Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski şampiyonluklar için para?

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bugün öğrendim bu olayı ve aklım durdu. Mantığı nedir bunun? Hep aynı takımlar şampiyon olsun, diğerleri yerinde saysın diye mi yapıyorlar?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Batacaksa batsın abi, adam gibi yönetilselerdi. Diğer takımların önü açılır. Sanki çok iyi futbol var, her yıl Avrupa’da kupa kazanıyor ya da finellerde 2-3 takım oynuyoruz. Kendi halimizde takılıyoruz işte. Kadınlar voleybolu dışında dünya çapında başarılı olduğumuz, en iyilerden olduğumuz hangi spor var?
Mesaj tarihi:
ulkenin taraftarlarinin %90'i sampiyon olmus takimlari destekliyor. ulke futbolu bu topluluk tarafindan yonetiliyor. insanimiz da statukocu ve vizyonsuz olunca bu yapiyi korumaya yonelik kurallar kacinilmaz.
Mesaj tarihi:
Sehir takımları taraftarligi niye olusmadi acaba turkiye de
Şehir takimi taraftarlari illa 3 büyüklerden birinin taraftari

Hos ulke nufusunun 4te1 inin istanbulda yasiyor olmasi sebep olabilir tabii sdf
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Batacaksa batsın abi, adam gibi yönetilselerdi. Diğer takımların önü açılır. Sanki çok iyi futbol var, her yıl Avrupa’da kupa kazanıyor ya da finellerde 2-3 takım oynuyoruz. Kendi halimizde takılıyoruz işte. Kadınlar voleybolu dışında dünya çapında başarılı olduğumuz, en iyilerden olduğumuz hangi spor var?

diğer takımların seyircisi yok
ne yayın hakları gelir ne statlar dolar
Mesaj tarihi:
senko said:

sen göztepe ya da altay maçlarını izlemiyorsun galiba
şehir taraftarlığı var ama 1600 lira ayda kazanan adam 200 lira bilet parası veremez
bu yüzden o statlar boş
Mesaj tarihi:
abi adamlar yorkshire ın hull mahallesinde doğmuş büyümüş, orda yasayan çalışan insanlar ve doğal olarak oranın takımını tutuyorlar, çevresindeki herkes hull cityli mesela.

bizde öyle değil ki pendikte büyüdüm ben çevremde 1 tane pendikspor taraftarı yoktu, yan komşumuz pendiksporun 9 numarası cenk diye bir abimizdi, onun için izlemeye giderdik maçları keyfine bağırır çağırır gelirdik. e şimdi de maltepeye taşındım mantıken zaten bir alakam kalmadı orayla sdfds
Mesaj tarihi:
Büyükler kendi ihalelerini yapsa diğerlerinin gelirleri feci düşer.

Şampiyonlara verilen oranda belirli bir yüzde üzerinden, tüm paraya göre değil yani. Taraftar sayısı olarak bu kadar dengesiz bir ülke var mıdır bilmiyorum :D
Mesaj tarihi:
Llama said:

senko said:

sen göztepe ya da altay maçlarını izlemiyorsun galiba
şehir taraftarlığı var ama 1600 lira ayda kazanan adam 200 lira bilet parası veremez
bu yüzden o statlar boş

göztepe, eses, bursa istisna.
ki o göztepelilerin bir çoğunun bir de 3büyüklerden tuttuğu bir takım vardır.
Mesaj tarihi:
Darksun said:

Şampiyonlara verilen oranda belirli bir yüzde üzerinden, tüm paraya göre değil yani. Taraftar sayısı olarak bu kadar dengesiz bir ülke var mıdır bilmiyorum :D

portekiz'de kesin vardır. benfica/porto/sporting. futbol tartışmaları bile bizimki kadar olmasa da baya salakça.

hatta 3 büyüklerin olduğu diğer ülkelerde de olabilir; yunanistan, hollanda, belçika vs.
Mesaj tarihi:
Nüfusa oranlarsan Benfica ezer. Portekiz'in %80'i falan tek takımı tutuyor. Yunanistan'da da Olympiakos, Belçika'da da Anderlecht ülkenin yarısından fazlasının desteklediği takımlar. Bizde yine FB-GS kafa kafaya, BJK de bir tık altında takip ediyordur taraftar sayısında. Yine iyi.

Gelir dağılımında da zaten geçmişin ekmeğini yemek durumundasın, ligi lig yapan sensin çünkü; çoğu ülkede yayın gelirlerinde de federasyon katılım paylarında da bu durum gözetilir.
Mesaj tarihi:
senko said:

göztepe, eses, bursa istisna.
ki o göztepelilerin bir çoğunun bir de 3büyüklerden tuttuğu bir takım vardır.

misal ben bu sene altay maçlarını kaçırmadım
şampiyonluk maçı hariç en önemli maça gidemedim

bu sene bilet fiyatlarına bakıcam duruma göre kombine alıcam
hatta pasoligte almam lazım ama biletler 5 lira kadınlara 1 lira idi ondan gittim 50 tl üstü vermem şahsen her hafta düşünsene
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ankara’da insanlar Ankaragücü’nü ve Gençlerbirliği’ni niye desteklemezler bilmiyorum. Maçına gidenler çok ama hangi takımı tutuyorsun sorusuna bunları söyleyen yok. Ligden düşyorlar sanırım zaten.
Mesaj tarihi:
eskiden ankaragücünün de gençlerbirliğinin de çok kemik destekçi kadrosu vardı. gençler taraftarı yeni nesilleri getiremedi 90lardan 2000lere geçilirken çoğunlukla amca tribünü olmuştu, ankaragücü de daha çok gecekondunun leş tayfasıyla özdeşleşti ve zamanla sportif başarının düşmesi ve melih gökçek'in oğluyla yok oldu.

taraftar olması için ortada şampiyon olmasa da düzgün oynayan bir takım olması gerekiyor, örneğin ankaragücü 25-30 yıl önce kendi sahasında 3 büyüklerek arşı bile favori çıkıyormuş.
Mesaj tarihi:
Marka değeri ve gelir kaynağı olayı.

Sen herkese eşit pay dersen "o zaman ben havuza dahil olmuyorum, kendi maçlarımı kendi anlaştığım kuruluşa daha yüksek fiyata satarım" der o takım da. Ondan sonra da elinde sadece Anadolu takımları yayın hakları kalır, onunla da ne kadar kar edebileceğin ortada.

Lig izlemek için para ödeyen her 100 adamdan 90 tanesi sadece üç takımdan biri için bu parayı ödedikçe onlar da parayı getirenler olarak aslan payını isteyecekler.
Mesaj tarihi:
Şundan çokda farklı değil aslında

https://2.bp.blogspot.com/-n_cmvXUr-ZQ/Wv2Pp58LPiI/AAAAAAAAHD4/M1UU1TU6zpYKFkZPeCYOl7CCNVGLikI_ACLcBGAs/s1600/Premier%2BLEague%2BPrize%2Bmoney.jpg

Eşit aldıkları kısımlarda var , maçın yayınlandığı sayıya görede aldıkları sıralama var. Şampiyonluk oranı yerine bizde de bu sistem olsa aşağı yukarı aynı parayı alırlar.
Mesaj tarihi:
valla ben 3 takım tutuyorum (beşiktaş - altay - marmarisspor) hatta 2 hafta önce şampiyonluk maçında izmirdeydim.

seneye altay için kombine falan almayı planlıyorum. gönül ister ki memleketin takımını tutalım sadece ya da en kötü altayı ama öyle olmuyor türkiyede maalesef. ama kendi çocuğumu sadece altay taraftarı olarak yetiştirmeyi planlıyorum.
  • Yeni Oluştur...