Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2017-2018 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Klasik Terim isleri iste. Adam transferi hic bilmiyor ya. Mor Celta Vigo'da kanser etti gecenlerde Aspas'i filan. Adam mahallede hali saha filan yapsa takim arkadaslari tarafindan her mac dayak yer oyle futbol oynuyor.

Red su Sneijder sevdasini birakin abi gozunuzu seveyim. Belhanda'nin kotu cikmasi Sneijder'in yollanmamasi gerektigi anlamina gelmiyor adam futbolu bitirmis, kendisi bitmis. Gecen senede bitikti. 3-5 attigimiz 2 macta asist yapti diye iyi oynamis filan da degildi. Bu adam kilciksiz 5m euro aliyordu ya yillik. Hatta soyle diyim bana gore Dursun Ozbek yonetiminin yaptigi en dogru karar olabilir Sniejder'i yollamak.

Drogba da gereksizdi ki. 1.5 yil 6m euro. Bu paralarin sikintisini cekiyoruz zaten hep. Ama adam daha profesyonel ve futbola ac cikti. Yine birseyler yapti.

Daha once de yazdim. Olay sadece Selcuk-Tarik'in maaslari degil. Tavan ucretleri diye. Eger bir takimda 6m, 5m euro alan adam varsa banko 11 oynayan adami 1m'a imzalatamazsin zaten sikinti bu iste. O yuzden Besiktas'ta Oguzhanlar 1-2m alirken bizde Camdallar Yigit Gokoglanlar Sabriler 2 aliyordu. Eger maks ucret 3m olsaydi 1m imzalardin o adamlarla. Kadro muhendisligi boyle oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Sneijder Katar'a gitmis bu arada. Bana tonla laf etmistiniz ama 5m euro ile su takimin maas yukunun en buyuk kismini olusturuyordu adam. 2 senedir zaten oynadigi filan yoktu, su son 1 senede Nice + Katar ile zaten kafada futbolu bitirmis oldugunu gostermis oldu.

Taraftara kalsa biz hala 5m euro veriyorduk bu adama. Lel.
Su vefa isini, futbolcularin gecmiste yaptiklarini gelecekte tekrarlamayacaklarini artik ogrenmek lazim. Hala Melo diyenler bile cikiyor arada.

Melo 30 yil sonra gelip bastonunu sahaya koysa bu tarik camdal gibilerinden cok cok guzel oynar
Sosyal ağlarda paylaş

o paralarin sikintisini cekmiyoruz bakkal yonetirsiniz bu kafayla, buyuk takimin/sirketin/ulkenin borcu/gideri buyuk olur, geliri daha da buyuk olur.

6 milyon alir sl'ye sokar 30 milyon kazandirir, gs'nin o zamanki yillik sportif geliri 70 m usd. drogba bunun 4 milyonunu almayacaksa ben mi alacagim? yedek kulubesi dahil 18 tane drogba koysan anca tutuyor hesap.

sikinti cekiyorsak kalitesiz futbolculari tarik camdali calik'i cekiyoruz, emre mor'u cekecegiz. hicbiri de az para almiyor.

q7 saklabansa emre mor icin yeni kelime uretmemiz gerekecek.

tabii ki bu benim fikrim her seyin bir dengesi var kimseyi gondermem dersen de adamlar 10 milyon ister 15 milyon ister yillik.
Sosyal ağlarda paylaş

buyuk takim olmak icin buyuk paralar harcamaniz gerektigi fikri nereden geliyo onu cozemiyorum ben.

yani buyuk takimdan kast edilen real mcu falansa zaten ayni cumleye adini yazmaman gerekiyo artik

senin oynayacagin bi porto bi benfica bi villareal falan
Sosyal ağlarda paylaş

Hayir kacirdiginiz nokta CL gibi gelirlerin sustainable olmamasi. Bir sene CL'den gelen tum parayi gelecek 3-4 senelik kontratlara yaymanin ticari olarak bana mantikli aciklamasini yapabilir misiniz?

Sportif basari, ne kadar yatirim yaparsaniz o kadar garanti olan bir durum degil. Evet dogru orantili tabii ki ama korelasyon 1 degil. O zaman 1 sene biraz basarili oldun diye o paralarla zaten yasi gecmis ve sana uzun vadede herhangi birsey katmayacak adamlara vermek parayi cope atmak oluyor. Sneijder de Drogba da cope atilmisti o yuzden.
O gelirlerin her sene geleceginin garantisi yok, ama ucretler garanti. Nitekim oyle oldu zaten.

Ondan GS'nin dususu buyuk oluyor. Cok kazanirken cok harcamak yok futbolda, oyle bir stratejin olacak ki duzenli gelirlerini arttirmaya bakacaksin. Her sene o CL gelirin garanti olsaydi o paralari harcamayi kabul edebilirdik ki yine Drogba ve Sneijder'e gommezsin o paralari.

Bunlarin tamami Tarik Camdal mevzusundan bagimsiz israrla ayni seyleri tekrarliyorsunuz. Tarik Camdala verilen gereksiz paralar Sneijderin yillik ucretini mantikli kilmiyor aksine dedigim gibi tavan ucret durumundan dolayi Tarik Camdal'a zaten o fiyattan aciyor menajer sende elin kolun bagli veriyorsun. FT Yigit Gokoglan'i aldirdi bu klube abi. Kac para verildi. Bunlar plansiz programsiz harcamalar.

Transfer basarili olacak diye bir kaide yok. Ama TCamdala 1m verseydin bugun cok koymazdi o. Gokoglana 500k verseydin farketmezdi.

GS gibi borc icinde olan, CL geliri garanti olmayan takimlar gelecek 3-4 senelerini ipotek altina aldigi icin 2 sene once Juve'yi elerken, o Juve gidip CL finali oynuyor, sen Ostersunds'a eleniyorsun.

Ama hep dedigimiz seye geliyoruz. Short Term'de hicbir sorumluluk almak zorunda olmayan yonetimler, sirket gibi yonetilmeyen klupler. Boyle oldugu surece sadece gune odakli yasarsin, 2 sene basarili olur 3 sene surunursun.
Sosyal ağlarda paylaş

s8 said:

Dava sonuçlanıncaya kadar ürünlerin üzerindeki markaların silinmesini ya da ürünlerin imhasına karar verilmesini de isteyen Selçuk İnan, 10 bin TL maddi, 100 bin TL manevi toplam 110 bin TL tazminatı, Samsung'un 8 Haziran 2017'den itibaren faiziyle ödemesini istedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Drogbaya şunu veriyosan Tarıka da mecbur şunu vereceksin diye bir mantık olabilir mi?
Ben yönetimim istediğime istediğim parayı veririm kabul ettirebildiğim ölçüde. Takıma bir üst limit belirleyebilirsin ama ona göre oran yaparak belirlemezsin maaşları. Finansal durumuna göre belirlersin. İşine gelmiyosa da almazsın. Alt yapını kullanırsın, scout ekibini kullanırsın daha uygun maliyetli transferler yaparsın.

Burada sıkıntı büyük ölçüde bu transferlere dahil olan insanların götürdükleri inanılmaz büyük paralar.
Bi köşe yazarı abimiz vardı sıklıkla bu tarz şeyleri yazıyor. Bilen biri ismini yazsın da okuyun. Adam neler anlatıyor. Yoksa dünyanın, yaşlı da olsa, en iyi oyuncularından birine x maaş veriyorum dolayısıyla henüz kendini ispatlamamış genç bi çocuğa y maaş vermem lazım diyemezsin. İlla oran yapacaksan da Drogba yıllık 4 m euro alıyosa Tarık maks 400 bin euroya oynar. Ayrıca böyle bir oran maaş için varsa bonservis için niçin yok? Drogba bonservissiz geldi ama Tarık 5m euro. Tarıkın yıllık maliyeti ortalama 2 m euro, Drogbanın 4 m euro. Harcanan paralar komple saçma. Sadece yıldız olarak sayılabilecek oyuncular için değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Selçuk'un davası bize komik gelse de gayet haklı adam.

Sayılara harflere hak edilemiyosa CR7 ismiyle ürün çıkart bakalım napıyorlar.

Hayır aynı mantıkla "Windows 10" da sayı ve harflerden oluşuyor, aynı isimde ürün çıkart bakalım napıyorlar.

komik kısmı haksız olması zaten.

CR7 ismiyle don atlet, parfüm çıkartırsan öttürür. markada tescilde alan esastır.

Selcuk gidip telefon vb içeren alanda S8'i tescillemediyse zaten kafadan kaybediyor. Üstüne öyle bir tescili olduysa bile markanın kullanım şartı aranır, selçuk telefon satmadığı için yine haksız olur.

selçuk en haksız ve komik
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

bilmediğimden soruyorum, audi veya peugeot marka don yapabiliyor muyuz şimdi?
Yapaman. Çünkü otomotiv markaları genel olarak shoplarında tekstil ürünleri de sattığı için, hatta hemen hemen her sektörden ürün çıkartıp tüketiciyi her koldan silkmeye çalıştığı için her tarafta telifli oluyor isimleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Birden fazla sektörde alabiliyorsun o hakkı. Adam önceden aldıysa haklı.

Adam önceden elektronik sektöründe almadıysa da o zaman "senin telif hakkın bu sektörde geçerli değilmiş" diye reddeder mahkeme "harfle sayı kimsenin tekelinde değil" diye değil.

alabilirsin, ama kullanma şartı aranır markada.

aldıktan sonra o alanda bir ticari faaliyetin yoksa veya bunun için bir hazırlığın yoksa karşı taraf çok rahat bu konuda dava açıp senin markanı kısıtlayabilir.

@kutulu

bilindik marka diye bir olay var.
onların tescil alanları dışındaki alanlarda başkası tarafından kullanımı kötü niyete giriyor.

o markanın sağladığı güven duygusundan faydalanıp ürün satma, sonucunda o markanın itibarını zarara uğratma ihtimalin var.

tescili olmasa bile audi diye don, coca-cola diye sütyen yapıp satamazsın
Sosyal ağlarda paylaş

holynin dediği gibiyse zaten patlak soru, tamamdır. ama sayılar ve kelimeler kimsenin tekelinde değildir diye salakça bir gerekçesi varsa mahkemenin bilindik marka tezi de çürümüş oluyor. dava açtığı konu şark kurnazlığı bence de bu arada. xelçuk savunuyor olmak istemem (:P) ama sonuç gerekçesi takıldı cidden kafama
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...