dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 elbette ki veremem, nda'lar falan var. boyle bir seyi gundeme getirmek dahi ayiptir!!!! nerde yasiyoruz, muz cumhuriyeti mi? cok online olmuyorum ama discord'dan konusabiliriz. daha calismalari bitiremedik. bir haftaya biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Restoran açmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 6 saat önce, DoGMeaT dedi ki: metrik sistemin gozunu sevim ya, pint-quart-ounce-pound fln nedir ya cidden kafami convert etmek zorunda kaldim 30 yasindan sonra, ama hala tam alisamadim, zorluyor. bugun 3. gunumdu, cok zor bi mutfak, fine dining yapiyoruz, hersey en muntazam, en kaliteli olacak, limon dilimin 3cm kalinliginda olmasi isteniyorsa, 3.2 santim olmayacak, ve her urun icin gecerli bu. baya ogrenmem gereken seyler var, biraz saskin ordek gibi hissediyorum bazen kendimi, ama bozuntuya vermiyorum, neyse bugun servis sonrasinda bi suru insan gelip tebrik etti, sous chef tesekkur etti, iyi calisiyorsun kapiyorsun mevzuyu fln diye. baska bi asci, durup dururken geldi `real recognizes real, cok iyisin adamim, hareket etmen calisman fln gosteriyor sen biliyorsun bu isi` fln diye, insan mutlu oluyor boyle seyler duyunca, ama bu sirada sicaktan apis aram pisik oldu, cok zor geciyor, geceleyin eve gelip dus alip yataga tirmanmak zor geliyor, cidden duvara tirmanmak kadar zor oluyor yataga cikmak, insallah alisirim talimsizlikten boyle zor geliyodur kilise hic boyle zor degildi valla kebap bi isti bunla karsilastirinca o sikinti bende de var ya square foot - inch - oz - lb-pound ulan yap iste metre-santimetre-gram-kilo-litre 3/16 inch nedir yaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 bicak alasim gelyo boyle seyler izleyince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Bicak diyince amator asciya tavsiye edilebilecek Turkiye'de bulunan alinabilir en iyi sef bicagi hangisidir? 6 7 yil once aldigim noname bi bicagi kullaniyorum, bileyliyorum falan ama Artik beni degistir diyor, bir de biraz daha ucu egimli bir sey istiyorum sanirim, dogramasi kolay oluyor. Her gun duzenli kullaniyorum bu arada, sus olarak durmayacak. Gecen wusthof classic 26cm gosterdi adam enplus'ta ama set olarak (1 soyma bicagi ve 1 bileyi aleti bicaga ek olarak) 1500 liraya satiyorlardi, tisikkirlir diyip gectim. İnternette bakiyorum 16 ve 20cm olanlari var ama magazada da bakmistim kisa gorunmuslerdi gozume. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 abi o kadar pahali seylere hic gerek yok, bu wusthofflar fln zaten turkiyede muadili olan markalar, surbisa ve pirgenin ozellikle guzel setleri kalite olarak baya yakin wusthofa, 26cm , ciddi asci boyutu, cok kisiye buyuk yemekler yapmiyorsan biraz overkill kalabilir, nereye koyacan, yikamasi temizlemesi zor olur fln, cok yer kaplar, alisik degilsen zorlayabilir, bileylemeye goturdugunde de fazla para isterler kocaman bicak oldugundan ( burasi kritik, kullanimina gore 6ay-yilda 1 fln bileyciye goturmezsen en kral bicak bile anlamsiz kalir) 24-22 cm arasi daha mantikli, hatta evde kullanim icin 15-18 cm gibi araliklar bence gayet yeterli. (tabi ne kadar siklikla yemek yaptiginiza ve kac kisiyi doyurdugunuza gore degisir) ikeanin bicaklari fena degil diye biliyorum, ben bi ev ascisina bicak hediye alcak olsam sundan alirdim sanirim https://www.hepsiburada.com/surbisa-61195-sef-asci-bicagi-p-HBV00000IHDSK 17 ve 15 cm versyonlari da var, ama 15 cok kisa bence. buna ek olarak 10 cmden kisa elde kullanmalik bi sebze bicagi, bide tirtikli ekmek bicagi, son olarak bide fileto bicagi tarzi birsey alirsin cok fazla et tuketiyorsan, 1500 liraya degil 300-400 liraya tas gibi bicak setin olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 (düzenlendi) Ya su an kullandigim bicak sanirim 22cm falan, 16cmlik olani elime elinca cok kucuk geldi. Genelde 2 4 kisilik yemek yapiyorum gunde 2 kere falan. O linkledigin bicagin bire bir aynisi wmf markasinda vardi, tutusu garip gelmisti evime biraz ve 400 lira falandi. Surbisa ve turevleri iyi diyorsan hic para yigmiyim wusthoff vs. Bu arada soyle bir sey istiyorum sanirim tam olarak https://www.hepsiburada.com/surbisa-61940-sef-asci-bicagi-p-HBV00000IHDJE?magaza=HAKKIAKYUZ1948 Bunlarda fiyatlar neden roketliyor anlamadim gerci. Haziran 23, 2021 deadwoll tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 (düzenlendi) Ben uzun süre bunun kırmızısı saplısini kullandım https://www.surbisapazarlama.com/61191-sef-asci-bicagi hep memnun kaldım güvendiğim bir firma Bence Alman markalarını denk yahut yakın kalitede bıçaklar yapıyorlar. Senin attığın bıçak "dövme Çelik" fotonun çözünürlüğünden okunamıyor ama bıçağın üzerinde de yazıyor Sıcak Dövme Çelik diye. Daha dayanıklı, kaliteli olur genelde dövme Çelik, teoride patates vs keserken sebzenin bıçağa vakumlanmis gibi yapışmasını da azaltan birşey, dövme bıçağın üzerindeki, çekiç darbelerinden oluşan mini imperfection lar, ama pratikte hissetmeye bilirsin bile. Benim bu yorumda linkledigim bıçak stamped, daha fabrikasyon bir ürün, ama inan çoğu şef bile bu kadar detaylara kafa takmiyor. Nerdlik seviyelerindeyiz artık. Paran varsa ve denemek istiyorsan, kendini simartmak istiyorsan alabilirsin o linkledigin bıçağı, ben o modeli hiç kullanmadım ama kötü cikacagini sanmam, ben dandik stamped versyonu bile gayet memnun kullandim, dövme versyonu da eminim kalitelidir, misal henckels ve zwilling aynı marka, ama henckels stamped ama zwilling dovme, arada buyuk fiyat farki var Wusthofun gourmet serisi de stamped ve ucuz diger serilerine gore senin attiginin fiyati O yüzden fiyatlar roketlemistir yani Haziran 23, 2021 DoGMeaT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Haziran 24, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2021 10 saat önce, deadwoll dedi ki: Bu arada soyle bir sey istiyorum sanirim tam olarak https://www.hepsiburada.com/surbisa-61940-sef-asci-bicagi-p-HBV00000IHDJE?magaza=HAKKIAKYUZ1948 Bu bıçak bende var. Sürmene'den almıştım. Doğrama işi için hantal kalıyor. Ergonomik değil bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 24, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2021 bileylenmediyse her bicak hantallasir zamanla ergonomi onemli, elde tutusu rahat degilse lightsaber olsa kotu bicak olur, gidip denemek lazim ,kasimpasada yerleri var galiba. bende kendime liste yaptim https://www.epicedge.com/shopexd.asp?id=101378 https://www.knivesandstones.com.au/collections/sujihiki-slicing/products/tanaka-ginsan-nashiji-gyuhiki-line-knife-225mm-stainless-clad https://www.japaneseknifeimports.com/collections/gesshin-ginga/products/gesshin-ginga-210mm-stainless-wa-petty su 3unden birine yazilacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 26, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2021 cok zorlaniyorum