Cokomantis Mesaj tarihi: Eylül 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2021 botw zelda oyunları için norm değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2021 phantom hourglass'lar fln oynadım zamanında ,önemli degil norm olması. botw başlı başına çok güzel bir oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 23, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2022 geçen indirimde fitness boxing 2 aldım, p2 olarak dahil olmak isteyen var mı? 180'e verebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 ilk defa nintendo konsol aldığım için biraz oyun önerisi isteyeceğim. normalde pc'de daha hardcore oyunlar oynayan biriyim. eşimle oynamak için aldım bunu. pc de overcooked vs gibi oyunların ötesine geçemedik çünkü. bu tarz oynaması kolay ama eğlenceli oyunlar diyince genelde nintendo geliyo aklıma. mario kart, mario tennis aces, mario odyssey siparişi verdim. kendim içinde zelda botw aldım. hep merak ediordum ama konsolum yoktu. bunlar dışında mario party vs iyi midir? ya da eşinizle oynayıp beğendiğiniz pek bilinmeyen oyunlar var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 BOXBOY! + BOXGIRL! favori coop oyunlarımdan, çok da ucuz. İlk fırsatta bunu oynamanızı tavsiye ederim. Single olarak da çok iyi, coop olarak da. The Stretchers sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 mario party tırto biraz ya pek tavsiye etmem, pikmin güzel baya bir de atmosferi çok güzel olan iplikli bir oyun vardı adı aklıma gelmiyor sdsfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 dediklerinize inceleyeyim sağolun. iplikli dediğin ea nin olan mı? unravel. hep görüyorumda oynamadım. ea play var pc de oynarız güzelse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 hah ya ta kendisi, çok tatlış bir oyun ya sallanmalı atlamalı bulmacalı bir oyun ama refleks ve yetenek de gerektiriyor ben bazen artık dayanamayıp joyconu bırakıp gidiyordum yapınca çağır beni lütfen diye adasfasdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Oynamadiysaniz Guacomelee cok iyi, iki oyun var ikisi de coop icin harika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Şubat 23, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2022 @df Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 23, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2022 puzzle severim, baya eğlenceli duruyor. sağol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 yeni özellikler baya keyifli duruyor. ilk oyundaki yemek mekaniği çok eğlenceliydi. build olayında da baya eğlenceli deneyler çıkacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 tam "ulan gene mi kırılıyo silahlar ffs" diyecekken iyi toparladılar sdfgds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 Gosterdikleri tum ozellikler iyi duruyor. Bi tek build mekaniginin boku cikabilir biraz gibi geldi scsbs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2023 bolca Neo Armstrong Cyclone Jet Armstrong Cannon görebiliriz oyun içinde... Spoiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2023 (düzenlendi) https://www.eurogamer.net/nintendo-patents-links-tears-of-the-kingdom-abilities-and-the-loading-screen keşke gacha ve lootbox'u keşfedenler de nintendo kadar adi olsaydı da onları başka kimse yapamasaydı. Ağustos 11, 2023 Sam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 nintendo mentalitesini değiştirmedikçe isterse dünyanın en güçlü en acayip konsolunu yapsın yine niş bir platform olarak kalacak, oyun ve hizmet fiyatları deli saçması. iki tane dandik ip'si var diye milleti düdükleyip duruyor. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Niş? Switch tarihin en fazla satan 3. konsolu. Series X/S'den 4 kat, PS5'den 2 kat fazla sattı. Switch niş olmaktan tamamen uzak. 1 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Bi de sirf teknik özellikleri yüksek state of the art donanimi hic kovalamadi nintendo. Stratejileri eglenceli, erisilebilir oyun yapmak. Onu da cok iyi yapiyorlar. Sadece zelda ve mario bile yeter yani sirketin bu politikasinin dogrulugunu gostermeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 satması oynandığı anlamına gelmiyor, bende de var ama sırf chruncyroll uygulaması tvde yok diye oradan açıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Marl0_on, 18.09.2024 17:52 tarihinde dedi ki: iki tane dandik ip'si var diye milleti düdükleyip duruyor. şu kesinlikle doğru. eski oyunları ısıtıp ısıtıp yeni sistemlerine basıp para saymaya devam ediyorlar. pokemon mesela (tamamı nintendo'nun değil, biri nintendo olmak üzere 3 şirkete ait ip) switch'te bok gibi performansla ve 2002 tier texture'larla oyun spamleyip duruyorlar. ahmet nintendo-sama (nintendo'nun sahibi) gelip "bilader kendinize gelin" diye tokatlaması lazım. dünyanın en büyük ip'si bu arada pokemon. öte yandan niş değil kesinlikle nintendo. tr'de gameboy'dan sonraki aletler skip'lendi çeşitli sebeplerden (piyasadan çekilmeleri ve ülkecek sony'ci olduğumuzdan ve belki benim bilmediğim başka nedenlerden. @Laurelin ve @GERGE daha iyi bilir, aydınlatırlarsa memnun olurum). o yüzden mesela mario 64'la zelda bilmemne (hangi oyun olduğunu hatırlamıyorum ama 3d olup da şu an her oyunda olan lock-on mekaniğini icat eden bi oyunları vardı, nintendo 64'e çıkmıştır o da muhtemelen) bayağı bütün gaming piyasasını peşine takan core mekanikleri icat etti. biri işte lock-on. şu an kullandığımız, default kabul edilen de facto gamepad tasarımını bile nintendo'ya borçluyuz. analog stick'ler dahil. hatta playstation'ı bile nintendo ile çıkaracaklardı da son dakkada nintendo bi backstab çaktı sony'ye, e3'te mi ne büyük bi event'te sony'den aldıkları cd-rom'larla bi cihaz duyuracakken gidip başka bi alet (gamecube olabilir, emin değilim) duyurdular. galiba panasonic'in cd formatıyla. sony'nin sahibi (ahmet sony-sama) "gaming'le işimiz olmaz abi sıçarım ne biçim piyasa bu, giren kazığa bak ya" diye elinde kalan cihaz ve arge'yi çöpe atacakken ikna ediyorlar bunu "ahmet bey yaptık o kadar, kendi aletimizi sürelim piyasaya bari, elimizde mi patlasın" diye de ondan sonra çıkıyor dsfghg. bu sırada final fantasy 7'yi swipe'layabilmeleri büyük nimet, 7'nin artık pre-rendered cutscene'leri midir, pre-rendered background'ları mıdır, nintendo'nun yeni çıkardığı cihazın cd'lerine sığmıyor mu ne, sony diyor gel hacı bizim cihaz 600mb alıyor compact diske, bunlar da wow let's do dis diyor ve the rest is history. üstüne kojimbo reis gelip oo büyük disk mi, üf ne cutscene sokarım ben buraya var ya zaten 3d yapasım vardı oyunu... deyip mgs çakıyor vs vs... tam bütün gezegenler align'lanıyor aslında sony için, thx to nintendo's top 10 anime betrayal sdfg tldr nintendo niche değil, biz tr olarak skip'ledik sadece. jrpg'yi icat eden oyunlar hep nintendo'ya çıktı ve ordan yürüdü, zelda gibi pek çok core game design element'ı icat eden nintendo, mario zaten mario. sony'ye bağlarsak allahın bize bir lütfu olan dark souls ve elden KİNG'i bile nintendo'ya borçluyuz denyolukları dolayısıyla dfghdfg. hatta ve hatta, 90'larda mı 80'lerin sonunda mı ne us'te gaming çöküyor. detayını tam hatırlamıyorum ama atari'nin oyunları bi sıçıp batırıyor filan, yine 90'larda spekülatörler yüzünden oluşan comic book bubble'ın patlaması gibi çöküyor gaming piyasası bi, nintendo ve sega o arada amerikan marketine giriyor ve bayağı bayağı carry'liyorlar koskoca gaming'i. ama evet tekrar söyleyeyim, alıntıladığım kısma katılıyorum. japon iş adamları sağolsun pek seviyorlar min effort'la nostalji satıp dünyayı sağmayı. 