Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Saldırısı


bingildak

Öne çıkan mesajlar

kaç yıldır kedi beslerim ilk defa ev içinde böyle bir şey deneyimledim.

işe gitmek için hazırlanıyorum. eve temizliğe gelen kadın bir anda çığlık çığlığa bağırmaya başladı. bir yerini falan kesti de koparttı falan sandım o kadar bağırıyor. koşturdum hemen ne oldu diye. bizim ev kedileri gitmiş national geographic'den çıkmış predatorlar gelmiş. biri kadını sıkıştırıyor avlar gibi, diğeri bir bacağına bir koluna atlıyor ama baya öldürmek için saldırıyor gibiler.

bu kediler 6 yıldır benimle ki hayatım boyunca kedi baktım. bahsi geçen kediler eve yabancı geldiğinde yere yatıp sevsin diye kucağını açıp, vurduğunda bile tepki verip tırnak diş çıkartmayan kediler.

kadın da kendi evinde kedi, köpek besleyen, aylardır gelip giden biri.

kadınla kedilerin arasına girdim, beni görünce dururlar geri adım atarlar diye. ZIPLAYARAK saldırdılar abi. biri tutuyorum fırlatıyorum, o sırada diğeri diğer koluma saldırıyor. hani hiç kuduz hayvan görmedim ama böyle oluyordur herhalde. kadını arkama almaya çalışıyorum ona saldırmasınlar diye, birini durdurmaya çalışırken diğeri pc masası üzerinden kadına atlamaya çalışıyor.

film sahnesi gibi.

ne yapacağımı bilemedim, savunmaya geçtim ama hiç durmadan saldırıyorlar. ancak üstüme atladığında yakalayabiliyorum onda da ne elim kaldı, ne kolum. 2 adım uzakta durup bütün tüylerini kabartıp saldırmak için fırsat bekliyor, diğeri saldırınca o da saldırıyor.

2 dakika falan böyle devam etti. benim ellerim, bacaklarım, kıyafetlerim kan içinde. kadın zaten zır zır ağlıyor. iki yerini çok kötü yakalamışlar onunda.

kedilerden birini güç bela odadan çıkarttım geri geri kaçarken. diğeri de sindi yalnız kalınca saldırmayı bıraktı birkaç agresif denemeden sonra.

7-8 yerden baya boydan boya yardılar deriyi. tırnaklarını keseli 1-2 hafta olmuştu sivrilmiş ama daha uzamamış. çok daha kötü durumda olabilirdim yani.

ilk defa kendi beslediğim, elimde büyümüş hayvanlardan korktum. benim evime gelen 2-3 pati var forumdan, onlar bilir ne kadar pasif - sakin - insan dostu kediler olduğunu.

ben akıl erdiremedim nasıl böyle bir şey oldu. neye trigger oldu da bloodlust'a döndü olay.

kedileri ayırdıktan 10 dk sonra içerideki garip sesler çıkartmayı kesti, gittim kokumu aldırdım sakinleşti. diğeri 30 dk koltuğun arkasında saldırı pozisyonunda durduktan sonra rahatladı. zor bela balkona kapattım.

başına böyle bir şey gelen var mı evindeki evcil hayvandan? ne sebep olmuş olabilir bu duruma? kadının bir şey yapmadığından 100% eminim. kadın üzerimde köpek kokusu olabilir ama hep oluyor zaten kaç aydır geliyorum falan dedi.

bir de böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor biri yazabilir mi? bildiğin savunmaktan ve uzaklaştırmaktan başka hiçbir şey yapamadım saldırırken kedi. ne yapacağını bilemiyor insan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kediler böyle. kendi sahibine zarar vermemiş kedi yok sanırım.

bingildak said:


bir de böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor biri yazabilir mi? bildiğin savunmaktan ve uzaklaştırmaktan başka hiçbir şey yapamadım saldırırken kedi. ne yapacağını bilemiyor insan.


eline sert bir şey alıp kafalarına vuruyorsun abi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerine bassa söyler kadın. gizlemekle kazanacağı bir şey yok.

bizim kedilerden biri kokuya çok hassas. evden düştüğü zaman veterinerde iki gün kalmıştı. orada biraz devreleri yaktı koku konusunda. mesela veterinere gidip geldiğinde kardeşine falan hırlıyor yanına yaklaştırmıyor 2 gün falan.

acaba o köpek kokusu alınca kafayı mı yedi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sahibi ölünce kedi onu yer ama köpek başında ağlar gibi bir söz mü vardı neydi hatırlayamadım.

Evde de olsa her şekil kedigil yani bir vaşaktan veya çitadan cüsse harici pek farkı yok benim için. İlkel dürtülerini tetikleyen bir şey oldu heralde. Çiğ et yiyince köpekler saldırganlaşır derler, belki mamadan vs de kimyasal bir ipnelik olmuştur. Bir yeri bölge mi edindiler acaba. Bizim köpek halıya mı ne yaptıydı, başına gelecekleri bildiği için ona kızmayalım diye bize yürümüşti, baya dişlerini falan çıkarttı. Kendimi koklatıp sakinleştirmiştim.

Köpeğe bağırsan anlıyor da kediye bağırınca tınlamıyor o yüzden değişik durum.

http://a.fod4.com/misc/Attack%20Cat%20Revenge.gif
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bıngıl bende de 3 kedi var, içlerinden sadece birisi agresif o da göreceli yani böyle şeyler yapmıyor. Genelde tıslıyor bırakıyor hedefi :)

Böyle insana direk saldırmalar görülmüyor pek felis familyasında ancak extreme durumlar oluşunca açığa çıkabiliyor. Büyük ihtimalle kadın yanlışlıkla kedilerden birinin kuyruguna bastı ve ikisi birden tepki verdi. Ya da kadın kedilerden cidden nefret ediyor diyeceğim ama kadın da besliyor demişşsin.

Sonuç; Kadın kedilerden birine yanlışlıkla acı veren fiziksel temasta bulundu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

duyduğum 3. böyle hikaye. senelerdir mutlu mesut tatlı şekilde takılan, X kişiyi senelerdir çok seven tanıyan kedi, bir anda durduk yere inanılmaz bir şekilde saldırıyor.

ve diğer 2 hikayede kediyi triggerlayacak en ufak bişi olmadığı söylendi. bu olayda bilmiyorum belki atıyorum kadın bi an ters bi hareket yapmış mıdır vs. ama ortada hiçbişi yokken bile olsa şaşırmam diğer duyduğum 2 olaydan dolayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...