Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2017-2018 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

O tarz olasiliklara girersek isin icinden cikamayiz. O sariyi verseydi soyle olurdu, gibi. TR'de daha dusuk butceli takimlarin oyunu oynatmama uzerine kurdugu dogru, bunu da kapasiteleri icerisinde yapiyorlar ama bu senin TS macindan dogru durust bir ikili mucadeleyi kazanamadigin, orta saha savasini kazanamadigin gercegini degistirmez.

Bizim takim da az sert degil kusura bakma. Ndiaye'nin cok sert girisleri var mesela. Gecen mac icin soylemiyorum ama her mac sarisi cebinde. Zamaninda Melo yumusak adam miydi. Sert adam heryerde var.

Kasitli olarak GS atak yapti da TS kesti diyemem mesela gecen mac icin konusuyorum. Genelde atak kesmeye yonelik kartlar veriliyor arada vermedikleri oluyor eyyamdan dogrudur.

Belki su tarz bir formul uygulanabilir futbolda, belli sayidan fazla faul yaparsa bir takim bir sonraki normal faulu icin kart kullanma hakki. Ama tabi suyu cikar isin.

Onun disinda bir takim surekli faul yapiyorsa ama bu fauller kartlik degilse ve bu faulleri yapan oyuncular hep farkli oluyorsa bunun onune nasil gecilebilir bir fikrim yok. Ama bence olay o kadar da abartildigi gibi degil. GS-TS maci ozelinde rakip sahaya gidemeyen atak yapamayan bir takim vardi ve bunun nedeni orta sahada yapilan fauller de degildi..
Sosyal ağlarda paylaş

O olasılıklar isin icine girdigi icin zaten hakemin yaptıgı isin onemi var. O yuzden ben her mac orta sahada futbol oynamayı engellemeye yonelik taktik fauller cezalandırılmadıgında deliriyorum.

Ben son mac ozelinde cevaplamamıstım yazdıgını daha genel bir yorumdu orta sahadaki sarı kartların onemi uzerine ama eger mac ozeline donecek olursak macın en basında zaten yaptıgım yorumlardan biri Ndiaye'nin atılabilecegi uzerineydi. Trabzon'un baskısından pasla her cıktıgımızda orta sahada sert fauller ile durdurup savunmaya yavasca donup oturdular. Cift elle Gomis'in formasına asılan bir adam vardı bir pozisyonda konusulmadı bile sıra gelmedi yani oyle bariz kartlık fauller vardı orta sahadan hızlı cıkabilecegimiz anlarda.

Takımın daha iyi oynaması gerekir miydi? Kesinlikle. İyi bir mac cıkarmadık, Tudor'un taktiksel olarak iyi hazırlanmadıgı, oyuncuların neden nerde oynadıgını unuttugu tipte bir mac oynadık. Ama bu hakemin oyunun sartlarını dengede tutması gerekmedigini, takımın her yukselir gibi oldugu anda ustune basmadıgını da gostermiyor. Bir oyuncunun neredeyse bacagı kırılacak umrunda degil, yerde oyuncu tartaklıyorlar bon bon bakıyor, aslında futbol oynatmamaya calısanlara sıra gelmesini beklemek de benim idealistligim.

Zaten tekrarlı faul diye bir kural var sanırım. Hakemlerin 1-2-3-4 faul yaptın diye sayarak kart cıkardıgı oyuncular oluyor. Tabi 8 tane yapıp almayanlar da oluyor. O da hep cift standart.
Sosyal ağlarda paylaş

Orada bence şöyle bir sey var.
Hakemler gereğinden fazla duduk kullanıyor, her düsene faul çalıyor, aman faulse ve vermezsem diye tedirginler hep.

Boyle olunca mac basina 30 faul oluyor. Yani normalde calinan faullerin yaridan fazlasi gercekte faul falan değil.

EPL izliyorum her hafta devrede faul sayisi toplam 5-6 falan. Tottenham lpool macinda toplam 2 faul yapmış saka gibi. Ama bu yumusak oynuyorlar anlamına gelmiyor catir catir mucadele var.

Burada suna geliyoruz bizim ligde topcular kotu niyetli. Hocalar tarafından "at kendini" deniyor cok net. Boyle olunca 283626 faul oluyor cok kart bekleniyor ama dedigim gibi ben bakinca faul bile göremiyorum.

Futbolcuların bu kotu niyetine hakemler canak tutunca oyun les gibi oluyor zaten otomatik olarak. Her dusene faul çalmayacak yeni nesil hakemler ile hem ligin havasi hem taraftarın futbola bakışı değişir bence
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Futbolcuların bu kotu niyetine hakemler canak tutunca oyun les gibi oluyor zaten otomatik olarak. Her dusene faul çalmayacak yeni nesil hakemler ile hem ligin havasi hem taraftarın futbola bakışı değişir bence

Haklısın da az faul çalan hakem olunca da futbolcular bu sefer sinirlendip bilinçli faul yapmaya başlıyolar rakibi sakatlamak için.

EPL dediğin ligde kıran kırana mücadele var ama herkes o mücadelenin oyunun parçası olduğunun farkında. Pozisyon bitince sinirlenip birbirine dalan olmuyo.

Hakem az düdük çalıp bi de o düdük hatalı olunca maç kontrol edilmez olur. Hakemlikte yükselmek için torpil değil kalite lazım olduğunda gelişme kaydederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

oradaki anahtar kelime "futbolcuların kötü niyeti" zaten.

EPL'de böyle futbolcu yok, böyle hoca yok..

adamlar para kazanmak, izleyici çekmek için iyi oynamak zorunda olduklarının bilincinde..

600m verilen balon ligin ederi max 150-200m falan şu hocaların kafa yapısı ile.

sistematik faullere kartla müdale etmezler.
her düşene faul çalarlar, sonra 13412451 tane çalınca bu kez azaltayım düdüğü diye olan faulleri çalmamaya başlar.

hadi 2 senede EPL olalım demiyorum da, kardeşim 10 senede yerli teknik adamlar 3-4 kişi dışında 1 adım mı ileri gitmez ya.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

oradaki anahtar kelime "futbolcuların kötü niyeti" zaten.

EPL'de böyle futbolcu yok, böyle hoca yok..

adamlar para kazanmak, izleyici çekmek için iyi oynamak zorunda olduklarının bilincinde..

600m verilen balon ligin ederi max 150-200m falan şu hocaların kafa yapısı ile.

sistematik faullere kartla müdale etmezler.
her düşene faul çalarlar, sonra 13412451 tane çalınca bu kez azaltayım düdüğü diye olan faulleri çalmamaya başlar.

hadi 2 senede EPL olalım demiyorum da, kardeşim 10 senede yerli teknik adamlar 3-4 kişi dışında 1 adım mı ileri gitmez ya.

Ben de diyorum ki hakemler bu kadar kötü olunca futbolcular kötü niyetli oluyolar, olmayan kendini koruyamıyor ya hksız kararların kurbanı oluyor.

Hakem kalitesi yükselirse futbolcular da evrilir, kazanmak için pozitif oyunun önemli olduğunu hem onlar hem hocalar anlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük maçlardaki tutukluk ve derbilerde içerde-dışarda farketmeden rakibin oynamasına izin verme hastalığı harici Tudor'un takımı ve sistemi müthiş silkeliyor rakibi.

Fakir öğütücü gibi resmen, ben bizim takımın sürpriz puan kaybı yapacağını sanmıyorum geçen senelerdeki gibi lig sonuncusuna içerde kaybetmek vb. Ama büyük maçlarda Bilic tarzı bir anlayışı var. İşte o maçlar yüzünden Terim, Arda vs. servis ediliyor sürekli.

