Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

On 13.09.2021 at 20:17, DoGMeaT dedi ki:

nicole, neolocale, mikla, ulus29, alancha, spago ilk aklima gelenler, ama ozel gunde fln gidilir anca, kaziktir kesin.

 

Nicole de kutlama için yer ayırtmak istemiştim pandemi öncesi 2 kişi bir gece için 1k üstü masraf çıkıyordu. Balık yemeğen ve eti çok sevmeyen biri olunca karşımda mantıksız gelip hiç gitmedim ama merak etmiyorum değil.

Ama çok astronomik geliyor hala kişi başı menüye 1k vermek. ( güncel fiyatlara baktım) 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nicole kapandı sanıyorum, en azından şefi bıraktı şimdilik. En son sokak yemeği falan yapacaktı. Avrupalı turistin ağırlığının azalmasıyla para kazanamıyordu lokanta. 

Yemek yemeyi sevmeyen birinin tabii ki fine dining'e gitmesi saçma, ama özel etinlik yaparak döndürüyordu Nicole, çok kalifiye insan çalıştırıp az kişiye hizmet edince(fine dining'de yüzlerce tabak yapamazsın) çok görünen fiyatlar kurtarmıyor maalesef. Zaten herkesin sokak yemeğine sarması boşuna değil. Onda kurtarıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Gallant dedi ki:

Kaan Sakarya ,  Aylin Yazicioglu 

Kaan Sakarya Kadıköyde ki basta'nın sahibi imiş. Daha kötü bir şey yemedim Basta da. Pandemi öncesi kadıköye gittimizde favori mekanlardan biridir hızlı ye kaç kafasında isek. 

Aylin Yazıcıoğlu devam ediyormuş anladığım kadarı ile farklı projeler peşinde devam ederek

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Gallant dedi ki:

Nicole un 2 sefinden birisi, Kaan Sakarya (thkx google), yillar once sokak yemegi yapmak icin birakti (o patladi sanirim, simdi napiyor bilmiyorum). Aylin Yazicioglu halen devam ediyordu, corona dan sonra hotel restoranti kapatma karari aldi. O da Alancha ya gecti ekibiyle.

Aylin Yazıcıoğlu da sokak yemeği yapmak için bıraktı ama sonra olmadı. Bizde yanlış bilgi yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Narstil dedi ki:

Kaan Sakarya Kadıköyde ki basta'nın sahibi imiş. Daha kötü bir şey yemedim Basta da. Pandemi öncesi kadıköye gittimizde favori mekanlardan biridir hızlı ye kaç kafasında isek. 

Aylin Yazıcıoğlu devam ediyormuş anladığım kadarı ile farklı projeler peşinde devam ederek

fena degilde, cok pahali ya, kadikoydeyiz, etrafta bi suru yemek secenegi var, ben basta da yemezdim.

mini eatery 1 sokak otede, bin basar ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2019dan beri Kadıköy'de yeni yerler açılmıştır,

Ama benim en sevdiklerim, tabiki mini eatery, Paul's lazanya, bide yeldeğirmeni tarafinda, karakolhane caddesinde damla pide var, o civarda en sevdiğim yemek mekanlari, moda bim'in sokağındaki tostcuyu seviodum, bide ev yemegi ve kahvalti icin guzel mekanlar var ama hep unuttum isimlerini,

 

Teoride en begendiklerim bunlar ama pratikte habire şöhretler, kimyonda fln yiyodum gecenin bi saati oralar acik diye

Of cok ozluom kadikoyde yasamayi

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dedigim gibi 2019dan beri denemedim, bu sürede kendilerini bozdularsa bilmiyorum, 

YOrumlara baktim, Pahali diye şikayet ediliyor, e abi modanin orta yerinde dükkan, kirası fln allahu ekber, pahali olacak tabi, ki onun taktigide 2 kisi gidip 3 burger söylemek, ortadan 2 ye kesiolar, herkes 1.5 hamburger/pattes yiyip doyar. Hem farkli farkli cesitler denersiniz.

Hamburgerler küçük, konsept o zaten.

Favorim duxelles(kars gravyer+mantar soslu)

Ve klasik cheeseburger+peynir

Tavuk sandvicler de iyi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, eldar dedi ki:

Yok orası el değiştirdi galiba, onu kastediyorlardır. Mönü falan bir değişti ama çok kötüleşmedi. 

ben henuz orda calisirken katarli bi adam geldi bi gun

dedi ben sizin cok iyi bir musterinizim hep yiyorum cok begeniyorum, dukkana geldigimde enerjinizden yukseliyorum, size ortak olmak istiyorum, parami faize fln yatirmak yahut hisse senedi almak yerine boyle sizin gibi kucuk isletmelere ortak olmayi seviyorum

dukkanin sahipleri , 7tepe gastronomi mezunu 2 genc arkadas, adami ortak aldilar, 1 yil fln oyle takildilar, sonra adam patronlarin payini da aldi tek ortak olarak sahibi oldu dukkanin

ama o arada 1 sene boyunca dukkanda calisti adam, her ise girdi, nasi isliyor gordu, gokten zembille inmedi yani

evet bozmus olabilir, yeme icme konusunda hep var o risk, standartlarin dusmesi, is hacmi arttikca kaliteden odun verilmesi fln, ama patronla alakali bi durum olmak zorunda degil illa.

ki anlattigim gibi, adamin olaya dahil olusu, bi anda olmadi, once ortak olarak geldi, olaylari kesfetti, sonra zamala tek patron oldu, o yuzden bozduysa bile katarli patron degildir sebebi

adam zaten dukkani begendigi icin ortak oldu mevzulara, begendigi seyi niye bozsun

mevzu su, mini eatery besiktasta sube acti, hasanpasada merkez mutfak acti( yemeksepeti siparislerini ve gunluk prepi kolaylamak icin), bide et fiyatlari fln acayip artti, eskiden cidden cok iyi bi kasap ve firin ile calisiyor, alabilecegin en kaliteli malzemeler kullaniyordu mini eatery, biliyorum bunu, ekmek-et-patates, piyasada ortalamanin cok uzerinde, direk alinabilecek en kaliteli marka-urunlerden tedarik ediliyordu, no compirmise kafasindaydi patronlar, mc donaldsdan daha guzel pattesimiz vardi bence, eroyin gibi, simdi hala o kalitede urunler mi kullaniliyor onu da bilmiyorum. bu saydigim tum faktorler kalitede degisime yol acabilir, ki acmis midir bilemiyom

patide mini mudavimi bir hayli vardi, eskiden de bol bol gelen yiyen bir suru arkadas vardi, o kadar fazla insan geldiki ben orda calisirken....

 

 

lan yazamiyorum, duygulandim, kadikoyu ozledim asdf, durup dururken burning crusde introsu izlemis gibi oldum, bogazim dugumlendi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...