df Mesaj tarihi: Eylül 23, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2024 eşime de söylediğimde şok olmuştu. bilmiyormuş. şeklinden bile net aslında ne olduğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sylvanas Mesaj tarihi: Ekim 8, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2024 (düzenlendi) softonic sitesini kuran kişiyi bulup yok etmek gerekiyor. artık google denen şeyin pençesinden kurtulmak istiyorum. windows ve google kullanmak istemiyorum ama çok fazla teknik detay var. Ekim 8, 2024 sylvanas tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 7, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2024 Uç, sert ve güçlü bir havanın estiği yere! Kaç yalnızlığına! Küçüklerin ve acınası insanların çok yakınında yaşadın. Kaç onların görünmez intikamlarından! Sana karşı intikamdan başka bir şey düşünmezler onlar. Kaldırma elini artık onlara! Sayılamaz kadar çoktur onlar ve sineklik olmak değildir senin yazgın. Sayısızdır bu küçükler, acınası insanlar; ve bazı yapıların çökmeleri için yağmur damlaları ve yabani otlar bile yeterlidir Sen taş değilsin, fakat bir yığın damladan oyulmuşsun bile. Kırılacak ve parçalanacaksın hatta bu bir yığın damladan. Tükenmiş görüyorum seni zehirli sineklerden, kan içinde tahriş olmuşsun yüzlerce yerinden; gururun ise öfkelenmek bile istemiyor. Kan istiyorlar senden tam bir masumiyet içinde, kan isterler onların kansız ruhları – ve sokarlar bu nedenle tam bir masumiyet içinde. Fakat sen ey derin kişi, küçük yaralarından bile derin ıstırap duyarsın; ve daha iyileşmeden aynı zehirli solucan gezinmeye başladı bile elinin üzerinde. Bence bu tatlı düşkünlerini öldüremeyecek kadar mağrursun sen, ancak dikkat et de felaketin olmasın onların tüm zehirli haksızlıklarını yüklenmek! Etrafında vızıldarlar övgüleriyle de: sırnaşıklıktır onların övmesi. Teninin ve kanının yakınında olmak isterler. Dalkavukluk ederler sana, Tanrı ya da şeytana yaptıkları gibi; Yaltaklanırlar sana, Tanrı ya da şeytana yaltaklandıkları gibi. Ne önemi var ki? Onlar dalkavuk ve yaltakçıdırlar ve başka da hiçbir şey değil. Çoğu kez sevilesi yaratıklar gibi gösterirler kendilerini sana. Fakat bu kurnazlığı olmuştur hep korkakların. Evet, kurnazdırlar korkaklar! Çok düşünürler dar gönülleriyle senin hakkında – sakıncalısındır onlar için hep! Çok düşünülen her şey sakıncalıdır. Cezalandırırlar seni tüm erdemlerinden dolayı. Yürekten affederler sadece – yanlışlarını. Yumuşak olduğun ve adil duygulara sahip olduğun için şöyle dersin: “Masumlar onlar küçük varlıklarıyla.” Fakat onların dar gönülleri şöyle düşünür: “Günahkârdır tüm büyük varlıklar.” Onlara karşı yumuşak bile olsan aşağılanmış hissederler kendilerini senin tarafından ve gizli acı veren eylemleriyle karşılık verirler senin iyiliğine. Senin bir şey demeyen gururun uymaz onların kişiliğine; hele bir de kibirli olacak kadar mütevazı isen sevinçle karşılarlar. Bir insanda gördüğümüz şeyi onda da uyandırırız derler. Yani koru kendini küçüklerden. Senin karşında küçük görürler kendilerini ve kendilerini alçaltmaları kor gibi yanar ve tutuşur sana karşı görünmez bir intikam ateşiyle. Fark etmedin mi nasıl da sessizleştiklerini onların yanına gittiğinde ve güçlerinin nasıl da kendilerinden uzaklaştığını, dumanın sönmekte olan ateşten uzaklaştığı gibi. Evet dostum, kötü vicdanısın sen çevrendekilerin: çünkü onlar seninle aynı değerde değildir. Bu nedenle nefret ederler senden ve zevkle emmek isterler kanını. Çevrendekiler zehirli sinekler olacaktır her zaman; sen de büyük olan şey – o bile onları hep daha zehirli ve sineksi yapacaktır. Kaç dostum, yalnızlığına, sert ve güçlü bir havanın olduğu yere. Sineklik olmak değil senin yazgın.- Böyle dedi Zerdüşt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar