Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tablet Tavsiyesi


Holy

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Kendim biraz araştırdım aslında kullanım amacıma göre ama belki benim gibi kullanan birinden tavsiye almak daha mantıklı olabilir diye size sorıym dedim.

Mevcut Ipad Air kullanıcısıyım, ilk nesil.

Genellikle dizi izlemek, çizgi roman okumak ve ara sıra oyun oynamak için kullanıyorum tableti. Ofis uygulamaları vb. diğer şeyler ile çok işim olmuyor. En fazla 2-3 kere PDF okumak için kullanmışımdır.

Şimdi evdeki her cihazım android, ben de zaten android seven bir adam olarak tableti değiştirip daha fonksiyonel kullanabilmek istiyorum. Google cast ile daha rahat televizyona görüntü aktarabileceğim, mevcutta bulunmayan eski film ve dizileri torrent ile indirip direkt izleyebileceğim, ev ağı içerisinde kablosuz olarak dosya aktarımı daha kolay olan bir android tablet istiyorum. Ipad ile takasa girip ikinci el de alabilirim. Bir de ekran boyutu olarak 9" üzeri olmasını istiyorum çizgi romanlarda sıkıntı yaşamamak için.


Bu işler için önerebileceğiniz marka model var mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Android tabletlerden ayni performansi bekleme, iPad 2 disinda su an 5 yil guncelleme goren tablet yok sanirim (2011'den beri tum guncellemeleri aldi, gecen hafta iOS 10 getirmediler ama), Android'ler iPad'ler kadar guncelleme almaz. Kullanim, applar, performans filan geride olacaktir. iPad al, 5 sene kullan diyebilirim, ama Android'de diyemem onu iste.

Bakacagin bu: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_s2_9_7-7438.php

Ama dedigim gibi, ayni performansi bekleme, iPad Air ustune yok cidden tablette, iPhone gibi asiri pahali da degiller. ₺900'ye sifir Air 2 aldim daha bu hafta (TeknoSA'dan teshir urunu, Cepa TeknoSA, baskalari da vardi bakmak isteyen varsa) sonunda iPad'i guncellemek icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında Ipad'den çok memnunum ama işte televizyona direkt görüntü atamama birinci etken. Bir de 16 GB hafıza yetmiyor. Temel değiştirme sebeplerim bunlar olacak.

Paraya kıyıp air 2 alıp hafıza sorununu çözebilirim ama TV'ye görüntü atmak için telefonu sürekli kullanmak dert oluyor resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Polypad marka abdroid alirsa tabii ki de almaz o guncellemeleri, alacağı guncelleme ile neyinndegisip degismeyeceginde onemli tabii ama elimdeki jellybeanli ilk nesil note 10.1 ile bile rahatlikla miracast neyin yapabiliyorsun

2014 samsun note tablet istediklerini çoook rahat yapar mesela 5 sene de kullanirsin

Bunu da note serisi iki ayri tablet kullanana biri olarak söylüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dijital kalemle not alma işi baya yalan abi.

keyboard gerek iş için personel not alacaksa. sadece dokunmatik+kalem ile olmaz. keyboard + tablet olan pratik surface var ama o da cost eff. değil. keyboardlu, düzgün ram/işlemcisi olan tabletler işinizi görür. kalem işine hiç girmeyin hele ki personel kullanacaksa, pişmanlık direkt.

statik seçimleri işaretleyeceklerse keyboard a da gerek yok, form hazırlarsın dokunmatik doldurup gönderir. 3-5 bin tutar yazılımı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

not alma işi aslında biraz şov amaçlı olacak.
Yani kurumsal firmalarla toplantıya gidiyoruz, elimizde tabletimiz olsun, orada konuşurken ufak notlar alalım, işte bi finansal rapor göstereceksek oradan açıp hop bakın diyip gösterelim gibi light işler.
Onun dışında ofise gelince laptopdan devam olacak zaten. Sürekli kullanılmayacak yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şov yapacaksan apple alacaksın abi, cost eff. işi yalan.

düşük maliyetli her şey ucuz görünüyor istisnasız ki dosya açarken falan gecikme, akıcılık falan havasını tamamen söndürür.

http://www.apple.com/shop/product/HHXE2VC/A/logitech-canvas-keyboard-case-for-ipad-mini-1-2-and-3?fnode=3e

şu kombine kalem eklerseniz tam istediğin etkiyi yaratır.

kalem ile not alırsa, notu düzenlemeye çalışmaktan şovunu yapamaz çünkü her türlü patlıyor o notlar asdasd.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huawei matebook gibi bir şeye bakabilirsin, tr de garanti işi nasıldır ama hiç bilmiyorum.

surface'ın pro olmayan modelleri de işini görür ama amerikadan almak gerek. personele versen, hunharca kullansa düşürüp patlatıp çatlatsa falan tamiri nasıl olur hiç bilmiyorum. ben çocuğum gibi bakıyorum asdsa.

https://www.amazon.com/Microsoft-Surface-Tablet-10-8-Inch-Windows/dp/B012DTDBI8/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1474374201&sr=1-3&keywords=surface%2B3&th=1

500 dolara geliyor kalem + keyboard ile.

ben samsungların tabletinden çok pişman olmuştum ama tab pro surface ile aynı aslında. w10 kullanıyor, korkunç samsung tablet yazılımı yerine. sadece fiyata bakarken kalemle keyboard dahil değil, onlara dikkat et.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

surface 2 kullandım. Türkçe klavye yoktu o zamanlar aksesuar olarak, şu an bilmiorm.

kalem olayı berbattı birde. bildiğin çiziyorsun, geriden geliyordu.
ama surface'lar tablet değil, bildiğin bilgisayar, o mantıkta yani.

tablette kalemle not tutayım olayı zaten inanılmaz saçma bi fikir. not tutacaksan klavye takıp tutacaksın. Kalemli bi tablet alacaksan en büyük amacın freehand çizim olmalı ki ipad pro var, sadece çizim amaçlı prof işi istiyosan wacomlara bakacasın.

tablette pek düşünmeye gerek yok:
evde standart kullanıcı ipad
ofiste sunum amaçlı kullanım yine ipad
illa excel kullancam bişiler yazıp çizcem diyorsan onu bilmem
ios kısıtlı sonuçta. android rulz.( tableti ama bu amaçla kullanmak meh, çok zor)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...