Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mental hastalık başlangıcı

bajazet

Öne çıkan mesajlar

ayrıca hayatımda uykusuz kaldığım oldu benimde mani olmadım

ama maniye giden uykusuzluk
stress ve yorgunluk'la birleşiyor
ayrıca kız meselesi vardı beynin %70i orayla meşguldü

bu durumda toparlayamıyorsun
mantıksız kararlar birbirine bağlanıyor

durup düşüncem olayı da olmuyor
çünkü özgüven tavan devam edeyim, ikna ederim herkesi diyorsun

ilaçlar burada devreye giriyor
uykunu almanı ve mantıklı düşünecek durgunluğa getiriyor

birey bu olgunluğa sorunlar çıkmadan ulaşsa zaten bu süreçler yaşanmayacak

bence şeker hastalığı gibi ömür boyu değil grip gibi dönemsel bir hastalık
insanın çözümler bulup antikor üretmesi gerekli
Sosyal ağlarda paylaş

fresia said:

1 hafta 2-3 saat uyku uyuyan insanları gözlemlemişler mi
neye dönüşüyorlar

Bu tür uyku düzensizlikleri mental rahatsızlıklara yol açabilir ama daha çok rahatsızlığın belirtisi olarak kabul ediliyor. Yani doktorun uykusuz kaldığın için bipolar olduğunu değil bipolar olduğun için uykusuz kaldığını düşünüyor.
Sen kendini tamamen doktoruna teslim et. İlaçlarını düzenli kullan. Bu tür ilaçlar hemen işe yaramaz, belli bir süre kullanmak gerekir. Doktorla görüşmelerini aksatma. 2-3 ay ilacı kullanıp hala işe yaramadığını düşünüyorsan bunu doktoruna söyle ki ilacın dozunu düzenlesin veya başka bir ilaç versin. İlaç dışında başka bir çözüm yolu arama çünkü yok.
Sosyal ağlarda paylaş

masa psikiyatrist miydi psikolog muydu?

bana psikiyatrist lazım antalyada.

olm yanlış mı yazıyorum lan ben, düzeltip duruyor bele kırmızı kırmızı.

ps: adamı arayacakmışım aramamışım şimdi kendimi mahcup hissettim kaçıyorum 2 gün sonra göz ucuyla bakarım topiğe lol
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

fresia said:

1 hafta 2-3 saat uyku uyuyan insanları gözlemlemişler mi
neye dönüşüyorlar

Bu tür uyku düzensizlikleri mental rahatsızlıklara yol açabilir ama daha çok rahatsızlığın belirtisi olarak kabul ediliyor. Yani doktorun uykusuz kaldığın için bipolar olduğunu değil bipolar olduğun için uykusuz kaldığını düşünüyor.
Sen kendini tamamen doktoruna teslim et. İlaçlarını düzenli kullan. Bu tür ilaçlar hemen işe yaramaz, belli bir süre kullanmak gerekir. Doktorla görüşmelerini aksatma. 2-3 ay ilacı kullanıp hala işe yaramadığını düşünüyorsan bunu doktoruna söyle ki ilacın dozunu düzenlesin veya başka bir ilaç versin. İlaç dışında başka bir çözüm yolu arama çünkü yok.

iyi de durum tam tersi
iş ve konuştuğum kişiye laf yetiştirceğim diye uykusuz kaldım
ayrıca insan heyecan yapıyor aklına yeni fikirler gelince bu da uykusuzluğu tetikliyor

walla ilaçlar konusunda önyargılı değilim
kan tahlilleri gibi somut bir gerçek var
gerçi o bile insanın ruh haliyle ilgili aşık halde gidip gidip kan versem uçacak hormonlar

ikinci itirazım
ilacın belli bir süre sonra bırakılması (yani doktorlar da ilacı 3-4 sene de bırakırsın diyorlar)
yani bu süreci kısaltmak biraz da benim elimde
elbette beynin ve ruhun bir onarım süresi var bunun altına inemem

ama ilaçların rahatlatıcı etkisine kapılmak yerine sorunlarımın üzerine gidip onları çözmek daha etkili

şu an zaten süreci bilmediğim için bekliyorum olacakları
hastane yattığım süreç için bunları yazamam mesela orada bir hafta uçuştaydım çünkü sağlıklı düşünemiyordum
ilaçların sakinleştirilmenin faydasını da inkar etmiyorum
ama belli bir noktadan sonra insan kendisi devam edebilmeli
şu ana kadar görüştüğüm doktorlar nasıl bu kadar mantıklı konuşuyor bu kadar sıra sürede şaşkınlığı var ama sonra yine sen iç şu ilaçları diyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

eet gençler benden mesaj alamazsanız hastaneye yatmışım demektir
çünkü ya ben haklıyım ya da mevcut tıp
ilaç içtiğim halde düşüncelerim durmuyor ama sağlıklı düşünüyorum

--

lityumu inkar etmemek gerek, insanı daha basit düşünmeye götürüp, sorunlarını teker teker çözmesini sağlıyor

aslında şöyle oluyor insan travmalarını çözerken çok fazla yıpranıyor, enerji harcıyor
bipolar durumda da bu döngü oluyor, insan iyileşirken beyin hızlanıyor, yeterli uyku ve yavaşlama olmaz ise insan bilincini kaybedebiliyor belirli süreler boyunca
bu bilinç kayıplarında beyin motor hareketler sergiliyor, mantık devre dışı kalıyor

aslında bu kişinin bilgeliği ile alakalı
kendisini iyi yetiştirmiş sorunlarından sıyrılmış insanların hayalgüçleri onlara zarar vermiyor ve kısa sürede gerçeğe dönebiliyorlar
ama uykusuzluk varsa geri dönüşler zor oluyor

mesela mani belirtilerinden sayılan

-alışveriş isteği
eğer hasta maddi sebeplerden dolayı kendini kısıtlamışsa, sağlıklı düşünemediği zaman yapacağı ilk şey bir şeyler almak
ama türk toplumunda yardımlaşma esas: sahip olduklarını paylaşma şeklinde meydana geliyor bu şekilde yetiştirilmiş bireylerde
mani döneminde hasta bilinçli fakat uykusuzluğun verdiği etkiyle stress dönemlerinde dakika veya saatler boyunca sağlıklı karar vermekten uzak bir bilinçle (bilinçaltı, uyurgezer vs.) hareket ediyor; alışveriş yapıyor ya da bir şeyler paylaşıyor ya da hayalini kurduğu iş fikirleri gerçekleştirmek istiyor

-cinsellik
türkiye'de var mıydı bu?
dolayısıyla çoğu hastanın eli kolu bağlı
-evlenme isteğini haykırabilir
-hayatındaki kadınlara mesajlar atar

aslında bu da hastanın cinselliği ne kadar tabu haline getirdiği, bu konuda ne kadar sorunlu olduğu ile ilgili
gün içinde trans haline geçip bütün cinsel sorunlarını haykırabilir
ama bunun için uygun bir ortamda arar hasta çünkü cinsellik genelde toplumumuzda gizlenen/konuşulmayan bir şeydir
ama insanın kafasını en çok meşgul eden konulardan biri olduğu için baskılanması çok zordur
evlilikle ilgili sorunu olan hastalarda, bununla ilgili pek çok düşünce söz bulabilir

aslında hasta bilinçaltında gizlediği şeyleri haykırıyor
bunlar da genelde toplum baskısı sebebiyle kolay çözüm bulunamayan şeyler

ama bipolar'a neden olan şeyler
birikmiş sorunların insanı meşgul etmesi
uykusuzluk
aşırı stresle yeni sorunların birikmesi
tekrar eden uykusuzluk ve yorgunluk
kısa ve uzun zamanlı bilinç kayıpları
ve sonuç olarak mani dönemi

ilaç aslında sorunları zamana yayıyor ve sağlıklı şekilde çözülmesini sağlıyor

benim uyguladığım yöntem
hayatımdaki sorunlarımı mani döneminde farkettim ve kök nedenlerini bulmaya çalıştım hem mani dönemi için hem de önceki hayatım için
sağlıklı düşünemediğim ve bu durum/hastalık hakkında hiç bir şey bilmediğim için başarılı olamadım
ilaç kullanmaya başladım
bunları tekrar yapmam gerektiğini anlayana kadar depresyondaydım
sorunlarımı çözdükçe depresyondan kurtuldum
kafamda beni meşgul eden şeyleri çözdükçe mani dönemine yaklaştım ve ilaca gerek yok demeye başladım
bu noktada
din, spor ve çeşitli hobiler ile hayatımı dengeleyip uykumu düzene sokmaya çalışıyorum

sonuç olarak ya ben bu durum bozukluğunu yeneceğim ya da ilacı erken bırakıp tekrar kriz yaşayacağım

dünya çok daha kötü hastalıklar var ama insanın beyniyle/düşünceleriyle ilgili sorun yaşayınca kendini çok aciz ve hasta hissediyor, bu psikolojiyi yendikten sonra haline şükretmesi gerektiğini farkediyor
çaba gösterip; allah'tan şifa dilemek en güzel terapi
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
ben hala çıkış sebebindeyim

şimdi bir aşk meselesi vardı
hormonlar çalışıyor akıl tutuluyor
üretkenlik, özgüven artıyor

(çünkü yıllar önce de mani'ye yakın bir şey yaşamıştım
o zaman ki şartlar daha güzeldi, taşınma işlemleri vardı, kendimi bedenen aşırı yormuştum, uyku sorunu yaşamadım, normale dönmüştüm)

çok konuşmayı, trans hali ve uykusuzluğu açıklamıyor tabi ki

bir de bipolar için 2 senelik lityum kullanımdan sonra atak ihtimali azalıyor, ilaçlar bırakılabilinir diyor doktorlar

bu kısım da aklıma yatmıyor daha önce beynin düzelmesi mümkün değil mi

içim dışım bipolar oldu, kusacak kadar normal hissediyorum kendimi
ilaçlar cidden çok saçma geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Şaka bi yana patolojik bi durum varken ortada gelip foruma yazmasın o zaman. Yani standart bi dertleşme, iç dökme, görüş isteme düzeyinde olmayan bi durumsa, ebeveny doktor vs. kontrolünde internete girmesi lazım.

Ben içme diyince içmeyecekse problem çok büyük zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

fresia said:

ben hala çıkış sebebindeyim

şimdi bir aşk meselesi vardı
hormonlar çalışıyor akıl tutuluyor
üretkenlik, özgüven artıyor

(çünkü yıllar önce de mani'ye yakın bir şey yaşamıştım
o zaman ki şartlar daha güzeldi, taşınma işlemleri vardı, kendimi bedenen aşırı yormuştum, uyku sorunu yaşamadım, normale dönmüştüm)

çok konuşmayı, trans hali ve uykusuzluğu açıklamıyor tabi ki

bir de bipolar için 2 senelik lityum kullanımdan sonra atak ihtimali azalıyor, ilaçlar bırakılabilinir diyor doktorlar

bu kısım da aklıma yatmıyor daha önce beynin düzelmesi mümkün değil mi

içim dışım bipolar oldu, kusacak kadar normal hissediyorum kendimi
ilaçlar cidden çok saçma geliyor

normal? çevrendeki yakın bulduğun güvendiğin kişiler de seninle aynı fikirde mi mesela? İlaçlar bi yana terapi görüyor musun peki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...