Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iltica etme riskine karsin vize reddi ve itiraz

Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

calimero said:

Abi ahaha hala bi artistlik. Pardon ama senin arkadaşın nereli? Diet Syria dan geliyosun belirteyim. Kedi-ciger şu resmen.

Hayır konsolosluk da nasıl kötü davranmış olabilir ne demiş olabilir çok merak ediyorum. FYI bütün konsolosluk elemanlari vergi dairesindeki sıradan bir memur artistliğinin 100 katına falan sahiptir, ama bahsettiğin gibi çok kötü ne demiş olabilir aklım almadı açıkçası.

O haldeyken, caresiz bir sekilde yardim almaya calisirken kendi icin cok onemli birseye yardim edecek merci tarafindan hicbir saygi duyulmadigini, kendinden nefret edildigini gormesi, bagirarak saygisizca konusulmasi, suclu gibi davranilmasi kotu hissettirmis. Sen cok alfasin tabi, hayatta cok sey gecirip cok kasarlanmissin, cok guclusun bizler ezigiz ne yapalim artik.
Sosyal ağlarda paylaş

Akıl alır gibi değil diyorsun ama akıl şöyle alabilir nigger, seni sinirlendirmek amacım değil, sadece olaya baktığın yer çok yanlış ve bana göre biraz da seviyesizce, en azından o "iyi insan" sıfatına uymuyor.

Sadece Almanya'da 3 milyon Türk var. Sen kebabçı diyebilirsin, eğitimsizliklerine veya görgüsüzlüklerine laf edebilirsin ama hukuken senden daha üst bir statüdeler, o da AB vatandaşı olmalarından kaynaklanıyor. Almanya'da doğup büyümüş bir Türk, Polonya'da veya diğer AB ülkelerinde kolaylıkla kebapçı açabilir, muhabbeti açıp son ses dinleyerek işini yapabilir.

Sen 2016 yılında, Türkiye'den Avrupa'ya hadi diyelim kalıcı olmasa bile(ki büyük ihtimalle kalma yollarını araştıracaksınız) 4 sene boyunca lisans eğitimi almaya gideceksin. O halde kendini kebabçılarda değil, onların bir önceki hatta 2 önceki nesilleriyle karşılaştırman lazım. Çünkü statün kebabçı değil, onun babası ve dedesi statüsünde olacak.

İkinci olarak, diyelim Türkiye'de Urfalı bir lahmacuncu gidecek Polonya'ya lahmacuncu açacak. O adam o ülkeye sermaye getiriyor, istihdam sağlayacak, vergi mükellefi olacak. Polonya, senin yerine onu tercih edecek doğal olarak tabi. Bu da hayatın acı bir gerçeği.

Neyse ya, valla umarım alırsınız vizeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Hollanda konsoloslugunda dha duzgun insanlar calisiyor diye biliyorum. Vizesi zamaninda cikmayan bir tanidigim arayip bagirip cagirmisti adamlara, adamlar da dinleyip ozur dilemislerdi.

iste boyle boyle elemanlari da kendinize benzetiyorsunuz..hani 1 dinler ozur diler 2 dinler ozur diler sonrasinda acar gosterir buna konusun diye..
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

Akıl alır gibi değil diyorsun ama akıl şöyle alabilir nigger, seni sinirlendirmek amacım değil, sadece olaya baktığın yer çok yanlış ve bana göre biraz da seviyesizce, en azından o "iyi insan" sıfatına uymuyor.

Sadece Almanya'da 3 milyon Türk var. Sen kebabçı diyebilirsin, eğitimsizliklerine veya görgüsüzlüklerine laf edebilirsin ama hukuken senden daha üst bir statüdeler, o da AB vatandaşı olmalarından kaynaklanıyor. Almanya'da doğup büyümüş bir Türk, Polonya'da veya diğer AB ülkelerinde kolaylıkla kebapçı açabilir, muhabbeti açıp son ses dinleyerek işini yapabilir.

Sen 2016 yılında, Türkiye'den Avrupa'ya hadi diyelim kalıcı olmasa bile(ki büyük ihtimalle kalma yollarını araştıracaksınız) 4 sene boyunca lisans eğitimi almaya gideceksin. O halde kendini kebabçılarda değil, onların bir önceki hatta 2 önceki nesilleriyle karşılaştırman lazım. Çünkü statün kebabçı değil, onun babası ve dedesi statüsünde olacak.

İkinci olarak, diyelim Türkiye'de Urfalı bir lahmacuncu gidecek Polonya'ya lahmacuncu açacak. O adam o ülkeye sermaye getiriyor, istihdam sağlayacak, vergi mükellefi olacak. Polonya, senin yerine onu tercih edecek doğal olarak tabi. Bu da hayatın acı bir gerçeği.

Neyse ya, valla umarım alırsınız vizeyi.

Akil alir gibi degil dememin bir sebebi de sadece burokratik tepkinin degil, insan olarak verilen tepkinin de bu denli acimasiz olmasi. Hadi burokrat gorev bilincin ile 2 ile 2'yi toplarsin, kararini verir basarsin damgani, reddedilen kisi de yasal prosedurler ile itirazini yapmaya calisir. Ama kisisel olarak bu kadar hinclanmanin, telefon actigi gibi bagirip cagirip agzina sicmanin anlasilir bir tarafi yok. Zaten zor durumda olan birinin iyice gucune gidiyor.

Konuyu acarkenki amacim sikayet etmek ya da sisteme serzeniste bulunmak, derin analizlere girmek degildi. Dedigim gibi sizler yazdikca cevap olusturuyorum ben de. Dediklerine karsilik olarak benim dusuncem su sekildedir;

Avrupa vasifsiz, kalitesiz insanlari iceri doldurdu sonra o insanlarin teskil ettikleri risklerden dolayi, oraya insani ihtiyaclardan ve insani amaclarla gitmek isteyebilecek duzgun insanlara da risk olarak muamele edecek sekilde bariyerleri yukseltti. Almanya'da daha yerlesik bir Turk mevcudiyeti var, ama Polonya'da sadece 3-5 bin Turkiye vatandasi var ve Almanya'daki kadar eski de degiller, buyuk cogunlugu son birkac sene icinde Turkiye'den gitme. Yani AB vatandasi degiller. Malesef ki bu insanlarin cogu yine Polonya'yi kolay lokma olarak gordukleri icin, laf olsun diye okul bularak, ayak islerinde isci olarak geliyor cogunlugu da erkek zaten. Sikinti, geldikleri yere saygilari olmayan ve geldikleri yere sistemi kandirarak gelmis insanlarin bir sekilde yolunu bulmasi, ama bunlarin yarattigi tehlikenin cezasinin hile yapmayan onurlu insanlara yansimasi.

Turkler'in ve diger Ortadogulular'in ana mesleklerinin burada bir deger yarattigina inanmiyorum. Birincisi adam zaten bir ihtiyaci karsilamiyor, kendi talebini yaratiyor. Ikincisi, yaptigi is servis yani topluma ya da devletten cok isi yapana katkisi olan birsey. Istihdam yaratiyor demissin ama bu kisiler yine agirlikla kendileri gibi olanlari calistiriyor; kendi koyunden, asiretinden ya da dininden adamlar yani. Turk isletmelerinde calisan yerli cok azdir yani.

Ogrenci adam ne deger yaratacak diye sormussun. Kaldigi sure boyunca topluma yuk olmuyor sonucta, egitim zira parali. Devlet universitelerinde bile Lehcesi bedava olan bolumlerin Ingilizcesi paralidir mesela, ozel okul fiyatinda hem de. Yani ogrenci olmak suretiyle hem okula yazilarak, hem burada yasadigin sure boyunca buraya para kazandiriyorsun ilk olarak. Eh ogrenci adam mezun olduktan sonra kalifiye haliyle is bulursa bir kebapcidan cok daha fazla faydali olacaktir ulkeye. Ciddi bir IT ve muhendis acigi var mesela. Kisinin okuldan mezun olup kalifiye iste calismak suretiyle kalmasi bir tehlike degil ki zaten, ayiplanacak bir durum degil yani bu. Ulke acisindan potansiyeli daha buyuk. Ama Polonya ogrenci alma isini de isci alma isini de cok kotu yurutuyor. Ulke Turkler icin kolay yoldan universite okuma adresi olarak isim yaptiktan sonra buradaki ogrenci statune de kimsenin saygi duyasi gelmiyor belli ki. Baska capulcular yuzunden risk olarak okunmak ve niyeti iyi olan birinin niyetini aciklayamamasi cok aci.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

calimero said:

Abi ahaha hala bi artistlik. Pardon ama senin arkadaşın nereli? Diet Syria dan geliyosun belirteyim. Kedi-ciger şu resmen.

Hayır konsolosluk da nasıl kötü davranmış olabilir ne demiş olabilir çok merak ediyorum. FYI bütün konsolosluk elemanlari vergi dairesindeki sıradan bir memur artistliğinin 100 katına falan sahiptir, ama bahsettiğin gibi çok kötü ne demiş olabilir aklım almadı açıkçası.

O haldeyken, caresiz bir sekilde yardim almaya calisirken kendi icin cok onemli birseye yardim edecek merci tarafindan hicbir saygi duyulmadigini, kendinden nefret edildigini gormesi, bagirarak saygisizca konusulmasi, suclu gibi davranilmasi kotu hissettirmis. Sen cok alfasin tabi, hayatta cok sey gecirip cok kasarlanmissin, cok guclusun bizler ezigiz ne yapalim artik.

Abi bak şöyle anlatayım sana. Konsolosluk dediğin cidden böyle bir yer. Bu adamlar sıradan bir memurun sınırsız yetkiye sahip olanını ve senin kaderini tek başlarına iki dudağından çıkan sözle değiştirebileceğini düşün ve tr'de yaşıyorlar. Böyle insanlar bunlar. hani bağırma çağırma bilemiyorum karşılıklı neler geçmiş ama soğukturlar, senin durumunu anlamazlar. ha biraz da empati yapacak olursak o adamlar-kadınlar da nasıl insanlarla muhatap oluyorlardır. Ama öyleler yani. Bak ben İtalya'ya başvurdum vizeye, TOBB'dan takdim mektubu aldım. Ato'da aracı olan adam en az 2-3 yıl alırsın dedi. sonra sonuç geldi, 9 gün verdiler 1 haftalık gezim için ki 1 amerika vizem 5-6 tane de schengenim var. Peki itiraz ettim mi? hayır. neden? çünkü canımı sıkmak istemedim. adam hatalı olsa dahi, ben böyle uygun gördüm derse olay bitiyor. arada nadir de olsa alçakgönüllü vardır ama benim muhatap olduklarım hep sallamayan soğuk insanlardı. Ha edit olarak şunu yazayım, son cümlen için yazmıştım biraz da bunları. hani alfalıkla alakası yok, sadece prosedüre biraz daha hakim olmak, daha çok bu olaylarla karşılaşmış olmakla alakalı bir şey bu muhtemelen.

İkinci noktada da senin hatan sürekli arkadaşını seni beni üstün görerek birilerini aşağılayarak konuşman, farkında olmasan da. dönercilere diğer insanlara salladın başta, haklısındır haksızsındır ayrı mesele. sonra götü boklu polonya'ya getirdin işte bu üstteki mesajda. hani tamam arkadaşının başına kötü bir olay gelmiş olabilir ve bu onu baya bir irite etmiş, moralini bozmuş vs. olabilir ama bu hani ne sana ne de ona başkalarını aşağılayarak bu durumda sizi haklı gösterme hakkını vermiyor. hani buradaki insanlar da şunu demişti genel olarak, karşı taraf şu şu sebepten belki elemiş olabilir falan diye onlara da salladın falan. bence biraz daha mütevazi olmak ya da daha geniş bakmak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

abi vizesi reddedildiyse vardır bir bildikleri. koskoca avrupa birliği bu, türkiye gibi değil ki nefes alan herkesi içeri alsınlar. demek ki kriterleri sağlayamamış olay bu. artık evrağı mı eksik vermiş, parası mı yetmemiş, eğitimi mi bilmiyorum. 27 yaşında lise mezunu birini almak istememiş olabilirler en doğal hakkı diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bence random çomara denk gelmiş olma ihtimali daha yüksek.

Neyse böle şeyler bi yandan " oha lan ordada varmış çomar" a getiriyor orayı. Evet ordada var.

"ıyyy pis türk gelcek şimdi gercek ortamı" diyip basmıştır reddi
"roket adam" said:

abi vizesi reddedildiyse vardır bir bildikleri. koskoca avrupa birliği bu, türkiye gibi değil ki nefes alan herkesi içeri alsınlar. demek ki kriterleri sağlayamamış olay bu. artık evrağı mı eksik vermiş, parası mı yetmemiş, eğitimi mi bilmiyorum. 27 yaşında lise mezunu birini almak istememiş olabilirler en doğal hakkı diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Abi bak şöyle anlatayım sana. Konsolosluk dediğin cidden böyle bir yer. Bu adamlar sıradan bir memurun sınırsız yetkiye sahip olanını ve senin kaderini tek başlarına iki dudağından çıkan sözle değiştirebileceğini düşün ve tr'de yaşıyorlar. Böyle insanlar bunlar. hani bağırma çağırma bilemiyorum karşılıklı neler geçmiş ama soğukturlar, senin durumunu anlamazlar. ha biraz da empati yapacak olursak o adamlar-kadınlar da nasıl insanlarla muhatap oluyorlardır. Ama öyleler yani. Bak ben İtalya'ya başvurdum vizeye, TOBB'dan takdim mektubu aldım. Ato'da aracı olan adam en az 2-3 yıl alırsın dedi. sonra sonuç geldi, 9 gün verdiler 1 haftalık gezim için ki 1 amerika vizem 5-6 tane de schengenim var. Peki itiraz ettim mi? hayır. neden? çünkü canımı sıkmak istemedim. adam hatalı olsa dahi, ben böyle uygun gördüm derse olay bitiyor. arada nadir de olsa alçakgönüllü vardır ama benim muhatap olduklarım hep sallamayan soğuk insanlardı. Ha edit olarak şunu yazayım, son cümlen için yazmıştım biraz da bunları. hani alfalıkla alakası yok, sadece prosedüre biraz daha hakim olmak, daha çok bu olaylarla karşılaşmış olmakla alakalı bir şey bu muhtemelen.

İkinci noktada da senin hatan sürekli arkadaşını seni beni üstün görerek birilerini aşağılayarak konuşman, farkında olmasan da. dönercilere diğer insanlara salladın başta, haklısındır haksızsındır ayrı mesele. sonra götü boklu polonya'ya getirdin işte bu üstteki mesajda. hani tamam arkadaşının başına kötü bir olay gelmiş olabilir ve bu onu baya bir irite etmiş, moralini bozmuş vs. olabilir ama bu hani ne sana ne de ona başkalarını aşağılayarak bu durumda sizi haklı gösterme hakkını vermiyor. hani buradaki insanlar da şunu demişti genel olarak, karşı taraf şu şu sebepten belki elemiş olabilir falan diye onlara da salladın falan. bence biraz daha mütevazi olmak ya da daha geniş bakmak gerek.

Bana kalirsa triggerlanacak yer ariyorsun sen. Anlamadim kaba muameleden dolayi moralimin bozuldugunu dile getirmemdeki sorun nedir? Konsoloslugun nasil muamele gosterdigini rasyonalize etmenin, bizim moralimizin bozulmasina karsi bu kadar triggerlanmanin sebebi nedir yani? Nedir bu kadar rahatsiz eden? Remus'un "Polonya'ya goc etmek isteyen insanlarin olmasi sasirtici" demesi uzerine ben de onunla baglantili birsey yazdim. Polonya'ya gotu boklu falan demedim, yaptiklari bu artistlik insanlarin gozundeki onemleri ile bagdasmiyor dedim evet. Durduk yerde soylemedim ben bunu, konuyla alakaliydi ve yine size kullandigim dilden cok daha duzgun bir sekilde, agresif ya da asagilaci olmadan belirttim bunu. Benim odaklanmak istedigim mesele hala bu durumda ne yapilabilecegi, nedir bu beni qq yapiyormus surekli birilerine hakaret ediyormus gibi gosterme cabasi?

Yani ukala ukala tahrik edilmedikce politically incorrect birsey soylemiyor iken "yok donercilere salladin, bize salladin" seklinde sanki ben burnu havada bir aristokratmisim de siz koylulerle muhattap olmak istiyormusum seviyesine cekme olayi allah askina. Esas konusmak istedigim konuyla alakali daha 1 tane mesaj gelmeden "senin arkadas iltica edecekmis zaten", "karsidakini geri zekali saniyo heralde", "27'de ne lisansi lan?" seklinde uzuntulu halimde beni dellendirecek tepkilere ben de tepkili halimle karsilik vermeye basladim. Sen mesela sadece yasini bildikleri bir insan hakkinda bu kadar umarsizca yorum kirliligi yapan insanlara yonelik birsey soyledin mi? Hayir. Ama benim bunlara gerizekali demis olmam gozune batti nedense. Ayni sekilde sirf yasindan yola cikarak sert usluplarla 27 yasindaki birinden hayir gelmeyecegini soyleyen adamlara karsi nedense mesleginden dolayi hor goruyormusum gibi algiladigin donercilerin onurunu savunuyorsun burada. Benim donercilikle derdim yok, burada bu meslegi icra eden adamlarin nasil kisiler oldugunu gosteriyorum ki bu kati yargilarinizin gercekci olmadigini goresiniz. Sen ya da sizler "27 yasindaki adamdan ne hayir gelecek" minvalinde seyler soyluyorsunuz, ben "kardes buraya gelen donercileri gor sen" diyince woow Nigger isci kesime yukaridan bakti. Sen de adin gibi biliyorsun bence nasil insanlardan bahsettigimi, ayni masada oturmayi gectim ayni odada bulunamayacagin adamlarin onurunu sirf meslek gruplariyla ifade edildiler diye savunup da beni monser gibi gostermeye calisma lutfen burada.

Sana ilk cevabimdaki uslubumun yanlis olabilecegini ve neden o kadar triggerlandigimi sonraki mesajda belirtmistim, ama kotu muamelenden moralimin bozulmus olmasina bile "ahah artislige bak" demen haksizlik artik.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Hollanda konsoloslugunda dha duzgun insanlar calisiyor diye biliyorum. Vizesi zamaninda cikmayan bir tanidigim arayip bagirip cagirmisti adamlara, adamlar da dinleyip ozur dilemislerdi.

Nasil bir algi tutulmasidir lan bu ahahah
Tanidigim bagirip cagirmisti deyip, bunu hakli gosterip, ardindan iltica ühühhh demek de nukleer baslik kafasiymis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...