eldar Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 Arabesk gayet modern bir müzik, nasıl öz diyebildin. ABD'deki rap ayarında protest avam müziği. İyisi de var, kötüsü de. Arabesk ne türküdür, ne de türk halk müziğidir. Çok da bildiğim bir şey değil, bundan ötesi atıp tutmaya girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 öz dediği kültürümüzdeki " arabesk " faktörü. sen ben şeklinde değil de ülkemizin genelindeki öz o. arabesk burası için öz ama duyguları arabeskle aynı olan diğer müzik türleri de başka ülkelerin özü oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 Cokomantis said: fenn said: Arabesk dinlemekte ne var, Arabesk dinleyenleri linç mi ediyoruz ! Gayette fırsat bulduğumda dinlerim arabeskinide, popunuda, rock müziğinide vs vs vs Müslüm denince aklıma arabesk geliyor ve o jiletli tayfa aklımdan çıkmıyor. Eğer değinmedilerse ayıp etmişler. bana mı dedin bilmiyorum da, beğenip beğenmemekten veya dinleyip dinlememekten bağımsız olarak arabeskin "özümüz" olduğunu düşünmüyorum. benim sevdiğim raklı ruklı metalli şeyler de özümüz değil. sevip sevmeme şeysi değil yani. Yok sana demedim. Bende öz falan düşünmüyorum ve özlük detayını hiç merak etmedim. Müzik kulağa hoş geleni dinlemek bence ve dinlerim hoş geleni arabesk, pop, rock, jazz, yabancı , türk ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2018 http://www.youtube.com/watch?v=uFi6MlJojyI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 Yemin esiyorum sistim ya. Ne cekmis arkadas. Film de guzel bay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 filmin renkleri de fragmanda ki gibi kötü mü ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 film güzel oyunculuk güzel verdiği anlattığı şeyde güzel. esas kadın ne oynamış yahu arabesk güzeldir ya bu arada genelde araplardan güzel şeyler çıkıyoda suudilerin öyle bi repi varki ne gelse nefret ediyos sdafead https://www.youtube.com/watch?v=-C4DXbbzWmw https://www.youtube.com/watch?v=85iJPlWrdB4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2018 4 saniye dinledim kotu ^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 arabesk sevmek toplumsal yozlaşmayla beraber oluyo işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 adamın çektiklerinden kendi çektiklerimi unuttum yeminlen yoga yapmış gibi arındım izlerken.. bi daha dertliyim dersim dilim kurusun. film güzel de çok merak uyandırdı bazı şeyler misal bu adamı niye hapcılar benimsedi hayranı niye bıcakladı kadın nasıl eve geri döndü yahu hep atlaya atlaya anlatılmış kendi usta olduğu zaman ustasına hiç bir kıyak yaptı mı aradı sordu mu o bağ ne durumda idi hep merak ettim yahu bunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 film gerçekten güzel, yaşantı olarak gerçekten kötü ama film güzel. ben daha bi müzikal havasında olmasını isterdim, bağıra bağıra aldanma çocuksu mahsun yüzüne söylemek isterdim, olmadı. sağlık olsun. gidin güzel film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 niye hapçılar benimsedi? böyle bir belgesel vardı aslında müslüm, arabeskin son büyük "babası" -üç büyükler in sonuncusu=beşiktaş (:P) - in en son çıkanı olduğu için, 80 lerin sonu ve 90 lara denk geliyor. bu zamanlarda artık köyden kente göçün bokunun çıktığı, taşı toprağı altın olan büyük şehirlerin, altınlarının ilk gelenler tarafından tüketilmesi ve son gelenlerin ve ilk gelenlerin tutunamayan 2. inci nesillerinin, köylerden daha fazla pisliğin içinde kapana kısılmışlık hissinin ortaya çıktığı zamanlar olduğu için, bu duygulara daha fazla hitap ediyor... mesela, orhan gencebay şarkılarında bir hesap sorma, kendini ezdirmeme, hayata, insanlara dayılanma vardır. ferdi tahfun şarkılarında kısmen bu durum devam eder ama hüzün ve kabullenme dili daha fazla vardır, "batsın bu dünya" daha az "isyankar" olarak söylenir... müslüm ve 90 ların piyanist şantörlerin de artık, tamamen bir kabullenme var ve bu edebiyatında alıcısı bu adamlar oluyor. mesela orhan gencebay "aklım takıldı" diye bir şarkı yapıyor, sevgiliye soru/hesap soruyor ama ümit besen anca nikah masasına oturduğu zaman dile geliyor .... gibi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 bu arada limoncu ali veya Ali Limoncu müslüm kadar ilginç bir kişiymiş yeni öğrendim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Filmin ekibindenim, yorumlar güzel olması mutlu etti. yapım aşamasında yine sıkıntılar vardı. Bitmiş halini izlemek istiyorum çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Llama said: adamın çektiklerinden kendi çektiklerimi unuttum yeminlen yoga yapmış gibi arındım izlerken.. bi daha dertliyim dersim dilim kurusun. film güzel de çok merak uyandırdı bazı şeyler misal bu adamı niye hapcılar benimsedi hayranı niye bıcakladı kadın nasıl eve geri döndü yahu hep atlaya atlaya anlatılmış kendi usta olduğu zaman ustasına hiç bir kıyak yaptı mı aradı sordu mu o bağ ne durumda idi hep merak ettim yahu bunları bu dediklerin buyuk eksikler gibi geliyor kulaga :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Feamer said: bu arada limoncu ali veya Ali Limoncu müslüm kadar ilginç bir kişiymiş yeni öğrendim... ercan can gibi bi karakteri koyuyorsan daha da etkisini hissettirmeliydi bence filmde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 bence bu film, bu haliyle gayet rafine olmuş, çok karıştırıp dallanıp budaklanınca toparlaması zor olur, zaten film bu haliyle gayet uzun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 ya uzunda ünlü olduktan sonra bi telefon konuşması ya da bi ziyaret bile ekleye bilirdi. bence ünlü olduktan sonra kesin sağlam bir diyalog geçmiştir müslümle adam arasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2018 bu adamın hayatının sadece "jiletçilerden" ibaret olmadığını ve o mevzulardan çok önce yaşadıklarını görmek için çok anlamlı bir film olduğunu düşünüyorum. müzikleri şahane yapmışlar, gerçekten özenilmiş ve "ustalara saygı kuşağı" tadında olduğunu söyleyebilirim. sinematografi de bir o kadar başarılı, ve gelişigüzel yapılan türk filmleri arasında vaha gibi hissettirdi. kişisel olarak kendi hayatımla benzerlikler görmem de ayrı bir tat kattı. herkesin izlemesi ve tatması gereken bir deneyim. https://www.youtube.com/watch?v=s9MCN0SsXfQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2018 sardalya said: Llama said: film güzel de çok merak uyandırdı bazı şeyler misal bu adamı niye hapcılar benimsedi hayranı niye bıcakladı kadın nasıl eve geri döndü yahu hep atlaya atlaya anlatılmış kendi usta olduğu zaman ustasına hiç bir kıyak yaptı mı aradı sordu mu o bağ ne durumda idi hep merak ettim yahu bunları bu dediklerin buyuk eksikler gibi geliyor kulaga :/ sonuçta bu film, belgesel değil. gayesi size bir hikaye anlatmak. yaşadığı her şeyi detayla aktarmak değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aQuelleris Mesaj tarihi: Kasım 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2018 Film net iyi izleyin abi. Yok ona ne oldu o karakter daha sonra ne yaptı fln merak eden araştırsın onuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2018 Film baya iyi... Timuçin Esen döktürmüş. Görüntü yönetmenliği filan da baya iyiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=wB3B1x_pUgw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar