razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2025 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2025 abes preyden sonra aşırı şüpheliyim. weyland yutani androidi kız, ordan biraz daha ilgimi çekti. çakılmış bi uzay gemisi de var sanırım bi sahnede. ama predator'ın saç stili bunları nötrledi.
razzRaziel Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2025 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2025 predators gibi kolaycılığa kaçan bir senaryo. bi karikatür var ya şirket toplantısında iyi fikir vereni camdan atıyolar, hah işte o atanlardan birinden gelmiş. iş yapar ama, artık formülü biliyolar ne de olsa.
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2025 (düzenlendi) Badlands net 8/10’du, 1&2 dışındaki en iyi predator filmiydi direkt. Şaşırdım prey’den sonra bu kadar güç dengelerine saygılı bir film yapmasını adamın. Hem film olarak keyifliydi, hem karakter dinamikleri iyiydi hem de evrenin içinde bir konu olarak düzgündü. Spoiler Dek iyi, thia çok çok iyi karakterler, ikisini de beğendim ve ilişkileri yakınlaşan zıtlar gibi olsa da bromance veya aşk eksenine dönmeden saf yoldaşlıkta kalması doğaları gereği çok iyi oldu, merak ettiğim kadar iyi çıktı. genna gezegeni çok iyi, yaratıklar çok iyi, yautja kapışmaları çok iyi, synth ekibi çok iyi, çok iyi olmayan birşey gelmiyor aklıma hatta. İlk baştan son ana kadar hem aksiyon hem macera hem mücadele dolu dizgin. İmkan varsa sinemada gidin predator hayranıysanız, gitmemiş olsaydım şahsen üzülürdüm. Streaminge gelince tekrar izleyeceğim hemen. Bu kadar iyi sci-fi action zaten nadir ama bu kadar iyi predator bu binyılda gelmedi. Kasım 19, 2025 Sam tarafından düzenlendi
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2025 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 20, 2025 Eğlencelik filmdi. Kendi vizyonu içinde bende de 8/10 çalışır. Eğlencelik, aksiyon sci/fi.
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 20, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2025 ne izlediniz topağında yazdığım gibi, güzel bir guardians of the galaxy filmiydi sdf.
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 predator ve android'i insanlaştıralım, insanlar buna bayılıyor ana fikriyle yola çıkan komikli pg 13 animasyon Spoiler hayırlısıyla ai biraz daha gelişse de şu maksimum seyirci memnuniyetini hedefliyen ve klişe hoşnutluk formüllerini kullanan filmler yerine gerçekçi ve hardcore fan yapımlarını izlesek.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 (düzenlendi) ya konu işte oedipus öfkesini biraz herkülün maceraları gibi yapalım predatörümüzü de kahramanımız sayarız her şeyi tepe taklak yaparız kavga dövüş gülmek ekledik mi bu film oluyo. predator alemininin küçük bir parçası what if'i gibi kalacak olsa, belki dizi bölümü olarak daha güzel gelirdi. ama şu sıra da film yok gerçekten yani o yüzden izletti mi izletti. bence mel gibson'ın apocalypto filminin birebir aynısını yautja ırkına uygulasalardı bak o zaman mükemmel bir film çıkardı ortaya. Aralık 1, 2025 sanssizsansli tarafından düzenlendi
Sam Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 androidler en baştan beri insansı zaten? burada yeni denenen predator'ü ana karakter yapıp onun gözünden bir hikaye anlatmak. antagonist olunmayan bir rolde ne yapılabilirdi, hiç denenmese miydi? prey gibi aynı şeyi tekrar çekip aptallaştırmak yerine yeni birşey denenip bu sefer saçmalanmamış, "ya bu karakter gerizekalı gibi davrandı başrol kazansın diye" gibi bir durum da yok, nedir gerçekçi olmayan mesela? p.s: gökada zabıtaları bunun onda biri bile etmez.
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 ya @Sam kendin çektiğin film gibi savunmuşsun. androidler böyle insansı değildi şimdiye kadar (bir istisna var ona da değinicem). her ne kadar insansı davranmaya çalışsalar da her zaman donuk bir surat ifadeleri olurdu. ve olağan insansı davranışları da tamamen insanlara companion olacakları ve onları iyi hissettirmeleri içindi. ama surat ifadelerini kısa bir süre takip ettiğinde anlardın. hepsi de çok iyi androidler sadece kız hariç (istisna o). şu fassbender harika bir android favorim (hatta şu an oynadığı casus dizisinde de yine mimiksiz bir karakteri oynuyor, full poker face ve sahte mimikler) ama diğerleri de çok iyi. hatta romulus'u sevmememe rağmen siyahi androidi top 2'me yükseldi aşırı iyiydi. istisna ise resurrection, çünkü ordaki kadın android direkt %100 insandı bundaki gibi. zaten evrenine şirk koşmuş günaha bulanmış en zayıf film resurrection. mantık üzerinden yürürsek hepsinde sorunlar var ve her filmde eleştiriyoruz da, bu ayrı seviyeydi. neyse ordaki kız tamamen insandı ve hatta ripley fazla insansın, insanlar bile bu kadar değil falan diyordu. velhasıl, bu filmde de android benzer şekilde aşırı insan. o kadar insan ki belden aşağısı kopuk olmasa ve çükko robot ses yankısı olmasa android olduğunu anlamazsın. mimikler ve konuşmadan önce uzağa dalmalar falan. hatalı demiyorum bak, zaten resurrection sonrası geçiyormuş bu film baktım. yani diğer tüm filmler 2100'ler iken bu resurrection ve badlands 2300+ geçiyor. daha gelişmiş bir dönem. yani gemini bile şu an uuhm hmmm falan yapıyo konuşurken insansı olmak için. ona ok. gelişebilir robotlar. dönemi de kotarmışlar diğerlerinden ayırıp. ama neden? full synth görevde, insanın bulunmadığı filmde neden insansı robot? "anne, bize duyguları verdi ki canlıları daha iyi anlayalım." o ne ya. neden diyorum çünkü bir robotun insansı olması aşırı derecede inefficient. konuşmayı bırak sessiz bir şekilde ilerlemeleri lazım hepsinin. ama işte dediğim gibi sevelim diye. bi de diğer kötü olanı sevmeyelim diye tek göz yapmışlar allahım... high tech print bitmiş orada yetememiş ve gözü basamamış falan. random sahne açıyorum, bak bütün mimikler oyunculuk %100 insan ya. https://streamable.com/ekqs4c predator ise, predator falan değil ya. film de zaten predator değil. dalga geçeyim diye pg13 dedim, imdb'ye bakarken gördüm şimdi hakkaten pg13 yazıyor. al çocuğunu götür filmi. warcraft'tan orku desen filmde bişi değişmeyecek veya ne bileyim avatar'dan bi karakter desen. predator'luk hiç bişey yok ya. ne tıkırdayak konuşmalar, ne ses efektleri, neredeyse predator vision koymamışlar bile. vermişler kör bi ışın kılıcı (az ışınlı, böyle ucundan). zaten konuşmaya başladıkları an wtf oldum. bu zamana kadar bunlar ya tıkırdalılar ya da pro bi şekilde sessiz takıldılar. ve yani bunlar böyle afrikalı kabile gibi takılmıyolardı. baya baya canavarlardı. en iyisi ilk filmdeydi, sonra çok değişti sadece bu filmi eleştirmek olmaz tabii (örümceğe benzeyen bile var). ama burda da baya marvel'den çıkmış lizardman gibi bişey ya, super kahraman tadında. bunların tabii ki sadece antagonist kalması gerekiyordu, başka gezegene gidip sırf tatmin olmak için öldüren bir ırk, full savaşçı. neyine arkadaş ediniyor allesen. ya al bi tane ergen alien'ı koy insanlaştır onun hikayesini anlat, onun gibi bişey şu yapılan. zamanında şu sahne bile fazla insansı diye çıkartmış adam filmden.
Sam Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2025 (düzenlendi) kendi çekmemlik bir savunma yok, aynı adamın yaptığı prey'i bayağı gömdüm burada insanlar p1 ile yarıştırırken kendi başlığında çünkü aptal aptal olaylar yaşanıyordu sırf main char kazansın diye. yoksa adamın yapmaya niyetlendiği şey yanlış değildi, yeni birşey deniyordu ama uygulamada becerilememişti. saçmalama olmayan bir senaryo ile düzgün bir iş çıkarabilmiş ortaya. androidlerin hepsi iyiydi bugüne kadar, romulus'taki tek iyi karakter androiddi hatta. o listeye son diziden kirsch'ü de eklemek lazım. resurrection'ı silmişim zihnimden tamamen çok şükür birşey kalmamış, yorum yapmayayım. badlands'den birebir aynı android performansını beklemek bence yerinde değil çünkü belli ki tarih olarak hatırı sayılır ölçüde ileride: Spoiler insanoğlu predator'leri tanımış, üstüne derinlemesine bilgi edinmiş, bugüne dek ilk defa bu ölçüde gördük. dahası vücut ikiye ayrılınca otonom çalışabiliyor, filmdeki diğer mass production androidlere kıyasla çok daha gelişmiş ve hatta custom bir model, prototip bile olabilir. yani atıyorum 150 yıl önceki ash veya 200 yıllık david ile aynı niye olsun kapasite olarak? alien world'de gittiler transhuman seviyesinde üretim yapabildiklerini gösterdiler ki benim anladığım burada ondan da ileri bir tarih. custom prototip bir model cutting edge performans gerektiren bir gezegene iki liderden biri olarak gönderiliyor. ben bugün kadar her filmde döneminin kapasitesi neyse elinden en iyi gelen şekilde insansı olmaya çalıştıklarını gördüm. filmde ucuz mass production olanı da var. bence bu custom prototip ile ikisi arasındaki fark iyi yansıtılmış. romulus'un dandik bozuk olanı usb'den upgrade yükleyince chatgpt olabildiyse niye burada biraz daha ötesine geçilmeye çalışmasın? niye neden? yani insan olmayan görevde synth yollamayalım o zaman bipedal veya tracked araç yollayalım, ellere filan da gerek yok vantuz filan kullansınlar. yani kusura bakma da bayağı nitpicking bu dediğin, alien earth'de neden 100+ yıllık göreve insan yollamışlar hani full synth yollasalardı. veya aliens'da insan yerine synth squad yollasalardı. veya ash yapılabiliyor madem neden uzay kamyonu sürüyor insanlar, koyun 10 tane ash istediğiniz gibi yumurta buldukça taşıtırsınız sorun olmadan. kartala binip yüzüğü atsalardı gibi bu. alien evreni synth'leri yaygın olarak kullanıyor, burada da kullanmışlar işte. abi predator antagonist değil filmde, o söylediklerinin hemen hepsinin açıklaması yani. hani maske gemide kaldı ve alet edavatın çoğu başlarda kaybedildi, onları plot point olarak kabul etmedin ama buradaki olay predator'ün p1'de dutch'ın düştüğü duruma düşmesi. plasma cannon sıkmadan, invis basmadan da yautja'ların nasıl spartan modeli yetiştirilip düşük tech olsa bile kapıştığını gösteriyor. hani sen p1'deki olay hiç değişmesin istiyordun belki onu bilemiyorum da p2'de değişti, canavarlıktan çıktılar bunlar uzay safarisine çıkan bir kabile oldu hani 92'de oldu bitti kapandı mevzu. insanlar da sevdi ve bu yönde devam etti. kendi dillerinde konuşmuyordularsa bu solo antagonist takıldıklarından ötürü, daha ilk filmden itibaren dalgasına insan taklidi yaptıklarını biliyoruz. kendi türü içinde konuşamayan, iletişim kuramayan bir türün uzay yolculuğu yapacak teknolojiye erişmesi mümkün değil zaten hani nitpicking yapayım ben de biraz. yani sen konsepti beğenmemişsin, "antagonist kalmaları gerekiyordu" görüşüne saygım var ama bundan temelli eleştirilerin genelde. ben de püristim, hala da p1 en iyi ama ayrı bir perspektifi alıp 30 yıldır yapılmayan kalitede sunmuşlar. alien earth ve prey gibi konseptte güzel başlayıp sonra main char kazansın diye saçmalayan kaç tane film gördük bu iki setting'de, ben izlerken şaştım yani. daha iyi olabilir miydi, belki ama cutting edge android niye %25 daha insan 100 yıl sonra filan değil sorunlar. benim tek eleştirmeye değer bulduğum şey ama armudun sapı, üzümün çöpü olmasın diye yazmamışım hadi yazayım: Spoiler maymun bebekle grogu gibi bir ilişki geliştirmeye gerek yoktu, bence filmin tek pg-13 kısmı oydu göze batan. sonda ekine katmasalarmış da bence bu gökada zabıtaları benzetmelerine maruz kalmasaymış keşke. neyse prey'de amerikan yerlisi tauntuyla kendine hekşat atan predator kadar çocukça değil gene buna da şükür. Aralık 1, 2025 Sam tarafından düzenlendi
Raze Mesaj tarihi: Aralık 2, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2025 eğlenceli filmdi, ben zevk aldım. predator filmi dersem 5/10, yaratıklı aksiyon dersem 7/10
Bone Mesaj tarihi: Aralık 3, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2025 şimdi en iyi Predator filminden en kötüsüne doğru sıralasak ne oluyor, belirleyebildiniz mi? ilk iki Predator filmini sevmiştim, AvP 2 oyununu da sevmiştim. bi ara Predators çıkmıştı, Alice Braga ablayı çok sevmiştim orada. ama sonraki filmlerin animasyonların spinoffların felan hiçbirini izlemedim. ona göre bir şey izleyesim var.
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2025 benim listem: 1>2>Badlands>Predators>AvP>Prey>The Predator>AVP2 killer of killers'ı henüz izlemedim bakacağım bir ara dingin kafayla. 1
Öne çıkan mesajlar