yumy Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 benjani said: izmir'in içinde baya aktif fay var, 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek.birisi hareket ederse gg, özellikle izmir fayı. Sana mı inanak? Buna mı? imamizer said: izmir ve çevresinde oluşan depremler istanbuldakinden farklı malumunuz. kuzey anadolu fay hattı dediğimiz 2 devasa tektonik levhanın birleştiği, sürtüştüğü, itiştiği yer. tektonik levha hareketleri çok yüksek miktarda enerji depolayabiliyor ve yatayda hareket ediyor. o yüzden çok yıkıcı depremler ortaya çıkarabiliyor. izmir ise rahat olsun. burada horst graben denen yapı var ve düşeyde hareket eden, bölgesel yer hareketlerinden oluşan depremler var. bunlar yapısı gereği çok yüksek miktarlarda enerji depolayamıyor o yüzden. hani yani çok nadir 6 üstü deprem oluşturur ve fazlasını yaratması pek beklenmez çünkü çok fazla enerji depolayamaz, direk çökme yükselme olarak verir enerjiyi. yani; 2 tane plastik levha alın masaya koyun. sonra masada duran bu levhaları, masa üstünden almadan kaydırarak birbirine itin. kırılmadan etmeden baya baya güç uygulandığını görürsünüz, hatta kıramazsınız. işte bu fay hattının enerji depolama potansiyelidir. aynı levhalardan birini elinize alın iki kişi iki taraftan birbirinize itin. levha kırılacak, bükülecek, katlanacak yani düşeyde girinti çıkıntı yapacak. böylece çok enerji depolayamayacak. her iki depremde yükselti/girinti oluşturur. levha hareketinde levhalar üst üste çıkar, birisi alta kayar veya kırık oluşturur. ege bölgesinde aynı şekilde horst graben denen yapıyı oluşturur. ama yerin derinliklerinde yaşanan bu olay çoğu zaman yüzeyde gözlemlenmez. kaldıki denizde olan depremdi bu. elini bile kuma gömüp parmakları oynatsan yüzeyde göremezsin. o yüzden izmir bölgesi için ufak depremlerin olması enerji boşalımına neden olur ve daha büyük bir deprem olma riskini azaltır. ama aynı şeyi fay hatları yani marmara için söylemek her zaman doğru değil. çünkü ufak fay hareketleri enerji boşalımı yapmak yerinde aksine tektonik levhaları daha çok sıkıştırarak, daha çok enerji depolanmasına neden bile olabilir veya levhanın enerji biriktirme kapasitesini azaltacak şekilde kırılma ortaya çıkarıp büyük bir depremin vaktini öne alabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 ÖNCE ALLAHA İNANCAN PİS KAFİR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 ikisine de kafayi takmayin. depreme hazir olun her zaman. imkaniniz varsa saglam evlerde oturun. kafaniza inecek avize, dolap vb varsa duzgun bir sekilde sabitlediginize emin olun. deprem aninda neler yapilabilir konusunda kendinizi ve cevrenizdekileri bilgilendirin. yapabilecekleriniz bunlar. bunun disinda isin bilimsel kismina kafayi takip buyukluk tahminlerine gore ne kendinizi rahatlatin ne de gereksiz yere fazla strese girin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Jaegerjaquez said: ÖNCE ALLAHA İNANCAN PİS KAFİR "Şüphesiz ki o iman etmeyenlere felaketler yağdıracaktır" Jeremiah 7:14 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 yumy said: benjani said: izmir'in içinde baya aktif fay var, 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek.birisi hareket ederse gg, özellikle izmir fayı. Sana mı inanak? Buna mı? imamizer said: izmir ve çevresinde oluşan depremler istanbuldakinden farklı malumunuz. kuzey anadolu fay hattı dediğimiz 2 devasa tektonik levhanın birleştiği, sürtüştüğü, itiştiği yer. tektonik levha hareketleri çok yüksek miktarda enerji depolayabiliyor ve yatayda hareket ediyor. o yüzden çok yıkıcı depremler ortaya çıkarabiliyor. izmir ise rahat olsun. burada horst graben denen yapı var ve düşeyde hareket eden, bölgesel yer hareketlerinden oluşan depremler var. bunlar yapısı gereği çok yüksek miktarlarda enerji depolayamıyor o yüzden. hani yani