Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Abi adamlar pleb değil işte. Şehrin en düzgün muhiti burası. Mesela bu insanlardan biri öğretmen. Biri bir kamu kuruluşunda müdür. Bir diğeri yine böyle post-andropoz uzun saçlısı motora falan biniyor şekillerle. Yani benim delirmemi anlayışla karşılayın bu noktada. Bir öğretmenin bu kadar duyarsız olabilmesi büyük bir sorun. Kendi çocuğuna bunu aşılayamayan adamın yetiştirdiği öğrenciler "çocuk nazi kampında mı olsun" savunması yapabiliyorlar ancak, her şeyi siyah ya da beyaz görebiliyorlar. Hayır nazi kampında yetiştirmesin, evde durup ovırvoç da oynatmasın ama map'i koydum işte, 200 metre ileri gidip çocuğunu oynatsın. 10 yaşındaki çocuk 200 metre ötedeki parkta tecavüze uğramaz sonuçta, ben o yaşta şehirler arası yolculuk yapıyordum tek başıma. Bu adamlar sonuç olarak bunları anlayamayacak düşünemeyecek insanlar değiller. Ben de tepkimi "ama ayıp oluyor, yanlış bu bakın huzurevi var karşıda, bizler de rahatsızız" şeklinde dile getirmemiş de değilim. Dediğim gibi huzurevi görevlileri zaten uyarıyor, apartman toplantılarında konuşuluyor, "lütfen gürültü yapmayın, çöpleri şuraya atmayın" falan şeklinde yazılar zaten asılıyor. İki tane çocuk sesi duydu gitti çıldırdı değil mesele. Burada toplumun bence son 30 senedir genel anlamdaki en büyük problemi ortaya çıkıyor. İlber Ortaylı'nın sözünü ettiği "kasabalılık" halinin altında da bu var. Şehir yaşamına mugayir davranışlar sergileyen, kendi kabuğunu kıramayan, ama o kabuğu medeni ve seçkin kıyafetleri ve makyajlarıyla süsleyen bir yığın var ortada.
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Black-ice said: gürültü yapanları savunanlar ya da tam öyle olmasa da işte git başka yere taşın diyenler falan tamamen çomarlığı kabullenmiş mağdurlar aslında. acınacak bir durum. çomarlık dediğimiz temelinde cehalet yatan bir sorunla bireysel olarak heleki azınlık olduğun otamda mücadele etmene imkan yok. bulunduğun çağın şartlarına göre ayağına taş bağlanır denize atılırsın veya yakılırsın veya başın kesilir veya kırbaçlanırsın veya dayak yersin, tarihte bu iş böyle olmuştur. en iyi ihtimalle dışlanır muhitinde istenmeyen kişi olursun. çünkü çomar. çünkü cahil. cahil olduğu için sen orada bir çocuk yüzünden babasıyla tartışırken bir anda bi kaç kişi seni darp ederken meraklı kalbalık noluyo diye sorarak toplanırken (mahkeme denir buna mahalle ağzında), çocuk -> çocuk dövmüş -> adam manyak -> adam sapık -> çocuk taciz etmiş, gibi şu an okurken götünüzle güleceğiniz ama cehaletin bağrında gayet olası bir durumda linç bile edilirsiniz. bu millet pkk lanetleyeceğim diye asker dövdü lan, trabzonda f-tipine karşı basın açıklaması yapan imza toplayan küçük grup 10 dakika içinde binlerce kişinin "bayrak yakmışlar!" diye toplandığı linç girişimine döndü asdfg daha yeni 15-16 temmuz gibi darbeye karşı halk sokağa dökülünce malatyada alevi mahallesine gidiyoruz hurra diye yola çıktı. çomar olmadığını iddia eden, yani nispeten eğitimli ve akıllı olan kişinin vereceği tavsiye; bu niteliklerinin hakkını vererek o ortamdan uzaklaşmasıdır. cehalet ve buna bağlı bilinçsiz çocuk yetiştirme, sorumsuz ebeveyn olma, düşüncesizlik gibi kusurları 30 hatta 40 yaşını aşmış yetişkin insanlara karşı yazı asarak, gidip sertçe uyararak, güç kullanarak, muzikle misilleme yaparak düzeltebileceğini, o koca adamları kadınları terbiye edebileceğini düşünen insana iyi şanslar diliyorum. op eğer güzellikle rica ederek, uyararak bu işi çözemediyse daha aykırı ve göze batacağı şekilde bunun mücadelesini vermeye kalkması kendi huzurunu kaçıracak ve büyük ihtimalle kendisi zarar görecek. tercih kendisinin.
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 çocuklarla arkadaş ol. birlikte top oynayın. sonra sigaraya başlat. nefes darlığı falan derken çok koşamayıp en fazla köşe başında dikilen bıçkın olacaklardır bu yaşta. 2-3 yıl sonra bakkaldan bira al onlar için. devamını hayal gücüne bırakıyorum.
Remus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 imamizer said: Remus said: Yine banlatacaksınız adamı bu lafları edeceğim aklıma gelmezdi ama sequo şu konuda bana göre haklı ve düşüncelerini gayet güzel dile getiriyor. karşıt görüşe azcık tahamülünüz olsun. Ne söylediği nasil söylediği, gaza geliyor ayarı kaçıyor.
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 imamizer said: Black-ice said: gürültü yapanları savunanlar ya da tam öyle olmasa da işte git başka yere taşın diyenler falan tamamen çomarlığı kabullenmiş mağdurlar aslında. acınacak bir durum. çomarlık dediğimiz temelinde cehalet yatan bir sorunla bireysel olarak heleki azınlık olduğun otamda mücadele etmene imkan yok. bulunduğun çağın şartlarına göre ayağına taş bağlanır denize atılırsın veya yakılırsın veya başın kesilir veya kırbaçlanırsın veya dayak yersin, tarihte bu iş böyle olmuştur. en iyi ihtimalle dışlanır muhitinde istenmeyen kişi olursun. çünkü çomar. çünkü cahil. cahil olduğu için sen orada bir çocuk yüzünden babasıyla tartışırken bir anda bi kaç kişi seni darp ederken meraklı kalbalık noluyo diye sorarak toplanırken (mahkeme denir buna mahalle ağzında), çocuk -> çocuk dövmüş -> adam manyak -> adam sapık -> çocuk taciz etmiş, gibi şu an okurken götünüzle güleceğiniz ama cehaletin bağrında gayet olası bir durumda linç bile edilirsiniz. bu millet pkk lanetleyeceğim diye asker dövdü lan, trabzonda f-tipine karşı basın açıklaması yapan imza toplayan küçük grup 10 dakika içinde binlerce kişinin "bayrak yakmışlar!" diye toplandığı linç girişimine döndü asdfg daha yeni 15-16 temmuz gibi darbeye karşı halk sokağa dökülünce malatyada alevi mahallesine gidiyoruz hurra diye yola çıktı. çomar olmadığını iddia eden, yani nispeten eğitimli ve akıllı olan kişinin vereceği tavsiye; bu niteliklerinin hakkını vererek o ortamdan uzaklaşmasıdır. cehalet ve buna bağlı bilinçsiz çocuk yetiştirme, sorumsuz ebeveyn olma, düşüncesizlik gibi kusurları 30 hatta 40 yaşını aşmış yetişkin insanlara karşı yazı asarak, gidip sertçe uyararak, güç kullanarak, muzikle misilleme yaparak düzeltebileceğini, o koca adamları kadınları terbiye edebileceğini düşünen insana iyi şanslar diliyorum. op eğer güzellikle rica ederek, uyararak bu işi çözemediyse daha aykırı ve göze batacağı şekilde bunun mücadelesini vermeye kalkması kendi huzurunu kaçıracak ve büyük ihtimalle kendisi zarar görecek. tercih kendisinin. Bahsettiğin tarihi örneklerin tarihte gömülü kalmış olmasının sebebi o görüşlerle savaşan insanlar yalnız, haklarını teslim edip başka yere kaçanlar sayesinde bugünkü özgürlükler dünyasında yaşamıyoruz asdf Ha bu ülkenin gelişiminden yana benim de umudum yok ama adam çocuk sesi yüzünden ülkeyi terk edemeyeceğine göre (kaldığı yer öyle kötü bir yer değil söylediği kadarıyla), kalıp oradaki hakkını savunması en doğal olanı diye düşünüyorum.
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Bu arada şu saçma konu nasıl turnusol oldu tr'deki çarpık zihniyete ya Site yöneticisine şikayeti pısırıklıkla bağdaştıranı mı ararsın, o bu rahatsız olmamış sana ne oluyor diye sesini çıkarma diyeni mi ararsın,çocuk dediğin gürültü yapar gibi saçma sapan önerilere girenleri mi ararsın.. rezalet ahaha OP niye ses kaydı çekip sana bana dinletsin, derdini mi çözücez "haa hakket gürültülüymüş" deyip? Çekeceği ses kaydının kalitesi ne derece başarılı olacak hissettiği rahatsızlığı yansıtırken? Rahatsız olmasa niye rahatsız oldum desin adam? Herkesin çocuk sesine sabır eşiği bir mi olmak zorunda? Nasıl kafalar bunlar asdf
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 imamizer said: çomarlık dediğimiz temelinde cehalet yatan bir sorunla bireysel olarak heleki azınlık olduğun otamda mücadele etmene imkan yok. bulunduğun çağın şartlarına göre ayağına taş bağlanır denize atılırsın veya yakılırsın veya başın kesilir veya kırbaçlanırsın veya dayak yersin, tarihte bu iş böyle olmuştur. en iyi ihtimalle dışlanır muhitinde istenmeyen kişi olursun. çünkü çomar. çünkü cahil. cahil olduğu için sen orada bir çocuk yüzünden babasıyla tartışırken bir anda bi kaç kişi seni darp ederken meraklı kalbalık noluyo diye sorarak toplanırken (mahkeme denir buna mahalle ağzında), çocuk -> çocuk dövmüş -> adam manyak -> adam sapık -> çocuk taciz etmiş, gibi şu an okurken götünüzle güleceğiniz ama cehaletin bağrında gayet olası bir durumda linç bile edilirsiniz. bu millet pkk lanetleyeceğim diye asker dövdü lan, trabzonda f-tipine karşı basın açıklaması yapan imza toplayan küçük grup 10 dakika içinde binlerce kişinin "bayrak yakmışlar!" diye toplandığı linç girişimine döndü asdfg daha yeni 15-16 temmuz gibi darbeye karşı halk sokağa dökülünce malatyada alevi mahallesine gidiyoruz hurra diye yola çıktı. çomar olmadığını iddia eden, yani nispeten eğitimli ve akıllı olan kişinin vereceği tavsiye; bu niteliklerinin hakkını vererek o ortamdan uzaklaşmasıdır. cehalet ve buna bağlı bilinçsiz çocuk yetiştirme, sorumsuz ebeveyn olma, düşüncesizlik gibi kusurları 30 hatta 40 yaşını aşmış yetişkin insanlara karşı yazı asarak, gidip sertçe uyararak, güç kullanarak, muzikle misilleme yaparak düzeltebileceğini, o koca adamları kadınları terbiye edebileceğini düşünen insana iyi şanslar diliyorum. op eğer güzellikle rica ederek, uyararak bu işi çözemediyse daha aykırı ve göze batacağı şekilde bunun mücadelesini vermeye kalkması kendi huzurunu kaçıracak ve büyük ihtimalle kendisi zarar görecek. tercih kendisinin. ya aslında "taşın diyenler" yazmam yanlış oldu. ben sadece bunun savunulmasına karşıyım. taşınmak doğru bir hareket olur tabi ama taşınamayacak durumda olabilir arkadaş falan o yüzden bu konu üzerinden ses yapanları haklı çıkarmak tam çomarlık. ha bunu diyebilecek biriyim şerefsiz evladı bir yöneticim var. ramazanda eve karı kız getirip içki içiyorsun falan tadında kavgalar, gece gelip cinayet işlerim tadında laflar falan ediyor. ben de şimdi site içinde havuzlu bi yere taşınıyorum. ulan bununla mı uğraşıcam? boklarında boğulsunlar tabi ki.
