Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

feministlerin kadın ve erkeğe bakışı

Bone

Öne çıkan mesajlar

Abi biz sporcuyuz diyen her dingili senle aynı kefeye koymuyoruz. İşi bileniyle bilmeyenini ayırıyoruz ki bu aslında insan hakları ve eşitliği açısından önemli bir konu. Biraz hassasiyet gösterilebilir. Türkiyeyi bırak dünyanın hiç bir yerinde hala kadınlar ile erkekler eşit haklara sahip değil.
Sosyal ağlarda paylaş

musluman ülkede yasayıp feminism reröerö demek komik kacıyo bunuda onedio üzeirndn ya da koltuk altı kılını uzatıp kadınlarının sorununu çözdüklerini sanan hipsterlar üzerindn yapmak daha da komik
zira yasadıgın ülkede kadının miras hakkı bile daha az
Sosyal ağlarda paylaş

Feminizm tıpkı anarşizm gibi bir tepki, karakter meselesi. Doğru bir tahlil ve çözüm önerileri yok çünkü. Bu yüzden feministler de kendi aralarında çeşitli ideolojilere mensup oluyorlar.

Kadınların en büyük sorunu vücutlarının bir meta haline getirilmesi ki bu artık erkeklerde de söz konusu. Meta tüketilmesi amacıyla üretilen ürün demektir. Kadınların ve erkeklerin bedenleri artık birer meta halini alıp, çeşitli ürünlerin satılması için gerek reklamlarda, gerek de ürünün kendisinde yer alıyor.

Bu daha sonra insanların beynine kodlanıyor. Mesela erkeklerde body building veya kadınlarda ince taytlı çıkık göt mevzusu özünde güzel bir şey. İnsan kendine bakmalı, kilolarını vermeli, yağlarını yakmalı. Ama çoğu insanın "yağları yakayım ki sağlıklı olayım" kafasından çok "hacı yaz yaklaşıyor, bas tozu" kafasında olması bunun bir örneği mesela. Kadınlarda da aynı.

Bu yüzden kadın ve erkek bedenini metalaştıran tüketim toplumunu ortadan kaldırmak bir amaç olmalı feministler için.

İkincisi de geri kalmışlığın neticesi olan yobazlık, kadını ikinci sınıf insan görme, üzerinde aitlik hissiyatı ve baskı, şiddet, cinayetler.

Bu sorunlar da özünde erkeklerin kadınların üstünde kurduğu bir düzen değil, aksine sosyolojik ve iktisadi gelişmelerin bir sonucu. Kadına şiddetin yoksul ve bağnaz toplumlarda daha çok yaşanması bir istatistiksel gerçek.

O halde, mor bayraklar bir tepki olarak taşınabilir ama çözüm daha geniş bir konu, feministlerin de bu konuda kendilerini geliştirebilmeleri şart.

Bu iş bazı apaçi üniversite solcuları gibi "tacizci" diye erkek dövmekle olmaz çünkü. Ha o bir tepki midir, bence bir tepkidir ama çözüm değil.

Çözüm toplumu değiştirmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

Feminist olduğunu söyleyen bir başka kadın yazardan muhteşem bir yazı: "Kadının rızası ve hatta isteği olsa dahi ne olursa olsun tüm cinsel ilişkiler (sevgililer veya eşler arasında olsa bile) tecavüzdür."

https://witchwind.wordpress.com/2013/12/15/piv-is-always-rape-ok/

"Muhteşem" tespitlerle "olağanüstü" iddialarda bulunmuş kadın, aptallığına siniriniz bozulmazsa sonuna kadar okuyun :)

Yazıda geçen PIV "Penis in Vagina"nın kısaltmasıymış, okudukça anlaşılıyor ama merak eden için urban dict.ten kontrol ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Akhlaur said:

Yani gıcık feministim diye geçinen tiplere hep beraber sinir olalım ama olayı feminizm tü kaka diye konuşmaya çevirirseniz sıçtık ya. Şu ülkenin düşünen eğitimli insanlarından bile böyle şeyleri duyuyorsak sıçmışız amk.

bonbonu henuz tanimiyorsun sen sanirim :P r9k paticik subesi gorevini bilmeden ustleniyor kendisi, r9k nedir dersek:

doğru Laurelin, feministler çok iyi, hep iyi şeyler yapıyor, biz durduk yere eleştiriyoruz çünkü kültürsüzüz :(

Sosyal ağlarda paylaş

Jaegerjaquez said:

Çocuk gelin eğitim falan haklarını savunmak için feminist olmaya gerek yok, ahlaklı olmak için müslüman olmak gibi bişi

Tespit çok başarılı.
Ahlak yada ahlak yoksunluğu dine yada dinsizliğe paralel ilerlemez.
Old enuf to bleed, old enuf to breed islam fak yea falan gibi paylaşımlar var mesela. Mormonlarda da çocuk gelin, kuma tarzı bi çok şey var.
Bu tarz sapkınlıkların önüne geçilmesi için feminist-ateist düşünceye yada herhangi bir dine mensup olmaya gerek yok.
Biraz eğitim ve biraz mantık kafi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bone yalnız şaka bir yana feysbuk paylaşımlarının da yarısı bu konular, biraz fazla kafayı taktın sanki nedendir anlamadım hani. ben de saçmalayan tiplere gülüp geçiyorum da bu kadar uzun süre üstünde durulacak şeyler değil yani.

ps: 80'ler paylaşımların daha iyi. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...