paramecium Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 Selam, Suark, 17.02.2023 20:19 tarihinde dedi ki: Ben zemine taktım ya. Yani abi gördüklerime göre zemin sağlamsa tamam bu iş. Türkiye zemin haritası gibi bişi var mı? Benim şu anki evin zemini alüvyonlu toprak. Zemin çalışmalarında belediyenin haritasında bu açıkça belli oluyor. Ama yapım esnasında da 117 adet 9 metrelik kazık çakılarak alttaki kaya zemine oturtulmuş durumda. 14 yıllık bina ve daha oturma çatlağı gibi bir sorunu da olmadı. Söylendiği gibi her zemin yapısına uygun çözüm var ama maliyeti yükseltiyor. Saygılar.
reyou Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 (düzenlendi) "Depremzedelerin kendi kendilerine" Devleti fln bosverin tabi, depremzede bim'den sanki malzemeleri alip evi kuracakmis gibi dalga geciyor adam. Burada vurguladigi sey ekolojik olmasi, yoksa sozum ona "ekolojik olmayan" malzeme ile 5'te 1 zamanda bitirirsin ayni standartdaki evi. Adamin evi yapacak olanin depremzede vs olmasi umrunda degil. Bir de adam yasam kalitesini niye 1/20'ine dusuruyor abi? Devletin guvencesi altinda olmak zorunda vatandas, sigorta sirketi bile evin ederi kadar seni cover eder, el insaf be bilader. Şubat 17, 2023 reyou tarafından düzenlendi
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 (düzenlendi) geçiçi barınak demiş adam. köyde evi barkı yıkılan, köyünü terk etmek istemeyen, elinden de iş gelen adamlar için geçici olarak çadırdan falan daha korunaklı ev yapabilirsiniz demiş. gidip hatay'ın merkezine yapamazsın zaten bunu. devlet konteyner getirsin ne uğraşacak depremzede diyorsan teoride doğru ama fiiliyatta olmayan bir şey olduğunu hepimiz gördük. devleti suçlarken kendi başının çaresine bakmak zorunda olduğun zamanlar da gelebilir. Şubat 17, 2023 ahmedinejad tarafından düzenlendi
reyou Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 ya M.S 250 de mi yasiyoruz kendi evimizi dikicez? Medeniyetlesmenin devletlesmenin amaci bu mu? Kabile olarak kalsaydik o zaman. Evin kalitesi hakkinda, ekolojikligi hakkinda diyecegim bir sey yok da, bu depremzedenin goreviymis gibi soze baslanmasi absurd. Bunu yazarsin hukumeti taglersin, ahbap'i tagler'sin anlarim da, depremzede de yapsin demezsin ya.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 abi maraş'ın dağ köyünde olduğunu düşün. devlet boktan bir çadır atmış gitmiş. hayvanların var tarlan var gidemiyorsun. normal inşaat malzemeleri karaborsaya düşmüş ki zaten beton ev yapmak apayrı bir maliyet. tüm kış devlet gelsin bana baksın diye kuru taşın üstünde mi oturacaksın anlamadım ki. gelmezse ne yapacaksın mecbur hayatını idame ettirmen lazım. görev olarak dememiş ki adam onu niye öyle anlayıp meseleyi ahbap'a falan bağladın. bir seçenek sunmuş işte iyi kötü.
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2023 (düzenlendi) paramecium, 17.02.2023 20:20 tarihinde dedi ki: Selam, Ben Bolu'da ev yapmak için küçük bir arsa aldım ve birkaç aya başlama düşüncem var. Detayları 3 aydır araştırıyorum. karar verdiğim husus; bodrum katın perde beton ile yapılması ve üstteki katların çelik konstrüksiyon ile yapılması şeklinde. Duvarlar gazbeton olacak; üstüne de 10~12cm taşyünü mantolama yapılacak. Çatı yine çelik konstrüksiyon üstüne trapez sac kaplama ve izolasyon sonrası kilitli sac kaplama. Betondan uzaklaşma sebebim ise beton fiyatının çok yükselmesi, kalıpçı ve demirci masraflarının girmesi, işçilik kalitesinin bina kalitesini direkt etkilemesi ve yapım hızı. Maliyet noktasında şu aşamada elimde fazla veri yok, kat planları hazırlanacak ve sonrasında ortaya çıkacak maliyet. Dış kaplamayı boardex denen malzeme ile çözeyim dedim ama çok fazla işçilik ortaya çıkıyor. Uygulama detayları falan çok detaylı ve özen istiyor. Gazbeton üstü kaba sıva falan şeklinde ilerlemek daha kolay geldi. Saygılar. bodrum kat zaten perde betonsuz yapılamaz toprak tutacağı için. betondan fiyatı için uzaklaşmışsın ama çelik bina daha pahalıya geliyor. belki ufaksa ve kompleks değilse bina süre, işçilik vs.'den karşılayabilir mi emin olamadım. çeliğin sıkıntısı çok detay işçilik gerektiriyor. projeye çok daha bel bağlıyor betonarmeye göre ve malesef ülkede bu kadar teknik iş yapabilen çelik ustası betonarmeye göre çok az. hatasını düzeltmek fln sıkıntı. çelik binada dış kaplama ile ilgili, boardex yaparsan dediğin gibi detay işçilik , masraf (bordeks pahalı) çıkıyor. o pencere yerlerini denk getirmek falan hep dert ama gaz betonda da gazbeton+kolon birleşimlerinde sorunlar yaşanabiliyor. 2 malzemenin yapısı farklı. genelde bu yüzden kaçıyorlar gazbetondan benim gördüğüm. trapez çatılarda da pıtır pıtır ses oluyor bi de bence kiremit en iyisi. bu kararları kendin verme bence. bin türlü detay var o bahsettiğin her kararda. sağlam birileriyle çalışmak lazım ki her kararının ne sonuçlar doğuracağını anlatacak. google'dan çıkmaz bu tarz şeyler. Şubat 17, 2023 Black-ice tarafından düzenlendi 2
Duygucuk Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 paramecium, 17.02.2023 20:20 tarihinde dedi ki: Duvarlar gazbeton olacak; üstüne de 10~12cm taşyünü mantolama yapılacak. Gazbeton köpüksü yapıda olduğu için ısınmıyor yani kışın 10 dakika cam açayım ev havalansın dersen 10cm taşyününe rağmen ev hemen buz gibi olur. Yazında tam tersi. Duvar ısıyı tutan bir malzemeden olmalı taş fırınlardaki gibi. Fiyat performansta tuğla hala en iyisi bence yığma düşün.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 (düzenlendi) tabi ki de öyle değil kulaktan dolma bilgiler vermeyin lütfen, bu malzemelerin ısı iletkenlik katsayıları bellidir, ne amaçla üretildikleri bellidir, neden delikli acaba gazbeton, delik sıkıntysa deliksiz malzeme neden kullanılmıyor vs. burada bir sürü mühendis var duygucuk, senin de bu bilgi ve tecrübelerini aktarmadan önce kaynağını bilmek isteriz. saygılar Şubat 18, 2023 Fistan tarafından düzenlendi 1
Duygucuk Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Yalıtımın tek başına yeterli olmayışı biraz alışılmışın dışında bir konu. Mesela taş fırın duvarı ateş tuğlası+ yalıtım şeklindedir. Ateş tuğlası sayesinde fırının kapağı açılsa bile içerideki sıcaklık düşmez. Eve uyarla işte aynısı üşendim açıklamaya... mimarım
Suark Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Absolut, 17.02.2023 10:03 tarihinde dedi ki: Yazılmıştır daha önce heralde ama bütün olay kaç liraya satabileceğinizle alakalı. Yani Türkiyedeki mevcut inşaat yöntemi ile 100 liraya imal ettiğiniz orta kalite bir daireyi Japonya şartları ile yaparsanız (izolatör, kazık, çelik konstrüksiyon vs) yaklaşık maliyeti 2-3 katına çıkıyor. Bu durumda kimse ev alamaz. Bundan dolayı alım gücüyle alakalı olarak daha eski depreme dayanıklı bina yöntemlerine gidiliyor. Ve ne yazık ki bu yapıları da hatalı yapınca sonuçları üzücü oluyor. Bu arada japonya modelinde de hatalı imalat aynı sonuçları verecektir. Yani bir müteahhite gidip bana izolatörlü kazık temelli apartman yap dersen adam hayır demez. Ev fiyatlarının yükske olma sebebi maliyeti değilki, arsa maliyeti. Arsalar pahalı.
Suark Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Millet pahalı diye evinden cıkamıyor su anda ve haklılar, 2k kira verirken bir anda 15k kira verecek. En önce çözülmesi gereken sorun bence bu, yoksa tespit ettin hasarlı evi, ok napıcak insanlar? 2. evden sonra kol gibi vergi + kirada tavan fiyat. Tertemiz
df Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Dağ başında olmayan makul bi arsa olsa bugün yaparım evimi ve bi kiralık daire boşa çıkar. Ama imar kurallarına uyunca riva ya kadar çıksam bile 5m den başlıyo. Daha yerleşimi tamamlanamamış yer. Şehir içinde 30m. 2 3 şehir dışında kalanlarda köy gibi. Anadoluda güzel planlı müstakil hayat kurulabilecek şehirler planlamalılar. Alışverişin sosyal etkinliğin vs olduğu. Anca öyle büyük şehirler sakinler.
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Suark, 18.02.2023 10:33 tarihinde dedi ki: En önce çözülmesi gereken sorun bence bu evet her seyin basi ekonomi, koy bakalim herkesin banka hesabina 5 milyon TL, hasarli evde 1 ay daha oturuyorlar mi oturmuyorlar mi. bunda da kisa vadede kisisel servetler artamayacagi icin tek cozum ucuz deprem konutlari gibi duruyor. hasarli evi bosaltana odul olarak maliyetinin altina versin devlet. (yani hepimizin alimgucunden verilsin)
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Duygucuk, 18.02.2023 09:40 tarihinde dedi ki: Yalıtımın tek başına yeterli olmayışı biraz alışılmışın dışında bir konu. Mesela taş fırın duvarı ateş tuğlası+ yalıtım şeklindedir. Ateş tuğlası sayesinde fırının kapağı açılsa bile içerideki sıcaklık düşmez. Eve uyarla işte aynısı üşendim açıklamaya... mimarım -1 koymuyorsunuz foruma simdi cevap yazmak zorunda kaliyoruz... 1
incredibull Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 (düzenlendi) Suark, 17.02.2023 20:19 tarihinde dedi ki: Ben zemine taktım ya. Yani abi gördüklerime göre zemin sağlamsa tamam bu iş. Türkiye zemin haritası gibi bişi var mı? https://8luvomezzzsk.merlincdn.net/wp-content/uploads/2015/11/iST-5000-JEOLOJi-RAPOR.pdf bu sadece istanbul ama Şubat 18, 2023 incredibull tarafından düzenlendi
Duygucuk Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Eskidende prefabriği kötülediğimde dövüyorlardı. Daha aklımda kötüleyecek çok imalat var ama kötülemiyorum işte hevesim kaçtı.
miyaw33 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 Şuan ağır çelik evin metrakare maliyeti ne kadar bilen varmi? Tek katlı
µh Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 (düzenlendi) Duygucuk, 18.02.2023 08:31 tarihinde dedi ki: Gazbeton köpüksü yapıda olduğu için ısınmıyor yani kışın 10 dakika cam açayım ev havalansın dersen 10cm taşyününe rağmen ev hemen buz gibi olur. Yazında tam tersi. Duvar ısıyı tutan bir malzemeden olmalı taş fırınlardaki gibi. Fiyat performansta tuğla hala en iyisi bence yığma düşün. İzolasyon dediğin konsept ısı iletimi düşük olduğu için iç ortam ve dış ortamın birbirine olan etkisini azaltan bir olay. Kışın camı açtığında evin içinin soğuması ama camı kapattığında izolasyon iyiyse iç ısıtmanla ortamı kolayca ısıtabilmen lazım. Olay camı açmadığında iç-dış aktarımın düşük olması sayesinde içerde yaktığın kaloriyi minimumda tutmak. Taş yününün senin senaryonda kusuru ne anlamadım. Şubat 28, 2023 µh tarafından düzenlendi
Duygucuk Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 Yapı konforu açısından sadece gazbetonun böyle bir eksisi var diyorum. Taş yününe laf etmedim. Yapıda düşük ısı iletime gerek yok demedim. Yapı konforu açısından kil+yalıtım basit bir çözüm sunuyor dedim. Isınan tuğla içeri giren soğuk havayı ısıttığı için temiz hava ve stabil sıcaklıkla mekanın konforu yüksek oluyor. Yakıt tasarrufu sağlar demedim. Dediklerimi neden çarpıtıyorsunuz ytong size mi ait? Gazbetonun bir eksisi olamaz mı? Bu ponçik tema ile zaten ciddi cevap yazmak çok zor.
miyaw33 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2023 Yönetim uyuma, bizim niye poncik temamiz yok. 1
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 1, 2023 Mesaj tarihi: Mart 1, 2023 Duygucuk, 18.02.2023 12:40 tarihinde dedi ki: Yalıtımın tek başına yeterli olmayışı biraz alışılmışın dışında bir konu. Mesela taş fırın duvarı ateş tuğlası+ yalıtım şeklindedir. Ateş tuğlası sayesinde fırının kapağı açılsa bile içerideki sıcaklık düşmez. Eve uyarla işte aynısı üşendim açıklamaya... mimarım mimarim kisminda sasirmadim degil. AAC K-value 0.12-0.16 W/mK https://krrishblocks.com/ufaqs/what-is-the-k-value-for-an-aac-block/ burnt brick k-value 0.6 - 1.2 W/mK aac icin neme hassasiyet sayilmaliydi negatif olarak. elemanin bahsetmeye calistigi sey ise tamamen farkli, surekli gunes alacak bir yere dedigi bir malzemeyi koyarsaniz passive house gibi bir seyde kullanabilirsiniz vs. ama thermal conductivity icin matematik yetmemis bariz. dear para, iyi bir mimar ile calisin abi... 1
Duygucuk Mesaj tarihi: Mart 1, 2023 Mesaj tarihi: Mart 1, 2023 "mimarim kisminda sasirmadim degil" Tipik mimar aşağılaması sanırsın bizim mühendisler atom parçalıyor. "AAC K-value 0.12-0.16 W/mK" Burada gazbetonun ısı iletim katsayısını vermiş. "https://krrishblocks.com/ufaqs/what-is-the-k-value-for-an-aac-block/" Üşendim bakmadım. Neden ingilizce yazıyorsun? Isı iletim katsayılarını kopyala yapıştır yapmanın konuyla ne alakası var? Gazbetonun yalıtımı tuğladan düşük mü dedim? Demedim ya demedim!! Demediğim şeyleri demiş gibi gösterip ingilizce cevap yazmak nasıl bir şeydir (cümlenin devamını getiremedim şey yazıverdim) "elemanin bahsetmeye calistigi sey ise tamamen farkli, surekli gunes alacak bir yere dedigi bir malzemeyi koyarsaniz passive house gibi bir seyde kullanabilirsiniz vs. ama thermal conductivity icin matematik yetmemis bariz." Yorum yapamadım. Pes "dear para, iyi bir mimar ile calisin abi..." Aynen gazbeton değil aac desin haklısın bizim ülke böyle bir yer işte. Not: Çalışmıyorum. İyi bir mimar hiç değilim. Kendimi bir tartışmanın içinde bulacağım hiç aklıma gelmezdi genelde haklısın der geçerim ama yazdıklarınız çok hakaret barındırınca cevap vermeden duramıyorum.
Aceace Mesaj tarihi: Mart 1, 2023 Mesaj tarihi: Mart 1, 2023 Suark, 18.02.2023 12:33 tarihinde dedi ki: 2. evden sonra kol gibi vergi + kirada tavan fiyat. Tertemiz Akirafes okurken kalp krizi geçirdi.
Öne çıkan mesajlar