Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spor Toto Süper Lig [18/19]

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi tarafından dün sabah saatlerinde yapılan basın açıklamasında, Galatasaray-Konyaspor müsabakası orta hakemi Hüseyin Göcek ve VAR Hakemi Halis Özkahya’nın performanslarının yetersiz olduğu gerekçesiyle ikinci bir değerlendirmeye kadar "müsabaka hakemliği ve VAR görevlerine verilmemelerinin uygun bulunduğu" bildirilmiştir.

Ligimizde her daim hakem hataları olmuştur ve olacaktır. Çünkü insanın var olduğu her yerde hata da işin bir parçasıdır. Dünyanın birçok liginde de hakemlerin performansına bağlı uygulamalar mevcuttur. Kişisel yetersizlik gibi çok olağan ve beşeri gerekçelerle alınmış gözüken bu karar, ilk anda ilgili Kurulun görev ve yetki sınırlarında olağan bir uygulama zannedilebilir. Ancak özellikle Anadolu kulüplerine karşı yapılan çok daha fahiş hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu defakine benzer refleks göstermediği ve benzeri kararlar almadığı herkesin malumudur.

Öte yandan bu tasarrufun zamanlaması ve uygulama biçimi de dikkate alındığında, yetki kapsamında masum bir karar olduğuna inanmak ve bunu savunmak, bu şartlarda mümkün değildir. Zira ilgili müsabakadan bir gün sonra istifasını açıklayan TFF Başkanvekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Sn. Ali Dürüst’ün, müteakip 48 saat içinde bilinmeyen nedenlerle ‘Galatasaray’a daha iyi hizmet edebilmek için’ açıklamasıyla bu kararından vazgeçmesi ve daha bu geri dönüşün üzerinden 24 saat bile geçmemişken MHK’nın almış olduğu karar, sadece rastlantı ile izah edilemeyecek bir durum olmakla birlikte, kamuoyunda “birilerine belirli taahhütler verildiği” algısı yaratmıştır.

Kamuoyunda oluşan bu algı Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi ile birlikte maalesef Türk futboluna da çok büyük zarar vermektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev alan hiçbir yönetici daha önce yöneticisi olduğu kulübün haklarını savunmak için Federasyon yönetiminde olamaz. Bu durum her takıma eşit mesafede ve adilce yönetilmesi gereken Türk futbolu için asla kabul edilemez.

Daha önce örneği ve uygulaması olmayan bu olaylar zinciri karşısında TFF ve özellikle MHK’nın bağımsız ve tarafsız hareket ettiğine inanmak ya da bu baskı altında bırakılan değerli hakemlerimizin, özellikle söz konusu takımın müsabakalarında bundan sonra bağımsız kararlar verebileceğine, adaleti istikrarlı bir şekilde sağlayabileceklerine inanmak mümkün değildir. Yıllarca, belli takımların maçlarına verilemeyen hakemler konusu gündemdeyken son yapılan uygulama sıkıntıyı daha ileri boyutlara taşımıştır.

Güven ve itimat duygusunun her türlü ilişkinin temelinde yattığını önemle hatırlatarak, Türk futbolunda güven, hakkaniyet ve adil rekabeti tesis etmede bir numaralı sorumlu olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun sergilediği bu tutum ile güven müessesesine çok ciddi zarar verdiğini üzülerek görüyoruz.

Son olarak belirtmeliyiz ki; bir camianın adalet değil ayrıcalık talep etmesi Türk futbolunun hak ettiği adil yönetim ve eşit şartlarda mücadele etme fırsatı karşısındaki en büyük tehlikedir. Türk futbol ailesi olarak; bu gibi ayrıcalık taleplerinde bulunanın da, buna müsaade edenin de karşısında durulmalı ve tüm platformlarda gerekli şekilde mücadele edilmelidir.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak Süper Lig’deki 17 takımın görüş birliğiyle hakemlerle ilgili alınan ve tek bir kulübün gövde gösterisi anlamına gelecek taraflı bu kararlardan derhal geri adım atılmasını beklediğimizi ve geri adım atılmadığı takdirde de Süper Lig Kulüpleri olağan üstü toplanıp Türk futbolunun adil yönetilmesi için hep birlikte ortak bir adım atacağımızı belirtiriz.

Saygılarımızla,

Kulüpler Birliği Vakfı

üffffff çok iyi açıklama qapaq
Sosyal ağlarda paylaş

tff said:

Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev alan hiçbir yönetici daha önce yöneticisi olduğu kulübün haklarını savunmak için Federasyon yönetiminde olamaz. Bu durum her takıma eşit mesafede ve adilce yönetilmesi gereken Türk futbolu için asla kabul edilemez.

iks
de

hakemleri kizaga cekmek yanlis karardi ama bunu 17 klubu birlestirip boyle aciklamalarla cozmekten daha politik cozumler secebilirlerdi sanki.

sevinmeye deger kapaklik bir sey de yok pek, keser her takima donecek ne de olsa, sahislarin cok onemi yok. keske sorunu cozmek icin daha somut adimlar atilsaydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır canım. Özkahya'nın kızağa çekilmesi gaayet doğru. Sittirsin gitsin VAR'ın olmadığı ptt'de maç yönetsin.

Kulüpler birliği haklı. Kulübe özel uygulama yapılmamalı. Galatasaray taraftarının Göçek'ten özür dilemesi bile gerekiyor bence. İşin kötü tarafı eğer yönetim ve Fatih Terim taraftarı "kenetlemeye" devam ederse Aziz Yıldırım v2 ile karşılaşacağız...

Ali Dürüst'ü de TFF'den kankası Luçesku ile birlikte kovalamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Lancelion said:

tff said:

iks
de

hakemleri kizaga cekmek yanlis karardi ama bunu 17 klubu birlestirip boyle aciklamalarla cozmekten daha politik cozumler secebilirlerdi sanki.

sevinmeye deger kapaklik bir sey de yok pek, keser her takima donecek ne de olsa, sahislarin cok onemi yok. keske sorunu cozmek icin daha somut adimlar atilsaydi.

öyle olsun zaten ben de onu istiyorum.

yazının içinde belirtildiği gibi ayrıcalık değil eşitlik olsun.
spor dediğin şeyin ruhuna aykırı zaten "ona olmasın, bana olsun" gibi düşünceler.

o yüzden her takıma eşit olsun gerisine sahada karar verilsin.
hakemlerin beynine yerleştirilen "gs'ye penaltı çalarsanız bir daha maç yönetmezsiniz" algısına karşı daha politik çözüm olmaz, eşitlik ve adalet talep edeceksin. Bunu yaparken de gerekirse böyle sopa göstereceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi maclarındaki hatalardan sonra hic bir hakem dinlendirilmemis gibi cek pampa.

Baskanı 2-3 hafta once hakemdir MHK dır diye cıkıp taleplerde bulunmus. Eski baskanının bagırmasından sonra Basaksehir Fenerbahce macında VAR calısmazken 5-10 cmlik ofsaytı kacırdı diye Serkan Cimen kızaga cekildi (http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=72&hakemID=20161) 6 haftadır mac almıyor.

Sanki FB, BJK daha once hic hakeme duduk astırmamıs gibi. Sanki MHKyı TFFyi bu sene icersinde hic elestirmemisler ve goreve cagırmamıslar gibi gidip sunun altına imza atmaları ancak acizlikleri ile acıklanabilir.

Ali dürüst degil butun TFF'nin istifasını bekliyorum ve istiyorum. Ali dürüst'ün yaptıgı sacma "galatasaraya iyi hizmet etmek icin istifamı cektim" lafı da ali dürüst'ün kendisini baglar. Gidin ona sorun.

Eger sizin maclarınızda daha fahis hatalar yapıyorsa bu kararın geri cekilmesini degil TFF ve MHK'nın istifasını talep etmeniz gerekir. Bize olurken nerdeydiniz diyip karsıda duracagına, "oh be sonunda birilerinin sesi duyuluyor" diyerek destekleyip bu kirli duzeni yıkmayı istemek gerekir.

Ama iste herkesin eli herkesin cebinde.

Gerekirse kulupler birliginden cıksın galatasaray.
Sosyal ağlarda paylaş

Celtics said:

Fenerbahçe-Başakşehir maçında ofsaytı veren hakem tam 1.5 aydır maç almıyor. O kızağa çekilince bir şey yok, bunlar kızağa çekilince mi sorun?

Ali palabıyık o maçtan sonra kızağa çekilmemiş. Maç almış

Tam aksine GS'ye maçı kazandıramadığı zaman dinlendirilmiş. 3 hafta boyunca para kazanamamış.

http://i67.tinypic.com/2v0k31s.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Eger sizin maclarınızda daha fahis hatalar yapıyorsa bu kararın geri cekilmesini degil TFF ve MHK'nın istifasını talep etmeniz gerekir. Bize olurken nerdeydiniz diyip karsıda duracagına, "oh be sonunda birilerinin sesi duyuluyor" diyerek destekleyip bu kirli duzeni yıkmayı istemek gerekir.

şunu yaptık 3 hafta önce ve ağlıyor olduk.
ultRaslan 3 sayfa açıklama yaptı, o zaman neredeydi desteğiniz ?

hata X takımına olunca keyif alın, kendinize olunca hadi bize destek olun

sdasfsa
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Celtics said:

Fenerbahçe-Başakşehir maçında ofsaytı veren hakem tam 1.5 aydır maç almıyor. O kızağa çekilince bir şey yok, bunlar kızağa çekilince mi sorun?

Ali palabıyık o maçtan sonra kızağa çekilmemiş. Maç almış

Tam aksine GS'ye maçı kazandıramadığı zaman dinlendirilmiş. 3 hafta boyunca para kazanamamış.

http://i67.tinypic.com/2v0k31s.jpg

tabletim, yardımcı hakem veriyor ofsaytı. kızağa çekilen de o. tablo mablo boşuna vakit harcamışsın ya.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Ofsayti veren kisi yan hakem ali palabiyik degil. Serkan cimen.

ok sonradan farkettim yan hakemi kastettiğini ama onun datasını bulamadım.

Tesadüfen başka Alı Palabıyık'ın nasıl 3 hafta maaşından olduğunu gördük ki daha önce de berbat maçlar yönetip, ertesi hafta maç aldığını biliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün kulübümüzün "ayrıcalık istediğini" iddia eden açıklamada imzası bulunan kulüplerden Çaykur Rizespor, daha 2 gün önce VAR kararlarının kendilerine engel olduğuna dair bir açıklama yayınlamıştı.

Bugün kulübümüzün "ayrıcalık istediğini" iddia eden açıklamada imzası bulunan kulüplerden Yeni Malatyaspor'un Başkanı Adil Gevrek, daha 2 gün önce, "VAR doğru kullanılmıyor. Maçları orta hakem mi yönetiyor yoksa VAR’ın başındaki hakemler mi yönetiyor, bunu çözemedik." demişti.

Bugün kulübümüzün "ayrıcalık istediğini" iddia eden açıklamada imzası bulunan kulüplerden Ankaragücü'nün Basın Sözcüsü Tuna Yılmaz, daha 2 gün önce, "VAR hakemleri neye yarıyor? Maçın kaderine etki edecek hata nasıl olur da masa başındaki VAR tarafından atlanır?" demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Bunu yaptiginizda 17 kulup birlesip galatasaryin onunu kesmeliyiz onlari koruyorlar diye yaptiniz. Bunu galatasarayin ve taraftarini destekleyecek hali yok. Ki mustafa vrngiz kulup baskani fikret orman aciklamalrinda haklidir dedi.

yoo tamamen MHK ve Fedarasyon odaklıydı bizim tepkimiz ve Beşiktaş özelindeydi, ne yanımızda başka takım vardı ne hedef GS idi.

O gün aaa bak Beşiktaş/Beşiktaşlılar MHK ve TFF'ye karşı kazan kaldırdı biz onların yanında olalım demek yerine, uff Beşiktaşlılar yine ağlıyor demediniz mi ??

geçiniz abi neyi tartışıyoruz hala yok destekmiş yanında olmakmış. GS'nin şurada yapmak istediği şey net olarak ayrıcalık elde etme çabasıdır, ellerinde patlamıştır işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...