Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPhone 7

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

iphone7

- öncelikle niye tasarıma radikal bi değişiklik gelmedi düşüncesinin karşısındayım. Ama çerçeve niye incelmedi kasa niye biraz daha küçülmedi derseniz haklısınız. Tasarım olarak gayet başarılı buluyorum 6yı.
Screen body ratio olayında ama çok vasat, en azından %5 daha iyileştirme yapmalıydı. Renk tamamen göz boyamak için amabaya başarılı iki siyah rengi de, hatta matt black daha çok hoşuma gitti gibi.

- waterproof olayı ip67miş havuzda su altı çekimee (up to 1mt, 30min), duşta müzik dinlemeye yarar. s7 gibi dalayım vs olayına girerseniz patlar.
+Artık standart olması gereken bi özellikti, heycanlandırmadı.

- Home Button, bu bence iphone7 nin en önemli özelliği, tam olarak nasıl kullanılacak şu an için bilmiyorum fakat normalde sadece basabileceğin bi tuş varken, şu an elinde hem dokunabileceğin hem bastırabileceğin 2 farklı fonksiyon var ve istenirse bi fonksiyon "back" için bile kullanılabilir.
+en büyük gelişim bu gibi duruyor

- Kamera olayı, güzel gelişmeler, muhtemelen piyasadaki en iyi kameradır, yani zaten olması gereken bişi idi, plustaki kamera hiç ilgilendirmedi, model olarak başlı başına ergonomik değil çünkü. bu da heycanlandırmadı.

- daha parlak ekran, güneş altında kullanımda işe yarar baya, zaten böyle olmalıydı; olumlu bi gelişme

- işlemci gereksiz hızlı; snapdragon 830 geçemeyebilir a10'u; benchmarklarda ve pratikte çok gereksiz fark atacak android'e, tek güzel yanı daha az güç tüketimi

- pil geliştirmesi olmaması çok kötü, s7'nin yanına yaklaşsa iyiydi, pil ve wireless charging olayı muhtemelen iphone 7s ile gelecektir. en üzücü olay bu benim için. 3rd party ürünlerin wireless charge'ına da izin vermesi gerekli apple'ın ; ancak bu sayede public mekanlarda, otellerde masa üstüne wireless charging point koyabileyim. Samsung bak ne güzel bu konuda. yoksa iphoneda kılıfla falan bu işler hiç hoş değil. Ya hızlı şarj olayı?? +yerinde saydı resmen

- speaker konusunda süpriz yaptı, stereo ses çıkışı koydu (top&bottom), htc m10'un yapması gereken şeydi bu. +Baya hoş bi gelişme bence bu.

- AirPods ; gerek tasarımı gerek batterylife olsun yerlerde sürünüyor. 150 değil 30$ olsa verilmez. Ya hadi geçtim en önemli şeyi pil süresini.. Abi o tasarım ne öyle.. yalnız bluetooh yerine gelen şu W1 teknolojisi nedir ne değildir tam anlamadım. Acaba güç tüketimi mi çok fazla? hi-fi ses aktarımı mı yapıyor? ne gibi yararı var, bluetooth ile karşılaştırınca? airpods yerine bunu tercih edecektir herkes: beat x, pil süresi ne acaba? yoksa nerdeyse yarı fiyatına çok güzel alternatifler var.

sonuç: ortalama bi iphone 7
en azından pil ve kablosuz, hızlı şarj olayında bir atılım ile ortaya çıkmalı idi.
7s ile
wireless charging
fast charging gelir, işte o zaman alınası bi telefon olur.

[hr]
apple watch, iyi hoş güzel de; akıllı bileklik topağında dediğim gibi, 1-2 gün dayanan şarjı yüzünden asla düşünmem. Şu an kolumda pilli (6ay ömürlü), dokunmatik ekransız, akrep yelkovanlı, activity,sleep tracker var baya memnunum böyle. ne zaman güneş enerjisiyle çalışacak ya da haftada 1 şarj edilecek, o zaman geçerim bende smartwatch olayına
Sosyal ağlarda paylaş

teknik özelliklerin en anlamsızlaştığı noktalardan biri kamera, sonuca bakmak gerekli; her telefon aynı sensörü kullansa diyafram açıklığı f1.7 daha iyi derdim f1.8e göre ya da 26mm için iyi değer, insan göz açısına yakınmış daha iyi benim açımdan derdim yalnız ne kadar bu değerler bişeyler ifade etse de, sensör tabiki daha bi ön planda. Kıyaslamayı da teknik veriler üzerinden yapmamıza engel oluyor

fiyat olarak:

eğer Amerikada iphone 6s plus ve iphone 7 649$ ise
Tr de iphone 6s plus 3150 ise
iphone7 +%7(trt vergisi) = 3370 lira eder.

normali bu değil midir?
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Aha! Ha hahaha...

http://www.apple.com/tr/shop/product/MNN62TU/A/iphone-lightning-dock

Sarj ederken muzik dinlemek icin ₺190 daha istiyorlar.

Apple, the best.

Hani savunmak gibi olmasin da kac senedir iphone kullaniyorum bi kere de sarj ederken muzik dinledigimi hatirlamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

GERGE said:

Aha! Ha hahaha...

Apple, the best.

Hani savunmak gibi olmasin da kac senedir iphone kullaniyorum bi kere de sarj ederken muzik dinledigimi hatirlamiyorum.

iphonela alakası yok bunun, genel olarak şarj ederken müzik dinlemek saçma, araba dışında! arabada sürekli şarja ve kulaklığa bağlı kullananlar var, müzik dinlemek için değil daha çok konuşmak için..

bonus:siz ikinziden birinin şu w1 nedir ne değildir bi kaynak göstermenizi rica edeceğim, ya da anlatmanızı.. fos bi teknoloji mi yoksa bluetooth yerini alabilir mi diye
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

GERGE said:

Aha! Ha hahaha...

Apple, the best.

ben pr0n izlerken eyle yapiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Arabada carplayi olmayan fakirlerde mi varmis aramizda...

KillJoy said:

Esh said:

GERGE said:

Aha! Ha hahaha...

Apple, the best.

iphonela alakası yok bunun, genel olarak şarj ederken müzik dinlemek saçma, araba dışında! arabada sürekli şarja ve kulaklığa bağlı kullananlar var, müzik dinlemek için değil daha çok konuşmak için..

bonus:siz ikinziden birinin şu w1 nedir ne değildir bi kaynak göstermenizi rica edeceğim, ya da anlatmanızı.. fos bi teknoloji mi yoksa bluetooth yerini alabilir mi diye
Sosyal ağlarda paylaş

jet black hk: kendi sayfalarında parlak siyah rengin zamanla aşınacağından ve özelliğini kaybedeceğinden bahsetmiş, haberiniz olsun demiş. bu yüzden bir sürü olan güzel kılıflarımızdan almanızı öneririz demiş

waterproof için kendi sitesinde zamanla etkinliğini kaybedecektir, haberiniz olsun ve ayrıca sudan sebepler garanti kapsamında değildir demiş.

pil saatte de, kulaklıkta da, telefonda da sıkıntılı gözüküyor sunum sayesinde

çift kamera olayı hiç anlamlı gelmedi, ya da tam anlamadım. tek ilgilendiren karanlık/loş ortamlarda kalitesi, o da yeterince etki yapcak şekilde gösterilmedi.

kulaklık girişinin olmayışını tamamen kar amaçlı görüyorum. bol miktarda bluetooth kulaklık satışı olcak, standart bluetooth kulaklık çalışıyor mu aletle yoksa ek bi özellik/sertifika/izin gerekiyor mu bilemedim ama kaybolan ve bozulan çok kulaklık olcak. kablolu gibi ucuz şeyler de değil. ayrıca bol miktarda kablolu kulaklık adaptörü de satacaklar. apple kadar kolay kablosu yıpranan görmedim sanırım.
bi de o kulaklıklara niye o kadar sensör koymuşlar, adım sayar ve hr da koysalarmış yapmışken.. kulaklık kardeşlikleri kurulur yakında, alın paylaşın 1+1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...