Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2024 (düzenlendi) Bu arada, 4o ile birlikte python pair programming yaptık, paticiğe login olup kendi ( veya seçtğiniz kişinin) profiline gidip tüm mesajlarını, tarihleri ve başlıklarıyla birlikte çekip xml'e kaydeden bir python scripti yazdık. Login kısmında baya zorlandı, benim de python bilgim beginner seviyede olduğu için baya debelendik sonunda hallettik ama gereksiz fazla vakit harcadık. Nedense bazı web sayfalarının yapısını sanırım bilerek incelemiyor . Mesela profil sayfasını çok iyi analiz edip , data extraction yapabiliyorken login gibi sayfaları kendi otomatik incelememek 50 tane bahane buluyor. Kullanıcı adı , şifreyi veriyorum, yok ben login olamam, login sayfasındaki bilmemne dosyası(robot.txt) sayfayı analiz etmemi engelliyor diye atıp tutuyor. Aslında bu dediklerinin hepsi aşılabilir şeyler. Sonunda request-response, html ve js kısmını kendim inceleyip, sanırım koda şunları ekleyip login olman lazım diyip karşılıklı tartışa tartışa hallettik. Overallda benim için baya faydalı oldu, pythonda bu işlemlerim nasıl yapıldığını bir nebze öğrenmiş oldum. Benim 10k'ya yakın tüm mesaj içeriklerini, tarih ve konu başlıklarıyla birlikte çekmesi yaklaşık 10 dk sürdü. Merak eden, ihtiyacı olan burdan indirebilir: https://github.com/balrng/pati-msg-fetch Python hiç kullanmamış olanlar , scriptin çalışması Python.exe ve Vs Code'a ihtiyacı olacak https://www.python.org/downloads/ VS code https://code.visualstudio.com/download -Github dab indirdiğiniz Dosyaları komple VS Code içine atıyorsunuz - vs code'da extract_forum_messages.py dosyası açıkken Ctrl + Shift + P basıp Python: Create Terminal seçiyoruz Vs code içinde aşağıda, Terminal sekmesi açılması lazım, terminal açıldığında gözüken path, dosyaların olduğu path ile aynı olması gerekiyor, Örnek PS C:\Users\nicco\Desktop\paticik_scraper> - Açılan terminal sekmesine şu kodu girip enter: python -m venv venv max 10sn içinde dosyaların olduğu klasörün içinde venv isimli bir klasör oluşması gerekiyor. Ayrıca visual studio code'da sağ altta şu uyarı çıkacak buna da evet diyoruz: https://i.sstatic.net/HzSHk.png - Ardından scriptin çalışması için gerekli olan packageları terminalden yüklüyoruz pip install requests bs4 - Şimdi scripti çalıştırmadan önce extract_forum_messages.py içinde gerekli bilgileri girmek gerekiyor: credentials user-password bilgileriniz profile_url : Bu kısım tüm mesajlarınızın gözüktüğü Profil sayfası. Profilim->aktivitemi göre basınca açılan sayfanın urli. Örnek : https://forum.paticik.com/profile/4428-Dark_Soul/content/" . Mesajlarını kaydetmek istediğiniz kişinin urlini buraya giriyoruz, kendinizinkini bununla değiştirin. -content_total_page_number : Bu da ne kadar mesaj çekmek istediğiniz. https://forum.paticik.com/profile/4428-Dark_Soul/content/ Benim profilde toplam 364 sayfa gözüküyor, her sayfada 25 mesaj var. Bu değeri 364 seçersem, yeniden eskiye doğru tüm mesajlarımı çekip xml'e kaydedecek. Benim toplam 9700 küsür mesajı yaklaşık 10 dakikada title-date-content şeklinde çekip düzgün şekilde .xml'e yazdırdı. - Son adımda scripti çalıştırıyoruz Visual studio kodda extract_forum_messages.py dosyası açık olsun. Sağ üstte play/run iconlu bir button var, yanındaki oka basıp run python file'ı seçiyoruz ve script çalışmaya başlayacak. Bu sırada terminal açık olsun , en altta şu mesajı görürseniz url'lerde veya login bilgilerinizde hata oluşmuş demektir: Login failed: 'Ulaşmak istediğiniz sayfa misafirlere görünmüyor' message found. Login successful! mesajını görürseniz, hesabınıza login olup mesajları çekmeye başlamıştır. İlk denemenizde content_total_page_number değerini 4-5 gibi küçük bir sayı yapıp, xml düzgün oluşmuş mu diye bakın. Mesaj içeriklerini tarihlerini vs kontrol edin. Herşey düzgünse tüm mesajlarınızı çektirebilirsiniz. Oluşan xml'in içeriği şu şekilde olmalı: Mayıs 31, 2024 Dark_Soul tarafından düzenlendi 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 4, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2024 translator, editor, proofreader olarak ayrı ayrı kullanılması çok iyiymiş düz çeviri yapan tek ajan yerine, umarım nihayet düzgün kullanılabilecek bir hale gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Haziran 6, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2024 halüsinasyon meselesi ne olacak? RAG halüsinasyona cozum oluyor mu? fine tuningle ne derece halüsinasyonun onune geciyor? sorulara ek olarak halüsinasyon leaderboardu var. https://github.com/vectara/hallucination-leaderboard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Haziran 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2024 yurtdışında müze vs gezerken harika oldu, kamerayla çek, bunu özetle, bunu kim yapmış, buna ne olmuş, tam bir muhtar gibi sömürdüm uygulamayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2024 SearchGPT ile aramaya göz kırpmışlar. Bekleme listesi var ama bakalım SearchGPT SearchGPT Prototype Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2024 textbox'ı multiline yapmak dışında google ile tamamen aynı yapmışlar ana sayfayı lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2024 Prototype sayfasindaki animasyonda da nude, bra ve hot kelimelerine oynayan cagrisimli arama yapiyor. Marketing departmani cakal. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 arama motoruna dönüşmesi kaçınılmazdı ama şu hali wow dedirtmiyor. çok çalışmaları lazım. kaydolduk bakalım gelirse test eyleriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Daha önce söylemiştim, buna benzer birşeyi kendim kurmuştum. Güzel çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Google aramasına kıyasla 25 kat elektrik sarfediyor deniyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 of bir de bu çıktı başımıza elektrik masrafı falan... skynet derken abonmana bağımlı tech çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 su clickbaitlerden kurtulalim neticede baska bir sey istemiyorum. Keywordu alan elinde salatalikla kosuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Kendi AI arama motorumu bugün Llama 3.1 405B Instruct'a güncelleyeceğim. Gerek OpenAI filan. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 GERGE, 26.07.2024 09:59 tarihinde dedi ki: Kendi AI arama motorumu bugün Llama 3.1 405B Instruct'a güncelleyeceğim. Gerek OpenAI filan. Kendin mi host ediyorsun? buna benzer sureci anlatan Youtube videosu var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2024 orc_lord, 25.07.2024 14:47 tarihinde dedi ki: SearchGPT ile aramaya göz kırpmışlar. Bekleme listesi var ama bakalım SearchGPT SearchGPT Prototype Ayri bir product'a gerek varmiydi? pek tabii chatGPT icerisine (copilot gibi) gomebilirlerdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2024 405B huggingface api'den. Kendi host ettiğim program da ChatUI. Rehber bilmiyorum, github'da yrterğnce anlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2024 Herhalde kadin sesi versiyonu Meryem Uzerli formatinda olucak. Suluman! 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2024 mail gelmiş bugün, devletimiz tırnağını atmış We want to inform you about the introduction of a value-added tax (VAT) on your invoice which will be implemented starting December 1, 2024. You will need to update your OpenAI account to include a valid tax identification number (TIN), as outlined below. In compliance with Türkiye’s Value Added Tax Law No. 3065: If you are registered for VAT in Türkiye and have a valid TIN, please include it in the Tax Status and ID section of your OpenAI account. If you do not provide a valid TIN by December 1, we will be required to charge and collect a VAT of 20% on your invoice. If you have any questions or require further clarification regarding the introduction of VAT on future invoices, please do not hesitate to reach out to our customer support team. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar