Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antinatalizm

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sam said:

afrikadaki donsuz adam çocuk yapmasın, ben çektiğim sıkıntılara rağmen gayet memnunum hayattan. ızdırap çok ağır basarsa ötenazi var, intihar var. manik depresif insanlardan çıkmış fikirler şunlar yani. "teklif etmezsem redddilmem, hiç teklif etmeyeyim" kafası.

argümanı sağlamlaştırmak için normalleştirdiğin şeylere bak fdskjg
Mesaj tarihi:
Onu bunu bilmiyorum da oy verme ve çocuk yapma hakkı da ehliyetle olmalı. X miktarda vergi ödemeden, gerekli belli başlı derslerin sınavından geçmeden herkese otomatik olarak verilmemeli.
Mesaj tarihi:
nasil bir felsefe yapabiliriz'in cevabini ariyoruz.

psikolojik bozukluk dendi. negatif duygularin tesiri dendi ve yine insanlarin sadece dusunerek boyle bir sonuca varmis olabilmelerine cesitli nedenlerden ihtimal verilmedi sdfgds. siradaki uc paragraflik kompozisyonu, ortaokullu degerlendirmesini bekliyoruz.

bir sonraki thread: iltifat olarak liseli.

edit: niye lise derseniz yanilmiyorsam felsefe lise mufredatiydi sdfg. ben sayilsalciyim derim cikarim isin icinden!
Mesaj tarihi:
Neden şu anda intihar etmiyorsak, aynı sebepten gelecek nesiller de intihar etmeyecek. Demek ki onları da hayata tutan bir şey olacak. Ama onlar da aynı kafayla "ulan hayat bok gibi be" diyebilir. Neticede %95 AKP iktidarında yaşayacaklar.
Mesaj tarihi:
ötenazinin yasal olduğu yerlerde bile herkes ötenazi yaptırmıyor, her hayat "yeter bitsin bu ızdırap" denerek bitirilmiyor yani. mantıkla varılabilecek bir fikir olduğuna inanmıyorum çünkü en giriş seviyesi mantığa aykırı. bu yaklaşıma göre "ya neden bu dünyaya geldim çile çekmeye mi" deyip kafasına sıkıyor olması lazım insanların çoğunluğunun böyle bir yaklaşımın matematiksel izahı olabilmesi için.

genetik hastalıkla doğduğum için her gün sıkıntı çeken birisi olarak keşke doğmasaymışım dediğim tek an ailemin benden ötürü yaşadığı sıkıntıları net olarak algıladıktan yıllar sonra "doğmasam farketmezdim"in bilincine vardığım an oldu. ama onun haricinde yine de hayattan memnunum. iyi ki doğmuşum. hayatta durulamayacak kadar kötü durumların da farkındayım, o yüzden ötenazi hakkını savunuyorum, bundan çok daha efektif.

şu kafanın bir tık ötesi mass effect reapers.

p.s: genetik hastalıkla doğacağı biliniyorsa o çocuğun yapılmaması lazım. bile bile yapan beyinsizler var, onlara yönelik olursa eyvallah.
Mesaj tarihi:
valla intihar etmek isteyen cok rahat ediyor. otenazi okayde hani tek yol degil.

sorun bu tiplerin aglamak ve sikayet etmek disinda birsey yapmiyor olmasi (tanidik geldimi?), yaradilis bok gibi ve anlamsiz olabilir ancak temelinde insanin yarattigi sistemin sorunlarina kafayi takip yaradilisa veryansin etmekte ayri embesillik. gen havuzunda var olamayacak biri olarak yaziyorum hani

https://i.imgur.com/JTvNMvo.jpg

https://i.imgur.com/rGQzmqw.jpg
Mesaj tarihi:
Laurelin said:

yaradilis bok gibi ve anlamsiz olabilir ancak temelinde insanin yarattigi sistemin sorunlarina kafayi takip yaradilisa veryansin etmekte ayri embesillik.

https://s33.postimg.cc/lyzjrucen/image.jpg
https://s33.postimg.cc/rbszjga6n/image.jpg

ne diyonuz abi.
var oluş anlamsız ve boktansa, insanın yarattığı sistem sorunları işin kestirmesi oluyo işte veryansın etmek için. embesillik niye olsun.

ayrıca intihar etmek isteyen çok rahat ediyor ne demek yahu. o noktaya gelene kadar kimin ne kadar acı çektiğini ölçtünüz mü.
saçma sapan konuşmayın.
Mesaj tarihi:
intihar ile herhangi bir tecruben varmi? kesin karar insanlar nasil veriyor, bununla nasil yasiyor ve en muhimi 2 kere o karari verip akabinde zorla sistem tarafindan hayata dondurulen bir insan konusamazmi bu konu hakkinda?