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 yumy said: imamizer said: Black-ice said: gürültü yapanları savunanlar ya da tam öyle olmasa da işte git başka yere taşın diyenler falan tamamen çomarlığı kabullenmiş mağdurlar aslında. acınacak bir durum. çomarlık dediğimiz temelinde cehalet yatan bir sorunla bireysel olarak heleki azınlık olduğun otamda mücadele etmene imkan yok. bulunduğun çağın şartlarına göre ayağına taş bağlanır denize atılırsın veya yakılırsın veya başın kesilir veya kırbaçlanırsın veya dayak yersin, tarihte bu iş böyle olmuştur. en iyi ihtimalle dışlanır muhitinde istenmeyen kişi olursun. çünkü çomar. çünkü cahil. cahil olduğu için sen orada bir çocuk yüzünden babasıyla tartışırken bir anda bi kaç kişi seni darp ederken meraklı kalbalık noluyo diye sorarak toplanırken (mahkeme denir buna mahalle ağzında), çocuk -> çocuk dövmüş -> adam manyak -> adam sapık -> çocuk taciz etmiş, gibi şu an okurken götünüzle güleceğiniz ama cehaletin bağrında gayet olası bir durumda linç bile edilirsiniz. bu millet pkk lanetleyeceğim diye asker dövdü lan, trabzonda f-tipine karşı basın açıklaması yapan imza toplayan küçük grup 10 dakika içinde binlerce kişinin "bayrak yakmışlar!" diye toplandığı linç girişimine döndü asdfg daha yeni 15-16 temmuz gibi darbeye karşı halk sokağa dökülünce malatyada alevi mahallesine gidiyoruz hurra diye yola çıktı. çomar olmadığını iddia eden, yani nispeten eğitimli ve akıllı olan kişinin vereceği tavsiye; bu niteliklerinin hakkını vererek o ortamdan uzaklaşmasıdır. cehalet ve buna bağlı bilinçsiz çocuk yetiştirme, sorumsuz ebeveyn olma, düşüncesizlik gibi kusurları 30 hatta 40 yaşını aşmış yetişkin insanlara karşı yazı asarak, gidip sertçe uyararak, güç kullanarak, muzikle misilleme yaparak düzeltebileceğini, o koca adamları kadınları terbiye edebileceğini düşünen insana iyi şanslar diliyorum. op eğer güzellikle rica ederek, uyararak bu işi çözemediyse daha aykırı ve göze batacağı şekilde bunun mücadelesini vermeye kalkması kendi huzurunu kaçıracak ve büyük ihtimalle kendisi zarar görecek. tercih kendisinin. Bahsettiğin tarihi örneklerin tarihte gömülü kalmış olmasının sebebi o görüşlerle savaşan insanlar yalnız, haklarını teslim edip başka yere kaçanlar sayesinde bugünkü özgürlükler dünyasında yaşamıyoruz asdf Ha bu ülkenin gelişiminden yana benim de umudum yok ama adam çocuk sesi yüzünden ülkeyi terk edemeyeceğine göre (kaldığı yer öyle kötü bir yer değil söylediği kadarıyla), kalıp oradaki hakkını savunması en doğal olanı diye düşünüyorum. hakkını savunmamasını mücadele etmemesini söylemedim ben. daha göze batacak, daha aykırı şekilde mücadele etmesinin kendisine zarar verebileceğini söylüyorum. heleki müzik gibi orada olan çocuk sesine kayıtsız olan kişiler bile müzikten rahatsız olacaktır. isterse polis çağırtıp ceza kestiretebilirler, isterlerse toplantı ile apartmandan bile attırabilirler bunun neticesinde. op sanırım burada o insanlara müziğe çocukların seslerinin neden olduğunu söyleyerek o insanları çocuklarını susturmayan ebeveynlere karşı yanına almayı düşünüyor ama işe yaramaz bana kalırsa. o örneklerin tarihte kalmasının sebebi ise o insanların birey değil topluluk olarak hareket etmesidir. zaten birey olarak cehaletle mücadele edenler bu hışma uğrar. hatırlayın muska satan üçkağıtçıyla tartıştı diye genç afgan öğretmen kadını nasıl linç ettiler. kubilay gitmiştir. kafasını kesmişlerdir. çünkü bireydir, azınlıktır, sayıca azdır. sonra ordu gelmiştir sikertmiştir çünkü topluluktur. anlatabildim sanırım.
µh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Ya bu mantığın Türkiyede bu kadar benimsenmesinin temel sebebi 80 darbesi sonrası orta sınıfın tamamen sindirilmesi, o dönemi görenlerin çocuklarını aman sen karışma, zaten tek başına bir şey yapamazsın mantığıyla yetiştirmesi. Dünya tarihinde feyz alınacak o kadar çok mücadele var ki. Siyahiler zamanında sırf 1 kadın otobüsteki ırkçı uygulamayı reddedip tutuklandı diye 1 yıl otobüse binmeden yürüyerek gittiler heryere bir kentte. Yani korna sesinden egzozuyla oynanmış araba-motor sesine, sokakta bağırarak konuşanlardan toplu taşımayı telefon kulübesi gibi kullananlara o kadar çok yanlış şey var ki devlet niyet etse düzeltmeye ilkokul eğitimiyle falan 20 senede anca üstesinden gelir. OP'ye tavsiyem cidden bu konuda istekli ve ciddiyse bu tarz tehditkar ve küçümser manifestolar yerine gidip insanlarla yüzyüze konusması, olmadı belediyeye şikayet etmesi, olmadı müzik işini uygulaması.
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 @µh sistemlerle insanları karıştırıyorsun yalnız. sistemleri/ uygulamaları/politikaları değiştirmek insanları değiştirmekten çok daha kolaydır.
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Black-ice said: ramazanda eve karı kız getirip içki içiyorsun falan tadında kavgalar, gece gelip cinayet işlerim tadında laflar falan ediyor. şuna adam haklıymış diye şakalı, polise gitseydin diye geyikli şeyler yazacaktım da içim el vermedi. just another day in çomarland.
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sorieno said: 10 yaşındaki çocuk 200 metre ötedeki parkta tecavüze uğramaz sonuçta Aynı ülkede mi yaşıyoruz sdfsd
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 op haklı. çomaristan. ama müzik fikri kötü.
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Müzik fikri kötü değil, şöyle değil, gürültüden rahatsız oluyorsan aç bangır bangır müzik dinle, kimse birşey diyemez, demeye hakkı olmaz. Sağda solda tadilat oldu mu köklüyorum ben, umrumda olmuyor. Abuk sabuk saatte milleti rahatsız etmek için son ses müzik açmakla olmaz tabi.
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 imamizer said: yumy said: imamizer said: Black-ice said: gürültü yapanları savunanlar ya da tam öyle olmasa da işte git başka yere taşın diyenler falan tamamen çomarlığı kabullenmiş mağdurlar aslında. acınacak bir durum. çomarlık dediğimiz temelinde cehalet yatan bir sorunla bireysel olarak heleki azınlık olduğun otamda mücadele etmene imkan yok. bulunduğun çağın şartlarına göre ayağına taş bağlanır denize atılırsın veya yakılırsın veya başın kesilir veya kırbaçlanırsın veya dayak yersin, tarihte bu iş böyle olmuştur. en iyi ihtimalle dışlanır muhitinde istenmeyen kişi olursun. çünkü çomar. çünkü cahil. cahil olduğu için sen orada bir çocuk yüzünden babasıyla tartışırken bir anda bi kaç kişi seni darp ederken meraklı kalbalık noluyo diye sorarak toplanırken (mahkeme denir buna mahalle ağzında), çocuk -> çocuk dövmüş -> adam manyak -> adam sapık -> çocuk taciz etmiş, gibi şu an okurken götünüzle güleceğiniz ama cehaletin bağrında gayet olası bir durumda linç bile edilirsiniz. bu millet pkk lanetleyeceğim diye asker dövdü lan, trabzonda f-tipine karşı basın açıklaması yapan imza toplayan küçük grup 10 dakika içinde binlerce kişinin "bayrak yakmışlar!" diye toplandığı linç girişimine döndü asdfg daha yeni 15-16 temmuz gibi darbeye karşı halk sokağa dökülünce malatyada alevi mahallesine gidiyoruz hurra diye yola çıktı. çomar olmadığını iddia eden, yani nispeten eğitimli ve akıllı olan kişinin vereceği tavsiye; bu niteliklerinin hakkını vererek o ortamdan uzaklaşmasıdır. cehalet ve buna bağlı bilinçsiz çocuk yetiştirme, sorumsuz ebeveyn olma, düşüncesizlik gibi kusurları 30 hatta 40 yaşını aşmış yetişkin insanlara karşı yazı asarak, gidip sertçe uyararak, güç kullanarak, muzikle misilleme yaparak düzeltebileceğini, o koca adamları kadınları terbiye edebileceğini düşünen insana iyi şanslar diliyorum. op eğer güzellikle rica ederek, uyararak bu işi çözemediyse daha aykırı ve göze batacağı şekilde bunun mücadelesini vermeye kalkması kendi huzurunu kaçıracak ve büyük ihtimalle kendisi zarar görecek. tercih kendisinin. Bahsettiğin tarihi örneklerin tarihte gömülü kalmış olmasının sebebi o görüşlerle savaşan insanlar yalnız, haklarını teslim edip başka yere kaçanlar sayesinde bugünkü özgürlükler dünyasında yaşamıyoruz asdf Ha bu ülkenin gelişiminden yana benim de umudum yok ama adam çocuk sesi yüzünden ülkeyi terk edemeyeceğine göre (kaldığı yer öyle kötü bir yer değil söylediği kadarıyla), kalıp oradaki hakkını savunması en doğal olanı diye düşünüyorum. hakkını savunmamasını mücadele etmemesini söylemedim ben. daha göze batacak, daha aykırı şekilde mücadele etmesinin kendisine zarar verebileceğini söylüyorum. heleki müzik gibi orada olan çocuk sesine kayıtsız olan kişiler bile müzikten rahatsız olacaktır. isterse polis çağırtıp ceza kestiretebilirler, isterlerse toplantı ile apartmandan bile attırabilirler bunun neticesinde. op sanırım burada o insanlara müziğe çocukların seslerinin neden olduğunu söyleyerek o insanları çocuklarını susturmayan ebeveynlere karşı yanına almayı düşünüyor ama işe yaramaz bana kalırsa. o örneklerin tarihte kalmasının sebebi ise o insanların birey değil topluluk olarak hareket etmesidir. zaten birey olarak cehaletle mücadele edenler bu hışma uğrar. hatırlayın muska satan üçkağıtçıyla tartıştı diye genç afgan öğretmen kadını nasıl linç ettiler. kubilay gitmiştir. kafasını kesmişlerdir. çünkü bireydir, azınlıktır, sayıca azdır. sonra ordu gelmiştir sikertmiştir çünkü topluluktur. anlatabildim sanırım. Hm bana gayet "kasma hiç çomarla çomar olunmaz git" diyosun gibi gelmişti. Hala pek anlamadım o zaman tam ne dedin asdf Adam müzik olayını cidden yapmayacağını söyledi sanıyorum? Söylemese bile o tarz bir hareketi kimse tasvip etmez zaten burada. Ama konunun genelinde haksız yapmıyor adamı bu. Mücadeleleri bireyler de etkiler, niye öyle dedin ki? Bugün geçmiş başarılı devrimlere baktığında hep bir isim ile temsil edilirler, fikir babası veya önder dile getirilir. Yeteri kadar iz bırakabilirsen, seni örnek alacak sana katılıp hem fikir olacak birlik elbet oluşur. Başarılı başarısız olmuş olması bir sürü değişkene bağlı. Sanmıyorum ki bu arkadaş gürültüden dem vurduğunda yalnız kalsın ortamda. Elbet destekleyeni çıkacak, ki şikayetçiler oluyormuş zaten.
Malibu Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sequo said: . Abi adam efendi gibi kendince doğru olan şeyi savunuyor hala adamı kışkırtmaya çalışan var. Esasen bir çok konuda seko nun düşünce yapısıyla aynı kafaya sahibim bi tarafım bu adamı sevse de diğer tarafım photoshop olayları yüzünden sevemiyor. Bu topic biraz şey gibi oldu sanırım çocuk sahipleri çocukları savundu masa başında mabad büyüten kardeşler de kendilerini.
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Evet kafan seqoyla aynı gibi güle güle kullan kardeş.
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 başlığı bütün gün okuduktan sonra siteye geldim. 16 tane blok. belki 2 bin kişi yaşıyor sitede. site içinde hiç yoksa 100-150 çocuk vardır. hepsi cıvıl cıvıl oynuyor site içerisinde. akşam 7-8 gibi sokakta çocuk kalmadı. o saatten sonra inenlerin de bir tanesi anırmadı balkondakileri rahatsız edecek bir şekilde. demek ki olay siyah ve beyazdan ibaret değil. orta yolu da var. çocukları eve tıkıp "çocuk sevgisinden yoksun" olmadan da olabiliyor. sitede yaşayanlar zengin falan değil bu arada. zamanında bu bölgeye amele olarak gelmiş bataklık diye kimsenin almak istemediği evleri almış adamların çocukları çoğu. kimisi yontulmuş, kimisi yontulmamış. dincisi de var, cumhuriyetçisi de. eğitimlisi de var, eğitimsizi de. komün isteyince, bazı medeni şartları koşul haline getirince istenilen tabloyu ortaya çıkartmak zor değil demek ki. eminim süreçte çok kavga gürültü olmuştur. buradakiler gibi "çocuk bu bağıracak tabii, efe oğlum benim böğür de karşı yakadan duysunlar" diyenler olmuştur (35 yıllık falan site). birileri aksini belli bir süre diretmiş ki standart haline gelmiş belli bir saatten sonra sokakta oynayan çocukların yüksek ses çıkartmaması. sadece ses de değil bu arada konu. yerde bir tane çöp yok mesela. çöpü atanı, sesini çok çıkartanı hemen güzel bir şekilde uyarıyorlar. çomar davranışları savunmanın bahanesi yok benim gözümde. sitedeki adamların çoğunu tekil seviyede inceleseniz belki çomar dersiniz ama komün kolektif olarak medeni standartları dayatınca hepsinin çocuğu pamuk gibi olmuş söz konusu çevresine saygılı bir şekilde davranmaya gelince. birileri uğraşmadan bu tür değişimler olmuyor. ha bana sorsanız ben uğraşır mıyım? ölsem uğraşmam ama uğraşan adama da neden uğraşıyorsun demem. eğer kimse uğraşmazsa iki tane sesi çıkan davarın çomar yaşam tarzı orayı domine eder. bazen karşı duruş sergilemek gerekiyor, adam bunu gösteriyor diye tepki görmeyi hak etmiyor bence. gösteriş şekli de çok önemli tabii. vurarak kırarak, kürekle saldırarak çomarı dize getirebileceğine ben inanmıyorum şahsen.
Red Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 ben op kardeşime hak verdim. 1 sene boyunca avcılar'ın bir mahallesinde kalmışlığım var. insan kalitesi baya düşüktü. o veletlerin hepsi sabah 9'dan gece yarılarına kadar insanda kafa bırakmıyorlardı. bunun çözümü yok. taşınacaksın. barracks dan asker basar gibi çocuk çıkarıp sokağa salan sorumsuzların suçu. biz de çocuk olduk. hatırlıyorum yaz geceleri saklambaç oynarken gece gürültü yapmamaya çalışırdık. gündüz hadi bir nevi. ama akşam çekilmiyor.
Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Adım adım gidelim, yatak öncesi wrap up. Yarın shitstorm'a dalanlar "ne dönmüş burada" derse özetlemiş oluruz. - Karşısında huzurevi olan bir sokakta (bu arada evet sokak, araba falan geçiyor) 10-11 yaşındaki çocuklar gece geç saatlere kadar böğürerek oyun oynuyor. Bu bölgede 200 m'de iki adet, 400 metre çapında toplam 6 adet oyun parkı var. Şehrin en nezih muhitlerinden bir tanesi. - OP anne babaları uyarıyor. Anne babalar toplumun nispeten orta-üst segmentine mensup, sosyal demokrat görüşlü, öğretmen vb işlerle iştigal eden seçkincilik takıntısı içinde olan tipler. Anne babalar sallamıyor, gürültü devam ediyor hatta çocukların oyunlarına iştirak ediyor sözlü ve fiili olarak. Bu süreç yaklaşık 4 aydır devam ediyor. - OP bir bildiri hazırlayarak apartmanlara dağıtmak istiyor. Nihayetinde esas amaç bir de yazılı olarak tepkiyi dillendirmek ve "siz hayvanlaşırsanız ben daha da hayvanlaşabilirim, lütfen sivil çerçevede kalalım" demek. Nihayetinde huzurevinin bulunduğu zaten insanların gürültüden mustarip olduğu bir muhitte müzikle gürültü yapmak OP'yi anlık bir rahatlama verse de canavarla mücadele ederken canavarlaşmış olacağından uyarıda bulunmayı daha makul buluyor. - Bu arada bunlar açıklanır, sorunun aslında daha temiz bir üslupla suya sabuna değmeden çözmenin yolları aranır, bir yandan da klasik shitposting yapılırken "piskoloji (sic) bozuk senin hacı" falan gibi klasik noob ad hominem stratejileri uygulanıyor, OP uyarıyor, uyarılara kulak asılmayınca patlıcan konusu gündeme geliyor. Sonuçta bir kez daha Sequo'nun kompleksli olduğu sonucuna ulaşılırken Sequo "o patlıcan değildi ışık oyunuydu cepteki de lambo anahtarıydı alın anahtarı da koyarak üzerime zimmetli kompleksi bir kez daha sergiliyorum" falan diyor. - Lulz and kekz bir iki sayfa bunun üzerine. - Pleblerle neden bu şekilde uğraşıyorsun zaten anlamayacaklar suali üzerine OP söz konusu kişilerin (ki toplasan 3, bilemedin 4 aileden bahsediliyor) orta direk olduğunu vurguluyor, o yüzden bu insanların aşil topuğu olan "medeniyet, saygı, terbiye" kartını oynamak için bu seviyeye işi taşımaya karar verdiğini söylüyor. - Yine de biraz katarsis yaşamış olmanın rahatlığıyla bildiri asılmıyor, yöneticiye "lütfen diğer apartmanın yöneticisiyle konuşarak bu işi tatsızlaşmadan çözün" şeklinde bir taleple gidiliyor, adamdan söz alınınca yazı yazma fikri de dolaba konuyor. - Konu çözüme ermezse daha sakin bir üslupla yazı asılmasına, müzik eşliğinde gürültünün yaratacağı çirkinliğin daha da fazla krililik/kötülük/rahatsızlık oluşturacağına ve yaşanan yerin daha da yaşanılmaz bir hale geleceği düşünülerek rafa kaldırılmasına karar veriliyor. - OP'nin çizim yeteneği baya kötü.
masa Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 yazma fikrinden vazgeçmenin nedeni dayak yemek istememen.
Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Yok ya dayak yemem. Alenen "siz terbiye vermiyor musunuz bu çocuklara, utanmıyor musunuz o kadar laf ediliyor hiç tepki vermiyorsunuz" falan dedim öncesinde. Dayak girişimi olsaydı bunun üzerine olurdu, bir iki defa yine ufak çaplı 10-15 dakikalık müzik ziyafetlerinde ya da. Görünüş itibariyle "bu adama pek bulaşmıyım" izlenimi yaratıyorum.
Öne çıkan mesajlar