Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Baştan öyle birşey deme,sonuçta karsılıklı güven ilişkisi patron-calısan arasında önemlidir.Sen burayla görüş,eşimlede görüşeyim izin verirseniz vs  ,size yarın cevap vereyim de.Ertesi gün diğer tarafla görüş hangisi iyiyse onunla devam edersin.

Mesaj tarihi:

Çok iyi geçti görüşme, mutfağa bir girdim 3-4 tane eski çalıştığım adam var, bir tanesi yönetici pozisyonunda ve hepsi bana öküz gibi refere olmuşlar, bir iki tane de test yaptılar, görevler verdiler aşçılıkla alakalı işte yemek yaptırdılar filan, tabii şakşağımi öttürdüm şeklimi koydum tertemiz çalıştım

Güzel bir teklif yaptılar, sigortası falan da güzel dental optik vs, paid time off, hatta signing bonus

 

galiba bu mekan olacak , diğer otel taa haftaya cuma gününe görüşme verdi, bu abiler bu kadar güzel teklif vermişken haftaya cumaya kadar beklemenin bı sebebini görmüyorum, ama merak ediyorum onlarin testini gecebilcek miyim

 

 

Mesaj tarihi:

evet, bu yolculukta mükemmel kararlar veremiyorsun, her zaman optimum seçim şartları oluşmuyor. belki de iki sene sonra oraya efsane teklifle çağıracaklar. sen kendini geliştirip ismini yaymaya devam et. yeetman?

Mesaj tarihi:
On 10.06.2021 at 19:34, DoGMeaT dedi ki:

Yarın ilk günüm, çok sebebi var burayı seçmemin, daha sonra detaylı anlatacam

Bu hafta çok yoğun geçti, hayvan gibi kosturdum, henüz hazır değilim bence 

Salı çarşamba günü 2 günlüğüne bı restorana part time olarak gittim, Detroit in önemli bir restoranı, Antoni Bourdain de no reservations ta ziyaret etmişti, Flowers Of Vietnam

Sefi meşhur Filistinli bı adam, Filistinli çocuklar yararına yapılan bı eventte yemek yapacaktık, ona gittim ekstra olarak. 

Muhallebi yap dediler, 40 kilo sütten, parti parti yaptım, ilk basta yaptıklarim gayet güzeldi ama sonrakiler cıvık kaldı, düzeltmeye çalışırken daha da bozdum, şef kızdı, ortam gerildi, benim moralim bozuldu,  bı sürü süt şeker vs ziyan ettim.

Bide cuma günü işe başlamak ilginç, ilk mesaimde restoranın en yoğun halini görebilirim, hard mode, hafif tırsıyorum, ama işte rüştünü ispatlama fırsatı da olabilir, bakalım nolcak yarin, inşallah muhallebiye bağlamam tekrardan ?

Mesaj tarihi:

Bu arada benim önceki tasakli chefim, rahmetli chef Jason'in butik bı işi vsrdi, sucuk turşu peynir vs yapıp satıyorlardı, o işi beraber kurduğu ortağı Reese, burda sous chef, bu mekanı seçmenin önemli sebeplerinden, saygı duyduğum bı adam

Ayrica "madam' çok lame bir restoran ismini bence

Mesaj tarihi:

ilk gunu atlattım, çok zordu, yemekler, standartlar üst seviye, çok ince işçilik, herşey mükemmel olmalı, beklentiler yüksek mekanda.

Her tabak Yemek çıkmadan önce 3 kişi inspect ediyor(sous-chef-lead server) , ok veriyor, öyle servis ediliyo

Ama memnun kaldılar sanırım, şef fln "yeet, you are a fucking awesome cook man" fln diye övdü durdu, içten içe çok korkarak gittim ise, ama iyi geçti yani

Mesaj tarihi:
58 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

Mutfak ortamı degisik ya, kısa sürede güzel yemek cikartmak zor is, stresli bi kere. İyi yapana saygi duyuyorum bayagi, hll.

bu bölge senin sorumluluk alanın sanırım, nasil isliyor sürec mesela senin alaninla ilgili siparis gelmezse bekliyor musun, yoksa baskalarina mi yardim ediyorsun?

Mesaj tarihi:

Normalde edilir, ama karakter meselesi, etme zorunluluğu yok, bugün edersen yarın da sana yardım ederler. Zorluk da göreceli, sıcak görecek ürünler hariç her şey hazır zaten, tabaklama yapılıyor sadece, rush hariç zorluğu yok, o da tamaman stres yönetimi.

Mesaj tarihi:

bu tarz mutfaklar cok farkli gercekten.

simdi calistigim projede 1 kat ginza project'e ait bir restoran olacak, sef ile calisip bir liste cikarttilar. dun mimar ve mep ekibini de alip nereye hangi ekipman gelecek onlara falan calistik hep beraber. bin tane urun varmis! o saladette, pacojet ve corba falan pisiren blenderi hatirliyorum sadece gerci su anda.

Mesaj tarihi:

metrik sistemin gozunu sevim ya, pint-quart-ounce-pound fln nedir ya cidden kafami convert etmek zorunda kaldim 30 yasindan sonra, ama hala tam alisamadim, zorluyor.

bugun 3. gunumdu, cok zor bi mutfak, fine dining yapiyoruz, hersey en muntazam, en kaliteli olacak, limon dilimin 3cm kalinliginda olmasi isteniyorsa, 3.2 santim olmayacak, ve her urun icin gecerli bu. 

baya ogrenmem gereken seyler var, biraz saskin ordek gibi hissediyorum bazen kendimi, ama bozuntuya vermiyorum, neyse bugun servis sonrasinda bi suru insan gelip tebrik etti, sous chef tesekkur etti, iyi calisiyorsun kapiyorsun mevzuyu fln diye.

baska bi asci, durup dururken geldi `real recognizes real, cok iyisin adamim, hareket etmen calisman fln gosteriyor sen biliyorsun bu isi` fln diye, 

insan mutlu oluyor boyle seyler duyunca, ama bu sirada sicaktan apis aram pisik oldu, cok zor geciyor, geceleyin eve gelip dus alip yataga tirmanmak zor geliyor, cidden duvara tirmanmak kadar zor oluyor yataga cikmak, insallah alisirim talimsizlikten boyle zor geliyodur

kilise hic boyle zor degildi valla kebap bi isti bunla karsilastirinca ?

Mesaj tarihi:
On 20.06.2021 at 08:34, dasaaa dedi ki:

bu tarz mutfaklar cok farkli gercekten.

simdi calistigim projede 1 kat ginza project'e ait bir restoran olacak, sef ile calisip bir liste cikarttilar. dun mimar ve mep ekibini de alip nereye hangi ekipman gelecek onlara falan calistik hep beraber. bin tane urun varmis! o saladette, pacojet ve corba falan pisiren blenderi hatirliyorum sadece gerci su anda.

6 sene sonra restoran açma planım var, projenin son halini hacılamak serbest mi

×
×
  • Yeni Oluştur...