hayat fetisisti olmayada gerek yok, kimi insan hayatta anlam aramadan gocup gidiyor, kiminin ise hayatta anlam bulabilmesi icin bir kere hayattan vazgecmis ve olmus olmasi gerekiyor bazen.

insan denilen canliyi cok basit gorup cok hafife aliyorsunuz. herkes sizle ayni yasam tecrubesini paylasmiyor. hayatta hicbirseyin kesin cozumu yok ki buda hayati guzel yapan seylerden biri
Mesaj tarihi:
ee ben herkes herkesle aynı tecrübeyi mi yaşıyor dedim.
neye cevap verdin sen şimdi, senin için intihar etmek kolay mıydı yani? seni bilmem ama benim için zor. son 4 yıldır günde en az 1 kere, kafamı yastığa her koyduğumda intihar etmeyi düşünüyorum. düşünüyorum ama düşüncede kalıyor sadece. kolay bir şey değil çünkü benim için.

ayrıca insanı basit görüp hafife alsam bu konuyu baştan konuşmam.
Mesaj tarihi:
karari verip uygulamak cok kolay, sadece konusuyor ve kafandan geciriyorsan o asamaya gelmemissin demektir, her secim sonrasi turkiyeden gitmek defolup diye eksiyi spamlayan tipler vs kimseye soylemeden gerceten cekip giden farki.

benim sorunum iki kere en ince detaylari dusundugum halde kontrolum disinda faktorler tarafindan kurtarilmam oldu ki bugun geriye baktigimda minnetarim. hele ikincisi son derece irrasyonel bir sekilde alinmis bir karardi. literally hayatimi dogup buyudugum sisteme degilde uzaklarda baska bir sistemin urettigi bir insana borcluyum. konusarak, kendini ifade ederek ve hayattaki opsiyonlari degerlendirerek ortak bir noktaya vardik.

hayattan mutlumuyum? degilim ancak mutsuzluk hayattan vazgecmek icin yeterli bir neden degil, umutsuzlukta oyle. ondan sonra kesfettimki hayatindan bir kere kesin olarak vazgecebilmis bir insan olarak zaten sistemin reddettigi birseysin. olum korkusu daha dogrusu egonun sonlanmasindan korku yuzunden akla mantiga aykiri dusuncelerin pesinde kosan milyonlar ile ic icesin. gereksiz bir hayat kutsallastirmasi ile "olum korkusu" temasi ile kacarak gezen kitlelerin arasinda kendini ve varligindaki anlami ifade etmek zorundasin. bu kimsenin kolay algilayabilicegi birsey degil.

bir kere hemde kendi istegin ile pisman olmadan oldukten sonra kirik bir sekilde yasiyorsun, ne kadar gulumsersen gulumse, ne kadar yalan soylersen soyle surekli bunun farkindasin. bir ucak trubulansa girdiginde etrafinda insanlar korkudan masmavi iken panik olmuyorsun, bir alt gecitte live ammo ile arabadan ates ederek kutlama yapan magandalara den dustugunde duvardan seken kursunun nereye gittigine kafa yorabiliyorsun kosarak kacmak yerine.

buna ragmen, butun eksiklere ragmen hayatta kendine yer ve anlam bulabilmek isin ozu zaten. pes etmemek, en azindan seni asla anlamiycak ve sevmiycek insanlar icin birseyler yapmaya calismak, bunun sonunda saraplarin aktigi irmaklarin, hurilerin olmadigini, hicbir ilahi gucun sana bir iyilik yapmiycagini veya doganin sihirli bir sekilde sansini dondurucegini bilmeden, sadece senden nefret eden insanlarin bilmeden uzaktan bir parca acisini dindirebilmek yeterli. cam zeminde yurumek olabilir bu ancak asagiya dusmekten korkmuyorsan degiyor. celiskin ile beraber yasiyabilmek hayatin anlami belkide. isin tek guzel yani birkac adim kalmasina ragmen bu cevaba asla ulasamiycak olmak belkide

https://i.imgur.com/luiY294.jpg
Mesaj tarihi:
Ben altmetne geldim, yine bi deep-night ve allah konusu. Adam allahçı olduğu için herkese allahçılık aşılamaya çalışıyor, haliyle böyle skimsonik nihilist akımları yazıp işte bakın allaha inanmazsanız bu hale gelir aptalca şeylere meyledersiniz diyor. Daha doğrusu demiyor da, insanları varoluşla ilgili bir anlam aramaya yönlendiriyor kendi kafasınca, klasik long con muhabbeti "fikri sen verme kendileri keşfetsin".

Yer miyiz lan biz dinci bebe? Allahçılar ne kadar gerzekse bi kısım allahsız da bi o kadar gerzek, olur böyle rasyonalizmden uzak angut akımlar. He diyip geçiyoruz, allahının da ınınını nınını anladın sen.
Mesaj tarihi:
ben ıntihar ettımdı ya, öle planlı bişide olmadı atıverdım kendımı yola sdafada.

neyse,
baya saçmalık olduğunu düşünüyorum. ÇÜNKÜ her insan her duyguyu tadacak.
bunun kaçarı yok.
ister zengin ol ister fakir, tecrübe ettiğin duygular ve hisler hep aynı olacak.

Düşün ki kosssssssssskoca sezar, bu forumdaki herkesden çok daha boktan bi hayat yaşıodu. o adamla senin tattığın duygular aynı, bugünde aynı yarında aynı olacak.
suffering kısmıda işin içinde, suffering olmadan olmuyor.
Budanın yolu bu noktada mantıklı ama eğlenicem diyosan bi suffering şart.

Ayrıca dünya boktan bi yer evet, ama boktan olarak algılamamızın nedeni kendi yarattığımız "doğrular". Hep bunlar beklentiye sokuyorlar insanları sonra insanlar çok mutsuz oluyorlar.

"Dünyada adalet yok"
e yok tabi, ama bu dünyanın var oluş şekliyle ilgili. Sen uydurmuşsun adalet diye birşey, 3 milyar yıl hep güçlü olan kazansın sonra hop ben adaleti getiricem.
Getiremessin.

Bide herşeyi mantık silsilesinde çözmeye çalışıyor insanlar.
Arkadaşlar, çocuğunuz olduğu zaman o hormonlar mantığın ağzını burnunu kırıyor söyleyeyim.
Bazı şeyleri mantığa veya yazıya dökemiyorsun işte, çünkü milyon yıllık memeli evriminin anahtar parçası olan bişeyi "yağğ hayat çok kötü yaaa tayyip ühühühü" diyip silip atamazsın. Bastırırsın ancak.
Mesaj tarihi:
Laurelin said:

yani kısaca diyorsun ki aslında daha zor olan yaşamak.
o yüzden de intihar etmek kolay.

katılmıyorum, sırf biri daha zor diye diğerini genel olarak kolay yapmıyor.
kaldı ki biri de çıkıp sonuç odaklı, aynı mantıkla yaşamak da karar verdikten sonra çok kolay diyebilir olur biter. böyle bi şey yok.

intihar etmeye karar verip, bunu uygulamak kolay desek bile, o noktaya gelinen süreci, çekilen çileyi azaltmıyor.
ne olursa olsun yaşamak da aynı şekilde.

birine göre yaşamak zor, intihar etmek nispeten kolaydır; diğerine göre tam tersi de olabilir. kişiye göre değişir bunun dengesi ama sonuçta ikisi de zor.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Ben altmetne geldim, yine bi deep-night ve allah konusu. Adam allahçı olduğu için herkese allahçılık aşılamaya çalışıyor, haliyle böyle skimsonik nihilist akımları yazıp işte bakın allaha inanmazsanız bu hale gelir aptalca şeylere meyledersiniz diyor. Daha doğrusu demiyor da, insanları varoluşla ilgili bir anlam aramaya yönlendiriyor kendi kafasınca, klasik long con muhabbeti "fikri sen verme kendileri keşfetsin".

Yer miyiz lan biz dinci bebe? Allahçılar ne kadar gerzekse bi kısım allahsız da bi o kadar gerzek, olur böyle rasyonalizmden uzak angut akımlar. He diyip geçiyoruz, allahının da ınınını nınını anladın sen.

Gerçekten ama gerçekten öyle bir niyetim yok çok samimi söylüyorum. Ayrıca bu kadar sert girmene gerek yok ki yahu. Anladım takiyyeci farklı ajandalarla sürekli saman altından su yürüten teistlerden baymışsın haklı olarak ama 2002'den beri forum üyesiyim o kadar da aynı kefeye koyma be.

2002'den beri forum üyesi olmamın konuyla ilgisi, en azından belirli bir fikir ve kültür dünyasına expose olmuş olmam. Bir tık daha kalabalıktan farklı bakabilme konusunda şüpheden yararlanma hakkını vermen lazım.

Zaman zaman saçmalamış olabilirim ama herkes gibi gerçekliği -kendimce samimi bir bakışla- anlamaya çalışıyorum. Bu konuda temin ederim. Farklı tarihçe ve arkaplanlardan geldiğimiz için süreçlerimiz farklı perspektiflerden yürüyor olabilir ama medeni olarak konuşabiliriz.

Ayrıca antinatalizm rasyonalizmden uzak değil ki bana göre, hatta fazla rasyonalist. Duygu dünyasını geride bırakınca çok da bir anlam kalmıyor gibi görüyorum yeni insan üretmekte. Sizlerin farklı görüşlerini de ilgiyle okuyorum.
  • Yeni Oluştur...