Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ac patinin gece kasintisi...


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
khalad said:

kuşbaşılı pide söyledim . maltepe de burger king rezalet mc sevmiyorum burger house çok kötü kfc soğuk getiriyor tavukları. adalet mi lan bu ?


Kaplan kebap kebaplari iyidir tavsiye ederim
Mesaj tarihi:
ulan insafsızlar sizin yüzünüzden saçma sapan saatlerde acıkmaya basladım. karnım tok girdim konuya yine canım çekti. ayarı mı vardı ne vardı şu konuyu görmeyeyim ya.
Mesaj tarihi:
neutrino said:

Tim said:

neutrino said:

Abi doner o tabakta sogumuyor mu yiyene kadar? Yaglari donup beyaz beyaz yapismiyor mu saga sola?


Parca parca getiriyolar. O fotograftaki 5 dk dayanmadi, ardindan takviye geldi.


Aklima geldi, cag kebabini da oyle yapiyorlar, her sis sicak sicak geliyor hemen bitiyor.

https://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/151102121326-turkeykebabs-koc-cag-full-169.jpg


Ben daha yiyemedim sundan ama eminim cok iyidir. Iple cekiyorum yiyecegim gunu.
Mesaj tarihi:
Abi iskenderle cok farkli kulvardalar. Iskender soslu, yogurtlu, aradabir caninin cektigi restoran yemegi.

Cag kebabi direkt en ilkel gudulerine hitap eden, insanlar magarada yasarken 10 gunluk acliktan sonra avladigi hayvani ateste pisirip yerken hissettigi hazzi veren bir yemek. Eti cignerken aldigin zevk bambaska.
Mesaj tarihi:
sorun da orada baslayip orada bitiyor iste..soya kiymasi bile koysan ustune sarimsakli domates sosu ve iyi rayihali tereyagi ile gideri oluyor..bu raw meat ise zaten ozellikle buyuk sehirlerde made in yemsan pellet granul oldugu icin cogu zaman tatsiz tuzsuz birsey olarak geliyor..ne yedim lan ben oluyorsun..

ha erzincan olur erzurum olur bulabilirseniz trakya hayvani bile olur onunki belki..

esas toroslar eteginde erkec denmemis..
Mesaj tarihi:
Tim said:

Kabak tatlisinin hem evden hem de vitrinlerden eksik olmadigi memlekette buyudum gencler. Sizin gibi 30 yasinda yemeye baslamadim. Kabak tatlisi iyidir, hostur ama o kadar. Bir kunefe, bir katmer degildir. Seviyorsaniz ne ala ama o kadar.

Ayrica bos yapmayin, koyun yediginizi de konu yurusun.


Antakya'da doğduğumu belirteyim de... o lafları başkasına söylersin.
Mesaj tarihi:
neutrino said:

Turk tatlilarinin serbetin otesine cok gecememis olmasi ne aci ya

Ondan sonra elin trilece gibi ortalama bi sutlu tatlisi populer oluyor, millet ac


sütlaç, keşkül, kazandibi, lokum, güllaç, aşure, irmik helvası, revani, kabak tatlısı, hoşmerim, sakızlı muhallebi, etimek tatlısı gibi tatlılarımız yok zaten.
hep şerbetten ibaret...

kendi adıma, ingiltere, isveç, fransa, sırbistan'da çok çeşitli yemekler tatma fırsatı olmuş biriyim.
türkiye'deki tatlılarla şaka amaçlı bile olsa dalga geçmek son derece gereksizliktir, bu kadar net söyleyebilirim.

levant, akdeniz ve anadolu mutfaklarının birleşimine sahip bir coğrafyada yaşıyoruz. kendinizi ezmeyin bu kadar.
Mesaj tarihi:
Türk mutfağı iyidir ya. Fine dining alanına çok giremez ama bazı lezzetleri ezer geçer. Sadece ülke genelinde yemeklerin bir standardı yok. Gerçekten çok kötü bir Adana kebap yiyebiliyorsunuz çoğu yerde, müthiş yapılanını bulmak için çok ünlü bir yere gidip bir ton domalmanız lazım.

Ama misal İtalya öyle değil. Sokak arasında mütevazi bir trattoria'da da Michelin yıldızlıda da belli bir standartta yiyorsunuz pizzayı. Biri parmesan basıp diğeri kaşar falan koymuyor yemeğe. Bence bunda peynir, et ve baharat gibi malzemelerin bizim ülkede çok pahalı olması etken.

Ben mesela İspanya'da çalışırken hergün çok para harcamamak için Barcelona'da bir Tapas Bar'a gidiyordum; 5 euro verip tabağına sınırsız tapas alabiliyorsun, deniz ürünlüsünden jambonuna kaliteli malzemelerden çok lezzetli. Aynı alım gücünün Türkiye'deki muadili 5 lirayla tavuk döner yersin burada yarım ekmek

Özet olarak gerçekten çok iyi yapıldığı zaman Türk mutfağı top-5 (Thai-İtalya-Fransa-İspanya-Türkiye); Tex-mex vs. saçma hybrid mutfaklarla kıyasladığında özellikle. Ama bu çok iyi'yi yakalamanız için hem çok iyi araştırmanız hem de iyi bir para harcamanız lazım
Mesaj tarihi:
Bone said:

Tim said:

Kabak tatlisinin hem evden hem de vitrinlerden eksik olmadigi memlekette buyudum gencler. Sizin gibi 30 yasinda yemeye baslamadim. Kabak tatlisi iyidir, hostur ama o kadar. Bir kunefe, bir katmer degildir. Seviyorsaniz ne ala ama o kadar.

Ayrica bos yapmayin, koyun yediginizi de konu yurusun.


Antakya'da doğduğumu belirteyim de... o lafları başkasına söylersin.


Bu ne sacma arguman yahu. Dogarken DNA’na mi islediler kabak tatlisini?
Mesaj tarihi:
Eğer mersinde memeuçlarımdan gelen fıstıkla yapılan peynirli-fıstıklı künefenin tadına bakmak isterseniz buraya gidebilirsiniz


https://tr.foursquare.com/v/%C5%9Fehri-antep/54f843a5498ea61cbab2f64e


https://pbs.twimg.com/media/Ci71oJJWsAUFWRX.jpg
Mesaj tarihi:
Cokomantis said:

şirket yemeğine gidiyom, her şeyin (HER ŞEYİN) fotosunu çekeyim mi, çağırmasınlar bi daha (tu)


en çok da alnı sivilceli pişkin sırıtan "acaba yemeğe işedi mi" şüphesi uyandıran kominin fotoğrafını çek.
×
×
  • Yeni Oluştur...