Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NOVA Boosting - GameHonor Guild Hakkında Yaşanan Pazarlıklar


micha

Öne çıkan mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

 

Öncelikle bir WoW oyuncusu olarak kendimi tanıtayım. Karakterim Twisting Nether sunucusunda Eniac olarak geçmektedir. Shadowlands paketinin ilk paketi olan 9.05'in artık sonlarının yaklaşıldığı bir dönemdeyiz.  9.1 için birçok oyuncunun hazırlık yaptığı şu dönemde kalifiye oyuncu yoksunluğunun süre geldiği ve istediğiniz şekilde raid veya m+ dungeon'ı yapamadığınız bir dönem içerisindeyiz. 

Main karakterlerimden biri  Holy Paladin ve an itibari ile casual bir oyuncu olarak 5/10 M progress'i olan ve overgear olabilecek 224 ilevel ortalamam var. 

Guild Run veya buna benzer Mythic Raid şu dönemde toparlamak çok zor. İstemiş olduğunuz bazı itemler için boost almak en çok tercih edilebilecek bir yöntem. Boost satın almanın veya boost satarak gold kazanılmasına  aykırı olan bir oyuncu değilim. Eminim bu yöntemle gold kasan veya karakterini geliştirmek isteyen oyuncu kitleleri de aramızda vardır.

Lafı fazla uzatmadan başıma gelen kendimce haksızlığı anlatmak isterim.

21.30 saatinde set edilen Mythic Inerva Fight'ında drop'um olan finger için Nova Boost aracılığı ile boost satın aldım. Boost aldığınız kişiler bu communitylerde adviser olarak geçiyor. Adviser'a Inerva Kill'e ihtiyacım olmadığının karakterimin overgear'a sahip olduğunu ve sadece burada yer alan finger'ı istediğimi belirttim. Buna istinaden adviser'dan finger'ın share edilip edilememesi konusunda raid kurucusu ile iletişime geçmesini  bilgi alarak bana sunmasını istedim. 

Muhtemelen müsait olacağına dair NOVA Adviser'dan onay aldım. Sonrasında Boost atan grubun ise GameHonor guildi olduğunu raide dahil olduğumda gördüm. Boss kesildikten sonra yüzük düştü. Hiç bir roll atılmaya izin verilmeden de boost'u yapan GameHonor Guild'inin yüzüğü vermeyerek takımından oyuncusuna ihtiyaç olduğunun bilgisi verildi ve yüzüğü veremeyiz zarda atamayız dediler. 

Şimdi gelelim haksızlığın boyutuna GameHonor Guildi WoW Progress üzerinde Dünya sıralamasında 409'uncu olarak content'i kapamış. Türk Guild sıralamasında 6. sırada gözükmekle beraber oynadığımız sunucu olan Twisting Nether server'ında 34. sırada, bununla beraber Full Clear Mythic olarak düşünecek olursak 16. hafta kill'i diyebiliriz. Tabi kaçıncı haftada Inerva kestiler bir bilgim yok. Raide girmeden öncede bu boss kill için setuplarına göz attım, yine aynı şekilde full clear atacakları grup overgear yüzük ihtiyaçları var mı tam detayı ile incelemedim.

Gelelim işin sonrasına NOVA Adviser'da Türk olduğunu bir başka kanaldan öğrendim. Her ne şans ise bu arkadaşın çıkması gerektiğinin bilgisi NOVA Staff'ları tarafından bilgi verildi. Nedense açılan ticket'da bir çok staff durumu açıklamaya çalışıp kurumsal olmaya çalıştıkları dilde lafı dolandırsalar da bu NİNJA olan durumu ben kabul etmediğimi ilettim. Burada mevzu bahis buna harcanılan GOLD değil bu düzeyde bir guild'in finger'a ihtiyaç var deyip muhataplığı tekrar ADVISER'a sallaması, adviser ve staff'larında boost atanlar tarafında olduğunu gördükten sonra konuyu çok uzatmadım ve "heee " deyip geçtim. 

Şimdi buradan Dünya Sıralamasında'ki Alliance'dan devşirme GameHonor'a sesleniyorum. Bu tarz boostlar atarken content'in 4 bilemedin 6"ıncı olsun boss'una ihtiyacınız olacak kadar acınacak halde aciz,utanmaz insanlarsınız. 

Daha sonra eğer NOVA'dan bana bilgisi verilip, bana sizlerin boost grubu olduğuna dair bilgi gelir ise  hepinizin yaklaşan BAYRAM harçlığınıda buna ilave edeceğim. Bu sırada bu community'de yer alan Türk arkadaşınız ile çok güzel kurmacalar yapıyorsunuz. Hadi ben yedim yuttum...  fakat bundan sonrasında buranın okuyucusu umarım bu yazdıklarımı okur değerlendirir sizin hakkınızda daha fazla bilgi sahibi olmuş olur. 

Sizlere yazıklar olsun utanın...  batsın sıralamanız ( GAMEHONOR Guild)

 

Selametle.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@micha

Başlığı sabah gördüm. Hali hazırda halen GameHonor officer'ı olarak anında cevap vermek isterdim ama, classic TBC levellayan biri olarak, Nova boost kurallarını bilmeden (uzun süredir retailde değilim), kısacası ve GM i dinlemeden yazmak istemedim. Kısacası satın aldığın "boost" un içeriğini bilmeden, buradan X guildi suçlaman emin ol saçma olmuş. Çünkü Nova boostu kullanan tonlarca guild varken. "Trader" (meaning VIP) boost almadan, senin o lanet yüzük için hiç bir hakkın olmuyor ne yazık ki, "boss" kill ücreti ödediğinde (kaldı ki zaten bossu daha önce kesmişsin). Ayrıca GameHonor'un Türk guiildi olduğunu biliyorsan, "Boss Kill" satın almana rağmen, herhangi bir officer'a whisper atsan, bunun için @Pordakal ın tabiri ile 0,0000001 i upgare edecek adam yerine, sana "verirlerdi". Bak buna da kalıbımı basarım.  Her ne kadar retail' e uzak kalsam da "hakkaniyet" e bu kadar dikkat eden Türk Guild'i 17 senedir falan görmedim. (Hajnal hariç. Kendi yaşadığım bir meseleden ötürü örnek olarak yazdım.) 

Ayrıca o lanet yüzük 9.1 e hazırlanan GameHonor' ın raider karakterlerinden birinin "off-specine" verilmiş. Senin gibi, (kişiselleştirdiğin için söylüyorum) boost satın alan playerlara 9.1 için lazım olsa bile. Senin de övündüğün ilvl'in ve seni boostlayan x guildinin alt speci > satın almadığın "VIP Boost". Yani önce bi ne satın aldığını bilmek, sonra vay efenim Alliance devşirmesi. Yapmayın, hem boost satın alıp hem ayranım dökülmesin tadında güzelleme yapmak nedir?  Ayrıca Nova officer'ları zaten burada bir senin tabirinle "ninjalık" ı bile kabul etmemişse, burada aracı olan GameHonor'a, Nova tarafından herhangi bir ceza verilmemiş? Kuralları koyan, Nova Boosting. El insaf.

Alliance devşirmesi, bayram harçlığı. Bunlar çok ayıp şeyler. BOLD yazınca kendince bir anlam yüklüyorsun ama, emin ol bir anlamı yok. Sen bir kişisin suçladığın en az 23 kişi. Gerçekten çok ayıp. Kaldı ki NovaBoost dediğin oluşum, GameHonor iştriaki değil. Harbi çok ayıp böyle bir başlık açmak bile.

TL;DR. Boost satın alan arkadaş sadece "boss kill" almış, loot verme yükümlülüğü yok. Boost'u satın aldığı yer nova boostin, GameHonor sadece aracı. İhtiyacı olan yüzük düşmüş, 9.1 patchi için, raider adamın off-specine verilmiş.

*  Şunu şuraya yazmak için 1 saattir discord da çok sevdiğim insanlarla "mecburi" vakitlerini çalmak zorunda kaldım. Yok öyle bok at izi kalsın. Olm GameHonor gibi sağlam bir türk guild ile oynamak isterseniz hazır başlık açılmışken; 

https://game-honor.com/ 

* Bu arada boosting bu oyunun içine etti diyorsunuz (retaile b.k atanlar), gelin bir de classic görün. Suyu bile para ile saten mageler, portallar, SFK, MARA, SM, ZG boostları. WorldBuff lar, daha ciddi şeyleri saymıyorum bile. Ha ayırca CLASSIC muhteşem. He he

 

DavidMills tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam boost almış da roll bile atmamissiniz dayı item için. Adam sırf bossun yüzünü görmek için mi para vermiş. Bir de yazmışsın ofspec için almış alan diye küfür gibi :)) bari adam yazınca verseydi yüzüğü alan insanlığına. Trade edilmiyor mu belli bir saate kadar itemlar? O kadar para vermiş adam. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ahmedinejadBossu daha önce kesmiş zaten ? Bence yazdığımı tekrar oku dayı. Mesele bossa hello falan değil. Ayrıca niye versinler yüzüğü, yüzüğü almak için satın almamış ki "satın aldığı" şeyi. Boss kesmek için boost almış işte. Boss'ta kesilmiş. Yani ortada "saçma" bir mağduriyet var sadece. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@DavidMills Bazı ithamların olduğu için sana cevap vermeye hakkım olduğunu düşünerek yazıyorum.

Öncelikle başarınızı küçümseyen herhangi bir üslubum yok. Guild'in genel olarak ne düzeyde olduğunu wow progress üzerinden kontrol ederek satır satır yazdım. " Devşirme" kelimesine gelince unutma ki Mimar Sinan'da bir devşirmeydi. Sizlerin Alliance kökenli bir guild'ken horde'a geçen bir guild olduğunuzu vurguladım. Tabi son zamanlarda siyasette çok kullanıldığı için kötü bir algısı var. Yanlış anlaşıldıysam bu hususta kusura bakma. 

 

Özetlediğin olayı özellikle bir kaç defa okuyarak bir iletişim problemi olduğunu da bilmeni isterim. Bu gerek NOVA boost üzerinden feedback olsun, gerek Guild içeresindeki hiyerarşinizden sana verilen bilgilendirme olsun yanlış sonuçlandırma ilişkisine girişmişsin. 

 

 

Ben asla çamur at izi kalsın tarzında bir insan değilim. Fakat ithamda bulunduğum konu maalesef item uğruna bu kadar yazıklar olsun denebilecek bir düzeyde Guild olduğunuzu altını çizerek vurguluyorum.

Spoiler linkinde verdiğim resimde yazışmamızın özetleyen metnini attım. Özellikle adviser'a kill ihtiyacım yok lütfen roll konusunda teyid alabilir misiniz? diye sormuşum. Spoiler'da ingilizcen olduğunu tahmin ederek açıklama yapmama gerek olmadığını düşünüyorum. 

İşin zaten ilginç tarafı ise NOVA Boost tarafında adviser olanında bir Türk olması fakat ısrarla ingilizce yazışmaya devam etmiş olması dikkatimi çeken bir konudur. Hatta Guild'inizdan biri olabileceğine dairde ön sezilerim olduğunu mesaj içeriğimde belirttim. 

Son olarak " bunu NOVA Boost'a taşıyacağına bize gelseydin " demişsin. Raid lideriniz olan Monk arkadaş kim ise ben ona zaten öncesinde whisper'dan yazdım. Cevaben main spec kadromuzda bis kusura bakma şeklinde ingilizce cevap döndü. Fakat görüyorum ki sen burada offspec'de ihtiyacı olan var gibi komik bir açıklama yapmışsın. 

Bu konuyu ben çok uzatıp yıllanmış hesabımı basit bir boost olayında dramatize ederek account'ı riske sokmak istemiyorum. Siz haksızlık ettiniz ister kabul edin veya etmeyin. 350k gold gitmiş umurumda değil. Canımı sıkan 1 haftada daha bir hiç uğruna karakterime save aldırmış olmanız. "lanet olası yüzük " olarak tanımladığın bir yüzük belki oyunda beni mutlu edebilecek bir hayaldi... bunu  sırf item sevdanız yüzünden mahvetmiş olmanızdır. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ad3m Cümleye aykırı olabilecek eylem, ısrarla ihtiyaçları olup olmadığına dair kesin bilgi ver denilip, offspec arkadaşa lazım denilmesi. Bu konuyuda geçtim, zaten monk raid lead eden arkadaş bu şekilde iletmedi. 

 

offspec uçuracaksa sevgili guildinizi çarşınız pazar olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@micha  son mesajım. Söylediklerin ve argümanların üzerinden, kim ne düşünür, nasıl yargılar "gram" umrumda değil. Ben sadece Legion' dan beri oynadığım senden iyi olmasınlar, insanların hepsi sana buradan cevap veremezler, ben de halen GH officer ı olarak (haksızlar ise, onu bile sorgulayarak), senin yüzünden 3 saat kaybım var hayatta. Birilerini karalamana izin veremem. Bayağı bir kişiselleştirme var gibi bu iste ama, neyse masumane hak arayışı olsun. Bu durumda zıplamanı gerektirecek bir durum yok, hala ciddi haklı olduğunu düşünüyor isen problemin nova ile GameHonor değil. Bu random X guildi olabilirdi, kaldı ki onlarda haklı. X guildi için başlık açabildiğin nice demokratik forumlara. Sağlıcakla kal.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben uzun zamandır wow oynamıyorum işler nasıl şuan bilmiyorum ama pve boosting ne abi? Gold kasma nasıl bilmiyorum ama oynadığım döneme göre 350k hatırı sayılır bir gold bunu kasacak zaman varsa (hoş sen onu vermemişsin ama olsun) o istenen itemı farmlayabilecek kapasitede bir guild ile yoluna devam edip alman gerekirdi diye düşünüyorum. Anlattıklarından ve savunmalardan adamların ters yaptığı bir şey göremedim ben. Offspec ya da main fark etmez. Ayrıca oyunun pve kısmı değilmiydi oyunu ayakta tutan? Neden boost ki merak ettim şimdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika önce, ad3m dedi ki:

Ben uzun zamandır wow oynamıyorum işler nasıl şuan bilmiyorum ama pve boosting ne abi? Gold kasma nasıl bilmiyorum ama oynadığım döneme göre 350k hatırı sayılır bir gold bunu kasacak zaman varsa (hoş sen onu vermemişsin ama olsun) o istenen itemı farmlayabilecek kapasitede bir guild ile yoluna devam edip alman gerekirdi diye düşünüyorum. Anlattıklarından ve savunmalardan adamların ters yaptığı bir şey göremedim ben. Offspec ya da main fark etmez. Ayrıca oyunun pve kısmı değilmiydi oyunu ayakta tutan? Neden boost ki merak ettim şimdi.

Şöyle oyunda belirli bir şeyler elde edebilmek adına aktif bir ekip ayakta tutman gerekiyor. Guild işini content başından sonuna kadar götürebileceğin ve özellikle son boss kestilse bile sonrasında devam eden bir ekip. 

Bu nedenle ister istemez tutunamadık. Onu geçtim çok zaman ayıran arkadaşlar gibi semi-hardcore mentalitem yok. İşi başta götürebilen ne kadar çok pull o kadar kill yakın mantığında ilerliyor. Şu zaman bunu bulmak imkansız.

Diyebilirsin belki "ee abi o zaman yüzüğünü ne yapıcan? " canım istedi bu ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pes vallahi pes. Bir de utanmadan suçu başkalarına atman yok mu beni benden alıyorsun. Sırf sana cevap vermek için şurada hesap açtırdın bana gece gece..

 

Olaya kendi açından bakıpta ne NOVA'ya ne de boostu yapan guilde bok atmana izin vermeyeceğim. Üstte DavidMills zaten gerekli ekran görüntüsünü atmış öncelikle onun üzerinden gidelim, sana demişim ki "He said if they absolutely dont need the gear they will roll it" bu cümleyi gidip etrafında ingilizcesi iyi olan kişilere bir sormanı istiyorum senden. Ben sana ufak bir ipucu vereyim, orada dediğim şey şu: Adamların *KESINLIKLE* ihtiyacı yoksa rolleyeceklerini söyledir. Bak altını çiziyorum, KESINLIKLE demişim, absolutely. Adamın ister %1 ihtiyacı olsun ister %0.000001 ihtiyacı olsun isterse 40. alt çarının ihtiyacı olsun fark etmez. Sen daha sana söylenen şeyi bile doğru düzgün anlamak konusunda acizsin.. Neymiş efendim item ninjalamışlar. Sen eskiden item ninjalamanın nasıl bir şey olduğunu biliyor musun ki burada gelmiş daha anlamını bilmediğin sözcükleri kullanıyorsun.. Invervadan düşen yüzük zaten bir kere senin hakkın değil. VIP satın aldın da VIP olarak aldığın adama mı düştü item? Eğer durum buysa söyle konuşalım anlaşalım kardeşim, öyle bir durumda yok. VIP falan almadım o run için, run'ı ben sattım ya hani oradan biliyorum. 

 

Gelmiş üstüne bir de benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi kendi nefret söyleminin içerisinde pazarlıyorsun. Ben sana ne zaman "muhtemelen" verirler gibisinden bir şeyler söyledim? ya da vereceklerinin garantisini verdim? Burada gelmiş olayı senin söylediğin şekliyle "kendince" anlatıyorsun ama olaya sadece tek taraflı yaklaşıyorsun. Yardırmışsın da yardırmışsın vay efendim NOVA item ninjaladı vay efendim 350K önemli değil vs. vs. madem öyle neden VIP almadın soruyorum sana? Madem vakit bu kadar önemli ve 300-500k'nın bir önemi yok, neden? NEDEN?

 

Son olarakta şunu belirteyim malum konuyu açan arkadaş sadece olaya kendi bakış açısıyla yaklaşmış bende olaya kendi bakış açımla yaklaşayım biraz,

Demişsin ki alıntılıyorum "Her ne şans ise bu arkadaşın çıkması gerektiğinin bilgisi NOVA Staff'ları tarafından bilgi verildi. Nedense açılan ticket'da bir çok staff durumu açıklamaya çalışıp kurumsal olmaya çalıştıkları dilde lafı dolandırsalar da bu NİNJA olan durumu ben kabul etmediğimi ilettim." olayı staff'tan birisine iletmemin sebebi; seninle hiçbir şekilde işi ilerletemiyor oluşumuzdan kaynaklı. Sana defalarca belki 3 kere belki 5 kere bu lootun senin hakkın olmadığını, kesinlikle ihtiyaç duyulmaması halinde sana verileceğini söylemiş olmama rağmen tek yaptığın orada önemli değil diyip hala konuyu uzatıyor oluşundan kaynaklı.

Burada da gelmiş ikiyüzlülükten başka hiçbir şey yapmıyorsun insanlara karşı kendini acındırıp ilgi/alaka toplamaya çalışıyorsun. Burada gelmiş 350K'nın önemi yok diyip ticketta bana 350K goldum gitti diye ağlamasını biliyorsun ama, ya da raid'e 1 saat geç gelmiş olmana rağmen guildin senin için inerva kilini 30 dk geciktirdiğini hiç belirtmiyorsun, tabi bunları tamamen unuttun değil mi? Hatılatayım, raid'e o kadar geç kaldın ki normalde çoktan invervayı kesip seni raid'e bile almamaları gerekiyordu ancak ben adamlardan rica ettimde o şekilde kill orderlarını değiştirdiler. Gelmiş guilde bok atıyorsun ama hiç adamların senin için gösterdikleri çabaya minnet duymuyorsun..

İki yüzlülüğünün resmen haddi hesabı yok, ticketta "No problem I have no problem with the advertiser I want to get boosts." diyip burada konuya vay efendim advertiser öyle demişti böyle demişti diye yazıyorsun. Soran olursada buyrun SS: https://prnt.sc/13izipo

Ticketta yazdığın başka bir mesaj'a daha değineyim konusunu açmışsın hazır bu forumda, https://prnt.sc/13izm0b

Ticketta milyonlarca goldunun olduğunu istesen VIP alabileceğini falan filan söyledin, madem durum bu neden almadın? istesen 20 kişiyi toplayabileceğini ve bossu kesebileceğini söyledin madem durum bu neden boost aldın?

Ticketta 350K için drama çıkartmayacağım diyip neden burada bu konuyu açıyorsun? ikiyüzlülüğünün gerçekten bir sınırı yok mu? link: https://prnt.sc/13izqhz

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@micha Merhaba, GameHonor'ın Nova ile iletişimini sağlayan benim. Böyle yersiz ithamları yaparak, yok advertiser da Türkmüş, bayram harçlığı, aciz, utanmaz gibi boş laflar edersen ben de gecenin bu saatinde uykumdan kalkıp senin için birkaç ss ile ne kadar boş konuştuğunu göstermekle yükümlü olurum.

Öncelikle Advertiser değil Türk Burkina Faso vatandaşı da olsa bu bizim bilgimiz dahilinde olan bir şey değil, olamaz da zaten. Buraya kendisiyle olan konuşmamı ekliyorum:

spacer.png

Gördüğün gibi, arkadaşla konuşmam Türkçe değil, evrensel dil olan İngilizce ve diyorum ki "if we 'absoulutely' dont need them" yani "herhangi bir şekilde" ihtiyacımız yoksa veririz, absolutely kelimesine de dikkat çekiyorum.

Ardından aynı akşam Nova'nın başka bir yetkilisiyle yaptığım konuşmayı da şöyle ekleyeyim:

spacer.png

Nova yetkilisi de diyor ki, loot sizindir onun değil. Benim çok istiyorduysa trader, yani kendisine tahsis edilen loot paylaşacak insan almalıydı sözüme cevaben de aynen öyle karşılığını veriyor.

Şöyle bir ss ile de Nova fiyatlarını atayım:

spacer.png

Burada da loot trader fiyatları var:

spacer.png

Orada sen loot değil, boss killine para veriyorsun yani. O item bize herhangi bir şekilde lazımsa onu alma ihtimalin yok maalesef. Eğer ben bu itemı kati surette istiyorum dersen, bize bayram parası değil Nova'ya gerekli ödemeyi yaparak trader parası verirsen itemı alma şansın var. Böylece buraya gelip aciz ve utanmaz hareketlerle başlıklar açıp mod arkadaşın da yazdığı gibi ağlamak durumunda kalmazsın. Konuyu aydınlattığımı düşünerek iyi geceler diliyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...