Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dominos pizza


yloibx

Öne çıkan mesajlar

sardalya said:

escape said:

ben evde pizza yapıyorum artık.
hamur da aynı onların yaptığı gibi. muazzam.
içine istediğin malzemeyi at.

hem temiz ne yaptığımı biliyorum hem de daha az parayla bir sürü pizza çıkıyor.

https://preview.ibb.co/g5DWvz/IMG_20180820_WA0013.jpg


bunu dün yaptım.
bunun boyutunda 2 tane daha çıktı dilimleyip buzluğa gömdüm.
ısıtıp ısıtıp yerim.

boşverin bu dominosu falan yalan işler.


isteyen olursa tarif de veririm.(bayanlar öncelikli)



Aa nasil icine kattigin seyleri biliyorsun? Sucugu kendin mi yapiyorsun? WHO sucugu sigarayla ayni kategoriye aldi, o peynirlerin icindeki kimyasallari biliyor musun?

insanlik bigun en iyi besinin peynir alti suyu oldugunu anlayacak, kilosu 500 dolar olsa herkes pesinden kosar ama ucuz diye yuzune bakilmiyor. Nam-i diyar protein tozu.

Pizza mukemmel gorunuyor da supermarketten aldiginiz hicbisey iyi degil


türkiyede kanser yedirtiyorlar abi hakkaten supermarketlerde insanlara. hiç bir regulasyon yok neredeyse.

avrupada raflara sokmuyorlar çoğu ürünü. öküz gibi bütün ürünlerin üstünde GLÜTENSİZ falan yazıyor.

aldığım soslar, parmesanlar falan açıldıktan 3-4 gün içinde tüketilsin yazıyordu mesela. ömrü artsın diye katkı maddesi falan eklemiyor adamlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

deadwoll said:


µh said:

evde yapmaya kalkınca dışardan söylemekten pahalıya geliyor zaten. adamlar dananın dandik yerinden yapılmış işlenmiş et bile kullanmıyor muhtemelen tavuk xd

eskiden pizza işine çok girişiyordum da fırın iyice mallaştı, bi köşeyi yakıyor diğerini hiç pişirmiyor falan o yüzden full demirdöküm tava aldım bi tane, hamburger işine giriştim

https://www.youtube.com/watch?v=eptHYB1IxVQ

bu tarif baya imba. tek sorun güzel ekmek bulmak, onu da multicookerda yapmayı denicem.



Dokum tavanin tabani duzse onda da yapabilirsin pizza, inanilmaz lezzetli oluyor.

Tavayi iyice yagl zeytinyagiyla, hamuru yay, uzerine malzemeyi koy alti iyice pissin, sonra pizzayi tavayla beraber yalnica ustu yanan firina ver gg. Odun atesinde yapilmis pizzaya yakin oluyor bayagi.


iyimiş o. lezzetli ve güzel pişer ama uzun sürer. hep teflon kullandım hiç döküm kullanmadım. gerçekten o kadar farkediyor mu ya bu döküm malzemeler


Yok hızlı pişiyor, düşündüğün gibi olduğunu sanmıyorum.

Döküm malzemeler yemek lezzetini bayağı farkettiriyor bu arada. Çünkü normal malzemelerin ulaşamayacağı sıcaklıklara ulaşıyorlar. Annem bayağı iyi aşçıdır benim, döküm tencere kullanmıyordu ağır oldukları için.

Geçen gittim hediye aldım bir tane. Sürekli onu kullanıyorlarmış şimdi. Babam sürekli tencere tava fotoğrafı gönderip duruyor bu nasıl alalım mı? diye sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dokum her seye gitmez de, iste su son zamanlara surekli youtube da cikan antrikot muhurleme olayiyla cok meshur oldu.

yoksa dolapta dunden kalan yemegi cikarip onda isitayim, olayina giremezsin asdf

bir de bakimi daha zahmetli, ve etin biraktigi aromayi saklamasi icin iyi muhafaza etmek gerekiyor.

kullandiktan sonra elle yikayip kurulamak gerek, agir oldugu icinde insan eriniyo iste bazen de. tradeoff, yapcak bisi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

k1nJo said:

eyvallah abi.

yumurta işini anlamadım baştaki, hamur yapılırken zaten yumurta konmuyor mu normalde. çok büyük bi sırmış gibi anlatmış kadın enteresan geldi. neyse. bakayım da yapmayı deniycem bi ara.


yok çoğu hamura yumurta atılmaz. yani aslında evde pizza yapanlar atmaz. genelde "ekmek hamuru=pizza hamuru" diye kullanıyorlar çünkü.

bir de inceliği çok önemli. ben ilk yaptığımı kalın yapmışım, tadı iyiydi de biraz kalındı hamur. videoyu izle zaten anlayacaksın. hamurun dinlenmesi çok önemli bu arada. ben bir parçayı mayalandıktan sonra bir daha yoğurma hatasını yaptım da çok sert oldu hamur. zaten hamur kıvamını tutturdun mu işin geriye kalanı goygoy


ayrıca bu pizza tepsileri de ne pahalı lan? 35 lira göt kadar tepsiye istiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

dokum her seye gitmez de, iste su son zamanlara surekli youtube da cikan antrikot muhurleme olayiyla cok meshur oldu.

yoksa dolapta dunden kalan yemegi cikarip onda isitayim, olayina giremezsin asdf

bir de bakimi daha zahmetli, ve etin biraktigi aromayi saklamasi icin iyi muhafaza etmek gerekiyor.

kullandiktan sonra elle yikayip kurulamak gerek, agir oldugu icinde insan eriniyo iste bazen de. tradeoff, yapcak bisi yok.


Abi işte sadece ızgaralı tava olarak kullanıyorsanız haklısınız. Döküm tencerede uzun uzun pişen sulu yemekler level atlıyor. Yine pizza örneğinde olduğu gibi düz tavalarda ocakta başla fırında pişir şeklinde pek çok şey yapılabiliyor.

Bir de artık sırlı döküm tencere tavalar var, yıkaması kolay. Makineye giren modelleri var. Fiyatları da bence ucuz. Lava'nın büyük tencereleri 220 lira falan. Tavalar indirimde 70 liraya kadar düşüyor.

Dökümün gereksiz daha doğrusu kullanışsız olduğu iki ürün var bence. Bir tanesi balık tavası diğeri de wok tava. Balık malum kokutuyor tavayı, wok tava da o kadar ağır oluyor ki, görevini yerine getiremiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

Goering said:

et kotu degil.

gluten kotu bence.

kasar yerine de, 3 tane mozz. ureticisi var:
buffa, bahcivan, 38'30 ciftligi


çölyak hastası olmayanlar, sağlıklı insan olanlar da glutensiz mi beslenmeli abi bu nasıl bir şey?

gluteni çıkartırsanız geriye hiçbir şey kalmıyor.


Geçen gün izlediğim bir belgeselde gluten intöleransının geçen 30 40 yılda inanılmaz artış gösterdiğinden bahsediyorlardı. Hastalığın glutenin kendisinden değil de unun işlenmesi sırasında geçirdiği kimyasal işlemlerden kaynaklandığını, gluten intöleransı olan pek çok kişinin işlenmemiş unları tüketebildiğini söylüyorlardı.

Kimyager falan değilim ama gluten okuduğum ettiğim kadarıyla kendi başına kötü bir şey değil, beyaz un ve türevleri ortalığı karıştırıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

samaella said:

deadwoll said:

Kimyager falan değilim ama gluten okuduğum ettiğim kadarıyla kendi başına kötü bir şey değil, beyaz un ve türevleri ortalığı karıştırıyor.


https://www.youtube.com/watch?v=S-SNHeoM27g

baya saçmalık bu ya.

https://www.youtube.com/watch?v=A9Zjs_E6Wpw




5 videosunu seyrettim adamın, gluten konusunda haklı olabilir ama ağır vegan ve hayvansal ürün karşıtı.

Pizza locale iyidir, füme kaburgalı öttürür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...