Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RAM kurakligi ve yokluk (tesekkurler AI)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Laurelin, 07.01.2026 21:51 tarihinde dedi ki:

7 sene once tasindim oturdugum eve, bir boktan saat taktiydim elektrikli, 7 senede masallag bir kere bile elektrik gitmedi

sonra turkiyeyi hatirliom, gece oyun oynarken bi saat 2-3 arasi istanbulda mutlaka gidip geliodu 5dk dsaffdsa

Amerikan filmlerindeki saatten almıştım yatak odasına fişli. 2 ayda yıldım devamlı saat ayarlamaktan.

• Haha 1
Mesaj tarihi:
df, 08.01.2026 07:30 tarihinde dedi ki:

klasik eski binalar. istanbulun %80 inde yoktur abi proje mi vardı eskiden. sonradan bina ana hattına takılıyor. büyük şeyleri ana sigorta kapatıyor o yüzden can riski olmuyor. ama her daireye hat çekme, kırma işine üşeniyorlar. o yüzden dairelerde daha küçük çaplı dalgalanmalar oluyor. genelde bu şekilde eski binalar. yani binada hiç yok değil ama daireye getirmemişler. elektronikler için o dalgalanmalar riskli.

abi dunyanin en regule bolgesindeyim ve binamda duzgun topraklama yok ahauahu

insaat tarihi 1873

ev yapilirken bole camasir, bulasik makinasini gectim banyo bile yapmamislar, avluya hamam yapmislar, merkezi gazhaneden

mutfak icin sonradan topraklama yapilmis, su borusuna bagli banyado. eger boruyu plastik boru ile degistirdilerse muhtemel topraklama yok ahahaha

bataklik almanlari

• Haha 1
Mesaj tarihi:

deprem yok abi sizin orada. altyapı çok sallanmıyor o yüzden. kasımda 3.4lük deprem olmuş, son on yılda ölçülen en şiddetli depremlerden birisiymiş. nemden koruduğun sürece dayanır o altyapı. 

Mesaj tarihi:
Laurelin, 04.01.2026 18:42 tarihinde dedi ki:

ayni magza, ayni ram, 1 aylik fiyat farki. 

istifleseymisim temiz 300-400 euro kolay para

mQ4Tt6X.png

ozyY32J.png

buda eski ram im

8OQTjHY.png

RnSK2qh.png

altin almayin, ddr5 alin

(YTD)

560 euro oldu fiyati 10 gunde 30 euro artti afsdafdsa

https://www.megekko.nl/product/7962/1085460/DDR5-Geheugen/Corsair-DDR5-Vengeance-RGB-2x16GB-6000-White-CMH32GX5M2B6000C30W-geheugenmodule

YTD

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 14.01.2026 22:00 tarihinde dedi ki:

genel bi geçirmece var.

şunlar benim ram'ler ddr4, neredeyse 10 sene önce aldım 2 set. bak 10 sene öncenin ram'i.

kqxxJHF.png

hatta daha da saçmalayanlar var

WbqQIVA.png

abi bende alttakinin 16x2 si var. zengin olmuşuz haberimiz yok.

Mesaj tarihi:

Oyun konusunda iyi bir internet hızınız varsa yeni bilgisayar toplamak pekte mantıklı degıl gıbı (onlıne fps oynamıyorsanız).Aylık 119 tl geforce now(kasım ındırımı ile yıllık) yıllık 1300 tl .suan pc almaya kalksam herhalde 32 gb ram ıle 100 bını gecer.

Mesaj tarihi:

ülkemizde internet çoğu yerde stabil değil. anlık dalgalanma vs oluyor. elden ring bosunda 2sn anlık teklese çok pis söversin. tabi civ vs gibi oyunlar oynayanlar için fln çok iyi sistem.

Mesaj tarihi:

tldw: 5060 ti 16gb ve 5070 ti end of life status, şu an rafta ne varsa onlar satılacak.

neyse ki asus servis macun yenileyip geri yollamış, para iadesi yapsalardı büyük patlamıştım. macun 6000’lere kadar götürür umarım.

• Nasi yani? 1
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Daha yeni 5070 Ti almıştım bu sefer zamanlamayı tutturmuşum 🥹

Bellek krizinden dolayı 16 GB olanları sonlandırıp 8 GB'a ağırlık verecekmiş maalesef 🤦‍♂️

Mesaj tarihi:
Sam, 15.01.2026 14:23 tarihinde dedi ki:

tldw: 5060 ti 16gb ve 5070 ti end of life status, şu an rafta ne varsa onlar satılacak.

neyse ki asus servis macun yenileyip geri yollamış, para iadesi yapsalardı büyük patlamıştım. macun 6000’lere kadar götürür umarım.

mythic prankster seysi var onu yapalim d4 sdafdsa

gecmis olsun

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

anladığım kadarıyla eol değil henüz ama arz daralacak, bellek çiplerini daha pahalı modellere yöneltecekler.

neyse 4070tis geri geldi, uzundur kafamı dinleyebiliyorum gene, hot spot 110'dan 70'e düşmüş. macun yenilemişler, pad istemiştim ama yapmadılar. bakalım ne kadar dayanacak bu sefer.

• Yeni Oluştur...