Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigortayı eksik göstermenin cezası?

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

µh said:

goldbären said:

sipeyskekin işletmesinde çalışıp onu bezdirmeyi acayip isterdim...

yemekhane sırasına çift dikiş girer, sigara içmediğim halde içenlerle goygoya çıkardım...

ayda en az iki gün yalancı rapor alır, sonra discordda oyuna gelen var mı beyler diye @everyone atardım...

böylece dost meclislerinde blue label içip işçilerin asalaklığından söz ederken örnek vermekte hiç sıkıntı çekmezdi. win/win

ahahahahahah

allah cezanızı verecek
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

en son dün kızla 2000 tl olarak anlaşmıştık. Bugün gitmiş 5bin istiyorum diye tutturmuş. Çıkarkan babama küfürler falan etmiş. 18 yaşında bir kız.

abi bunun bir yolu yok mu? Eksik sigorta primleri sonradan ödenenemiyor mu?
Sürekli böyle tehdit mi edecek.
5.000 TL'ye iş bitiyorsa HEMEN belgeleri imzalatın ve anlaşın, ama avukat olsun işin içinde, oyuna getirmesinler sizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hukukçular daha iyi bilir de, 5k verirseniz şikayetini geri çekmezse bir bok yapamazsınız.

Arabulucuya gidilmesinde, ve arabulucu tutanağı ile anlaşmanın belgelenmesinde yarar var. 1-2k da arabulucu masrafları çıkacak yalnız. Hala başvurmadıysanız bu konularda uzman bir avukata başvurun.

Şu işi goygoya getirmeyin, gerçekten 30-40k lara çıkarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

İşçi mahkemesi tam bir sektör ya.

Sadece bu işe bakan avukatlar var ve sözleşme, imza, şahit, tutanak olsa bile mahkeme yine işçiyi haklı görüyor genelde.

O yüzden istihdam sağlıyorsanız arkanızı bir değil üç kere sağlama bağlayın ve en ufak açık kapı bırakmayın sonra başınız çok ağrır.
Sosyal ağlarda paylaş

En güzeli çalışanın maaşını legal olarak kuruşu kuruşuna bildirin, maaşını bankadan kuruşu kuruşuna yatırın. İzine çıktığında formları muhakkak düzgün biçimde doldurtun.

Yoksa biz anlaşmıştık, ama bak sözleşme yaptık falan BOŞ. helvacı kağıdı gibi kalıyor o sözleşmeler yani. GERGE'nin dediği gibi en az nasıl ceza öderim oluyor derdiniz.

Hiçbir işçinize de güvenmeyin abi. Ben tamamım abi bu şartlara çalışırım der 2 yıl sonra bir bakmışsın adam şikayet etmiş. Yasal prosedür neyse onu yapın. Kafanız rahat olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun dava riski her zaman varmış. Süresi yok yani olayın.
Biz para versek de şikayet ettiği takride ki şikayet etmiş sanırım yine de ödenmeyen primler + ödenmeyen primler x3 olarak ceza yansıyormuş.

tabi muhasebeci ile konuştum kızın sigorta girişi geç yapılmış.
part-time eleman gösterilmiş. E haliyle bu sefer saat faktörü de ortaya çıkıyor.
Özel günlerde çalışmış olması da var.

Bunlar toplanınca ciddi bir ceza çıkabilir.

benim de hatam babam deyip kontrol etmemek. Bu da yediğim 432534. kazık kendisinden.

Şirketin her boku benim üzerime olduğundan tüm ceza bana kitleniyor.
Üstüne teftiş anında babam da orada olur ve sigortasız çalışan olarak gözükürse onun da cezası fsdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...