Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve konusu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Tat noktasındaki beklentiyi tarif etmek çok zor :
O süt ekleyip içiyor, ben ise sade. İkimiz de şeker falan kullanmıyoruz zaten.

En büyük beklenti kömür ve yanık tadın olmaması. Starbucks utanmadan 'bizim kahveleri 1:14 değil de 1:18 yapmanız gerekiyor' açıklaması yapıyordu; yanık bu ne kadar sulandırırsan sulandır tat kaybolmuyor ki!

Coffee Chefs'den Brezilya alıyorduk, çikolata ve fındık denilen aromaları zerre almıyorduk ama içimi rahatsız etmiyordu. Kavrulması düzgündü sanırım ama en son baktığımızda yine Nisan 2018 idi kavrulma tarihleri. Asitlik, gövde falan filan oturtamadığım kavramlar. Tamam bir çay gibi löpür löpür içilmesin ama hem yudumda da sirkelemesin beni :) Beklentimiz böyle işte :D

Şu sıralar değirmenin ayarı kaçıp kaçıp duruyor, önceden çekmediğimiz için kenarda yatıyordu. Tane boyutu çekimin sonuna doğru irileşiyor. Bir tane paslanmaz somun aldım, ayar somununun dibine kontra yapacağım. Hanım çekirdek çekme işlemi ona kalınca şikayet ediyor, şarjlı matkap ile çekebilmek için bir adaptör uydurmaya çalışıyorum. Bunu da aşarsam daha rahatız; kahveyi nereden almaya devam edeceğimizi bulduk gibi gözüküyor.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
serjuhan said:

paramecium said:

... şarjlı matkap ile çekebilmek için bir adaptör uydurmaya çalışıyorum.

:D


Edepsiz herifler sapın takıldığı mili klasik 6 köşe değil de 5 köşeli yapmışlar!!! Biraz sıkıntı oluyor haliyle :P

Çözüm:
https://www.shapeways.com/product/H5GG3UEHB/coffee-grinder-bit-for-drill-driver-cdp-s

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Selam,

On 08.02.2019 at 00:40, Sorieno said:

Çilek asiditesi pek nadir bulunur.
Hangi kahve olduğunu merak ettim, paylaşabilir misin?

Aldığımız kahve  Finca La Soledad (Guatemala) idi ama şimdi de tükenmiş gözüküyor ? Yerine ne koyacağımızı bilemedik... Tavsiyeleri dinlerim :)

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasiz ama, discim kahveyi di$te ekstradan leke yapmasin diye pipet ile ic fln demisti.

son zamanlarda bunu deniyorum, ilki kahveyi eskiden cok sicak ictigimi farkettim, pipet ile bunu yapamiyosunuz, ve tam en lezzetli sicakliga geldigi an, pipet ile icilebilir ana denk geliyor. sacma fln ama bu sekilde simdilik alistim bakalim, en son dis kontrolune gittigimde oncekine oranla cok daha az birikme var demisti.

hergun dis fircalasan da yapisiyo meret dislerin arkasina ozellikle. 2-3 kupa deviriyom saniirm gunluk. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 14.03.2019 at 04:59, Lopeth dedi ki:

Cold brew yaptım dün 1:8 ölçüsünde, 16 saat beklettim. Ekşi oldu biraz. Bunun nedeni nedir? Suyu mu fazla oldu yoksa kahveyi biraz iri öğütmüştüm ondan mı?

Kullandigin kahveyle alakali olabilir. Mild kahveler cold brew olunca eksimsi bir tadi oluyor. Genelde daha sert kahvelerle daha iyi oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kahve noobundan yeni sorular.

Hem meraktan hem de tatlara hakim olmak amaciyla Afrika kahveleri denemek istiyorum orn: Kenya, Ruanda, Etiyopya.

Bunlarin hepsi Arabica ailesine dahil sanirim. Peki bu kahveleri en iyi neyle yapmak lazim?

Bende bi su Phin denen Vietnam usulu dripper var

Spoiler

GlQBKwd.jpg

 

Bi da normal moka pot. Bunlar ile olur mu? Bu chemexler aeropressler falan ne hic bilmiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Burr Grinder alacağım.
amazondan ya da TR'den, belki 2. el

max bütçem 600lira
ya da gidip delonghi k79 mu alayım?

en çok filtre kahve için kullanacağım, arada da türk kahvesi ya da espresso yapıyorum. Yine de ince espresso çekebilmesi gerekiyor en kötü ihtimalle. Türk kahvesini de zorlasa tadından yenmez..

önerileriniz nedir? ne kullanıyorsunuz?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...