Xaero Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Şaka falan değil bacanakla oturduk bunlara uygun satranç takımı tasarlayıp devlet teşviki ile üretelim diyoruz. Helal falan diyince kesin destek vermek zorunda kalırlar. Bide cübbeliye biraz bağışta bulunup helal sertifikası aldık mı tamamdır. Taşlar falan nasıl olmalı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 taşları osmanlı stayla yap bas gönder gogogo (tu)(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 cübbeli taşlara laf etmiyor ki, peygamberi filan yenersen olmaz diyor.o yüzden lanetleniyormuş oynayan.hatta sadece satranç değil tüm oyunlar yasak, dünya eğlence yeri değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 piyon = yeniceri at = akıncı kale = lağımcı fil = ulufeci /go Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 peygamberin şey hikayesi yok mu ya bi adam varmış aşırı iyi satranç oynuyormuş. mekke'de herkesi yenmiş. hz muhammed demiş ki bi gün getir şu takımı da kozlarımızı paylaşalım. adam başta aman efendimiz olur mu falan diyor ama getiriyor sonra. herkes toplanıyor tabi, adam peygamberi yenebileceğini fark ediyor ama herkes izlediği için bilerek yenilmek istiyor. hz muhammed de bunu fark edip adamı kendisini yenmek zorunda bırakıyor yaptığı daha ustaca hamlelerle. sonra da işte diyor ki kimsenin önünde boyun eğmeyin, bu adam adil bi oyunda kendini yendirmeye çalıştı ama ben izin vermedim, hakkınızı yedirmeyin falan. yanlış mı hatırlıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 büyük ihtimalle uydurmadır zaten çevresinde oyunu izleyenlerin hamleleri anlayabileceğini bile düşünemiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 yok izleyenler anlamıyor, adam yendi zannediyorlar. sonra adamın boynu bükülüyor ezilip büzülüyor, hz muhammed de ayağa kalkıp ey ahali böyle böyle oldu diye anlatıp ders veriyordu. şehirler arası otobüste mi trende mi bi dayı anlatmıştı da çok dikkatli dinlememiştim iyice muhabbete kitlemesin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 çok gaza gelmeyin yarın bambaşka bi gündemle bambaşka şeyler konuşulacak kimse satranc muhabbetini de hatırlamaz bi süre sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 S-H said: büyük ihtimalle uydurmadır zaten çevresinde oyunu izleyenlerin hamleleri anlayabileceğini bile düşünemiyorum :D bu hikayeyi bilmiyorum da o dönemde arap yarımadasında satrancın en önemli oyunlardan biri olduğunu ve herkesin aşırıya kaçıp oynadığını okumuştum. hatta bazıları bu iş abartıldığı için sonradan yasak getirildiğini filan söylüyordu. haliyle bu olay doğruysa muhtemelen etraftakiler de biliyordur satrancı. ama işin özünde islamda satranç yasak falan değildir götten uydurma şeylerle insanları kontrol altında tutabilme mevzuları bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Cokomantis said: peygamberin şey hikayesi yok mu ya bi adam varmış aşırı iyi satranç oynuyormuş. mekke'de herkesi yenmiş. hz muhammed demiş ki bi gün getir şu takımı da kozlarımızı paylaşalım. adam başta aman efendimiz olur mu falan diyor ama getiriyor sonra. herkes toplanıyor tabi, adam peygamberi yenebileceğini fark ediyor ama herkes izlediği için bilerek yenilmek istiyor. hz muhammed de bunu fark edip adamı kendisini yenmek zorunda bırakıyor yaptığı daha ustaca hamlelerle. sonra da işte diyor ki kimsenin önünde boyun eğmeyin, bu adam adil bi oyunda kendini yendirmeye çalıştı ama ben izin vermedim, hakkınızı yedirmeyin falan. yanlış mı hatırlıyorum? kim daha usta ben anlamadim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 satrançta iki tarafta yenilmek isterse pat olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 ya gerçekte yenemeyecek olsa bile bişeyi gözden kaçırıp yanlış hesaplayıp "ula bunu bunu oynarsam 7 hamle sonra mat oluyor?" diye düşünmüştür ama aslında öyle değildir. sormadım dayıya sdfds ki zaten hz muhammed öyle bi şov yaptıysa hakkaten yenemeyecektir o adam dediğin gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Cokomantis said: peygamberin şey hikayesi yok mu ya bi adam varmış aşırı iyi satranç oynuyormuş. mekke'de herkesi yenmiş. hz muhammed demiş ki bi gün getir şu takımı da kozlarımızı paylaşalım. adam başta aman efendimiz olur mu falan diyor ama getiriyor sonra. herkes toplanıyor tabi, adam peygamberi yenebileceğini fark ediyor ama herkes izlediği için bilerek yenilmek istiyor. hz muhammed de bunu fark edip adamı kendisini yenmek zorunda bırakıyor yaptığı daha ustaca hamlelerle. sonra da işte diyor ki kimsenin önünde boyun eğmeyin, bu adam adil bi oyunda kendini yendirmeye çalıştı ama ben izin vermedim, hakkınızı yedirmeyin falan. yanlış mı hatırlıyorum? peygamber yaşarken satrancı bilmiyor o bölgedekiler. Hz. Ömer'in halifeliği döneminde iranın fethi sonrası tanışıyor müslümanlar satranç ile. Bu hikaye de cübbelinin hadisleri de uydurma o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 hadisler dindeki en buyuk kodlama acigi ya, buldumu hani kendi kodunu inject edip homebrew kendi dinini yukleyebiliryorsun custom firmware sonrasi update cikmadigi icin 1000 senedir patchliyemedide dini yazanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Satranca ayiracagin zamani ibadete ayir diyor adam , helal satranc falan yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 helal satranc takvimi ne diye baktim anlamsizca bi sure Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Abi sultanli takim var ya. Biraz fazla gereksiz ama var. Ha sen bunu yeniden gundeme getirip patlatanilirsin de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 satraç takımı zaten halal olmasaydı başkanımız kafamıza atmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Haremlik seramlik yapin, erkegin tuttugu fili kari tutmasin. Na mahrem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Bunu diyen jet-ski yapıyordu değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Ben de başlığa turk satranç takımı uluslarası bir yarışma kazandı diye sevinerek girmiştim. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Masakari said: Haremlik seramlik Harem selamlik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Helal sex shopun oldugu bi ulkedeyiz. Cubbeli aciklamasi uzerine simdi helal satranclar tavan yapar. Burdan iyi yurursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Cokomantis said: peygamberin şey hikayesi yok mu ya bi adam varmış aşırı iyi satranç oynuyormuş. mekke'de herkesi yenmiş. hz muhammed demiş ki bi gün getir şu takımı da kozlarımızı paylaşalım. adam başta aman efendimiz olur mu falan diyor ama getiriyor sonra. herkes toplanıyor tabi, adam peygamberi yenebileceğini fark ediyor ama herkes izlediği için bilerek yenilmek istiyor. hz muhammed de bunu fark edip adamı kendisini yenmek zorunda bırakıyor yaptığı daha ustaca hamlelerle. sonra da işte diyor ki kimsenin önünde boyun eğmeyin, bu adam adil bi oyunda kendini yendirmeye çalıştı ama ben izin vermedim, hakkınızı yedirmeyin falan. yanlış mı hatırlıyorum? tavladır o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Laurelin said: hadisler dindeki en buyuk kodlama acigi ya, buldumu hani kendi kodunu inject edip homebrew kendi dinini yukleyebiliryorsun custom firmware sonrasi update cikmadigi icin 1000 senedir patchliyemedide dini yazanlar AHUAHUAHUAAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar