Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guc kaynagini(UPS) nasil secmeli ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

masaustu bilgisayar toplamasindan sonra hangi detaylara dikkat ederek ups almali ?

hangi marka ?
kaclik almali ?

sitede jeneratör var fakat malum elektrik kesildiginde devreye girmesi bekleniyor ve kimi zamanda bi kac kere ardarda gidince biraz korktum grafik kartina bir sey olur vs diye. limitim hepsiburada'da incelemelerime gore 400-500 tl ust limit.
Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:

masaustu bilgisayar toplamasindan sonra hangi detaylara dikkat ederek ups almali ?

hangi marka ?
kaclik almali ?
...

tuncmatik alma sakin.

buna bak.
http://www.hepsiburada.com/schneider-apc-bx950u-gr-950va-line-interactive-ups-p-BD804940

edit: neden tuncmatik alma?

Sirkette ben bilgisayarlari takip etmeden once bu islere bakan arkadas butun bilgisayarlara tuncmatik ups baglamis.

elektrik gittiginde ups devreye girinceye kadar bilgisayarlarin resetlendigi, upsin devreye girmedigi, upsin devreden cikmadigi, cikarken bilgisayarlari resetledigi falan falan bi suru vaka yasadim. proje ofisi, muhasabe bu sebeple cok veri kaybetti.

sonunda gidip online 10 kva lik bi ups alip sirketi beslemeye basladim

elimdeki tuncmatiklerde cop oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bir sorum var, tek pc için misal bu http://www.hepsiburada.com/schneider-apc-bx950u-gr-950va-line-interactive-ups-p-BD804940 yeterli olup olmadığını nasıl anlıyoruz veya bulacağım

buradan hesaplandığın http://www.cizgi-rma.com/calculator
362 watt çıkıyor, linkteki ürün ise 325 watt yazıyor, yani bu ups yetersiz, 362 üstü bir güçte ürün mü aramalıyım yoksa, yeterli gelir mi?

mantıken üstü bakıyorum ama hiç bilmediğim bir konu olduğu için bir sorayım dedim
Sosyal ağlarda paylaş

powersupply in maximum verecegi degerden az olmasin.Islemci, ekran karti, ramler, (hdd, ssd), usbportlari, (ethernet,wireless) in anlik olarak cekecegi gucu anakart kontrol ediyor.Power dugmesine ilk bastiginda cihaz PSU dan cekebilecegi maximum gucu ceker.O esnada psu yetersiz gelirse bilgisayar acilmaz kendini reboot loopa alir yada 2 fan dondurur sonra hic tepki vermez.

Sistem biosu gordukten sonra guc kontrolu devreye girer ve butun donanimda buna binaen yurur.Islemci %100 de calismazda diyelim %20de calisir ekran karti ha keza oyle falan falan.eger egzantirik bi yazilim yada donanim hatasi yoksa sen isletim sistemini acip sistemi zorlayacak bir seyler yapmadigin surece guc tuketimin psunun sana sagladiginin cok cok altinda olur.

ornegin 1000 wattlik design edilmis bi sistem rolantide 300-400watt ceker.(sayisal oranlar olarak farazi konusuyorum ama mantigi anlatabilmisimdir umarim)

onu anlayabilmek icin bilgisayari taktigin prize bi wattmetre tak oradan gorursun anlik kullanim degerini.Ote yandan line interaktif yada online bi ups alirsan onun uzerindeki lcd dende ayni veriyi takip edebilirsin.

o yuzden psu genelde kili kilina alinmamasi tavsiye olunur.upsde psudan buyuk olmali.

ek olarak psuya modem, router, monitor takilacaksa onlarinda getirecegi yuk ayrica hesaplanmali.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hepsiburada.com/schneider-apc-bx950u-gr-950va-line-interactive-ups-p-BD804940

ben bu apc den mi gideyim tuncmatikten mi kafam karisti.
elektrik kesintisinde jenerator devreye giresiye kadar kurtarsa yeter yav bi de devreden cikarken. oda 1 dkden az bi sure. en buyuk korkum grafik kartim fds
Sosyal ağlarda paylaş

kaliteli bir power supply'ınız varsa, elektrik kesintisinden çok korkmanıza da gerek yok ya. ha ama işte çalıştığım işlerimi save edeyim hem işlerim hem windows'um yaprağı yemesin bilmemne diyorsanız o ayrı.

onun dışında tunçmatik gayet iş görür der benim bu işlerden anlayan bi arkadaş hep. Gideri var yani gayet türk markası olaraktan. daha iyisine fazla para vermeye falan bence gerek yok açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Sekli duzgun olmali, bir tarafa dogru sismis balon gibi olmamali, disindaki siyah ya da gri renk parlak bir renk degil mat bir renk olmali. Baklo baglantisi ince olmali. Kablo olgulasmis goulmeli. Ayna kismi altin renkli olmali. El ici ustune vurdugunda kasnagi gevsek davul gibi lap lap ses cikartmali. Metelik ses gelmemeli. Ayni buyuklukte ups'lerden nispeten hafif olanini secmeli. Uc kismindan bastiginda hafifce ezilmeli. Ezilen yerinden hafif bir yanik kablo kokusu gelmeli.

Gule gule kullanin
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

valla ucuz tunçmatik aldım, iki kere çalışırken kapanttı pc yi, şimdi arayış içindeyim

tunçmatik tam bir çöp, 3-4 tane ucuz noname kgk kullandım toplamda, bir tek tunçmatik patlak çıktı ilk günden. kaçın direkt.
xwhiplashx said:

ben bu apc den mi gideyim tuncmatikten mi kafam karisti.
elektrik kesintisinde jenerator devreye giresiye kadar kurtarsa yeter yav bi de devreden cikarken. oda 1 dkden az bi sure. en buyuk korkum grafik kartim fds

buna paran yetiyorsa apc en iyi seçim marka olarak ama batarya azami 4-5 yıl içinde işlevsiz hale gelecek, ya bataryayı ya tümden aleti değiştirmen lazım o olunca. bütçeyi bozacaksa 850va noname birşey de alabilirsin, ben dexter 850va aldım mesela, eu4 oynarken kurtardı bugün iki kere.

ama ekran kartı çok güç çekiyorsa veya cpu & gpu overclock filan varsa 850 de yetmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...