3-4 gen önceki konsola çıkardıkları oyunu remake'lemeler (hadi remake neyse) veya remaster bile denemeyecek şekilde yine aşağı yukarı aynı performansla hiçbir eklenti yapmadan satmalar vs vs. nintendo online subs olayına hiç girmiyorum zaten. cloud save, multiplayer gibi en core-ullah featüre'lar için para istiyolar, u wotm8. ama işte bi yandan switch'i ilk aldığımda bi mario odyssey ve zelda breath of the wild oynadım, bu oyunları yaparlarkenki "gameplay first" mantığını hissediyosun. bazı şeyler çok çok daha iyi yapılabilirdi şimdi baktığımızda ama gerçekten "oyun" için olan bi cihaz switch. oyun'u tırnak içine almamın sebebi oyun deyince akla gelen bütün o çocuksu eğlence. gerçekten okuldan gelip gameboy'da herhangi bi oyun (çok gameboy nostaljim yok, genelde 64in1 tarzı kartuşlarda gelen oyunları tarardım. bi de tetris ve box oyunu sdfg ) oynadığım zamanki çocuksu wonder'ı hissetmiştim bu iki oyunda da. aynı yıl çıkmaları büyük talihsizlik aslında, goty için birbirleriyle kapıştılar. yanlış hatırlamıyorsam zeldağı almıştı. aaa stüdyoların çıkardığı bayık collectathon open world oyunlar da kağıt üzerinde oyun baktığında. "oyun var, oyun var. oyun gibi oyun var" günün sonunda. işin o kısmında nintendo çok iyi. hatta genel olarak (indie'leri ayrı tutuyorum), batıda büyük publisher'ların (ea, ubi, actiblob, bethesda vb) oyun'a bakışı tamamen farklı. bayağı japonlar carry'liyor. bi de valve götünü kaldırıp oyun yaparsa (devasa) bi el atmış olacak. gaben gel kurtar bizi artık şu weeb'lerden lelelele ha gaben demişken steam deck'ten sonra çıkan asus'un handheld cihazıdır, rog ally'dır ve tabi ki steam deck'tir, nintendo switch'i çıkarıp dünyayı sallamasaydı hiçbirinin olacağını sanmıyorum. @Thiras'ın "linux''ta oyun olmaz diyenlere en büyük tokat steam deck zaaa" benzeri ifadeleri var discord'da, linux scene'ini takip etmediğim için bilemiyorum ama işte bakınca linux'un gaming'de gücünü arttırması bile nintendo'ya bağlanıyor. gerçi nintendo android'in bilmemne versiyonunu kullanıyorsa aslında o da linux, full circle olmuş oluyor linux'un gaming'çilikte güçlenmesi ama still, switch'in etkisini göz ardı edemeyiz hand held pc/konsollarda. son tldr, niche değil, "oyun gibi oyun"u şu an indie'ler hariç japonlar (nintendo'yla sınırlı değil tabi ki) yapıyor (bu arada larian'ı da indie sayıyorum zaaa xd) ve japon iş adamlarını karanlık zindanlara kitleyip telefonlarını, e-mail erişimlerini, pager'larını filan ellerinden almak lazım. accuk sarhoşum, ordan oraya bağlarken bahsetmek istediğim bişeyleri unutmuş olabilirim. ama allah affetsin inşiAllah artık 1 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 ne yazmışın be abi ohannes, sadece son satırı okudum onunda yarısını kusura bakma adsfs 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Son dediğinde yanlışsın. Xbox'lar dışında tüm konsollar genelde BSD tabanlı. 3DS ve Switch de BSD kökenli. BSD de zaten Linux gibin. Eski konsollarda tam OS diyebileceğimiz bir şey yoktu, BIOS üzerinden çalışıyorlardı. OS çıkmaya başladığında ama Unix oldu hep, Xbox dışında tabii. Steam Deck zaten konsol değil, handheld PC o. @Marl0_on Switch oyun satmıyor deniyorsa... 1 milyon satış diyelim hadi uygun bir rakam olarak. Elmizdeki değerlere bakarsak: PS5'de 1 milyondan fazla satan 7 oyun var, en çok satan 11m ile Spider-Man 2, ikinci 4m ile Elden Ring. Konsol 60m sattı zaten, rakamlar normal. Xbox Series açıklamıyor, ama en çok satan oyunları 3m ile Elden Ring. Zaten konsol satışlarından belli 1m geçen fazla oyun olmadığı. Switch'de 1m'den fazla satan... 95, yazıyla doksan beş, oyun var. 10m'den fazla satan 21 oyun var, 20m'den fazla satan 9 oyun var, 40m'den fazla satan 2 oyun var, birinci Mario Kart 63m satmış. Evet... Switch oyun satmıyor dediğin gibi. Başarısız bir konsol. Çok haklısın. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2024 GERGE, 18.09.2024 22:06 tarihinde dedi ki: Son dediğinde yanlışsın. Xbox'lar dışında tüm konsollar genelde BSD tabanlı. 3DS ve Switch de BSD kökenli. BSD de zaten Linux gibin. Eski konsollarda tam OS diyebileceğimiz bir şey yoktu, BIOS üzerinden çalışıyorlardı. OS çıkmaya başladığında ama Unix oldu hep, Xbox dışında tabii. Steam Deck zaten konsol değil, handheld PC o. @Marl0_on Switch oyun satmıyor deniyorsa... 1 milyon satış diyelim hadi uygun bir rakam olarak. Elmizdeki değerlere bakarsak: PS5'de 1 milyondan fazla satan 7 oyun var, en çok satan 11m ile Spider-Man 2, ikinci 4m ile Elden Ring. Konsol 60m sattı zaten, rakamlar normal. Xbox Series açıklamıyor, ama en çok satan oyunları 3m ile Elden Ring. Zaten konsol satışlarından belli 1m geçen fazla oyun olmadığı. Switch'de 1m'den fazla satan... 95, yazıyla doksan beş, oyun var. 10m'den fazla satan 21 oyun var, 20m'den fazla satan 9 oyun var, 40m'den fazla satan 2 oyun var, birinci Mario Kart 63m satmış. Evet... Switch oyun satmıyor dediğin gibi. Başarısız bir konsol. Çok haklısın. ha valla dediğim gibi emin değilim switch'in os'i android (dolaylı olarak linux) tabanlı mı diye, bunu haxxx'leyip android yüklüyorlar filan ya ondan öyle kalmış heralde aklımda. aslında o zaman daha da iyi abi "nintendo'nun linux'u gaming'de güçlendirmesi" argümanı için. sonuçta switch (non-linux) --> "burda para var" denip çıkarılan steam deck (linux based) oluyor full circle yerine. Shadow, 18.09.2024 22:02 tarihinde dedi ki: ne yazmışın be abi ohannes, sadece son satırı okudum onunda yarısını kusura bakma adsfs valla tldr'si bizde yok diye niche dememek lazım. wii ile yeniden tr'ye gelip patlayınca (iyi anlamda) allah allah ne alaka lan dandik de cihaz, ps3 de lolbox da basıyor yani her yönden... filan derken başladıydım merak etmeye. gerisi hep yt vidyolarından* duyduğum şeyler aslında ama çok çok alakasız content creator'lar hep aynı şeyleri tekrarlıyor: 3d action adventure'ların core mekanikleri, analog stick ve gamepad design. üstüne benim botw ve odyssey (ki çok az oynadım) oynarken hissettirdikleri. nintendo'nun 1st party oyunları ne olursa olsun çıktığı medium'a/cihaza uygun olarak geliyor ve her zaman o 3. sınıfta okuldan gelip önlüğü çıkarmadan oyun oynarkenki kekoluğu hissettiriyor. en azından benim denediklerim öyle. gaming'in kaybetmemesi gereken bi değer bu. *ben çok severim öyle gaming'le alakalı "history of x, the rise and fall of console y, how game z defined the genre t in year ####" ayarında vidyolar izlemeyi. doom överim yani çıktığı decade'de toplam 10dk oynamış halimle. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar