Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzenl almislar

masa

Öne çıkan mesajlar

Cemaatci diye. Akdeniz unide calisiyordu. Is yerinde kuzen haric herkes cemaatci olabilir.. Hatta 2 gun once bana yakinmisti. Akdeniz uni cemaatci dolu kimseyi attiklari yok diye..
Eve gece 3de gelmisler. Kendisinin ve kocasinin telefonlarina dahi el koymuslar. Arabada ve is yerinde arama yapilmis. Gelismeleri aktaricam:)
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun

bölüm başkanı ---> dekan ---> rektör şeklinde liste veriyorlar galiba. bölüm başkanı buna gıcık oluyorsa yazmıştır adını listeye. bi halt olmadığı çıkar ortaya. max 2 ay tutuklu kalır.

sanki durduk yere 2 ay yatması çok az bişimiş gibi sölüyorum da, günümüzde gerçekten normal bir şeye döndü bu söylediğim...
Sosyal ağlarda paylaş

OHAL olunca 5 gün avukatla görüştürmeme hakkı vermişler.

Desin hepsi cemaatçi ve AKP'li ben ''CHP*'' ye oy veriyorum diye isimimi verdiler.

*En yakın partiye gidip, yardım istiyorsun adını oraya yazıyorsun.

Bu tutuklamalar politik olduğu için avukat yardımcı olamaz kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Abi, OHAL hakim karsisina cikma suresini arttirmamisti alinan KHK'da, gozalti suresini arttiriyor:

Gözaltı süresi, şüphelinin yakalama yerine en yakın hâkim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren otuz günü geçemez.

4 gun o zorunlu sure, 12 saat de ulastirma suresi var, dahil degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamaninda tr nin basina yillarca avrupa insan haklari hukukundan dolayi bela olmustu gozalti sureleri.

Ab hukukunda da devletler arasi bir uzlasma yok ama ingiltere ivedilikle tabirini kullanirken fransa 48 saat diyo mesela.

Turkiyede aylarca gozaltinda kalanlar vardi.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Gozalti sureleri hala bela, hakim karsisina cikartma suresine dikkat ediyorlar artik ama. AIHS'nin etrafindan donmenin yolunu buldular tutuklu yargilanma kurumu ile.

Bi de ustune ic hukuk yollarini tuketmeden aihm e basvuru yolunu kapattilar.

Ic hukuk yollari da tukenmiyo zaten temyiz-yeniden gorulme sarmali uzerine 30 sene surer
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi aklıma geldi. 3 gün önce bimeri aramıştı yanımda.. Bimere soyle ses kaydı bırakmıştı: "İs yerimde darbeci cemaatçiler görev yapiyor, eger ilgileniyorsanız lütfen beni arayın" diye.
Belki onun için direkt gelip yüzyüze konusmak için almışlardır. Ya da kendini aklamaya çalıştığını zannedip almış olabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yukarda yanlis yazdim, niye bilmiyorum simdi.

Tutuklu yargilanma degil, hukmen tutukluluk kurumu. Bu hukmen tutukluluk olayini cikarttilar o sureyi delmek icin. Yakalama var once, sonra savci karsisina cikartiliyor, savci gozalti diyor. Sonra 4 gun icinde hakim karsisina cikacak iste. Hakim OHAL'da bu sureyi uzatiyor sanirim bir aya ama bilmiyorum onu tam olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bizde de eleman kalmadi..ole 4 5 anabilim dalinda herkesi almis durumdalar asistanlar kendi kafalarina gore takilmasin diye baska bolumden baslarina eleman verildi onlar hasta bakiyor..tutuklanma vs de yok gibi sadece aciga alinma var..isyeri ile ilisigin sekteye ugruyor.maasini vs cekebiliyorsun..ama hala memursun maasin yatiyor..basgan topu yoke yok de rektorlere atti..rektorler de komiteler kurdu belirlenen elemanlardan ? gunah cikartmalari ?? isteniyor gibi savunmalar yazili sozlu alinacak diyorlar..ama bunlarin hepsi farazi tabi..tatil vs olmadigindan herkes de sinirli azicik..ankarada surada burada da dr bulmakta zorlandiklarini duydum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...