2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
okuduklarınız aklınızda kalıyor mu
- Genel Yönetici
Bende de var bir süredir, eskiden böyle değildi :(
ya yabancı dilde iletişime geçeceksin, ya enstürman çalmaya odaklanacaksın veya spor yapıp biraz nabız artıracaksın. bu üç eylem bilişsel skilleri total boostluyor. öyle de ki taşaklı bilim adamlarının bile çoğunun anılarında anlaşılıyor bunları düzenli yaptıkları..
Kafayı dağıtma aktivitesini de kafa çalıştırarak yapmak lazım. Ama zorlayarak yani. Beynin de bir kondüsyonu var sanırım. Düşünce beyle oluyor.
U...u degil abi bunlar, benim ne isim olur u...u ile :)
Ya bu olay kafama takilmaya basladi ama benim, zaten pek akilli bi adam degilim boyle zamanla daha da aptallasiyorum
baskan okunmuyor ya, okuyorum - anlamiyorum. tekrar okuyorum.
sonra aklima bisi takilmis oluyor falan. onu dusunurken bi sayfa okuyorum ama bos okuyorum.
sonra ayni yeri tekrar okuyorum.
ama gene anlamiyorum.
sonra birakip thief simulator falan oynayip guluyorum salak salak.
beyin sesini susturmak icin harika bisi la.
şu odaklanma mevzusu hepimizde dönem dönem oluyordur, hatta bazılarında attension deficit disorder(ADD) seviyesinde bile olaiblir.
büyük ölçüde gelişme kaydetmek mümkün.
işten kafam silkindiği için eve gelince oyunla rahatlıyorum, kitaba kafa kalmıyor sorunun çaresi var. ya yabancı dilde iletişime geçeceksin, ya enstürman çalmaya odaklanacaksın veya spor yapıp biraz nabız artıracaksın. bu üç eylem bilişsel skilleri total boostluyor. öyle de ki taşaklı bilim adamlarının bile çoğunun anılarında anlaşılıyor bunları düzenli yaptıkları..
üçüncü olay okuduğum aklımda kalmıyor, 2dk sonra öğrendiğim bir kelimeyi dahi unutuyorum. ben de bu kervandayım :)
bunun çözümü de kişinin kendine özgün hashing fonksiyonları yaratarak bilgiyi saklaması. bir nevi özgün hafıza çivileri yaratmak.
neredyse tum gun yabanci dilde konusuyorum yaw. gene kafa aptallik gerzeklik konusunda rekorlar kriyor.
gerci stres cok son 4senedir falan. stres gercekten aptallastiriyor.
Hızlı tüketim cağında kitap okumak zor. Ben okumayı seviyorum ama oturup 400 500 sayfa bir seye odaklanmak mümkün değil artık. Uzun bir zamana yaydığında da kopuyorsun. Mesela ben bu yaz gaza gelip lotr okudum en baştan. Ilk kitabı yıllar önce okumuştum en baştan yaklaşık bi 800 sayfa gömdüm. Yazdan beri de başka bir şey okuyamadım. Instagramda mal mal zaman öldürerek uyumak daha kolay geliyor beyni yormadan.
Isteksiz okunan bir şeyin akılda kalması da zor zaten.
Bence roman yazarı kalmaz bi 10 15 seneye. Maks 100 150 sayfalık ince kolay tüketilebilir kitaplar kalır.
Isteksiz okunan bir şeyin akılda kalması da zor zaten.
Bence roman yazarı kalmaz bi 10 15 seneye. Maks 100 150 sayfalık ince kolay tüketilebilir kitaplar kalır.
Öne çıkan mesajlar