Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de restoranların zevksiz olması sorunu


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

yav said:

Feamer said:

bundan yiyin bundan,

https://otuzbeslik.s3.amazonaws.com/img/mekan/KagittaKofte5.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-Zz8Hw_mHr7A/TZxR_Kpbx3I/AAAAAAAAA7s/Unq4uh_1VIs/s1600/DSC07160.JPG

karşıyaka bahriyeüçok/girne taraflarında değil mi burası yav?


ben manisa da sanayinin orada bir yer vardı orada yemiştim, baya lüks mekandı, yani sanayi yanı köfteciye göre
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana kalırsa türk mutfağı aşırı iyi dünyaya göre ama ne insanların ağız tadı var ne de bu servisi yapanlar bir boktan anlıyor..burada bu eleştirenlerin çoğunun da farksız olduğuna eminim orası ayrı bir mesele.yani öyle gote boyle tabak koyuyor restaurant da.

hazır başlığı bulmuşum yardırayım türkiyedeki restaurantların durumu hakkında. sevmediğim insan tipleri, resturantlar, çalışanlar, müşteriler filan karışık başlıyorum:


-4 kişilik masaya, ortaya kocaman salata gelir, millet çatalı daldırır. kan beynime sıçrıyor şu olay olunca. önüne tabak da koymuyorlar ki alasın?lüks olsun iyi olsun kaç yer de karşılaştım şununla. (bakın bu mekanlar full çekiyor hatta dışarı masa sandalya koyuyorlar)

-görece pahalı, ya da ortamı olan bir yer de en kilit noktaya oturup, yemeği,servisi tınlamayan kitle. (ayy canım ipince çıtır çıtır pizza yapıyorlar avakadolu hem de) alın charles xavieri gidin böyle bir mekana, dondurun zamanı, hepsinin yemeğini soslu tavuk dönerle değiştirin. en yaz yarısı farketmez. (soslu döner sevenler alınmasın sdfsdg)

-tek yemek yemeğe gelenlere garip bakan kitle.Bu tipler için mekan buluşma yeridir. yemeği güzel evde yapmayım gidim yiyim olayı olmaz bunlarda. birini söndürmeden diğerini yaktığı sigarsıyla 3 saat kalkmaz zaten, içeriyi duman altı eder dışarıdan yetmezmiş gibi gelenler de yer bulamaz. gavat

-ara ara tadı değişen, bazen iyi olan restaurantlar. şef aşçı ya da beğenilen ürünlerini yapan çalışanını "değiştirme" amk, değiştiriyorsan da gelenin daha iyi olduğundan ya da diğerini yakın şekilde taklit ettiğinden emin ol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok o yasak baya deliniyor sürekli, içeride direkt kapalı alanda içiren de çok yer var ama fine dining konuşulurken bunu yapan yerlerin anılması yanlış.

Düzgün restoranların hiç birinde kapalı alanda sigara içilmiyor. Çok nadiren ayrı bir bölme yapıyorlar branda ile kapatılmış, orada izin veriyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diğer taraftan geleneksel mutfağımız güzel ama tandırı elle yanına soğan kırarak yediğin zaman, özlenmiş salatanın suyuna ekmek bandığın zaman, kebabın yağları cızırdadığı, hamur kıvamında çiğköfteyi sıktığın zaman güzel vs.

yoksa testi kebabını çatal bıçak ile yemeye, salatayı dörde bölmeye gayret edince yemeğin bereketi kaçıyor, zaten konsepte ters

ama bu yemek yemek, dışarıda her zaman herkesle yapabileceğin bir şey değil evde de her zaman denk gelmesi zor ama neyse

gerçi medyadan gördüğüm kadarı ile bu geleneksel tatları daha prezantabl mekanlarda kovalayan şeflerde varmış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...