Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilimsever bir kardeşimize destek


calimero

Öne çıkan mesajlar

https://s31.postimg.org/fh2kboje3/13876508_814479322020399_5380147390022845910_n.jpg

"Onedio IQ" said:

Selamlar,

Sizleri, küçük yaşına rağmen bilime fazlasıyla tutkulu olan bir arkadaşımızla tanıştırmak istiyoruz. 11 yaşındaki bu kardeşimiz, uzun zamandır eğlenceli olmasının yanında bilim odaklı videolar çekmekte ve bunları da kendi kurduğu Youtube kanalı üzerinden paylaşmaktaydı. Sahip olduğu samimi dil ve işini severek yapmanın getirdiği tüm güzelliklere rağmen maalesef bazı saygısız kullanıcılar tarafından uygun olmayan tepkiler almış. Bu tepkiler sonunda da bugün itibari ile kanalındaki bu zamana kadar yayınladığı tüm videoları kaldırmış. Siz değerli takipçilerimizden isteğimiz; bu gönlü güzel, bilim meraklısı arkadaşımızın kanalını takip ederek, yaptığı işin haklılığını ve doğruluğunu, yorum olarak belirtmeniz ve destek olmanız. Bizler de Onedio IQ olarak arkadaşımıza olan desteğimizi açıkça belirtiyor, en kısa zamanda videolarını eklemeye devam etmesini; o güzel yüzünü ve sevgi dolu bakışlarını asla ve asla gizlememesini, bir an önce başarılı videolarıyla aramıza tekrardan dönmesini istiyoruz.

Youtube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCSefImgSYZog5YPx2mVMS8A/feed


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Siz değerli takipçilerimizden isteğimiz; bu gönlü güzel, bilim meraklısı arkadaşımızın kanalını takip ederek, yaptığı işin haklılığını ve doğruluğunu, yorum olarak belirtmeniz ve destek olmanız.


takip etmeye başladım ben. sanırım bu başlangıç olarak yeterli bir destek olacaktır.

video yok ama belki geri döner falan diye bir çaba var şu anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benzer bully durumlarına yayına ilk başladığımda ben de maruz kaldım. can sıkıcı bir durum gerçekten ama burası internet maalesef. kimsenin kimseye saygısı yok. geri dönsün ama içeriklerine devam etsin. genç yaşta içine kapanmasını istemem şahsen. benim yaşım kaldırıyordu bu muhabbetleri umursamıyordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bu durum bir de fazla kilosu var, bilmem ne diye de böyle değil.

kızın örneğinde oraya odaklanmış, sadece oymuş gibi öne çıkmış.

kozmetik işi olunca sürekli vloggerlar ile iş yapıyoruz. ben genelde muhatap olmuyorum ama arada sırada bakıyorum alttaki yorumlara. korkunç abi korkunç. insanlar GERÇEKTEN korkunç. ben hayatımda bu kadar katıksız kötülük görmedim. insanların özünü ortaya çıkartıyor herhalde internet.

yazık kızcağız başka bir yere yöneltsin enerjisini. youtube, internet işleri böyle. eğer ağır geliyorsa yapmaması en iyisi. ayırdığı vakiti daha hayırlı bir alana kaydırır başarılı olma şansını arttırır.

kızın kanalına ait link patlak bu arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ senko
O öyle kolay değil. Herkes herkese kısmen saygu göstermeli, göstermiyorsa da bunu övünçle yüzüne vurmamalı. Kuralların olmadığı bir mecra gibi göstererek her kötülüğü meşru göstermemeliyiz.
Bizi biz yapan etikse biraz da olsun toplum normlarına uyum sağlamak için buna uyma konusunda bilinçlenmeliyiz yoksa ne kural kalır ne ceza.
Forumda bile bir çok kişimin özeline, fiziksel özelliklerine kadar bilgi sahibiyiz bir çok kişi de egosunu kenara koyarak burada insanlara açıyor. Yeri geliyor eğleniliyor fakat yazılı olmayan da bir sınır olduğunu herkes biliyor. İşte konu da bu aslında. Yazılı bir kural yok fakat herkes sınırı bilmeli.

Küçük kıza da gelince ilk gördüğümde ne kadar çirkinlik var bu dünyada dedim. Şaşırtıcı bir şey değil elbette ama günümüzde bizi ne şaşırtıyor ki zaten. Üzülüyoruz, seviniyoruz ama her daim hazırlıklıyız bu duygulara.
Bilmiyorum elimden ne gelebilir, nasıl yardımcı olabilirim fakat arkadaşlarımın sahibi olduğu bilimfili.com grubu konuyla alakalı girişim başlattıklarını ve ağustos ayında yapılacak bir konferansa bu kızı da davet edip slime gösterisi yapması konusunda kendilerine destek çıkacaklarını söylediler. Ablasıyla irtibata geçmişler ve kısa zamanda geri dönüş yapacağını söylemiş ablası.
Böyle kötülük yapılan birine itibarının geri verilmesi bile o gerzek, beş para etmez alay geçicilere hayatlarındaki amaçsızlığın bir kazanç sağlamayacağını onlara göstermesi ve kendilerine gelmesi açısından bir ders olacaktır. Sonuçta insanlar ve hayvanlar ödül mekanizmasına bağlı yaşamlarını idame ettiriyorlar bu da ağızlarının sulanmasına vesile olsun ki bi ske yaramayı öğrensinler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...