bu isyerinde normalde benim alistigim, ticket printeri yahut ekran olur, ordan siparislerimi takip ede ede yemek yaparim, bu mutfakta sistem farkli. bu mutfakta sef okuyor siparisleri, biz ascilar kendi aramizda ve sefle konusa konusa yemekleri ayni anda cikarmak uzerine kurulu burda sistem terimler fln hep yabanci geliyor bana 1 hafta oldu baslayali, comezlik yillarimdan beri bu kadar zorlandigim bi mutfak...valla hatirlamiyorum standartlar cok yuksek, ben cok comezim, beklentileri su ana kadar karsilayamiyorum ama herkesle dost oldum, goygoy hos sohbet , herkes seviyo beni, kimseye yuz vermeyen zenci bulascikcilar bana brother cekiyor, bangaldesli steward mafyasi ER DO GAN ERDOGAN diye pesimde dolaniyor fln, ascilar zaten hepsi dostum sous chef emma var bitane o haric bu gun birbirimize bagirdik gergin bi anda, yogunlukta bana azar cekince dayanamadim ses yukselttim fln, iyi kiz genelde ama bazen cok madiye donusuyor, kanadali bide niye bu kadar manyak anlamiyorum, sirf bana degil baskalarinada baya mean, herkes arkasindan konusuo neyse cok zor bi cumaydi, ustumuzden gectiler, insallah kolaylasir bu is suana kadar 1 hafta kabus gibiydi , comezligime dondum zorlanma seviyesi olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2021 (düzenlendi) Yanlış anlama bu dediğimi ama kendini geliştirmek istiyorsan bence çok iyi ve sana ileride çok faydası olacak bir iş bulmuşsun. Kendini çömez değil de her şeyi en iyi bilen olarak hissettigin bir yerde ne katabilirdin ki kendine. Çalışmanın karşılığını maddi olarak da alıyorsan en güzel çalışma bu bence. Haziran 26, 2021 ahmedinejad tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 2. hafta bitti, IS COK ZOR. hala zor, daha az hata yapiyorum ama hala comezim, restoran detroitin en trendi mekanlarindan, 6 hafta bekleme var rezervasyon icin, 150 cover fln yapiyoruz ama ustumuzden geciliyor, cok ust seviye yemekler yapip durmadan temizlik yapiyoruz. Standartlar COK yuksek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Gecen gun michelin yildizli seflerden bir tanesini dinliyordum. Adam masaortusunun serilisinden, catalin parlakligina, garsonun ayakkabisina kadar notlandiriyor restoranlar minvalinde bir sey soyledi. Hani mutfak temizligi, duzeni, yemek kalitesi, sunumu falan kim bilir ne kadar onemlidir? Kolay gessin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 150 cover nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 kuver / servis açmışlar sanırım, bir akşamdaki misafir sayısı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 On 23.06.2021 at 21:23, deadwoll dedi ki: Ya su an kullandigim bicak sanirim 22cm falan, 16cmlik olani elime elinca cok kucuk geldi. Genelde 2 4 kisilik yemek yapiyorum gunde 2 kere falan. O linkledigin bicagin bire bir aynisi wmf markasinda vardi, tutusu garip gelmisti evime biraz ve 400 lira falandi. Surbisa ve turevleri iyi diyorsan hic para yigmiyim wusthoff vs. Bu arada soyle bir sey istiyorum sanirim tam olarak https://www.hepsiburada.com/surbisa-61940-sef-asci-bicagi-p-HBV00000IHDJE?magaza=HAKKIAKYUZ1948 Bunlarda fiyatlar neden roketliyor anlamadim gerci. Bende bu seriden bir bıçak var bir de sürbısa nın santokusu var. İkisinden de memnunum. Başta ikea nın bıçağıyla başlamıştım, 1-1,5 sene önce diğer ikisini aldım. Bir tane de 10cm lik sebze bıçağı gibi bişeyim var. Yukarıda dogmeat saydığı liste var yani fileto hariç. Bıçakçım diye bir site var oradan almıştım, fiyatlar karşılaştırmalı bakılabilir tabi ben aldığımda orası daha ucuzdu hb den. Sürbısa kolay kolay erimiyor, çok sık bileylemeye ihtiyacı olmuyor. Evde masatla kendim bileyliyorum, henüz bileylemeye götüremedim gerçi vakti geldi artık ikisininde ama pandemiden dolayı fırsatım olmadı. Yine de hala gayet iyiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2021 cover misafir demek bugun 200 yaptik, standartlarimiza gore yuksek, her gecen gun giderek artacak, yeni bir restoraniz ve giderek daha da is yapacaz, belki bu yogunluktan, belki baska sebeplerden, bugun normalden falza sayida tabak geri gonderildi, begenilmedi, 3-4 kere oldu, hos degil, ortam gerildi hafif. kapanisa dogru yine birisi yemegini begenmedi, oyle durumlarda hemen menuden istedigi ne varsa onu yapip yolluyoruz, yeterki memnun olsunlar. yemegi begenmeyen musteri, scallop siparis etti. benim istasyonumdan cikiyor scallop, dedim ona muazzam bir tabak yollayacagim, ozene bezene yaptim siparisi, scallopu flattop izgarada sear ediyorum, o sirada bi tavada bezelye kuskonmaz yesil fasulyeyi , kendi yaptigimiz mantarli tereyag ile pisirip yatak yapiyorum, ustune scalloplari dizip lime kabugu rendesi, sonra micro greenler ile susluyorum sef, bas garson ve restaurant manager, herkes o tabagin cikmasini bekliyordu, tam anlamiyla en iyi scallopu yapmam lazimdi o an kafamda bu caliyordu resmen, ama bi scallop yaptim arkadaslar inanin ates ettim tabaga, sefin soylemiyle`this is bangin plate man` masallah diyip tahtaya vuruyorum, cunku calisma tarzimi begeniyorlar, bir suru failingim var, alisik olmadigim kalitede, fine dining isteyen cok yuksek seviyeli bi mutfak, hala en amator, zayif halkalardan biriyim, ama ustune koya koya gidiyorum ve teknik eksikligimi caliskanligim ile kapatmaya calisiyorum. soguk istasyonu ile ortaklasa kullandigimiz bi buzdolabi var, cingene cadiri gibiydi, ben bunu organize ettim kimseye sormadan, kafama gore, delirdiler cok begendiler, adamsin dediler, oysa ben zaten boyle calismayi severim, neyin nerde oldugunu bilince , backuplarim hazirken, stres olmadan, kosturmadan calisabiliyorum , yemek pisirme teknigim onlar kadar olmaz belki, ama temizim organizeyim. hakkini veriyorum, 1 yila bu mutfak basit gelmeye basliyacak, o dakkadan sonra dunyada bana zor gelebilcek mutfak kumesi gercekten baya daralcak. simdi 2 gun izin, sarj olup persembe gunu calismaya dewamke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2021 1 yıla mı, 1 ay max Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Dun aksam Tony Hawk a yemek yaptim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 (düzenlendi) "şef beni tanımadı söyledim inanmadı hehe" diye tweet atmıştır hemen. gz Temmuz 8, 2021 PrudenT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Adam yemek yaptım ayni yatağa girdim dememiş. Büyük ihtimal mutfağın kucuk penceresinden görmüştür. Genelde sefler masaya gitmiyor. Bas sef degilse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 3 saat önce, DoGMeaT dedi ki: Dun aksam Tony Hawk a yemek yaptim helal şef, be proud Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 yolluk adana durum yapsaydin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prodigy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2021 (düzenlendi) do a kickflip deseydin Temmuz 9, 2021 prodigy tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar