Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chapecoense Faciası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"düşündüğümü yazıyorum" çok saçma, konu ilgini çekmediyse yazmazsın umrunda değildir görüp geçersin ben buradaki konuların %99 una böyle yapiyorum. hatta buna da yazmaycaktım ta ki mallıkta çığır açan yorumu görene kadar tek nedeni ilgi çekip tartışma yaratmak başka bir şey değil.
Mesaj tarihi:
Adam insanlara katma değer biçmiş meslekleri üzerinden asdf

Futbolcu tinerci candır abi sonuçta, ne fark eder. Yazık olmuş. Savaş değil bir şey değil, bu kadar toplu kaybın (no pun intended) olduğu her şey pekala facia olarak anılabilir, niye taktın ki.
Mesaj tarihi:
olorin84 said:

"düşündüğümü yazıyorum" çok saçma, konu ilgini çekmediyse yazmazsın umrunda değildir görüp geçersin ben buradaki konuların %99 una böyle yapiyorum. hatta buna da yazmaycaktım ta ki mallıkta çığır açan yorumu görene kadar tek nedeni ilgi çekip tartışma yaratmak başka bir şey değil.

ilgini cekmis ki yazmissin demek ki.

dusundugunu yazmak ise sacma degil.

sadece futbolcu oldu diye dandik bi takimin adini koyup facia demek esas sacma olani.

ucakta 4 muhasebeci var diyelim, muhasebe faciasi mi olacak bu?
Mesaj tarihi:
Kitleleri bir sekil etkilemis insanlarin olumu elbette daha cok yanki ve uzuntu uyandirir. Garip birsey mi var bunda?

Muhasebeci de kitleleri etkilesin, insanlarin hayatlarina bir nevi dokunsun o da facia olur. Yoksa herkes oluyor, herkes can evet. Ama tanimadigin yuzlerce insan olup de umarsamiyorken, tanidigin birinin olmesi ise senin icin facia olmuyor mu?

Bu durumda da bircok insanin tanidigi veya tanimasa bile duygusal bag tasidigi insanlarin olmesi genel anlamda bunu daha facia yapiyor, evet.
Mesaj tarihi:
İki futbolcu yaralı kurtulmuş.

Turnuva finalisti Atletico Nacional, şampiyonluğun Chapecoense'ye verilmesini teklif etmiş. Bu yapılmasa dahi yeniden yapılanma sürecinin finanse edilmesi için Chapecoense'nin kazanmış gibi seneye Libertadores'e direkt katılacağı konuşuluyor.

PSG'nin 40 milyon euro bağışlayacağı da söyleniyor. Şık hareket olur.
Mesaj tarihi:
http://www.haberturk.com/dunya/haber/1330525-chapecoense-ucak-kazasinin-ardindaki-sir-perdesi-aralaniyor

özet;

Yakıt planlaması hatalı yapılıyor, acil iniş için iletişime geçildiğinde aynı anda başka bir uçakta acil iniş isteğinde bulunuyor ve öncelik ona veriliyor. havada tur attırılıyor diğer uçağa ve başaramıyorlar.

diğer acil iniş yapan uçakta da yakıt ve elektronik sorunlar varmış.
Mesaj tarihi:
o yakıtla adamların medellin'e inmelerine imkansız olarak bakılıyor.

ama pilot iniş izni istedikten sonra 15 dakika boyunca tur attırılıyor.
üstüne daha da yakıt kalmış ve pilot kalanı da düşerken boşaltmış.

nasıl oluyor bu iş, bana garip geldi.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

http://www.haberturk.com/dunya/haber/1330525-chapecoense-ucak-kazasinin-ardindaki-sir-perdesi-aralaniyor

özet;

Yakıt planlaması hatalı yapılıyor, acil iniş için iletişime geçildiğinde aynı anda başka bir uçakta acil iniş isteğinde bulunuyor ve öncelik ona veriliyor. havada tur attırılıyor diğer uçağa ve başaramıyorlar.

diğer acil iniş yapan uçakta da yakıt ve elektronik sorunlar varmış.

redditte uçak, elektronik sorun yüzünden düştü yazıyodu. pilot düşmeden önce bilerek yakıtı boşaltmış. nerde okudun deme silksen bulamam. yakıt sebebiyle düşmesi pek mantıklı gelmiyor.
Mesaj tarihi:
Yakıt boşaltma zaten var, son demleri bırakıyor düşeceğini anlayınca adam. Ormanlık alana düşeceğini fark ettiğinden anlık refleks ile yangın çıkmasın diye boşaltmış ki kurtulanlar bu sayede kurtulabiliyor. Yarım saat yürüyüş mesafesinde ulaşabiliyorsun uçağa araçlar vs. gidemiyormuş. Yangın çıksaydı cesetleri bile toplamak zor olurdu.

Yakıtın tam mesafe kadar değilde daha az koyulması normal bir şey, uçağın seyir irtifasında kalacağı süre hesaplanıp, ufak bir ekstra ile ona göre ucu ucuna koyulması tasarruf yapan ufak, boktan firmalarda çok sık görülen bir oaly diye biliyorum. Seyir irtifasında düşük thrust ile uzunca seyredebileceğinden ötürü yapılıyor. Yani havada tur atmasına rağmen halen yakıtının olması normal, zaten eleman yakıt problemi yüzünden glide yaparak inmeye kasmış deniyor ki düşmenin problemlerinden biri de o olabilir deniyor.
Mesaj tarihi:
abi pegasus, onur falan da hep o tip şeyler yapıyor :(

ucuz firmaların falan en çok tercih ettiği yöntemlerdendir bu. uçak tercihi yaparken o yüzden pahalı olsun, adam gibi olsun derim hep. THY dışında sadece bir kere uçtum onda da rezil oldum zaten daha da yapmam.
Mesaj tarihi:
Var, acil iniş beklemeye alınmaz. Hızlıca çözüm üretmesi gerekirken bir şey olmaz kafasında takılmışlar.

Gerçi buradaki şanssızlık aynı anda ard arda iniş yapacak uçaklardan bölgede 2 tane aynı sorunlu uçağın çıkması. İkisi de acil iniş istiyor, diğer uçak çok az önce istediğinden ona veriyorlar önceliği. Onun inişi ve pistten çekilmesi vs. derken zaten olan oluyor.

O uçaktakilerin röportajı vardı işte, biz değilde onların inişine izin verilse belki de düşen biz olacaktık diyorlardı. Onlarda ucu ucuna inmişler çünkü.
  • Yeni Oluştur...