Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt Dışı Alış Verişe Ek Vergi

Xcon

Öne çıkan mesajlar

Evet tüm yurt dışı fiziksel ve dijital alışverişe mantık dışı ek %18 vergi 2018 yılı alınır olacak. Bu konuda bundan kurtulmanın yollarını paylaşmaya çalışırsak sevinirim.

Şunu da belirtmekte yarar var bu ek vergi gerekirse online alımda, banka üstünden ek olarak önceden eklenip ürene yansıtılacağı söylenmekte. Yani her türlü tr bankaları üstünden online para çıkışında nasıl bir denetim olacaksa ek %18 vergi eklenecek.

2018'e mis gibi vergiler ile giriyoruz, üstüne oyuncu ve online tüm içerik alımında yaşanacak bu akıl durması olayın etkileri de görmeye hazır olalım. Özellikle ülkeye ürün alımını kapatacak birçok siteyi şimdiden görür gibiyim.

Ne diyelim hayırlı olsun havadan vergi alınacak günleri de iple çekiyorum.

Kaynak

Kaynak vol 2

Bonus

[video]https://www.youtube.com/watch?v=LdkpRSjsCaY?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

Türk siteleri BTC'yi çok uçuk fiyattan satıyor ve BTC transfer ücretleri çok yüksek, o iş yalan olur.

Sanal, entropay vb. birşey olabilir.

Banka üzerinden nasıl yansıtacaklar anlamadım açıkçası.
Vergi mükelleflerinden alıcaz ama Amazon'dan alamıyoruz sizin harcamalarınıza direk ekleyecez moduna mı girdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Türk siteleri BTC'yi çok uçuk fiyattan satıyor ve BTC transfer ücretleri çok yüksek, o iş yalan olur.

Sanal, entropay vb. birşey olabilir.

Banka üzerinden nasıl yansıtacaklar anlamadım açıkçası.
Vergi mükelleflerinden alıcaz ama Amazon'dan alamıyoruz sizin harcamalarınıza direk ekleyecez moduna mı girdiler.

Bilmiyorum ama alım anında karşı taraf ben vergi vs. vermiyorum derse (yada fiyata yansıtmaz ise) sana alım anında fiyata göre ek vergi binip kredi ekstrem kısmına öyle yansır (yada site blocklanır). Misal 100 tl tutan bir yurt dışı alımı yapıyorsun ama senden çıkan para 118 tl olarak alımlar kısmında gözükür.

Adamlar ülkeyi nasıl bir çukurun içine sokmuşsa her kesimden vergiye abandı. İlk başta bunu izleyecek eleman sayıları olmadığı için büyüklere el atacaklar steam, apple store, psn vs. daha sonra tüm yurt dışı alımlara el atarlar. Elinde sonunda online alımda ek %18 vergi türk kredi kartı kullanıyor isen s.ke s.ke alınacak gözükmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Amazon icon purse.io kullanin btc ile.
Ya da entropayden acc oluşturup ordaki sanal karta yukleyin. Zaten az komisyon aliyor. O kartla yapin pasa gibi alisverisinizi.
Çare çok.
Devlet kendini zeki sanıyor.

btc alırken de vergi istemesin? Aynı şekilde entropayden de
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Rotweiler said:

Çare çok.

ben de bunu anlamıyorum işte.

niye ben "ÇÖZÜM" bulmak zorundayım? niye kısıtlanmak zorundayım? niye haklarım benden çalınıyor?

insanların bu rahat tavırlarını da anlamıyorum.

- Youtube yasaklandı gogo VPN
- Facebook yasaklandı gogo TOR
- Wikipedia yasaklandı gogo Wikiwand
- Yurtdışı Alışverişine engel geldi gogo Bitcoin

çok kurnaz, çok zeki insanlarız valla.
Sosyal ağlarda paylaş

adapte oluyosun abi
başka napıcaksın? yotube yasaklandı diye sokağa çıkıp tomalanmayacak insanlar.

onun için piramidin en altındakileri kaybetmek gerek.
Bone said:

Rotweiler said:

Çare çok.

ben de bunu anlamıyorum işte.

niye ben "ÇÖZÜM" bulmak zorundayım? niye kısıtlanmak zorundayım? niye haklarım benden çalınıyor?

insanların bu rahat tavırlarını da anlamıyorum.

- Youtube yasaklandı gogo VPN
- Facebook yasaklandı gogo TOR
- Wikipedia yasaklandı gogo Wikiwand
- Yurtdışı Alışverişine engel geldi gogo Bitcoin

çok kurnaz, çok zeki insanlarız valla.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Sıkıntı o işte ne olacağı belirsiz steam yada oyun firmaları bu ek kdv'yi kendilerinden çıkmasına razı olacak bir dünya düzeni kafasında olmadığına göre; şu an fiyatlara yansımayan bu %18 ek bindirme çok yakında fiyatlara da yansır. Şimdilik sözde evet oyun alımında kdv içinde deniyor ama ben fiyatların bu şekilde kalacağına inanmıyorum.

Bu ülkede hiçbir zaman güzel bir şey olmaz. Gabe siz rahat olun babalar kdv size yansıtmayacağız diyecek göbekli kişilikte biride değil, sonuçta herif parayı steam ile bulduğu gibi Half Life serisini bile bir köşeye atmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...