Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş hayatı ana başlık

Aceace

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Üst seviyeler için gitmiyor bizim şirketler pek zaten. Ya şirket içi terfi tercih ediliyor, ya da doğrudan mülakatlar. Muhasebe bölümüne IK şirketinden muhasebeci alırlar ama muhasebe müdürünü şirket içi terfi ettirmeyi tercih ederler gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

daha mantıklı zaten içerden terfi. içerideki adamlara da motivasyon hatta.

yalnız komisyon oranları güzelmiş ik firmaları için. min 1 brüt mayış komisyon temiz para.

işveren olsam kesin uyuz olurum, emlakçı misali başkasının malını başkasına satanları sevmiyorum, ama en azından efektif çözüm sdsf
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şirket içi IK kaliteli de olmuyor genelde işe alımlarda. Herkesin şikayeti de bu zaten. Olamaz da kolay kolay, dağ gibi CV olayı abartma değil yani, biliyorsunuz. Okuyup referansları incelemeye şirket çalışanından çok adam gerekir =)

Şirket işi IK özlük yapsın, eğitim yapsın, performans ıvır zıvırı yapsın. Çalışanlara destek filan versin, piknik düzenlesin işte.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Şirket içi IK kaliteli de olmuyor genelde işe alımlarda. Herkesin şikayeti de bu zaten. Olamaz da kolay kolay, dağ gibi CV olayı abartma değil yani, biliyorsunuz. Okuyup referansları incelemeye şirket çalışanından çok adam gerekir =)

Şirket işi IK özlük yapsın, eğitim yapsın, performans ıvır zıvırı yapsın. Çalışanlara destek filan versin, piknik düzenlesin işte.

Bilinçli yazılarına alıştığımız bir kişiden talihsiz bir açıklama olmuş hakikaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Anti IK'cılar genellemekte bence de haklı.
Sırf yakınlarını alacakları kesinken seni bilmemnereden kaldırıp getirip 3 dk bile tutmayıp geri gönderen de IKcı, maaş artışı gelince brüt üzerinden artış yapıp çakallık yapan, bunun farkına vardığında şekil yapan da IKcı, şirket pikniği adı altında "piyasada kimler var bi bakalım" günleri düzenleyenler de Ikcı. "Höpömöz bör ököböz" diye zırlayıp sadece kendi Bilkentli kankalarını istediği pozisyonlara atayan da IKcı.

Neyse :D
Sosyal ağlarda paylaş

Referans anlayisi da kit bizde.

Kimi yerler var adam odtu, bogazici vs. Ile doldurmus. Bakiyorsun denk yetenekte adamlar oluyor genelde ve burada birileri birilerinin arkadaşı olma ihtimali yuksek. Bunun anlasilabilir aciklamasi var. Cok hos olmasa da.

Ama x departmani direktoru ayni sirketin y departmanina kendi sekreterinin kizini aldirabiliyor mesela. Sirket global bu arada sdf. Ayni pozisyonu kariyer nette ilana gitsen 1000+ basvuru geliyor. Sonra departmana bir bakiyorsun diger direktorlerin ve yoneticilerin torpil ahirina donmus. Disarida boğaziçi odtu vs mezunu adam buraya girmek icin kac kisi ile yarisiyor mesela.

Referans dedigin adama degil yeteneklere olmak gerek de pratikte hic oyle degil. Ben lahmacuncu acacak olsam bile referans olacak tanidik bulurum mesela alakasiz sektörden ssffd
Sosyal ağlarda paylaş

Son verdiğin vakanın kısmi çözümü var aslında.

Kariyer.net'e verdiğin ilanı öncelikle şirketin kendi portalinde yayınlasan ve sadece çalışanlara (+friend & family) açsan, en azından gelen başvuruların tamamının şirket içerisinden tanıdık aracılığı ile geldiğini biliyorsun.

Sonrası tabi kimin daha "kallavi" olduğuna bakıyor biraz, ona yapılacak birşey yok :p

Edit: Linkedin'de bile "aga bi endorse be" gezen tipler var, ülkenin durumu bu.
Sosyal ağlarda paylaş

İk ile ilgili baya uzun yazmıştım da sildim. Özet geçeyim. 1-2 yıl önce iş görüşmelerini de ik departmanı yapsın diye bi arkadaş katmıştık bünyeye, 2 ay sonra yolladık. Yerine de kimseyi almadık tekrar. Almayı da düşünmüyoruz. Buda böyle bi anım. İk bizde özlük dosyasıdır, iş mahkemesi olmasın diye yapılması gerekenlerdir falan filanla uğraşır. Tam olarak napıyolar bilmiyorum açıkcası.
Belki binlerce çalışanı olan dev firmalar için mecburiyet olabilir ama bizim gibi göreceli ufak firmalar bi zahmet daha düzgün sistemler kullansınlar işe alım için. Ben şahsen gündelik hayatımda yer kaplayacak veya çok önemli bir pozisyona getirilecek insanlarla bire bir görüşerek işe almayı seviyorum ve daha doğru buluyorum.
Ayrıca bir işveren olarak güvenip işe aldığım bölüm sorumlularının birlikte çalışabileceklerini düşündükleri eş, dost ve akrabalarını işe almakta sorun görmüyorum. Bugüne kadar da çok kişinin eşini, kızını, kardeşini işten çıkartmışımdır işe yaramadığını düşünüyorsam. Bununla ilgili de hiç problem yaşamadım. Tabi bu eş ve akraba işe alımları mavi yakalılar için zira eleman bulmak gerçekten zor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...