Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%100 meyve suları

fenn

Öne çıkan mesajlar

3 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

dabil quarter pandir in yaninda iyi gidiyo mu ?

yok abi senle zevklerimiz farkli kumeler , karisik meyve suyu sevip mcdonals oven bi insansin , daha rafine zevklere ihtiyacin var bence . Yeme icmenin okulunu okumus insanim bana guven .

Sana kalsa hamburgerin tanesini 100tl ye meyve suyunu 50tl ye icecez. Yok bilmemne etinden 40 gün beklemis olcak bimemne.

Fakir adamlariz olm biz

Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

dabil quarter pandir in yaninda iyi gidiyo mu ?

yok abi senle zevklerimiz farkli kumeler , karisik meyve suyu sevip mcdonals oven bi insansin , daha rafine zevklere ihtiyacin var bence . Yeme icmenin okulunu okumus insanim bana guven .

low şeyleri yiyip yine de rafine zevklere sahip olabiliriz. kötüsünü seven=zevksiz yanlış bi denklem yeme içme konusunda. vizyonda falan işler o.

Sosyal ağlarda paylaş

On 25.05.2019 at 18:32, Black-ice dedi ki:

zevk renk. ben greyfurt hastası biriyim ondan seviyorumdur. direk alıp mandalin gibi yiyorum normalde. suyuna da en yakın bu. keşke sek greyfurt suyu olsa. var galiba ama satılan görmedim hiç markette falan.

acı abi greyfurt. nasıl yiyosun mandalina gibi?

Sosyal ağlarda paylaş

Sahibi olarak geldim özet geçiyorum. Bu meyveler toplanır, suları sıkılır sonra konsantre edilir aka kaynatılıp suyu uçurulur (reçel benzeri bi kıvam alıyorlar, tabi reçel gibi içinde şeker falan yok). Konsantre etmenin mantığı da hem depolarken daha az yer kaplaması, hem de daha uzun süre bozulmadan dayanmasını sağlamak.

23 saat önce, allahless dedi ki:

Bu %100 meyve suyu denilen kutu ürünlerde gerçek meyve oranı kaç? aroma vs kastetmiyorum tabii. Etikete %100 basabilmek için gerçekten pür meyve suyu sıkıp koyacaklarını sanmıyorum o fiyatlara sdf

Bahsettiğim konsantreler daha sonra fabrikalarda yeniden sulandırılarak orijinal su içeriğine döner. Atıyorum meyvenin %10u posa + suda çözünen katı maddeler (şeker mineral vitamin vs.) olsun, kalan %90 su zaten. Fabrikada oran aynı olacak şekilde geri su eklenir ve %100 meyve suyu olarak paketlenir.

Nektar dediğimizde %35e kadar düşüyor sanırım meyve oranı, kalanını şeker vb. malzemelerle tamamlıyorlar daha ucuz ve dandik oluyor haliyle. Meyveli içecek tam kabus, biraz aroma koyup gerisine şekeri basıyorlar.

Sağlık açısından vitamin mineral suda çözünür büyük oranda meyve suyunun içinde kalır, ama posa da bizim açımızdan önemli bir gıda o yüzden meyve suyu meyvenin yerini tutmaz, ancak daha sağlıksız içeceklere bir alternatif olabilir.

Bide %100 portakal ve vişne mevzusu var, bunlar elmayla karıştırılıp yapılır genelde. Nedeni de kendi başlarına fazla acı-ekşi olacakları için tat vermek gerekiyor. E bunu yaparken şeker yerine tatlılık oranı daha yüksek elma suyu kullanılıyor ki %100 meyve suyu denilebilsin, yoksa yine nektar sınıfına giriyor.

Sosyal ağlarda paylaş

metrodaki portakal suyundan aliyorum arada tadi bok gibi ama gozumun onunde sıkıyor 6-7 tane portakali.

shake'n take tarzi seyler güzel oluyor dondurulmus muz süt berry işte ben ce en saglıklısı o gibi içine yulaf / chia tohumu tok tutuyor.

pancake harcida yapiliyor güzel cok az yumurta süt berry muz v.s güzel karistiriyor.

Sosyal ağlarda paylaş

On 25.05.2019 at 17:32, Black-ice dedi ki:

zevk renk. ben greyfurt hastası biriyim ondan seviyorumdur. direk alıp mandalin gibi yiyorum normalde. suyuna da en yakın bu. keşke sek greyfurt suyu olsa. var galiba ama satılan görmedim hiç markette falan.

Turkiyede bi marka vardi sanirim, sunpride greyfurt suyu olabilir.

macarda rauch var hohes var pfaner var, saf kirmizi greyfurt suyu inanilmaz bence. Sekerim dusunce icerim diye alip 200ml icmem gerekiyoken 1 litre icebiliyorum. Hani normal yasantimda ictigimden degil ama baska meyve suyu icemez oldum sdfg

Sosyal ağlarda paylaş

3 dakika önce, Xenus dedi ki:

%100 elma suyu ucuz olduğu için de ekliyorlardır abi maliyeti düşürmek için.

Herhangi bi meyve suyunu “seker ilavesiz” diye satabilmek icin bu. Komple fruktoz oluyo , glikoz eklememis oluyosun. Hangisi daha sagliksiz bilim dunyasi da ikilemde gerci.

Esh tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...