Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim kayboldu


ArdaAkk2214

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar yaklaşık 6 gün önce kedim kayboldu. Bizim apartmanda bodrum katında 1,5 ay önce bir kedi doğum yaptı hep orda kaldılar ailece ve sonra artık dışarı çıkma vakitleri geldiğinde dış kapıyı açık bıraktılar ve nasıl denk geldiyse ben evden çıkarken kapıdan çıkmış ve dış kapıyı açtıklarından çıkmış olabilir. Sokak sokak aradım ilanlar astım uzun mesafelere bile astım, geceleyin ve sabah erken vakitlerde aradım ancak bulamadım. Birçok bahçe ve depo gezdim astığım afişlerin üstüne yağmur yağdı çoğu çöp oldu  Kartal Esentepe de oturuyorum ve arayan bir kişi Soğanlıkta gördüğünü söyledi yani 2,2 km gitmiş ve aynı zamanda e5 in üzerinden gitmiş demek oluyor ama bana göre imkansız diye düşünüyorum karıştırmış olabilir. Kedim çok korkak zaten bazen evin içinde öbür kedim koşsa korkup yatağın altına saklandığı da oluyor ama onlarla güreştiği de oluyor yani hem cesaretli ama aynı zaman da korkak. Geçen salı 18 den sonra kayboldu civarda kamera gördük gidip sorduk ama onun da belleği yokmuş sorun şu ki apartmandan çıktı mı emin değiliz yani bodrumda yoktu ama çatı da tavan arası var çok karanlık bir yer biz oraya mama koyduk ve ertesi gün mama yiyilmişti. Genelde evin kapısı açıkken üst kata çıkar belki de tavan arasına gitmiştir diye düşündük. Çok heyecanlandık halen daha mama bıraktım su bıraktım ancak bugün gelip yiyen olmadı sanırsam geceleyin yer ama bugün çatıya baktığımda adım sesleri duydum baya korktum çünkü fare de olabilir diye endişeleniyorum. Yürüme sesleri geldi defalarca tırstım bakamadım. Fare yoktur orda dedi yöneticinin eşi ama bugün birkaç kez baktım her gidişimde 2 kez kaçma sesi duydum. Keşke anlasam onun kedim mi yoksa fare mi olduğunu. Sizce napabilirim? Aramaktan çok yoruldum 17 yaşındayım pek bütçem de yok elimden geldiğince afiş asıyorum ama bazı vicdansızlar arasından yırtanlar bile oluyor afişleri maalesef  Sizce napabilirim çatıdaki kedi mi yoksa başka canlı mı nasıl anlarım? Ve kedimi bulmada nasıl bir yol izlemeliyim? Çok teşekkür ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla dışarı kactiysa bulman artık mucizelere kalmış maalesef. Çatı arası için aklıma gelen çok güzel mamalar salamlar falan koyup telefondan WhatsApp araması yapıp kuytu Bi yere koymak çatıda mi değil mi belli olur kısa sürede zaten izlersin diğer telefondan. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her zaman yemek verdiğinde nasıl sesleniyosan dışarda eve girip çıkarken seslen etraftaysa muhtemelen aç olduğu için gelir. ama çok da umut bağlama yani, normalde dönüp bulabilmesi lazım ama yine kediden kediye de değişiyor karakter ve yetenek aynı insanlardaki gibi. bi de korkak bi kediyse dışardaki kedilerle/köpeklerle etkileşimi yüzünden (ağzına vurmaları genelde) psikolojisi savaş sonrası askerler gibi kayabiliyor. o da davranışında çook büyük değişikliklere sebep olabiliyor.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel, 05.06.2023 20:47 tarihinde dedi ki:

her zaman yemek verdiğinde nasıl sesleniyosan dışarda eve girip çıkarken seslen etraftaysa muhtemelen aç olduğu için gelir. ama çok da umut bağlama yani, normalde dönüp bulabilmesi lazım ama yine kediden kediye de değişiyor karakter ve yetenek aynı insanlardaki gibi.

Haklısınız teşekkür ederim evet sesleniyorum dışarıda ve çatıda ama gelmiyor. Çatıda yürüme sesi geliyor sadece ama o da kedi mi bilmiyorum. Çok korkak acaba korkuyor da ondan mı çıkmıyor diye düşünüyorum ama İnşAllah bulurum teşekkür ederim tekrardan

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe, 05.06.2023 20:47 tarihinde dedi ki:

Valla dışarı kactiysa bulman artık mucizelere kalmış maalesef. Çatı arası için aklıma gelen çok güzel mamalar salamlar falan koyup telefondan WhatsApp araması yapıp kuytu Bi yere koymak çatıda mi değil mi belli olur kısa sürede zaten izlersin diğer telefondan. 

Mantıklı fikir aslında teşekkür ederim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty, 06.06.2023 09:35 tarihinde dedi ki:

Umarım bulursun ama bu senaryonun benim gördüğüm versiyonları genelde mutlu sonla bitmiyor. Düşününce ne kadar çok versiyonunu duymuş/görmüşüm; en kötüsü 10 yıl sonra babadan gelen itiraf sanırım.

Merak ettim ya anlatsana, azcık hüzünlenelim 😕

Benim aile evindeki kedileri bahçeye alıştırmıştım gidip gidip geliyorlardı ama ilk alıştırdığım zamanlar gece kaçıp sabah gelmeler falan çok oluyordu. Bi kız arkadaşıma sahiplendirdiğim bi kedi de 4. kattan atlayıp ölmemişti, 1 gün sonra çöp karıştırırken bulmuştuk. Dönüş de olabilir, umudu hemen kesmemek lazım. 

He bi de forumda siyah bi kedisi olan vardı, asansörle eve çıkıp iniyordu, neydi adı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR, 06.06.2023 08:37 tarihinde dedi ki:

Çatı için küçük bi kafes yapabilirsin, yemeği içine koyarsın yerken hayvanı kapatırsın. Kedinse sevinirsin, fareyse de öldürme yazıktır o da can. Allaha çok bel bağlama derim genç yaştasın alışma böyle şeylere

Ne demek istediğinizi anlamadım ama istediğim gibi dini hayatımı yaşamak en doğal hakkım. Dinin yaşı yoktur. Yanlış anladıysam özür dilerim ancak siz dini yaşamama özgürlüğüne sahipseniz bende yaşama özgürlüğüne sahibim. Kediyi de buldum ettiğim "Kayıp duaları" ve namazımla dualarla çok şükür. Hem de duayı ettiğim gün eder etmez çıkıp aradım ve buldum. Çatıdan çoktan ümit kesmiştik ama nasıl oldu da içimize ilham geldi de oraya gidip mama koyduk işte Allah'ın verdiği ilham. Allah'a ümit edenin sonu hayırlıdır. Tavsiyem Kur'an okuyun bu güven ve bel bağlama konusunda bir çok ayet var ve kıssa var. Ama nasıl bir hisle okuduğunuz önemli. Allah'ı tanımak çok önemli. Allah öyle kusurumuzu arayıp şöyle yapmazsan 100000 yıl cehennemde kalırsın gibi değil. Allah kuluna azap edecekler arasından en son azap etmek isteyen bir zattır. Kulunu yakmak istemez bir hadis de var kadın çocuğunu kaybediyor bi o yana bi bu yana gidip arıyor aynı bu durum gibi sonra bulunca bağrına basıyor ve emziriyor. Peygamber soruyor bu kadın çocuğunu ateşe atar mı? onlar da asla atmaz diyorlar bunun üzerine Peygamberimiz işte Allah kullarına bu kadının merhametinden daha merhametlidir yani ateşe atmak istemez. Bir sevabını bulup cennete götürmeyi isteyendir. Yani şefkatlidir hataları örtmekten memnun olandır. Günahları kulunun yüzüne vurmayan ve affeden O'dur. Şu an bu bilgileri okuyorsanız bunu size öğrenmeyi nasip eden de o dur bir şeyler öğrenmenizi istiyordur. Hatta kendini tanıtıyor. Okurken de eğer önyargılı okursanız önyargınız artar. Kusur aramaya çalışarak okursanız daha da batarsınız. (Meal de anlam karışıkları olabiliyor böyle durumlarda en güzeli tefsir okumak.) Anlayıp uygulamak için veya araştırmak için merakla okursanız imanınız artar. Bu devirdeki yobazlardan nefret ediyor olabilirsiniz bende nefret ediyorum abartıyorlar bazıları helale haram diyorlar dinden çıkıyorlar ve böylelikle sizin gibi yüreği olan insanları dinden soğutup korkutuyorlar. Sırf onlar ve teroristler  kendilerini alim zannedenler yüzünden siz de dinden soğumayın din böyle değil ben ailedeki tek araştıran insanım herkes aleviyim diyor ancak gerçekten çok güzel bir dine sahibiz çok şükür ama anlayana ve anlatabilene. Çoğu kişi beceremiyor hoca olmayı. Diploması olmayan konuşuyor sen ne bileceksin ki sahip olduğun bilginin kanıtın yok ki diploman yok ki... Din diyince içiniz acıyorsa bende de oluyordu Allah'ı tanıtan eserlere bakın ben baktım ve içlerinden hem psikoloji hem film okulu hem de Allah'ı tanıtan bir kanalla karşılaştım ve korkularım son buldu. İcraaddeyiz kanalını öneririm 5 er dk ve 10 ar dk lık videolarla 8 taneye yakın video çekmişler ordan da iyi anlarsınız. Daha cümleler gider de gider. Niye uzattığımı soracak olursanız sizdeki düşünceyi az çok tahmin ettim ve belki bir çözüm olur diye düşündüm sizin için yani. Vaktinizi aldıysam özür dilerim. Çünkü ailemde çok var önyargılı insan. Ordan da düşündüm biraz. Haklısınız siz aslında ya suç kabahat bu dini anlatamayan cahillerde. 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

  

ArdaAkk2214, 06.06.2023 14:35 tarihinde dedi ki:

Ne demek istediğinizi anlamadım ama istediğim gibi dini hayatımı yaşamak en doğal hakkım. Dinin yaşı yoktur. Yanlış anladıysam özür dilerim ancak siz dini yaşamama özgürlüğüne sahipseniz bende yaşama özgürlüğüne sahibim. Kediyi de buldum ettiğim "Kayıp duaları" ve namazımla dualarla çok şükür. Hem de duayı ettiğim gün eder etmez çıkıp aradım ve buldum. Çatıdan çoktan ümit kesmiştik ama nasıl oldu da içimize ilham geldi de oraya gidip mama koyduk işte Allah'ın verdiği ilham. Allah'a ümit edenin sonu hayırlıdır. Tavsiyem Kur'an okuyun bu güven ve bel bağlama konusunda bir çok ayet var ve kıssa var. Ama nasıl bir hisle okuduğunuz önemli. Allah'ı tanımak çok önemli. Allah öyle kusurumuzu arayıp şöyle yapmazsan 100000 yıl cehennemde kalırsın gibi değil. Allah kuluna azap edecekler arasından en son azap etmek isteyen bir zattır. Kulunu yakmak istemez bir hadis de var kadın çocuğunu kaybediyor bi o yana bi bu yana gidip arıyor aynı bu durum gibi sonra bulunca bağrına basıyor ve emziriyor. Peygamber soruyor bu kadın çocuğunu ateşe atar mı? onlar da asla atmaz diyorlar bunun üzerine Peygamberimiz işte Allah kullarına bu kadının merhametinden daha merhametlidir yani ateşe atmak istemez. Bir sevabını bulup cennete götürmeyi isteyendir. Yani şefkatlidir hataları örtmekten memnun olandır. Günahları kulunun yüzüne vurmayan ve affeden O'dur. Şu an bu bilgileri okuyorsanız bunu size öğrenmeyi nasip eden de o dur bir şeyler öğrenmenizi istiyordur. Hatta kendini tanıtıyor. Okurken de eğer önyargılı okursanız önyargınız artar. Kusur aramaya çalışarak okursanız daha da batarsınız. (Meal de anlam karışıkları olabiliyor böyle durumlarda en güzeli tefsir okumak.) Anlayıp uygulamak için veya araştırmak için merakla okursanız imanınız artar. Bu devirdeki yobazlardan nefret ediyor olabilirsiniz bende nefret ediyorum abartıyorlar bazıları helale haram diyorlar dinden çıkıyorlar ve böylelikle sizin gibi yüreği olan insanları dinden soğutup korkutuyorlar. Sırf onlar ve teroristler  kendilerini alim zannedenler yüzünden siz de dinden soğumayın din böyle değil ben ailedeki tek araştıran insanım herkes aleviyim diyor ancak gerçekten çok güzel bir dine sahibiz çok şükür ama anlayana ve anlatabilene. Çoğu kişi beceremiyor hoca olmayı. Diploması olmayan konuşuyor sen ne bileceksin ki sahip olduğun bilginin kanıtın yok ki diploman yok ki... Din diyince içiniz acıyorsa bende de oluyordu Allah'ı tanıtan eserlere bakın ben baktım ve içlerinden hem psikoloji hem film okulu hem de Allah'ı tanıtan bir kanalla karşılaştım ve korkularım son buldu. İcraaddeyiz kanalını öneririm 5 er dk ve 10 ar dk lık videolarla 8 taneye yakın video çekmişler ordan da iyi anlarsınız. Daha cümleler gider de gider. Niye uzattığımı soracak olursanız sizdeki düşünceyi az çok tahmin ettim ve belki bir çözüm olur diye düşündüm sizin için yani. Vaktinizi aldıysam özür dilerim. Çünkü ailemde çok var önyargılı insan. Ordan da düşündüm biraz. Haklısınız siz aslında ya suç kabahat bu dini anlatamayan cahillerde. 

 

Kedini bulmana sevindim ardacım, sayende ben de allahı buldum. Öpüyorum yanaklarından

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...