Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Odyssey - Nolan

Öne çıkan mesajlar

• 5 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

aman yarabbi ne kadar kötü görünüyor ya. mcu zırhlarını giydirmişler plastikten. ZAAAAAAANNNNNN efektlerini de spamlamışlar off. yunanlara acıdım.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Dunkirk kötü filmdi mesela ama savaş atmosferini iyi vermişti, o açıdan beğenmiştim. Nolan'ın filmlerini zaten sinematografik açıdan değil, gösteri gibi izliyorum.
Bunda da umarım öyle bana hitap edecek bir şey çıkar. Yalnız şu siyah zırh olayı çok yayıldı. Savaşçı olunca herkes siyaha büründürüyor, oysa savaşçılar rengarenk eskiden.

• Like 1
Mesaj tarihi:
progamer, 22.12.2025 23:04 tarihinde dedi ki:

youtube un bitrate yetmiyor artık. Giderek de kötüleşiyor. Gerçi trailerı da bari 4k yükleselermiş.

hayır videonun içinde tam o çimenli denizli yer düşük. özellikle yutubdandır herhalde diyerek farklı browser vpn ile bile baktım öyle absürd geldi. şimdi baktım hala öyle. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

bi boka benzemiyor gibi duruyor film ama toplar oscarları, ne de olsa adamlar yunan tarihini kendi tarihleri olarak görüyorlar.

Shadow tarafından düzenlendi

ridley scott'un sword and sandals filmlerinin tatmin edici bir sinematografisi oluyor izletiyor. genel olarak zaten ben hep seviyorum bu genreı. 

tarihi gerçekçilik noktasında çoğu holywood filmi sinema anlatıcılığı açısından tarihi gerçeklere kıymak zorunda kalıyorlar. şimdi az buçuk nolanı biliyorsak zaten tek gayesi o alternatif gerçekliği iyi göstermek. adamın bi estetik algısı var, önceki filmlerindeki dokuyu buraya aktarmaya çalışmış. gerçekçilik açısından meh cidden ama sinematik olarak nasıl hissettireceği önemli. zaten odysey filmi izleyeceğimizi bile sanmıyorum. ana konu o gibi görünür ama kesin başka bir şey anlatır nolan sdf.

mesela evet eski çağlardaki zırhlar böyle değildi, hatta filmin geçtiği dönemdeki zırhların rengini falan bırakın kendisi bile zırh değildi. linen renkli kumaş falan...

o batman kılıklı zenci de achiles herhalde sdf.

yalnız matt damon'ı çok beğendim cuk olmuş.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
goldbären, 23.12.2025 01:01 tarihinde dedi ki:

hayır videonun içinde tam o çimenli denizli yer düşük. özellikle yutubdandır herhalde diyerek farklı browser vpn ile bile baktım öyle absürd geldi. şimdi baktım hala öyle. 

şu bi tık daha iyi gibi geldi bana ama hala düşük bitrate evet. şimdi biraz daha dikkatli baktım aslında sıradan askerlerin zırhları normal görünüyor ya ben daha sert şeyler sandım achilese gitmiş aklım. renk konusu estetik ama.

ojw5lwn.png

şu bi tablodan falan mı esinlenildi acaba.

imdb castta belirtilmemiş ama o maskenin altındaki dudaktan tanıdım. benny safdie achilesi oynuyor galiba. o zaman zenci değilmiş sorry.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Tarihsel veriler üzerinden bir yapım yapmamış Nolan, fragmanda zaten çok bariz bu. Yani destanın 8.yy'da yazıldığı tahmin ediliyor ama asıl derlenmesi Peisistratos zamanında. Destan ise  tarihsel olarak yaklaşık M.Ö  12.yy'a tekabül etmekte.  Yani Destanın yaşandığı dönem ile ilk yazıya geçirdiliği tahmin edilen dönem arasında zaten üç yüz yıl var, daha sonra tam olarak düzenlenmesi için bir iki yüzyıl daha geçiyor.

Antik Atinalılar, destanı okudukları zaman Odysseus ve tayfasını, gemilerini tıpkı kendi dönemlerinde yaşadıkları şekilde düşünüyorlardı ve ona göre tasvir ediyorlardı. O yüzden Nolan'ı buradan yargılamak yanlış olur. Mesela miğfer ve zırh tasvirleri de kendi dönemlerine göre yapıyorlardı. Nolan, destandan kendi çıkardığını Sinematografik olarak yansıtacak. 

Fragman tercihinde karanlık ve mistik atmosfere vurgu var, tek anlaşılan o. 

Mesaj tarihi:

Ya bu hıkaye sey degılmı. Truvada truva atı fıkrını ortaya atan krala tanrılar kızıyor. Gerı donus yolunda cesıtlı maceralar falan yasıyor. 

Ancak yıllar sonra donebılıyor gıbı bısıdı. Cok uzun zaman once okumustum.

Mesaj tarihi:
Valvyn, 23.12.2025 21:03 tarihinde dedi ki:

Ya bu hıkaye sey degılmı. Truvada truva atı fıkrını ortaya atan krala tanrılar kızıyor. Gerı donus yolunda cesıtlı maceralar falan yasıyor. 

Ancak yıllar sonra donebılıyor gıbı bısıdı. Cok uzun zaman once okumustum.

evet.

tepegöz, şarkı söyleyen onunla tayfaları büyüleyen deniz kızları falan filan vardı ben de onu hatırlıyom bitek

• Yeni Oluştur...