Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Thor: Ragnarok (2017)

progamer

Öne çıkan mesajlar

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--gHQ7HKcE--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/dtwdrlpqsdcr2unzj6sc.jpg

said:

When we last saw Thor, he was flying off to figure out who was manipulating the Avengers at the end of Age of Ultron. Eventually, he hears rumblings of trouble in Asgard: His evil brother, Loki (Tom Hiddleston), has been impersonating their missing father, Odin (Anthony Hopkins). Loki’s rather lax governing leads to the reemergence of an imprisoned Hela (Cate Blanchett).

http://www.youtube.com/watch?v=v7MGUNV8MxU
Sosyal ağlarda paylaş

trailer çok gaz. Guardians Of The Galaxy tadı vermişler. title yazılarındaki 70'imsi efekt de çok benzer bir nostaljik tarzı olmuş.
o ye!

trailer hakkında düşündüklerim

orjinal Ragnarok hikayesi, 1966'da, 127. ve 128. sayılarda (sonradan 200. sayıda özel olarak tekrar anlatılmış) Jack Kirby tarafından hazırlanmış.
haliyle Guardians Of The Galaxy: Thor veya Flash Gordon: 2017 gibi bir sonuçla karşılaşılması hiç şaşırtıcı değil. Jack Kirby'nin tarzını ve o dönemin ruhunu bu şekilde yansıtmışlar.

trailerda dinlediğimiz Led Zeppelin'in Immigrant Song'u 1970'de çıkmış. title'daki efektlere de bakarsak, 60'ların sonu, 70'lerin başını düşünerek filmi yapıyor olduklarını anlayabiliriz. haliyle trailer için seçilen şarkı cuk diye oturmuş.
Guardians Of The Galaxy filminin trailerında Hooked On A Feeling (1974) ve Cherry Bomb (1976) müziklerini çalmışlardı, 70'lerin sonu fantastik kurgu filmleri (bu filmde de olan Flash Gordon esintisi de vardı) gibi olacağını hissetmiştik. film çıktığında da bu tadı almıştık, 70'lerin sonu, 80'lerin başını andıran bir film yapmışlardı. en azından ben çok beğenmiştim.
Thor'un filminde de benzeri bir çaba olacak diyebiliriz.

trailer'da çift taramalı tüfekli bir eleman görüyoruz. bu arkadaşın adı Skurge the Executioner ve en çok beğenilen Thor hikayelerinden biri 362. sayıda (Skurge’s Last Stand) karşımıza çıkıyor. hatta trailerda derginin kapağındaki pozu görüyoruz. bu hikayenin dahil edileceğini duymamıştım, ilginç bir süpriz olmuş.

ünlü Hulk hikayelerinden biri olan Planet Hulk'la birleşik bir senaryosu olduğunu uzun zamandır haber veriyorlardı. Hulk, bu hikayenin çizgi roman versiyonunda Silver Surfer ile, çizgi film versiyonunda Beta Ray Bill ile kapışıyordu, burada Thor ile kapışıyor. trailerda görmek heyecanlandırdı.

Marvel, geçmişteki çizgi roman hikayelerini alıp, biraz esnetip birbirleriyle birleştirip ortaya sinema uyarlaması çıkarmakla meşhur. bu filmde, bu metodlarını en yoğun biçimde hissediceğiz.
bazıları sevmeyebiliyor bu metodu, ama bence Bay-Formers, Bay-Turtles, Fox'un Wolverine odaklı X-Men serisi, Robocop gibi filmlerden çok daha mantıklı bir yöntem.

Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

serinin en sevmediğim kısmı thorlu kısımlardı ama bu teaser'ı çok beğendim yahu. oyuncuları olsun fln. hadi bakalım.

Aynen. İlk 2 film leş geliyor bana ama şu trailer çok tatlı olmuş. Hele Hulk'lu sahneler acyip tatlış. Cate Blanchett boş zamanlarında bakire kanı içiyor sanırım. Bi yaşlanamadı gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bana kalırsa da cinematic evrenin en iyi filmleri hep thor'lardı. daha farklı bir yapısı vardı, benim çok hoşuma gidiyorlardı.

tabii burada winter soldier'ı kenara koyuyorum. O cidden Marvel ötesi harika bir film, alakası yok kalan bütün filmlerle.

Strange belki üçlüye biraz yaklaşır.

Bu Ragnarok da bambaşka olacak gibi duruyor. Beni feci heyecanlandım valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Mjölnir'in kırılması bence imgelem, vizyon ya da öyle bişey. Gerçekten kırılacağını sanmıyorum.

Dedim de wikiye baktım nunda da infinity stone gibi bişey var mıydı diye, yokmuş, uru metal ve enhancementler'den oluşuyormuş.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mjolnir_(comics)

şöyle bir not var:

wiki said:

When Ragnarok took place, Mjolnir was separated from Thor and fell through the dimensions, creating a tear in Hell that allowed Doctor Doom to escape (Doom having been imprisoned there after his last encounter with the Fantastic Four). Although Doom and the FF attempt to claim the hammer, none of them are able to lift it

Ragnarök bilindik bir eventmiş, civil war gibi ama çok daha mistik tanrısal v.b. ve evet ö ile regnarök

bundan sonrası fena spoiler. Gerçi MCU çizgi roman gerçekliğini bire bir takip etmiyor ama

https://en.wikipedia.org/wiki/Ragnar%C3%B6k

The hammer is later damaged in a fight with Bor, Thor's grandfather. Doctor Strange is able to repair the hammer using the Odinforce possessed by Thor, but warns Thor that, should the hammer be damaged in such a manner again, the new link between them could result in Thor being killed himself.

Ragnarök

In Norse mythology, Ragnarök is a series of future events, including a great battle, foretold to ultimately result in the death of a number of major figures (including the gods Odin, Thor, Týr, Freyr, Heimdallr, and Loki), the occurrence of various natural disasters, and the subsequent submersion of the world in water. Afterward, the world will resurface anew and fertile, the surviving and returning gods will meet, and the world will be repopulated by two human survivors. Ragnarök is an important event in Norse mythology, and has been the subject of scholarly discourse and theory throughout the history of Germanic studies.

umarım ölmezler lan

Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

Esnaf said:

aslında ben daha bi winter soldier tarzı film bekliyordum.

Allahtan bekledigin gibi bir film olmayacak desene.

Trailer bomba.

böylede güzel gözüküyor ama bence winter soldier tarzında olsa daha iyi olurdu.filmin adı ragnarok abi daha bi karanlık film bekliyor insan
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Mjölnir'in kırılması bence imgelem, vizyon ya da öyle bişey. Gerçekten kırılacağını sanmıyorum.

Mjölnir nasıl kırılabilir bilmiyorum. Ama kırılıp sonra da Ultimate Thor çizgi romanındaki gibi yeni bir Mjölnir üretecekler gibi bir dedikodu var.

said:
Ragnarök bilindik bir eventmiş, civil war gibi ama çok daha mistik tanrısal v.b. ve evet ö ile regnarök

önceki sayfada belirtmiştim. Ragnarok hikayesi, çok eski bir hikayeden alınma, ve o bahsettiğin eventle alakası yok.

Ragnarök orjinal nordik terimi (evet, ö ile), ancak İngilizce'de ö olmayınca Ragnarok diye yazılıyor. İskandinav Mitolojisin'deki Catacylsm, Judgement Day, Apocalypse vs...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...