çok nadir 6 üstü deprem oluşturur ve fazlasını yaratması pek beklenmez çünkü çok fazla enerji depolayamaz, direk çökme yükselme olarak verir enerjiyi. yani; 2 tane plastik levha alın masaya koyun. sonra masada duran bu levhaları, masa üstünden almadan kaydırarak birbirine itin. kırılmadan etmeden baya baya güç uygulandığını görürsünüz, hatta kıramazsınız. işte bu fay hattının enerji depolama potansiyelidir. aynı levhalardan birini elinize alın iki kişi iki taraftan birbirinize itin. levha kırılacak, bükülecek, katlanacak yani düşeyde girinti çıkıntı yapacak. böylece çok enerji depolayamayacak. her iki depremde yükselti/girinti oluşturur. levha hareketinde levhalar üst üste çıkar, birisi alta kayar veya kırık oluşturur. ege bölgesinde aynı şekilde horst graben denen yapıyı oluşturur. ama yerin derinliklerinde yaşanan bu olay çoğu zaman yüzeyde gözlemlenmez. kaldıki denizde olan depremdi bu. elini bile kuma gömüp parmakları oynatsan yüzeyde göremezsin. o yüzden izmir bölgesi için ufak depremlerin olması enerji boşalımına neden olur ve daha büyük bir deprem olma riskini azaltır. ama aynı şeyi fay hatları yani marmara için söylemek her zaman doğru değil. çünkü ufak fay hareketleri enerji boşalımı yapmak yerinde aksine tektonik levhaları daha çok sıkıştırarak, daha çok enerji depolanmasına neden bile olabilir veya levhanın enerji biriktirme kapasitesini azaltacak şekilde kırılma ortaya çıkarıp büyük bir depremin vaktini öne alabilir. bana inan, jeoloji mühendisiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Çok geç, ben yüzümü bebek isaya çevirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 izmirdeyim, 8 aylik hamileyim, suark iranda.. aşırı korkuyorum. surekli son olan depremlere bakiyorum. kedi duvarlara miyavliyor. devreler yandi 😥 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 anaaa 8 ay oldu mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 senko said: anaaa 8 ay oldu mu oldu valla ya zaman su gibi akıyoo senkoş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 NEREDE BU SUARK? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2017 TEHRAN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2017 avize gibi oldum artık en ufak sallantıyı hissediyorum ya. salladı demin yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 of o neydi lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Bu uyandırmıştır milleti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Bu nasıl bir depremdi ya çok gerildim.. Ok gidiyoz herhalde dedim asfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 bodrumdayım, inanılmaz şiddetliydi. ev yıkılıyor sandım, kapıyı zor açtım valla. kapı açık bekliyorum çıkabilmek için. :/ gene sallıyor artçı şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Bodrum/ lan dedim gidiyoruz herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 İzmirde iyi sallandı. Bir de baya sürdü gibime geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 az sallandı da uzun sürdü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 bodruma sıçtım sanırım halen sallıypr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 olm çok acayip lan deprem olmadan bi 10-15dk önce depremle ilgili bişiler düşünüyodum uykum gelmemişti bi türlü sonra sallınıyo sandım buraya baktım sallanmış hatbiden dsfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 hala sallıyor aynen, geçmiş olsun hepimize. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 dubleks ev ne sallandı oha oha öldük dedim bu sefer bodrum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Bodrumdayim ben de. 4.5 filandir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2017 Bodruma gidiyorum, arkadas diyo lan pis sallaniyoruz diye. İstanbulun depremini getiriyorum bebekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar