Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile 2

Milamber

Öne çıkan mesajlar

İnşallah oyunu kolaylaştırmazlar milletin ağlamaları yüzünden. Çünkü şu anda sadece bosslar değil oyunun her anı çok zevkli, her an tehlike. Yok işte sabret 40-50 saat her şey endgame de başlıcak gibi bir durumdan kurtulmamız çok iyi oldu. Beklediğimden daha çok zevk alıyorum oynarken. 

AmoRPHouS tarafından düzenlendi
  • Like 3
Sosyal ağlarda paylaş

Abi lig var bu oyunda daha eklenmemis actler var bu yavaslikla bu oyun tutmaz 3 ayda bir yapilmaz sil bastan. Ben cok oynayamadim act 2ye gelebildim sadece fakat bu hizla actleri bitirip 3 ayda bir endgame kovalamak cekilecek cile degil. ilk kez oynadiginda guzelde sonrasinda bayar.

Hayir bu oyun yeni de degil herkes poe1 in eksikliklerini tamamlayip daha guzel bir sey beklerken bambaska bir oyun yapmislar ismi disinda ayni diyebilecek sey tek el parmaklarini gecmez. Ben sahsen suanki halini begenmedim uzun soluklu bakacaksak olaya yoksa grafikler, mekan tasarimlari, act bosslari falan cok iyi. Gercekten ruthless 2.0 olmus bu.

ad3m tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ya şeyi demişlerdi ama sanki. EA'da endgame e odaklanabilmek için act4-5-6 yapmadık bunun yerine act1-2-3 iki kere oynanacak gibi hazırladık diyorlardı. zorluğun sebebi bu iki kez oynatmak olabilir. çok ilerlemedim henüz tahmin yürütüyorum 😄 act3 bitiren var mı mesela aydınlatabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Kolaylaşıyor ya devam ettikçe, skilleri açıyorsun item alıyorsun falan bi noktaya geliyor karakterler. Biraz daha öğrenmemiz lazım işte ben lightning sorcla lvllamaya başladım ama gear + yeni gelen cold skilleriyle colda dönünce bossları da rahat kesiyorum artık, görüyorum cast on freeze cometler frost wallar gelince millet act3 ve sonrasında facerolluyor bossları, keza monklar darth maul gibi bam bam bam kesiyor,  hatta bi tane armor shred + stun warrior bile gördüm bossu neredeyse stunlocka alan, yani öğrenmek kadar power creep / zorluk grafiği de eğik şu anda biraz. Bide currency hiç öyle bahsettikleri gibi düşmüyor, 1-2 gelen exalta güzel item alınca bi anda resim değişiyor tabi. SSF oynasam hala ağlıyor olurdum heralde, öyle şanslı slamler falan çok az denk geliyor çünkü.

Nümerik mekaniklere baktığın zaman çok bi değişiklik yok gibi, resist/armor düşür penetrate genel akış, ama tek skill kullanmak diye bişey yok iyi bült olacaksa mutlaka belli skilleri kombine etmen lazım. Sadece early gamede çok daha az seçenek varken zorluk yine üst seviyede ki bence ona bi ayar gelecek. İşte oneshotlıyor bosslar dodgeları zamanlamayınca, ona da elimiz alışacak bi noktadan sonra. Ki ben dodgelanabilir boss oneshotını her türlü div/h optimize edilmiş atlasın verdiği saçma rare oneshotına tercih ederim, umarım o bloat geri gelmez mevcut zorluk benzeri bi progress devam eder maplerde.

Sosyal ağlarda paylaş

monk ile act1 kurt boss'u yeni dövebildim.2 kez build değiştirip 10+ kez ölerek :d

oyun zevkli , bambaşka bir oyun olmuş. dedikleri gibi "d2 + souls like" benzeri ilk poe'dan bambaşka bir oyun olmuş , poe1de şikayet ettiğim herşeyi düzenlemişler. güzel yavaşlatmışlar oyunu , 5 flask yerine 2 tane , diğer 3ü item olarak alınıyor ve çeşitli durumlarda triggerlanıyor anladığım kadarıyla.

önümüzdeki sezonlarda muhtemelen bosslara bi ayar çekerler. çünkü bu şekilde yorucu campaign'i insanlar 345345 oynamak istemez diye tahmin ediyorum.

controller'la oynuyorum , keyboard/mouse geçişi yine karakter değişimi ekranı veya ana menüden yapılıyor büyük değişiklikler farketmedim bu alanda. 

şimdilik sardı bakalım.

bu arada şu guild'e nasıl giriyoruz? bi komut/ekran bulamadım.

