Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şampiyonlar Ligi 6. Hafta: Dynamo Kiev - Beşiktaş | 6 Aralık Salı - 22.45

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esnaf said:

tamam penaltı komedi ama abi yenilen diğer goller ne öyle.tek kırmızı da bu kadar mı düşer bir takım rezillik resmen

Kazanman gereken maç çünkü, eksik kaldıgın zaman hayvan gibi boşluk vermen doğal.
Mesaj tarihi:
düşmeyecek abi
2-0 10 kişisin -4 derece taraftarının sesi hala duyuluyor.
maç çeviremeyecek bir takım değilsin. Maçta çevrilmeyecek bir pozisyonda değil. Duran toptan yakalar, kornerden yakalar.

Şenol Güneş te dondu kaldı müdahale edemedi.
bakıyorsun topla oynamada aşırı fark yok
beşiktaş'ın hala pas üstünlüğü var

penaltıdan önce de ısındın, Q7 kanalı kurdu takım oturmaya başladı
2-0 dan sonra bir lider adam oyunu değiştirirdi yine

düşmeyeceksin abi, bak düşüyorlar mı? ŞL de başarı yüzdesi ile 3. takımsın.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

"Sarı" dışında haklı.

Öncesi faul, o faulü saymazsan pozisyon penaltı.

O pozisyona penaltı verirsen bariz gol şansı engellenince otomatik olarak kırmızı gelir zaten, tartışması olmaz.

Abi yoruldum anlatmaktan da 40 sayfa olunca el mahkum kaçıyor gözden.

Bariz gol şansı olayı artık kesin kırmızı kart değil. "Zaten penaltıyı verdik adamı niye atıyoruz" diye kural geliştirdiler bu sene başında. Fakat o kuralın istisnası da topla oynamaya niyetin olması, faulü kazara yapmış olman. Direkt indirmeye gidiyorsan, topla alakan yoksa yine kırmızı.

Yani hakemin penaltıyı vermesi için Beck'e yapılanı nizami şarj olarak dğerlendirmiş olması gerekiyor. Sarı yerine kırmızı vermesi içinse Beck'in düşerken kazara ayağı takılmış değil de bilerek ayak uzatıp çelme takmış diye yorumlaması gerekiyor.
Mesaj tarihi:
Llama said:

valequenta said:

Aranan kayiplar:

vivavale
totemic
pascalnouman
tunch
calimero
aktiftablet
caguar
Llama
robert posche

haber alan duyan lutfen bildirsin, eksik olan varsa ekleyin

lama ve posche eklendi

llama 5k gibi oldu bu

geçenin 3ünde ne yapıcam abi ben burada
uyuyordum

Çaktırmasana, yokuz zannetsin
Mesaj tarihi:
Nizami sarj yok.
Nizami sarj, omuzla olur, adam dirsekle ittiriyor.
Dirsek oyun kuralları içinde yok.

yere düşüyor beck yuvarlanıyor kaldı ki adam kendini kurtarıyor bir adım sonra topu alamayacağını anlayınca atıyor.

nereden bakarsan bak, tutulacak, savunulacak hiçbir yanı yoktur.
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Rewendor said:

"Sarı" dışında haklı.

O pozisyona penaltı verirsen bariz gol şansı engellenince otomatik olarak kırmızı gelir zaten, tartışması olmaz.

Abi yoruldum anlatmaktan da 40 sayfa olunca el mahkum kaçıyor gözden.

Bariz gol şansı olayı artık kesin kırmızı kart değil. "Zaten penaltıyı verdik adamı niye atıyoruz" diye kural geliştirdiler bu sene başında. Fakat o kuralın istisnası da topla oynamaya niyetin olması, faulü kazara yapmış olman. Direkt indirmeye gidiyorsan, topla alakan yoksa yine kırmızı.

Yani hakemin penaltıyı vermesi için Beck'e yapılanı nizami şarj olarak dğerlendirmiş olması gerekiyor. Sarı yerine kırmızı vermesi içinse Beck'in düşerken kazara ayağı takılmış değil de bilerek ayak uzatıp çelme takmış diye yorumlaması gerekiyor.

Bu değişikliği atlamışım ben.