Gayet oynadığımız oyuna göre adil sonuçlar alıyoruz. Tüm galibiyetlerde (Bursa ilk devre hariç) maçı baştan sona götürdük ve hakettik. Tüm puan kayıplarında da bok gibi oynadık. Takım aslında ne oynarsa onun hakkını alıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

takım daha yeni, geçen seneyi de bağlayıp, tudor derbi kazanamıyordu zaten demek saçma. sene başı "tudor deplasman kazanamıyor" diye niyet okunuyordu, o tez yok oldu. şimdi de "büyük maç kazanamıyor"a yükleniliyor, tutunacak başka dal kalmadı çünkü. adamın adı igor tudor değil de, irfan taner falan olsa bu kadar yüklenilmezdi zaten o da ayrı konu.

tudor da bu baskı yüzünden kredisinin az olduğu biliyor. dikkatli davranayım derken biraz saçmalıyor. rahat oynatmıyor takımı, 1-0 olsun, bizim olsun mantığından işte. bu dikkat takıma gergin olarak yansıdı, kırmızı kartlar baya bozdu bizi bu seneki derbilerde.

büyük maç kazandıracaksa devre arası melo'yu kiralayalım o zaman. arda nedir abi :P
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen sene zaten çok kıyaslanmamalı. İçerde fark yenilen Kasımpaşa maçları falan fiyaskoydu. Ama işte yine Fener'in derbi balı son dakika golüyle yenildiğimiz Arena'daki maç Tudor'un en iyi maçlarından biriydi. Sadece o maçta zaten rakibi domine etmiştik derbi anlamında, ha ama Josef tıkladı 90'da gitti sjdfjsd
Sosyal ağlarda paylaş

Tudor'un izlediği yol Bielsa, Sarri tarzı her maça ayrı taktik kasan ruh hastası bir tarz. Yenmen halinde mucize olabilecek bir CL maçı olsa falan anlarım ama zaten Galatasaray'ın kendi oyunu şu an Vodafone'daki BJK hariç her takıma yetecek düzeyde, üstüne birşey koymasına gerek yok.

Bir de 3lü defansa dönünce kafanın rahat olması lazım. Serdar Aziz hala soru işareti, Denayer ligin bence en kötü stoperi. Fernando gibi bir adam olmasa bu sene de perişanlık olurdu çoğu maç. Maicon tek yetemez
Sosyal ağlarda paylaş

Tudor taktiksel olarak çok zayıf. Hani sezon başından beri söylüyorum, şimdiden bi daha söyleyeyim de, yarın öbür gün GS kötü giderse skor yorumcusu diye yaftalanmayalım. Ama en azından gelişime açık ve farklı şeyler denemeyi seviyor. Büyük maçlarda veya TS gibi kendi taktiğini bozan varyasyonlara karşı taktiksel zayıflığı göze çarpıyor. Çok kötü de değil ama zayıf.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle mi ? yoksa farklı şeyler denemekten ziyade, kendini kanıtlama çabasıyla mı yaptığı hamleler.

yani genel görüş şu, takımı koyuyorsun oynuyor tudor taktik vermese de bunlar zaten hırsla,mücadeleyle götürüyor.

tudor da o zaman ben takıma dokunuş yapayım da benim buradaki etkim hissedilsin diye saçmalıyor olabilir mi ?

fener maçına 3lü çıkmasının falan gereği nasıl bir taktik deha veya kendini geliştirme, yenileme olabilir ki
Sosyal ağlarda paylaş

işte onu diyorum, herkes aynı şeyi diyor. bu adam taktik olarak zayıf bir hoca.

ben öyle değilim demek için böyle çabalara girmiş olabilir mi diye düşündüm bir an saçma olabilir gerçi.

böyle bir şey yapıp aslında bir taktik deha olduğunu göstermek isteyebilir mi diye düşündüm

fener maçına 3lü çık, stoperin sakatlansın kenarda stoepr olmasına rağmen iyi oynuyorken bek al 4lüye dön falan. değişik hamleler, hani tutarsa çok pis yürürüm burdan niyetiyle yapmış hissi yarattı diye şeeettim
Sosyal ağlarda paylaş

taktik olarak zayıf olduğunu görmek için puan farkının eşitlendiği bi durumda ne yapacağını görmek gerek. 8 puan fark varken istediği taktiği, oyuncu dizilişini denesin. o kredisi var çünkü. kadro limitli, bu zamana kadar o hafta kim formdaysa onu oynattı birazda. bence 3'lü çıkarmasında da bir problem yok, takım iyi oynadıktan sonra. ilk haftalardaki dizilişi, taktiği niye bozuyor demek saçma. o taktik 3. haftadaki sivas maçında sendeledi. 2.yarı yine kazandık. antalya maçında da işe yaramadı, sıcağı bahane etmezsek.

kim ne derse desin adam takımla çok iyi bir bağ yakaladı. tolga'nın, rodrigues'in çıkışları direk tudor'un etkisi. eren gibi bitmiş bi adamı kazanmaya çalışıyor. xelçuk'u bile idare ediyor. gerektiğinde terim-vari gayet iyi gaz veriyor. 2 aydır bu takımla bağı olan oyuncular bir takım oldu. sıfırdan kurulan takımda bunu başarmak zor iş. takımı koyuyorsun oynuyor zaten demek için, tudor'un gidip, yerine başka birinin geldiği bi senaryo olması lazım önce. herkes havadan atıp, tutuyor biraz.

applev0dka said:

fener maçına 3lü çık, stoperin sakatlansın kenarda stoepr olmasına rağmen iyi oynuyorken bek al 4lüye dön falan. değişik hamleler, hani tutarsa çok pis yürürüm burdan niyetiyle yapmış hissi yarattı diye şeeettim

serdar çıkınca, yarı kalitesindeki ahmet çalık ya da koray günter gibi yetersizlerle 3'lüye devam etmesini beklemek abes. denayer zaten sıkıntılı bir stoper, o 3'lünün 2'sinin çok iyi performans vermesi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

O konuda katiliyorum ya orada sakatlik oldu ki normalde stoperim sakatlanir diye plan cizmezsin tek mac icin, A. Calik gibi adamlarla inat etmek yerine 4'luye donmesi sacma degildi. Ben Linnes hamlesi isterdim ama Linnes de kotu maalesef. Lato ne kadar kotu oynadiysa da sanki mantikliymis.

Ya aslinda Tudor elindeki adamlarin kapasitelerinin farkinda ve birseyler yapmaya calisiyor. Ben abartildigi kadar yetersiz oldugunu dusunmuyorum, kafa yoruyor belli ki. Eksikligi tecrubesi vs. Bir de su deplasmanlarda daha cesur oynamasi lazim, cok kotu oynuyoruz.

Baskidan cikma konusunda takim 1 gomlek atlayabilirse domine eder. Yoksa sikinti.
Sosyal ağlarda paylaş

çok gereksiz bir açıklamaydı o. aynı paraları fener'de beşiktaş'ta harcıyor.

gs şuan lider olmasa söylemez öyle bir şey. bu takımlar 20-30 milyon euroları her sene harcıyorlar zaten.

kaldı ki galatasaray çok abartı transfer yapmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ridvan sacmaliyo ya. Agzindan kacirdi orada o da farkinda. Yoksa gereksiz bir cumle arasi laf. Ama batiyor iste cunku niyeti biliyorsun.
Bunlar hep bilincaltinda yatan kuyruk acisi baska birsey degil. Istedigi kadar objektifim desin. Bana da program basi bilmem kac para verseler ben de oyle takilirim. Ama kaciriveriyorsun iste boyle cat diye.
Bir de sonra mazluma yatmasi yok mu o beni olduruyor. Bosuna seytan dememisler zamaninda bu kadar cuk oturur.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...