Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mt. Gox'zedeler


Tim

Öne çıkan mesajlar

Anlatayim da drama donsun hadi.

Simdi Mt. Gox denilen crypto currency exchange'i bir suru kere hack'lenmis zamaninda ama yonetiminde olan Mark Karpeles serefsizi kimseye soylememis. Sonuc olarak ellerinde bulunan 850bin bitcoin'in 650bin tanesini caldirmislar. Kalan 200bin de cold wallet'da oldugundan kurtulmus.

Ilk beyan 850bin bitcoin'in, 850bin tanesinin de calindigi yonundeydi bu arada, belliki Karpeles cebine aticakti o 200bin'i. Mt. Gox bu noktada iflas acikladi. Japon hukumeti olaya bir avukat atadi. O arada Karpeles zimmetine para gecirmekten hapse girdi ve mucizevi sekilde bulunuverdi o 200bin bitcoin.

Avukat sonrasinda butun alacak taleplerini topladi, kabul ettiklerini o gunku bitcoin fiayatini baz alarak Japon Yeni'ne cevirdi ve alacaginiz bu dedi. O gun itibariyle alacaklilarin toplamda $400 milyon kadar alacagi bulunuyordu ve Mt. Gox'in 200bin bitcoin'i de dahil olmak uzere mal varligi bu borcu karsilamiyordu. Haliyle iflas aciklanmsi ve iflas davasina donusmesi mantikliydi.

Simdi gelelim gunumuze.

Mt. Gox avukatinin elinde 202185 tane bitcoin var. Buna ekl olarak 202185 tane de Bitcoin Cash var bitcoin fork'undan meydana cikan.

Bunlarin toplami $3.5 milyar dolar ediyor bugunun fiyatlariyla. Milyon degil bakin, MILYAR. Ve olay hala bankruptcy, yani iflas olarak ele aliniyor. Su durumda japon kanunlarina gore olacak olan, Mt. Gox ile magdur olanlara $400M dagitilacak, kalan $3 Milyar ise hissedarlara paylastirilacak. En buyuk hissedar zimmetine para geciren, hack olaylarini bilmesine ragmen gikini cikarmayan, hepimizi kucaga oturtan Mark Karpeles. Sirketin %88'ine sahip. Bu kadar insani magdur ettikten sonra $3 milyar dolari cebine atip yurumesi cok olasi.

Iki Japon avukat bu davanin Civil Rehabilitation'a cevrilmesi icin petition acmis gectigimiz ay sonunda. Olursa hepimizin yuzu gulecek, olmazsa gg no rmk.

Ha benim durumum ne? 45.6 bitcoin kaybettim Mt. Gox ile. Bugunku degeri 700-750bin dolar civarinda.Su durumda biseyler odenirse alacagim max 20K.

Civil rehab olayina gidilirse ve shareholder'lar kafasini alirsa, o zaman bi 8-10 katina cikabilir bu miktar ama baya hayal gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abov.
Ilk defa bitcoin i mt.gox batinca duymustum. Belkicogu insan bu olayla duydu. bundan oturu de acayip bi onyargi vardi. Anca bu sene kirildi o onyargi ve bitcoin firladi.

Senin olaya gelince de. Bu 2k btc hala btc olarak duruyorsa ; madurlara dagitilmasi olasi hatta cashler bile dagitilabilir. Japonlar adil bir irk. Yalniz eger coktan btc ler cevrildiyse. Olaya kapandi gozuyle bakiliyorsa ve bilinenin aksine avukatta hic btc yoksa hepsine zaten devlet el koyduysa hicbisi cikmaz.

Sen yine hic umutlanma bence. Bisiler gelirse ne mutlu sana. Gelmezse de gelmesin. Hepsinin emenike
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

btc'i bu seviyelere çıkaran da mtgox bu arada. müthiş hacim vardı zamanında no.1 exchange idi. çalınma olayından önce mtgox'ta kimsenin açıklayamadığı willy bot denen ve sürekli btc alan bi bot vardı. herkes mtgox'un kendi botu diyordu buna, ama işte bu botun aldığı btcler çöpe gitmiş. aylarca farkında olunmadan çalınmış. şunu dışarıdaki adamlar bile farkediyorken, exchange'in farketmemesi masal gibi geldi. 2013'te trading channellarında geyiği vardı, bot çalışmaya başladı btc going up diye.

https://media.coindesk.com/uploads/2015/02/willy_market_presence.png

geçmiş olsun tabi de oradan btcler gelseydi 10 kere satmıştınız abi büyük ihtimal. mtgox, çin banı yüzünden 2 sene cripplandı btc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi siz para atarken ben de oradaydım. diğer exchangeler ile arbitraj 300-400$ fark vardı. site faalken para atalım, withdraw açılacakmış yakında diye yüklendiniz. paranızı 3-4'e katlardınız da, ışığı görmek için yıllar sonu 200'lere geldiğinde yüklü girmek lazımdı işte. 100'e katlardık falan diye daha fazla üzülmeyin diye yazıyorum :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hack olayından sonra bi bakmıştım ne kadar kalmış içerde diye, sonra ne canlar yandı ben mi dert etcem diyip bırakmıştım öylece, sonra pişman oldum gerçi ama gerçekten düşük bişeydi, şu an ne kadar eder hiç hatırlamıyorum.

şimdi hala var mı bakabileceğimiz bir yer? basit bi şekilde login olup bakılıyordu bi ara
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...