"Tartışması olmaz" kısmını çıkartarak kırmızı mesajımdaki iddiamı sürdürüyorum o halde :)
Mesaj tarihi:
Değişikliği atlasan ne olacak; bizi geçtik hadi taraftarız ülkece üzgünüz vs. diyelim. İngilizi, Almanı, İtalyanı bile Beck'e yapılan faul diyor yorumlarında, katledildi diyor. Taraftar maskesini çıkarıp yorumlasanız bazen harbi süper olacak, trolleme amacı olmayınca bu şekilde tarafsız izlenimi yaratarak öyle demek komik oluyor.
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:

düşmeyecek abi
2-0 10 kişisin -4 derece taraftarının sesi hala duyuluyor.
maç çeviremeyecek bir takım değilsin. Maçta çevrilmeyecek bir pozisyonda değil. Duran toptan yakalar, kornerden yakalar.

Şenol Güneş te dondu kaldı müdahale edemedi.
bakıyorsun topla oynamada aşırı fark yok
beşiktaş'ın hala pas üstünlüğü var

penaltıdan önce de ısındın, Q7 kanalı kurdu takım oturmaya başladı
2-0 dan sonra bir lider adam oyunu değiştirirdi yine

düşmeyeceksin abi, bak düşüyorlar mı? ŞL de başarı yüzdesi ile 3. takımsın.

Takımın bir sıkıntısı da o, ilk defa böyle katledilen takım değil ŞL de ama işte psikolojik olarak hazırlanma sıkıntısı olsa gerek. 3. golde temel hata Tosic'te de olsa yine de tamamen uyuyan bir takım vardı. GS maçının ilk yarısı, Benfica maçının ilk yarısı vs...

Kazanmaya şartlanıp gelinmiş, ihtimaller düştükçe takım inancını yitirip maçı bıraktı. Rakip bırakmaz.

Şu maç normal şartlarda maks 3-0 da falan tutulurdu, takım kalitesi 9 kişi bile maçı tutacak seviyede ama bu boşvermişlik yani kötü oldu...

Edit: Hatta 2-0 da maça tutunulsa belki yine çevirirdin. Kiev dün çünkü cidden kötüydü.

1-0'da Tosic yumurtalana kadar tek kale oynadık, karşı karşıya pozisyon harcadık. Yenik duruma düştükten sonra dahi zaten üstünlük bizdeydi. 2 pozisyon, 2 gol...

Saçmalık oldu şu maç cidden. Umarım gerekli tecrübeler alınır.
Mesaj tarihi:
Abubakar malını orada bıraksalardı, uçağa bindirip fazla masraf yapmaya gerek yok. Bir Emenikemiz eksikti oda oldu, hata yaparsın vs tamamda takımı satanı affetmesinler.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Değişikliği atlasan ne olacak; bizi geçtik hadi taraftarız ülkece üzgünüz vs. diyelim. İngilizi, Almanı, İtalyanı bile Beck'e yapılan faul diyor yorumlarında, katledildi diyor. Taraftar maskesini çıkarıp yorumlasanız bazen harbi süper olacak, trolleme amacı olmayınca bu şekilde tarafsız izlenimi yaratarak öyle demek komik oluyor.

Herkes her mesajı okumak zorunda değil tabii de bir mesaja cevap veriyorsanız cevap verdiğiniz insan ne demiş bir okuyun lütfen.

Rewendor said:

"Sarı" dışında haklı.

Mesaj tarihi:
Peregrin said:

yalniz ilk golde tosic'in yarmolenko'ya yetememesi cocuklara somine basinda anlatilacak cinsten

tosic abi her şeye yatarak müdale ettiği için
yeteneksiz adamlara işliyor da becerikli olana yetemiyor
sonra sen yerden kalkıcan da gideceksin de adama yetişeceksin de orta açtırmıcan bla bla
Mesaj tarihi:
Dün de faul yok demedim?

Rewendor said:

Hakem Mete Kalkavan olmayınca BJK'lılar şaşırdı tabii :P

Durun celallenmeyin şaka yaptım.

Şaka bir yana pozisyonda benim kararım devam olurdu. Beck düşerken o arada çakallık yapıyor biraz, ayaklarını o tarafa doğru fazla uzatıyor. Normalde ayak ucu sabit devrilerek sağına doğru düşmesi gerekirken belden sabit düşüp üst vücut sağa alt vücut sola yatıyor. Adam da ona takılıyor, hatta takılmanın ötesinde adam da abartıyor biraz da kendisi takılır gibi yapıyor bence..

Şarj nizami mi derseniz bana göre değil, zira omuz omuza şarj mesafesine gelmeden adam omzu uzatıp vuruyor bildiğin. Bu hareket şarj değil, buz hokeyi hareketi, ismi "body check" (video altta). Hokeyde faul değil. Futbolda yerine göre değişir, yanyana giderken omuz omuza mücadele olur, bu pozisyonda daha yanyana gelmeden vuruş var, nizami değil. Ben oyunun olabildiğince devam etmesi taraftarı olarak çakallıkları sadeleştirir devam veririm, ama düdük çalınacaksa penaltıdan önce Beck'e yapılan body check'e düdük çalınmalı. Eğer rakip nizami şarj etmiş olsaydı penaltı kararı Beck'in düşerken ayak uzatmasından dolayı doğruydu.

https://www.youtube.com/watch?v=GornRqDMS_g
Mesaj tarihi:
Llama said:

Peregrin said:

yalniz ilk golde tosic'in yarmolenko'ya yetememesi cocuklara somine basinda anlatilacak cinsten

tosic abi her şeye yatarak müdale ettiği için
yeteneksiz adamlara işliyor da becerikli olana yetemiyor
sonra sen yerden kalkıcan da gideceksin de adama yetişeceksin de orta açtırmıcan bla bla

Becerikli olanın da bacağını kırmaya çalışıyor. Bakınız Lens..
Mesaj tarihi:
benjani said:

bizim braga maçında eğlenenler iyi mi?

Llama said:

Bu arada herkes bjk degil ki hakemide yensin..

aktiftablet said:

Hakem gayet normal, sizi bu psikolojiye sokan eyyamcı türk hakemleri utansın :)

applev0dka said:

suna katlediyor diyen adam ligde hic fener maci izlemiyordur sdfsds

Llama said:

Turk hakemlerine alisik olmak budur iste
Umarim ders aliriz

applev0dka said:

73dk oldu 1 tane yanlış karar verdi hakem aglamayin.
biz de ofsayt pozisyonda 10kisi kalip gol yiyip kupadan elenmistik oluyor öyle

Bu arada direk şu yani olay. Karma işte.
Mesaj tarihi:
Tosic hep buydu. Elinde Rhodolfo ve Atınç varken kalite bazında Marcelo ve Tosic her zaman yedek oyuncular olmalı. Özellikle Tosic.

Gerçi yer yer Tosic'in oynamasını Atınç'a tercih ettiğim durumlar, doğru kadro dizilimi olarak gördüğüm zamanlar oldu yalan yok. Ama maç öznelinde görüştü, zaten burada Atınç ve Rhodolfo görüşlerimde komple biliniyor.

Marcelo hakkında fikrim değişti ama, geçen seneki havada çok etkili yerde istikrarsız ve genel olarak savruk görüntüsü harbi güven veren adama dönüştü. Halen özellikle duran toplarda uyuya kalması önemli handikap ki kadrodan düşürürsem mesela ben bu yüzden düşürürüm ama akan oyunda cidden harika iş yapıyor.

Ama koyacağız Rhodolfo - Atınç, ağırlıkları içinde Atiba'yı ona göre konumlandıracaksın bitecek bu iş bu kadar basit...

Rewendor said:

Ben niye seni faul diye dolandın diye hatırlıyorum ya, bundan önce bir şey yazdın mı dssfdf Nasıl bir izlenim bıraktıysan son dönemlerde direkt kafama öyle oturmuş. Gerçi geriye dönük bakmaya üşenmesem bundan önce bir şey yazdın mı bakacağım.

Yazmadıysan da ithamdan dolayı özür dilerim.
Mesaj tarihi:
Fabri kötü kaleci, Tosic çok kötü stoper, Beck rezalet bir bek. Oğuzhan geçen seneki formundan çok uzak. As forvet Emenike çıktı, yedeğinin golcülüğü iyi ama oyuna katkısı sıfır. Zaten dar olan kadroda Caner ve Talisca'yı kaybettiler. Sosa ve Gomez'in gidişi takımı 2 gömlek aşağı çekti zaten sezon başında. Şenol'un yine de bu takımı 20 küsür maçta namağlup tutması, derbi kaybetmemesi, Benfica geridönüşü, deplasmanda Napoli galibiyeti falan müthiş işler. Yüzüp kuyruğuna gelmişken iddiasız Kiev'e yenilmek tabii ki kötü bir durum ancak Beşiktaş gerçekten çok başarılı bir dönem geçirdi CL'de; dün yalan yok hayatımda ilk kez başka bir Türk takımını destekledim ve GS gol yemiş gibi üzüldüm. Yine de tebrik etmek gerekli Beşiktaş'ı, bir takım sezon boyunca pontasiyelinin %100'ünü aşarak ancak 2-3 maç çıkarabilir, Beşiktaş nerdeyse her maç limitlerini zorladı ve kendini aştı
  • Yeni Oluştur...