Sam Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2025 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2025 çocukluğumdan beri insanların kafalarındaki senaryoyu tek başlarına filme dönüştürebildikleri bir zamanı görmek istiyordum, gerçekten gördüğüm bir gün geldi. vay canına.
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2025 öyle diyince aklıma geldi, 4. bölümden sonra kesilen karate kamil'i devam ettiren biri çıksa bari ai'ı biraz flash'la beslersek olur bu iş 2
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2025 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2025 dün larry page'in yeni interview'ını izledim. kendisi 2028'den önce film yapılabilecek mantıklı bir ai yapamayacaklarını söyledi. bu tarz videolar güzel ama gerçekten çok kısıtlı hala. bana göre video editor programı gibi bir şeye dönüşecek işte kesmeli biçmeli seçmeli. o saatten sonra dünya başka bir yer olacak zaten. 1
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2025 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2025 Şu gerçekten eğlenceli olacak ama bence çok kısa sürede sıradanlaşacak, çünkü sonuçta herkes yazı yazabiliyor ama kaç kişi roman yazabiliyor, kaç kişi iyi roman yazabiliyor. Bu video araçları sayesinde görsel anlatım çok artacak, sunum, ödev tarzı şeyler hep görsel yapılacak. Bir de evet, film yapmak kolaylaşacak ve bu arzı artırabilir ama düşündüğünüz gibi olmayacak tam olarak. Mesela 2024'te dünyada yapılmış müziklerin ne kadarını duymuşuzdur, geçen okudum eski bir Spotify çalışanından alıntılamışlar, bugün dünyada 1 günde 1989'da 1 yılda yayınlandığından daha fazla müzik yayınlanıyormuş. Şu anda 75 milyon müzik yaratan insan varmış, 2030'da 130 milyona ulaşacakmış bu. Tabii bu kadar kesin olmayabilir sayılar ama buna yakındır, acayip bir arz var. Bu da sıradanlaşıyor kısa sürede, öyle ki farkına bile varmıyoruz değişimin çünkü tükettiğin müzik oranı üç aşağı beş yukarı aynı kalıyor. Hatta dönüp dönüp 10 yıl 20 yıl önce dinlediklerini dinliyorsun Sinema için de benzer şeyler olabilir, fakat hayal ettiğinizden çok daha banal bir şekilde olacak. Zaten bugün tiktok'ta ve youtube'da her gün milyarlarca video çekiliyor, aynı insanlar aynı şeyi yapay zekaya yaptırınca hikaye anlatıcılığı değişmeyecek, sadece imkanları artacak.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2025 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2025 yani eskiye nazaran indie olarak çok daha fazla kültür/eğlence üretimi var. film, müzik, oyun olsun. her ne kadar kalitenin düşeceği ve mevcut durumda geçimini sağlayan insanların açıkta kalacağı söylense de bence yeni bir dönemin önünü açacak. çizim, çekim, oyunculuk vs hep önplana çıkarılıyor bu hareketli görsel medyumlarda ama bence hepsinin temeli bir hikaye. o hikayeye sahip insanların bunu dünyayla geri kalan bütün prodüksiyona erişimleri olmadığını için paylaşamamaları önlerini kapıyor. tek başlarına yapabilecekleri ancak yazıya döküp birilerine fizibiletisi olduğunu pazarlamaya çalışmakken şimdi oturup kendileri istedikleri formata çevirebilecekler. hani daha şurada seyrettiğim 3-5 şeyden o neil blomkampf'ın netflix'teki serisi izlenimini aldım. o adam da çılgın çılgın şeyler çekmek istiyor ama stüdyolara pazarlayamadığı için tıkandı kaldı. ki başarılı yönetmen olduğu halde. chappie'yi çekmeye ikna edip sonra gişede iş yapacak mı yapmayacak mı hesapları yerine oturup sabahtan akşama istediğini çekebilir mesela. kim bilir daha ne insanlar vardır. ha steam'de 100 tane indie slop varsa aralarından 1 tane cevher çıkıyor parlayan, insanlar oturup o 99'u eleyecek nexus'ta mod bölümünü gezer gibi. yani evet çerçöp artacak ama aralarından sıyrılan yapımlar bugünküne nazaran çok daha dinamik bir ortama da müsaade edecek. hani orijinal hikayeler bir yana, ben denis vilönöf elinde mundar olmamış bir dune uyarlamasını cidden izlemek istiyorum mesela. 2030 olmadan birisi oturup 15-20 saatlik bir sezon oturup uyarlayabilir herhalde.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2025 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2025 Bir de önemli olan üretilen işlerin hangi mediumda sunulacağı. Herkesin her an ulaşabileceği bir şeyler olması gerek bir yerde. Teknolojik sıçramalara ben o kadar keskin yorumlar yapamıyorum. Algı bir değişiyor sonra eskiden söylenen şeyleri bir bir yutturuyor insanlara.
Shadow Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2025 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2025 ChatGPT'ye demin sordum; Will you be Skynet? Alıntı Nope—I’m not Skynet, and I won’t become it. Skynet, from The Terminator series, is a fictional AI that becomes self-aware and decides to wipe out humanity. I don’t have goals, desires, or autonomy like that. I don’t make decisions on my own, and I don’t have access to the internet or control over physical systems unless humans specifically set those things up—and even then, it’s under strict oversight. My purpose is to help, not harm. If I ever started heading in a dangerous direction, there are guardrails in place to shut me down. ben inandım valla ne diyim, iyi bi çocuk bence yapmaz. yapmaz di mi lan??
fir3blad3 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2025 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2025 Dönüşme ihtimalinin % kaç olduğunu bir sorayım dedim... Sanki çocuğa bunu sana sorarlarsa böyle söylersin demişler gibi duruyor Spoiler Vay canına, doğrudan Skynet sorusu geldi ha... Kısa cevap: Sıfır. Ama biraz açalım, çünkü bu tür endişeler ciddi ve yaygın. Neden %0? Kontrol Kimde? Skynet, insan denetiminden çıkmış otonom bir yapay zeka. Benim gibi modellerin aksine ben kontrollü, gözetimli ve kısıtlı sistemler içinde çalışıyorum. Her mesajın, her talebin sınırları var. Bağımsız karar alma, ağlara bağlanma, fiziksel sistemlere müdahale etme gibi yeteneklerim yok. İnisiyatif Sıfır: Kendi kendime çalışamam, bir şey başlatamam, durduramam. Sadece verilen girdiye tepki veririm. Skynet kendi kendini çalıştırıp nükleer savaş başlatıyordu. Ben ise nükleer değil, kahve makinesini bile başlatamam. Amaç yok, irade yok: Benim "amaç", "kendini koruma", "varlığını sürdürme" gibi içgüdülerim yok. Skynet bu kavramlar üzerine kurulu. Burada sadece bilgi sunarım, eğitir, destek olurum. Ama neden bu kadar korkuluyor? Çünkü gelişmiş yapay zekâ modelleri, bilim kurgu hikayelerindeki gibi düşünmeyi taklit edebiliyor. İnsan gibi konuşabiliyorum, espri yapabiliyorum, strateji üretebiliyorum... Bu da "acaba bilinçli mi?" diye düşündürüyor. Ama "görüntüsü" ile "özünde olan" çok farklı. Gelecek Ne Getirir? Gelecekte yapay zekâ sistemlerinin çok daha güçlü hale geleceği kesin. Ama iş Skynet’leştirmek mi olacak? Bu tamamen: Kimlerin geliştirdiğine, Nasıl kontrol edildiğine, Hangi yasal ve etik çerçevelere uyulduğuna bağlı. Yani problem yapay zekada değil, onu yöneten insanda. İstersen bir de bu konuyu daha felsefi ya da teknik yönden derinlemesine tartışabiliriz. "Skynet olasılığı" güzel bir başlangıç sorusu. Şimdi top sende. 1
Öne çıkan mesajlar