fresia Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 bende delirmedim zaten uyurgezer gibi oluyorsun olayların bazen farkındasın bazen değilsin ama tam kontrol elinde deil 1 hafta 2-3 saat uyku uyuyan insanları gözlemlemişler mi neye dönüşüyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 ayrıca hayatımda uykusuz kaldığım oldu benimde mani olmadım ama maniye giden uykusuzluk stress ve yorgunluk'la birleşiyor ayrıca kız meselesi vardı beynin %70i orayla meşguldü bu durumda toparlayamıyorsun mantıksız kararlar birbirine bağlanıyor durup düşüncem olayı da olmuyor çünkü özgüven tavan devam edeyim, ikna ederim herkesi diyorsun ilaçlar burada devreye giriyor uykunu almanı ve mantıklı düşünecek durgunluğa getiriyor birey bu olgunluğa sorunlar çıkmadan ulaşsa zaten bu süreçler yaşanmayacak *** bence şeker hastalığı gibi ömür boyu değil grip gibi dönemsel bir hastalık insanın çözümler bulup antikor üretmesi gerekli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 fresia said: 1 hafta 2-3 saat uyku uyuyan insanları gözlemlemişler mi neye dönüşüyorlar Bu tür uyku düzensizlikleri mental rahatsızlıklara yol açabilir ama daha çok rahatsızlığın belirtisi olarak kabul ediliyor. Yani doktorun uykusuz kaldığın için bipolar olduğunu değil bipolar olduğun için uykusuz kaldığını düşünüyor. Sen kendini tamamen doktoruna teslim et. İlaçlarını düzenli kullan. Bu tür ilaçlar hemen işe yaramaz, belli bir süre kullanmak gerekir. Doktorla görüşmelerini aksatma. 2-3 ay ilacı kullanıp hala işe yaramadığını düşünüyorsan bunu doktoruna söyle ki ilacın dozunu düzenlesin veya başka bir ilaç versin. İlaç dışında başka bir çözüm yolu arama çünkü yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 masa psikiyatrist miydi psikolog muydu? bana psikiyatrist lazım antalyada. olm yanlış mı yazıyorum lan ben, düzeltip duruyor bele kırmızı kırmızı. ps: adamı arayacakmışım aramamışım şimdi kendimi mahcup hissettim kaçıyorum 2 gün sonra göz ucuyla bakarım topiğe lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2017 masa said: fresia said: 1 hafta 2-3 saat uyku uyuyan insanları gözlemlemişler mi neye dönüşüyorlar Bu tür uyku düzensizlikleri mental rahatsızlıklara yol açabilir ama daha çok rahatsızlığın belirtisi olarak kabul ediliyor. Yani doktorun uykusuz kaldığın için bipolar olduğunu değil bipolar olduğun için uykusuz kaldığını düşünüyor. Sen kendini tamamen doktoruna teslim et. İlaçlarını düzenli kullan. Bu tür ilaçlar hemen işe yaramaz, belli bir süre kullanmak gerekir. Doktorla görüşmelerini aksatma. 2-3 ay ilacı kullanıp hala işe yaramadığını düşünüyorsan bunu doktoruna söyle ki ilacın dozunu düzenlesin veya başka bir ilaç versin. İlaç dışında başka bir çözüm yolu arama çünkü yok. iyi de durum tam tersi iş ve konuştuğum kişiye laf yetiştirceğim diye uykusuz kaldım ayrıca insan heyecan yapıyor aklına yeni fikirler gelince bu da uykusuzluğu tetikliyor walla ilaçlar konusunda önyargılı değilim kan tahlilleri gibi somut bir gerçek var gerçi o bile insanın ruh haliyle ilgili aşık halde gidip gidip kan versem uçacak hormonlar ikinci itirazım ilacın belli bir süre sonra bırakılması (yani doktorlar da ilacı 3-4 sene de bırakırsın diyorlar) yani bu süreci kısaltmak biraz da benim elimde elbette beynin ve ruhun bir onarım süresi var bunun altına inemem ama ilaçların rahatlatıcı etkisine kapılmak yerine sorunlarımın üzerine gidip onları çözmek daha etkili şu an zaten süreci bilmediğim için bekliyorum olacakları hastane yattığım süreç için bunları yazamam mesela orada bir hafta uçuştaydım çünkü sağlıklı düşünemiyordum ilaçların sakinleştirilmenin faydasını da inkar etmiyorum ama belli bir noktadan sonra insan kendisi devam edebilmeli şu ana kadar görüştüğüm doktorlar nasıl bu kadar mantıklı konuşuyor bu kadar sıra sürede şaşkınlığı var ama sonra yine sen iç şu ilaçları diyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 eet gençler benden mesaj alamazsanız hastaneye yatmışım demektir çünkü ya ben haklıyım ya da mevcut tıp ilaç içtiğim halde düşüncelerim durmuyor ama sağlıklı düşünüyorum -- lityumu inkar etmemek gerek, insanı daha basit düşünmeye götürüp, sorunlarını teker teker çözmesini sağlıyor aslında şöyle oluyor insan travmalarını çözerken çok fazla yıpranıyor, enerji harcıyor bipolar durumda da bu döngü oluyor, insan iyileşirken beyin hızlanıyor, yeterli uyku ve yavaşlama olmaz ise insan bilincini kaybedebiliyor belirli süreler boyunca bu bilinç kayıplarında beyin motor hareketler sergiliyor, mantık devre dışı kalıyor aslında bu kişinin bilgeliği ile alakalı kendisini iyi yetiştirmiş sorunlarından sıyrılmış insanların hayalgüçleri onlara zarar vermiyor ve kısa sürede gerçeğe dönebiliyorlar ama uykusuzluk varsa geri dönüşler zor oluyor mesela mani belirtilerinden sayılan -alışveriş isteği eğer hasta maddi sebeplerden dolayı kendini kısıtlamışsa, sağlıklı düşünemediği zaman yapacağı ilk şey bir şeyler almak ama türk toplumunda yardımlaşma esas: sahip olduklarını paylaşma şeklinde meydana geliyor bu şekilde yetiştirilmiş bireylerde mani döneminde hasta bilinçli fakat uykusuzluğun verdiği etkiyle stress dönemlerinde dakika veya saatler boyunca sağlıklı karar vermekten uzak bir bilinçle (bilinçaltı, uyurgezer vs.) hareket ediyor; alışveriş yapıyor ya da bir şeyler paylaşıyor ya da hayalini kurduğu iş fikirleri gerçekleştirmek istiyor -cinsellik türkiye'de var mıydı bu? dolayısıyla çoğu hastanın eli kolu bağlı -evlenme isteğini haykırabilir -hayatındaki kadınlara mesajlar atar aslında bu da hastanın cinselliği ne kadar tabu haline getirdiği, bu konuda ne kadar sorunlu olduğu ile ilgili gün içinde trans haline geçip bütün cinsel sorunlarını haykırabilir ama bunun için uygun bir ortamda arar hasta çünkü cinsellik genelde toplumumuzda gizlenen/konuşulmayan bir şeydir ama insanın kafasını en çok meşgul eden konulardan biri olduğu için baskılanması çok zordur evlilikle ilgili sorunu olan hastalarda, bununla ilgili pek çok düşünce söz bulabilir aslında hasta bilinçaltında gizlediği şeyleri haykırıyor bunlar da genelde toplum baskısı sebebiyle kolay çözüm bulunamayan şeyler ama bipolar'a neden olan şeyler birikmiş sorunların insanı meşgul etmesi uykusuzluk aşırı stresle yeni sorunların birikmesi tekrar eden uykusuzluk ve yorgunluk kısa ve uzun zamanlı bilinç kayıpları ve sonuç olarak mani dönemi ilaç aslında sorunları zamana yayıyor ve sağlıklı şekilde çözülmesini sağlıyor benim uyguladığım yöntem hayatımdaki sorunlarımı mani döneminde farkettim ve kök nedenlerini bulmaya çalıştım hem mani dönemi için hem de önceki hayatım için sağlıklı düşünemediğim ve bu durum/hastalık hakkında hiç bir şey bilmediğim için başarılı olamadım ilaç kullanmaya başladım bunları tekrar yapmam gerektiğini anlayana kadar depresyondaydım sorunlarımı çözdükçe depresyondan kurtuldum kafamda beni meşgul eden şeyleri çözdükçe mani dönemine yaklaştım ve ilaca gerek yok demeye başladım bu noktada din, spor ve çeşitli hobiler ile hayatımı dengeleyip uykumu düzene sokmaya çalışıyorum sonuç olarak ya ben bu durum bozukluğunu yeneceğim ya da ilacı erken bırakıp tekrar kriz yaşayacağım dünya çok daha kötü hastalıklar var ama insanın beyniyle/düşünceleriyle ilgili sorun yaşayınca kendini çok aciz ve hasta hissediyor, bu psikolojiyi yendikten sonra haline şükretmesi gerektiğini farkediyor çaba gösterip; allah'tan şifa dilemek en güzel terapi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 hi hi..sen haklisin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 1 ve 0 değil ki bu konu ama ben haklıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Değilsin, hastasın sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 hakli evet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 axedice said: Değilsin, hastasın sen. pati buluşması yapmıştık mesela viktor levi'de aslında o zaman hastaydım, sorunlarım vardı şimdi ise normale dönüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 sen ilacını kullan, doktorun dediklerinden çıkma yine denemek istediğini dene. temeli sarsmadan yap yapacaklarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 kişi, kişinin doktorudur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2017 bu bipolarlara laf da anlatamıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Şubat 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2017 bu ilaçlar daha asosyal yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 ben hala çıkış sebebindeyim şimdi bir aşk meselesi vardı hormonlar çalışıyor akıl tutuluyor üretkenlik, özgüven artıyor (çünkü yıllar önce de mani'ye yakın bir şey yaşamıştım o zaman ki şartlar daha güzeldi, taşınma işlemleri vardı, kendimi bedenen aşırı yormuştum, uyku sorunu yaşamadım, normale dönmüştüm) çok konuşmayı, trans hali ve uykusuzluğu açıklamıyor tabi ki bir de bipolar için 2 senelik lityum kullanımdan sonra atak ihtimali azalıyor, ilaçlar bırakılabilinir diyor doktorlar bu kısım da aklıma yatmıyor daha önce beynin düzelmesi mümkün değil mi içim dışım bipolar oldu, kusacak kadar normal hissediyorum kendimi ilaçlar cidden çok saçma geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 içme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 İç iç öbür türlü toplumda barınamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Rasmon said: içme hastaya doktorun yazdığı ilacı içme demek neyin nesi lan şaşırdınız mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 yanlış account olmuş ya Fistan açık sandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 fistan rp si yapmayin ciddi meselelerde saglik olm bu hem de en muhimi akil sagligi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Rasmon said: yanlış account olmuş ya Fistan açık sandım. Haaaa o zaman tamam gardash Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Şaka bi yana patolojik bi durum varken ortada gelip foruma yazmasın o zaman. Yani standart bi dertleşme, iç dökme, görüş isteme düzeyinde olmayan bi durumsa, ebeveny doktor vs. kontrolünde internete girmesi lazım. Ben içme diyince içmeyecekse problem çok büyük zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 esrar iç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyandog Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 fresia said: ben hala çıkış sebebindeyim şimdi bir aşk meselesi vardı hormonlar çalışıyor akıl tutuluyor üretkenlik, özgüven artıyor (çünkü yıllar önce de mani'ye yakın bir şey yaşamıştım o zaman ki şartlar daha güzeldi, taşınma işlemleri vardı, kendimi bedenen aşırı yormuştum, uyku sorunu yaşamadım, normale dönmüştüm) çok konuşmayı, trans hali ve uykusuzluğu açıklamıyor tabi ki bir de bipolar için 2 senelik lityum kullanımdan sonra atak ihtimali azalıyor, ilaçlar bırakılabilinir diyor doktorlar bu kısım da aklıma yatmıyor daha önce beynin düzelmesi mümkün değil mi içim dışım bipolar oldu, kusacak kadar normal hissediyorum kendimi ilaçlar cidden çok saçma geliyor normal? çevrendeki yakın bulduğun güvendiğin kişiler de seninle aynı fikirde mi mesela? İlaçlar bi yana terapi görüyor musun peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar