Ben takip edemedim valla ryzen i ne oldu şimdi 2. bir bulldozer vakası mı?
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
AMD Zen İşlemciler
Yok, bulldozer gibi degil
Sorunlari vs var ama her turlu piyasasi var. Baya baya mucize hatta adamlarin yaptigi. Ama daha iyi olabilirdi, ozellikle oyun konusunda.
Sorunlari vs var ama her turlu piyasasi var. Baya baya mucize hatta adamlarin yaptigi. Ama daha iyi olabilirdi, ozellikle oyun konusunda.
fp makinesi yapmak isteyen toplar işte, her zamanki amd ne yazık ki.
intelin fiyatını düşürsün de bize de yarasın :p
intelin fiyatını düşürsün de bize de yarasın :p
Ben 475 euroya dun
MSI Z170 SLI Pro
6700k ve corsair vengeance 2x8gb (2600) aldim. Ryzeni bekledigim icin pisman degilim :D
Hele ikinci el piyasa inanilmaz acildi bu sayede. Birsuru insan upgrade icin bu ani bekliyordu belli ki. Cok guzel fiyatlara cok guzel bilgisayarlar dusuyor :D
Oluculer icin guzel imkan.
MSI Z170 SLI Pro
6700k ve corsair vengeance 2x8gb (2600) aldim. Ryzeni bekledigim icin pisman degilim :D
Hele ikinci el piyasa inanilmaz acildi bu sayede. Birsuru insan upgrade icin bu ani bekliyordu belli ki. Cok guzel fiyatlara cok guzel bilgisayarlar dusuyor :D
Oluculer icin guzel imkan.
İş için lazımsa ve arada oyun oynayacaksan veya arkada müzik de dinlerim, 100 tab Chrome da açarım diyorsan R7'ler ideal
Averaj 10 fps fazla istiyorsan 7700k olur ama OC olmayan Intel'lerin çoğunu tedavülden kaldırır Ryzen
Averaj 10 fps fazla istiyorsan 7700k olur ama OC olmayan Intel'lerin çoğunu tedavülden kaldırır Ryzen
Min değer önemli videoda bazen GPU kullanımı SMT açıkken öyle bir çakılıyor ki 40 FPS fark oluşuyor. SMT sorunları çözülene oyun farkı ciddi. AMD son yaptığı açıklamada biz bir problem görmüyoruz dedi ama Windows çalışacak üzerinde sanırım.
zen'in sorunu motherboardlar. hala daha sistem kuramamamın sebebi memory buglarının olmadığı, abuk subuk biosa sahip olmayan stabil bir motherboard bulamamam. birçok kişi için de durum bu. beta tester olmak istemiyor kimse o yüzden 1-2 ay piyasaya neler çıkacak, direkt donanımsal hata varsa yeni revizyonların çıkmasını bekliyorlar, ben dahil olmak üzere. çünkü bugün x anakartını alıp yarın 1.1 revizyonunun çıktığını görsem direkt elimde patlar, satamam da.
3200 MHz 14-14-14-34 @1.35V Samsung b-die RAM alınacak 2x8GB, 3200 MHz RAM destekleyen moboyla.
MSI'ların RAM uyumluluğu iyi alternatif olarak Gigabyte Gaming 7 de 4000 MHz'e kadar RAM desteği verecek
MSI'ların RAM uyumluluğu iyi alternatif olarak Gigabyte Gaming 7 de 4000 MHz'e kadar RAM desteği verecek
Min değer önemli videoda bazen GPU kullanımı SMT açıkken öyle bir çakılıyor ki 40 FPS fark oluşuyor. SMT sorunları çözülene oyun farkı ciddi. AMD son yaptığı açıklamada biz bir problem görmüyoruz dedi ama Windows çalışacak üzerinde sanırım.
Şuna bakıyorum da CCX'ler arası geçişte oluşan latency'den bu tahminim.
Power Mode'u Balanced'a çekip core parking'i %50'ye alırsan bir CCX'i park ediyor vindovz, böylelikle lüzumsuz CCX arası geçiş olmuyor, fps artıyor. Kullanıcı yorumları bunu gösteriyor ama reviewer diye geçinenler iki sayfa yazı okuyup test etme zahmetine girmiyorlar.
BF1 multi gibi iyi paralellenmişse oyun gene CCX'ler arası çok geçiş olmadığından relatif olarak daha iyi randıman alınıyor işlemciden.
Şu olay baya komik aslen ya. Oyunlar işlemciyi satüre edemiyor ve devamında High Performance Mode'da, core parking kapalı olan vindovz sürekli corelar arası geçiş yapıyor, itibariyle FPS düşüyor. Oyunlar işlemciyi satüre etmeye başladıklarında bu geçişler duracağı için performans da eksponansiyel olarak artacak.
hala net bir karar yok di mi 7700k mı alıyoruz 1700/X mi alıyoruz diye. keşke birinden biri net olarak daha iyi olaydı da alıp geçseydik ashdfuhasd.
oha totoş intel 7700k'nın yanında cooler vermiyormuş, yani aslında liste fiyatından 200 tl falan daha pahalı 7700k. çakallığa gel. esasında 1700 baya daha ucuz yani aslında
Ben de aradayım ya şu konuda.
Üniversal parçaları aldım ama güncelleyeceğim, RAM, kasa, kasa fanı, CPU cooler falan.
Bir anakartla bir işlemci seçicem ama R5'ler çıksın önce bi.
Yüksek ihtimal 1700 alıcam ama 1600X hava altında 4.2'ye falan çıkmazsa.
Üniversal parçaları aldım ama güncelleyeceğim, RAM, kasa, kasa fanı, CPU cooler falan.
Bir anakartla bir işlemci seçicem ama R5'ler çıksın önce bi.
Yüksek ihtimal 1700 alıcam ama 1600X hava altında 4.2'ye falan çıkmazsa.
7700k 1700x e göre daha ucuz olduğundan tercih sebebi değil mi
1700x almak mantıksız,1700 ile arasında çok ufak bi fark var üstüne cooler alma derdin olmuyo 1700 ile
r5 leri beklemek mantıklı gibi,nisan ortası cıkacak deniyodu en son
r5 leri beklemek mantıklı gibi,nisan ortası cıkacak deniyodu en son
r5 single core performansı çok farklı olacak mı ki? yani 1600x kalkıp da single core'da 7700k'ya yetişecek mi? öle bişi olursa bombastik olur da, biraz polyannacılık gibi geliyo? r5 single core çok daha iyi olacak falan diye açıklama mı yaptılar?
bu arada quad hd'de ryzen'lar biraz arayı kapıyorlar 1080p'ye göre. ama yeterli değil. r5'lerde de aynı şey olursa ve single core'ları daha iyiyse, belki yakalarlar 7700k'yı.
bu arada quad hd'de ryzen'lar biraz arayı kapıyorlar 1080p'ye göre. ama yeterli değil. r5'lerde de aynı şey olursa ve single core'ları daha iyiyse, belki yakalarlar 7700k'yı.
R5' lerin anca OC performansları daha iyi olabilir, o zaman gaming performansı da artar, başka bişi olmaz. Bir de daha ucuzlar, AM4 yeni bir CPU alır takarsın 2-3 sene sonra.
abi anakart için şu baya yeterli: https://www.msi.com/Motherboard/B350M-GAMING-PRO#productSpecification-section
ha yok ben animasyon hazırlıcam ram lazım bana 64gb diyorsan da bu var: https://www.msi.com/Motherboard/B350-TOMAHAWK.html#productSpecification-section
ben msi'dan hiç şaşmadım hiç de üzülmedim.
ha yok ben animasyon hazırlıcam ram lazım bana 64gb diyorsan da bu var: https://www.msi.com/Motherboard/B350-TOMAHAWK.html#productSpecification-section
ben msi'dan hiç şaşmadım hiç de üzülmedim.
hala net bir karar yok di mi 7700k mı alıyoruz 1700/X mi alıyoruz diye. keşke birinden biri net olarak daha iyi olaydı da alıp geçseydik ashdfuhasd.
Aşırı net bir fark yok bana da kafayı yedirecek. 7700k şuan güncel olarak oyunlarda iyi. Yüksek fps oyunculuğu düşünülüyorsa 7700k tercih edilir ama Volta sonrası Nvidia'nın kartlarına darboğaz yapabilir. Ryzen'in de yeni olmasından kaynaklı sorunları hala çözülmedi onlar çözülünce de oyunları bekleyeceksin.
High end sistemde amd ati topuna neden giriyorsunuz abi macera arayışı mı var? Nvidia Intel canavar gibi standart olmuş parçalar garanti çözümler. Ati gpu çok uzun zamandır optimize de sıkıntı yaşıyor özellikle day 1 deneyiminde. Cpulara bakıyorsun bir sürü çözülmesi beklenen sorunları var. Olabileceğinin vaadi var olmuş hali yok. Go safe go intel nvidia.
Low budget için ati amd akar.
Low budget için ati amd akar.
GPU'lardan bende hazetmiyorum da CPU'ların öyle "bissürü çözülmesi gereken sorunu" falan yok.
Her türlü sentetik benchmarkda iyi performans veriyorlar zaten, gaming performansı da CPU'nun çoğu boşta kaldığı için Windows'un thread'ler arası gezintiye çıkması sonucu hafif baltalanıyor.
Bi Hynix/Micron üretimi RAM'lerle biraz sıkıntılar var da o RAM'ler XMP profiliyle çıkmış piyasaya, XMP Intel'e ait, AMD uyumluluğu yok bildiğin RAM'lerin. Samsung B-die'lar sorunsuz çalışıyor 3200 ve altı frekanslarda.
Her türlü sentetik benchmarkda iyi performans veriyorlar zaten, gaming performansı da CPU'nun çoğu boşta kaldığı için Windows'un thread'ler arası gezintiye çıkması sonucu hafif baltalanıyor.
Bi Hynix/Micron üretimi RAM'lerle biraz sıkıntılar var da o RAM'ler XMP profiliyle çıkmış piyasaya, XMP Intel'e ait, AMD uyumluluğu yok bildiğin RAM'lerin. Samsung B-die'lar sorunsuz çalışıyor 3200 ve altı frekanslarda.
https://www.gskill.com/en/product/f4-3000c15d-16gvr
Bende bu var sanırım. Kodunda belki ufak değişiklik vardır. Bir sıkıntı çıkar mı? Gskill ısrarla z170 z270 yazmış.
Bende bu var sanırım. Kodunda belki ufak değişiklik vardır. Bir sıkıntı çıkar mı? Gskill ısrarla z170 z270 yazmış.
Kullanıcı yorumlarına bak derim, CL'i tek olan(c15, c17) RAM'lerle arası çok iyi değil
https://www.gskill.com/en/product/f4-3000c15d-16gvgb
Hatta tam olarak şuymuş. 15-15 diye gitmiyor aslında bu umarım z270e boş yere yol vermemişimdir.
Hatta tam olarak şuymuş. 15-15 diye gitmiyor aslında bu umarım z270e boş yere yol vermemişimdir.
En kötü 2933 C16'da falan çalışır herhalde, belki 3200 C16 veya C18 yapar voltajı arttırınca
Öne çıkan mesajlar