni forum sisteminde bölüme özel ban yok, tüm cezalar global geliyor. Birini manuel "ban" için ceza sistemini hiç kullanmadan kişinin erişim hakkına girip o bölüme erişimini manuel kapatmak falan amcak gerekir teoride anca, o da hem pratik değil, hem de modlarda öyle bi yetki yok zaten.

Mesaj tarihi:

Ya steamde toplu şekilde review ve puan bombing var diye siliyormuş sanırım Steam artık, bende paradoxun 7-8 oyunu vardır, en azından birkaç gün bekleyip olay unutulunca dalmayı düşünüyorum şahsen asdf

Mesaj tarihi:

bence öyle yapmanın çok esprisi yok çünkü burada esas olan ne kadar çok insanın bu konuya özel tepki gösterdiğini kanıtlamak. şu cevabı kesinlikle vermezlerdi, o steam mesajındaki haliyle kalırdı:

what-do-we-think-of-the-way-paradox-pres

ben zaten bunu görünce gittim negative bastım hoi4'e, doğru düzgün gelmezse review'larının sonucu haftasonuna kolları sıvayacağım library'deki kalan oyunları için, forumundaki avatarımın altı böyle görüldüğü üzere:

a0qhvr2gp3je1.gif

paradox'a sözüm:

dqh7mz45l9091.gif

• Haha 2
Mesaj tarihi:
Rewendor, 24.09.2026 20:23 tarihinde dedi ki:

Yeni forum sisteminde bölüme özel ban yok, tüm cezalar global geliyor. Birini manuel "ban" için ceza sistemini hiç kullanmadan kişinin erişim hakkına girip o bölüme erişimini manuel kapatmak falan amcak gerekir teoride anca, o da hem pratik değil, hem de modlarda öyle bi yetki yok zaten.

Nedanko'ya yük? asdf

@Sam O zaman ben de cmt günü sıradan dalarım Paragöz ente.

Mesaj tarihi:
goldbären, 24.09.2026 20:12 tarihinde dedi ki:

oUnrGSY.png

olm bu adamlarla forumlanır mı ya texassikh ne ben eşşşşşşeğim

benim yazdığım baktığım bir yer değil bu arada, sadece bütün gün ilgili başlıklara bakınca reddit ragefuel gibi arka arkaya dizdi zaten nerede ne varsa çeşitli sublardan lol. beni tanıyor zaten zaten son zamanlarda ne kadar mossad psyop thread varsa diziyor arka arkaya. legit eğlendiren başlıklar olan subları gösterme diye kitleyemiyorum da. downvote bassam da "angaje oldu koy feede" diyor çok pis bu skynet.

• Like 1
Mesaj tarihi:
Sam, 24.09.2026 19:59 tarihinde dedi ki:

reddit'te bayağı okuyorum her tarafa yayıldı viral olarak haber sitelerine düşmese de, yabancıların %99'u türklere karşı lmao. yazılanların özeti:

"anti-türklük gibisi yok, belki anti-corporate olmak, ama yok yok anti-türklük daha iyi"

adamlar böyle dlc yapıp sattı ama gidip "modlarımızı yedirmeyiz" ilkesine bu kadar sıkı sıkıya sarılmak. cidden find you someone like paradox looks at their mods.

OLUM İLLA VERELİM Mİ COŞKUYU

UYUYAN ASLANI UYANDIRMAYIN

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Crusader kings, hoi, eu, victoria redditleri hepsinde top comment ya “berlin’deki evlerinden review bombluyorlar” ya da “faşist ultra-nasyonalistler gibisi yok”. Demin greekball adında bir adamı gömüyorlardı -10 küsur “yunanım ama onlar haklı Atatürk bizi hakkıyla yendi” dedi diye lmao.

cidden internet insanları yakınlaştıracağına uzaklaştırdı birbirinden.

Sam tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Netin ne suçu var @Sam? Rumların 70lerde Kıbrısta yaptıkları kıyımlar çok mu eski? Fırsatını bulsalar bugün daha beterini yaparlar adamlar kin dolular hala. Yine Ermenistanda Türkiyeden geldim deyince bi üstüne saldırmadıkları kalıyor. Yunanlar Egede her fırsatta bugün bile adilik ve çatışma peşinde biliyorsun Egede yaşayan birisin sanırım sende.

Bence netin suçu yok, sadece iletişimi ve karşılaşmayı kolaylaştırdığı için sebepmiş gibi geliyor insana. Oysa ki asıl suçlu bu ulusların çocukluktan itibaren Türklere karşı kinle doldurulmasıdır. 

• Like 1
  • Yeni Oluştur...