Sosyal ağlarda paylaş

Monkla kesemiyorum wolf bossu. Yine denicem de cold monk gittim dps yetmiyor. Melee skillere (palm vs) hic vermedim bisileri kaciriyorum heralde. Passivelere bakiyorum cok dmg boost da goremedim, supportlari mi yanlis verdik acaba. Isin ilginc li drop rate dusuk hani item farmliyim geliyim gibi bir durum yok sanki.

genele bakacaksak oyun muthis. Tam istedigim gibi: zor, tonlarca loot dusmuyor, sistemler asiri karisik degil ama customizable ve asiri derece tatmin eden feedback var oyunda. Spell atiyorsun dodge larken cancelliyor filan bayildim. Cilgin d2 fani oldugumu yazmisimdir cok kez, tam istedigim hyalimdeki diablo oyunu olmus sanki. Umarim zorlugu ve itemizationu bozmazlar.

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ekleniyor direk, raw damage veren modifierlar early game de baya etkiliyor adds x to y, z type damage modifierlari baya iyi early/mid game. bayadir guzel quarterstaff dusmedi act2 basi artik dps'sizlikten mana bitiyordu boss kesicem diye takildim. gittim bastim currency'i hayvan gibi bi quarterstaff yaptim kendime faceroll'a dondu.

Sosyal ağlarda paylaş

Act1de olduğuna göre lvl11-12 bandındasın heralde, şöyle bi search yaptım en yüksek dpsli quarterstafflar, 1 ex varsa direk alabilirsin.

https://www.pathofexile.com/trade2/search/poe2/Standard/lqOBq7wIV

Şu anda online olanlar 75 dps bandında, ama offline olanlardan oyuna giren olursa 95e kadar çıkıyor bu fiyatta. Olay lvlına uygun en yüksek dpsi (ya da caster bonuslarını) veren itemı bulmakta.

Sosyal ağlarda paylaş

Tamamdir sagolun, eski oyunda da boyle miydi - cast edilen skill silaha mi bagliydi, bu sistem biraz d3-d4 gibi sevmedigim bir sistem ama en pratigi heralde artik bu oyunlarda. 

Ben hala d2 kafasindayim, spell dmg ayri silahin melee dmg i ayri gozuyle bakiyorum. Atiyorum adds 3dmg to physical attack veren ringin veya increased physical dmg diyen staffin benim attigim cold skill e dmg vermemesini tercih ederim ama oyle degil gibi. 

Ya da belki monka ozel bir durum cunku convert ediyor sanirim physical i galiba onu kacirdim ben.  Indirekt etkiliyor.

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Sen monksun, abilitylerin base attack damageınla scalelanıyor (eğer monk grubu attacklardan kullanıyorsan tabi, gidip direk spell de kullanabilirsin o ayrı).

Her skillde neyle scalelandığı yazar, attack skillleri için mesela %85 of base attack damage diye yazar, skill lvlı arttıkça bunlar da artar ama atıyorum lvl1 skill silah damageının 80% ini vuruyorsa lvl20 skill en fazla 200% falan olur , asıl damage scaling o %x in temelini oluşturan silahın dpsinden gelir. O yüzden attack based buildlerle oynarken dpsi yüksek silahları arayıp kullanmak gerekir. (ps : melee damage scaling PoE1e göre gem lvllarıyla daha fazla scalelanıyor)

Spellerde durum bunun tersi, speller silahın melee damage statlarından hiç etkilenmez, skill lvlıyla scalelanır. Atıyorum lvl1 bi firebolt 10-15 damage veriyorsa lvl2de 20-25e çıkar, lvl20de 500-750 vuruyor olur. Caster silahlarında da %increased spell damage, işte atıyorum cold damage vuruyorsan % increased cold damage gibi statlar, bide +2 to all spell skill levels gibi statlar ararsın. PoE1de de böyleydi bu durum, ama hem early game crafting daha kolaydı düşük lvl orblar morblar daha çok düştüğü için, hem de bi ton vendor recipe vardı base itemları vendora verip garanti caster ya da melee weaponları alırdık falan.

Ha physical damage to attacks veren staffın senin cold skillinle de alakası şu, senin o cold skillde şöyle bi ibare vardır : 60% of physical attack damage converted to cold. O yüzden silahının base physical dpsi çok önemli, cold attackların scalingi de ordan geliyor.

tldr; skillerin üzerine mouseover yapın, alt a basın çıkan popuplardaki tüm detayları okuyun. Oyunun mekanikleri başta karmaşık gelebilir ama çok tutarlı bi zemine oturuyor, okuyup öğrenince çözersiniz.

axedice tarafından düzenlendi
  • Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

PoE'de 3000+ saat harcamıştım betasından beri gir-çık. Ya abartıyolar yine, o kadar değil demiştim reviewlar geldikçe. Dayanamadım aldım. Valla ea falan ama nefis. Zorluk morluk çok iyi bence. Umarım ileride PoE gibi tek skill'e basayım tüm haritayı cortlatayım olayı olmaz. Oyunun hızı harika. Hurraaa, geldim vurdum kırdım yok en azından. Evet, loot table çok kısık farkındayım, bunun direkt etkisi var ama ne bileyim, güzel geldi. Aferin.

Guild kurduysak atın invt pls. Karakterim: Antikaleyla

Selamisahin tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...