khazadum Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Merhabalar, Geçenlerde 240GB 'lık bir SSD aldım. (ScanDisk Ultra II) Bugün bilgisayara takıp windows kurma fırsatı buldum. Normal bir şekilde diski bölmeden kurulumu gerçekleştirdim. Kurulum işlemi bittikten sonra disk'te 104 GB boş alan görünüyor. 2 kere kurmayı denedim ama sonuç aynı. Bilgisayarda Intel Xeon E5 - 2609 işlemci, 64 GB RAM mevcut. Bu normal bir durum mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 kurmuş işte 100gb boş alan varmış. Sorunu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 win10 100 gb yer mi kaplıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Windows.old gibi bir klasör içinde eski windowsları saklıyorsa olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 yeni almış ama ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 yüklerken-biosta falan kaç gözüküyordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khazadum Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Sorun pagefile ve hiberfill dosyasından kaynaklıymış. RAM miktarı fazla olunca pagefile.sys dosyasının boyutu 67GB olmuş. hiberfill 'de Windows'un hibernation (uyku modu) özelliği. O da 50 GB oluşturmuş. Pagefile.sys 'yi Gelişmiş Özellikler -> Performans -> Gelişmiş -> Sanal Bellek bölümündeki "Disk belleği dosyası yok" kısmını işaretleyerek sildim. Hiberfill.sys 'yi ise administrator yetkiyle açılan cmd'de "powercfg -h off" komutunu vererek kapattım sildim. Sorun düzeldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2017 win10'da pagefile çok az kaplıyor bende 3gb'ı geçmiyor. hatta şuan 2432 mb kapamıyorum o yüzden. 16gb ram var bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 Sandisk ssd plus 240 gb 530mb/430mb sn okuma/yazma Samsung evo 860 250 gb 560mb/520mb sn okuma/yazma Samsung 90₺ pahalı. Değer mi aradaki fiyat farkına yoksa sandisk yeterli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 samsung daha uzun ömürlü, trden alırsan 5 senede garantisi var, random okuma yazma değerleride diğerine göre daha iyi. 90 liranın hesabını yapmam dersen samsung al. Diğeride o kadar kötü değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 ucuzunu al gec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Ssd yi taktımda sürücü 0 223.6 gb sürücü 1 bölüm 1 10 gb (oem ayrılmış) Sürücü 1 ayrılmamış alan 19.8 gb Diye gördü. Son iki bölümü iptal edip tek bölüm yapamıyor muyuz? Son 19.8 gb lık bölümde ayrılmamış değilde SSD yazıyordu ben bölümü sil dedim böyle oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 https://www.easeus.com/partition-master/delete-oem-partition.html Bu sayfada denileni yaptım şöyle oldu Sürücü 0 ayrılmamış alan 223.6 gb Sürücü 1 ayrılmamış alan 29.8 gb İki ayrı sürücü yokki tek ssd taktım. Tek sürücü yapılamaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Aaa o 30 gb lık bölüm anakarta tümleşik ssd galiba. Ben o ssd çıkardığım harddiskin içinde sanıyordum. Harddiskin içinde değil anakarttaymış demek o bölüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 recoverydir laptopsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Evet ben onu çıkardığım harddiskte sanıyordum çünkü ismi hibrit disk olarak geçiyordu. Ne saçma niye yarım yamalak iş yapmışlar hepsini ya sata ya ssd yapsalarmış diskin demiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 o ufak ssdye windows falan kurma da, drive ziyan olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2018 Yok 60 gb ayırdım windowsa öbüründen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar