Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM: Chimera Squad


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Teknik olarak ayrı bir oyun ama XCOM 2 expansionı hissi veriyor.

https://www.polygon.com/2020/4/14/21219644/xcom-chimera-squad-release-date-price-pc

"The game focuses on a group of 11 named characters, brought together in a new location called City 31 to form the special operations team called Chimera Squad. Events take place five years after XCOM 2: War of the Chosen. All characters are combat veterans pulled from the ranks of human and alien forces alike. They include sectoids capable of mind control and mutons with overwhelming strength and agility. Together, this hybrid group of special operators is tasked with enforcing an uneasy peace after the fall of Advent.

“Deploy your custom team of human and alien agents to defend Earth’s fragile, newfound peace,” 2K said Tuesday in a news release. “Lead Chimera Squad through a new experience that innovates on XCOM’s turn-based legacy, utilizing strategy, teamwork, and new breach-and-clear gameplay to complete your mission objectives.”

XCOM: Chimera Squad will launch on Steam with a $9.99 price point, a 50% discount from the base $19.99 price. The announcement was also accompanied by a narrative and a gameplay trailer, both of which are available on the XCOM YouTube channel.

Video of XCOM: Chimera Squad shows a dramatically different pace of gameplay. The turn order itself is changing, with XCOM and enemy forces using a Dungeons & Dragons-style initiative order. Firaxis calls this new system Interleaved Turns, and players will have limited ability to alter the turn order from round to round.

Adding to the challenge, Chimera Squad will include a press-your-luck mechanic. Individual missions will each have multiple sequential encounters. Soldiers downed early on will be replaced by androids with limited capabilities for later encounters. Character death during a mission will require a restart.

To compensate, players will have more tactical flexibility prior to each combat encounter. Firaxis says the new setup phase, called Breach Mode, will allow players to take individual agents or small groups and enter a battle space from different directions. Breach Mode brings to mind the kind of tactical planning common to early Rainbow Six titles.

The game will also include a new strategy layer completely unlike previous Firaxis titles.

“Outside of combat,” said publisher 2K in a news release, “[player’s will] manage the operations of a high-tech [headquarters], where you must prioritize competing tasks, investigations, and agent assignments in the face of a ticking clock: the constantly rising unrest in the city’s various districts, driving City 31 closer and closer to total anarchy.”"

Komutan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"hadi en büyük esprilerinden biri custom char kullanmak olan bir oyunu alıp pre-made charları dayayalım millete"

sasuga firaxis, her oyunda daha da geriye.

gameplay xcom2'nin benzeri olmuş, cezbetmedi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 15.04.2020 at 12:48, mokoko dedi ki:

bunu ps+ vermişti zamanında. oynanır mı ps'te? 

edik: bu gerçi xcom2 başlığı değilmiş ama onun için sormuştum

Ben oynamıştım verdiğinde. Performans çok ama çok kötü, FPS yerlerdeydi. Sonradan tekrar PC ile oynadığımda arad dağlar kadar fark var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pre-made charlar çok kötü (alyen dışında beyaz yok grupta, peak diversity lmao) ama onun dışında fena görünmüyor, fiyatına da şaşırdım yani ilk günden %50 ne alaka. neyse bir haftası daha var indirimin, biraz daha bakınıp belki alırım.

bir yandan da gears tactics çıkıyor, aynı hafta neden rekabete giriyorlar anlamadım ama belki onu da beklerim.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oynanışını beğendim. Özellikle turnlerin initiative bazlı olması standart XCOM oynanışını epey değiştirmiş. Breach mekaniği de iyi.

Fakat karakterler, diyaloglar vs. hiç olmamış. Normalde custom yerine fix karakterlerin olduğu bir oyunun bu açıdan güçlü olması gerekir, mesela Jagged Alliance serisindeki tiplerin konuşmalarını hala hatırlarım. Fakat buradaki karakterler hiç akılda kalıcı değil. Fazla konuşmuyorlar ve seslendirmeleri çok düz; sıradan polis havasındalar. Alien olanlar bile tamamen normal insan gibi konuşuyorlar. Ne bileyim, yılan kadın biraz farklı konuşsun mesela, ama tamamen normal bir kadın sesi var. 

Yine de oynanışı zevkli olduğu için oynanmaya değer.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Keşke X-COM gibi oyunlar çıksa" dediğimiz günlerden, XCOM, XCOM 2, Xenonauts, Phoenix Point, Chimera Squad oynadığımız günlere geldik gerçi ama hiçbirini oynamıyorum ben...

Phoenix Point kapak fotoğrafı ve sunduğu traileri çok tuhaf geldi, XCOM dünyasına ters köşe yapıp Gen Z çocukları çekmek için eğlenceli bir hale mi sokmuşlar, yoksa yeni Shadow Watch mu olmaya çalışmış onu anlamadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...