yekeyeke Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Aramaya bakındım ama böyle bir topic bulamadım. Eve klima almam lazım, sizler ne kullanır ne önerirsiniz? 500 çeşit klima markası, yok 12.000 btu 18.000 btular falan var. Bilmiyorum doğal olarak, kafam karıştı ne alayım diye. Bu hafta 40 dereceyi bulmadan Istanbul bir klima almam lazım, gece bile uyutmamaya başladı :). Evet var mı tavsiyeler ya da işin uzmanı biri buralarda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Fujitsudan memnunum iki senedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 ben de alıyorum ya, bölgesel katsayıdan, m2 ye düşen soğutma ihtiyacını hesaplamaya kadar girdim. biri şunu al desin diye bekler halde çıktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Çok zor değil yav, nerede kullanacağına göre btu'yu yüksek tut. Bir de enerji sarfiyatlarını kıyasla. En düşük enerji tüketimine sahip olan en verimlisine bas parayı acıma. Uzun yıllar kullanacağın için elektrik masrafından kara geçersin her türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Ben salona bir tane alayım diyorum ama atıyorum akşam yatarken bıraksam açık, yatak odalarını da biraz etkilesin istiyorum. 25m2 salon, 18.000 btulu bişi alsam sabaha kadar donar mıyız yoksa ideal olur mu? Bir de marka öneriniz var mı? Daikin çok reklam basıyor ama ben 14 sene vestel kullandım, bana mısın demedi. Siemens, Bosch falan mı baksam acaba, internetten almayacağım çünkü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 gün içerisinde sürekli evdeysen inverter alabilirsin. değilse gerek yok. metrekaresine göre BTU'lara bak. ancak metrekare ile birlikte klimanın kurulacağı yer de önemli, karşı duvara çok yakın olmasın falan. markada daikin, toshiba, mitsubishi electric (normal mitsubishi değil ama). enerji sarfiyatı konusunda en iyisi neyse onu al, çünkü kesinlikle ilk satın alırken verilen farkı çıkartır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 @yekeyeke donup donmamak senin ayarladığın sıcaklıkla ilgili. btu ne kadarlık bi hacmi soğutabileceğinin göstergesi diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 6 yildir adanada yasayan birisi olarak.Fiyat performan klimasi istiyorsan mitsubishi heavy ,param var diyorsan daikin veya mitsubishi electrik klima al.Sessizlik konusunda bunlardan iyisi yok,inverter al klimayi.kucuk bir odan varsa 12 000,salonda 18000 btu isini gorur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Adam adanadan cevap vermis bence onu dinle cunkum adam dunyada cehennemi yasiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 klima rule no 1 - yazın klima alınmaz :) turizmde son dakika rezervasyon yaptırmak gibidir, fiyatlar uçmuş olur. klimada marka ve model seçimi konusu tamamen senin bütçene göre. ucu çok açık çünkü. istanbulda sadece yazın çalışmak için alıyorsan ve kendi evin değilse ben inventer olmayan modelleri tavsiye ederim. inventer olanlara göre daha ucuz ama daha fazla elektrik yakıyor. ama aradaki farkı kapatması 15 yaz falan sürer 7/24 çalıştırmayacaksan. ondan satın alırken cebinde kalmış olur paran. low-mid range demirdöküm baya iyi. kendi evimde kullandım, belediyeler falan da toplu satın alım yaptı. servisi de iyi, ürünleri de canavar. f/p hakkını veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 koyacağın yeri iyi seç yüzüne üflemesi gerekmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Sharp iyidir klimada. Arçelik marçelik yalan zaten. Üflemiyor aletler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 İçerdeki havayı çevirmek yerine havayı da dışarıdan alan, fakat fiyatı da ikinci el araba parası olmayan ev tipi klima var mı? Arçelik çok da yalan değil, geniş servis ağı ve kabul edilebilir F/P ile yeterince gideri var. Daha iyi marka alabiliyorsanız tabii ki gerek yok. Yapı marketlerin girişinde duran 800 TL'lik klimalardan almayın yeter. Vestel almayın bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Otel odalarinda x senedir rubenis kullaniyorum. Hala bisi olmadi ya. Zamaninda 300-500 liralara almistik hala gidiyo. Ne invertor ne bisi. Ama yenilersem alayini fujitsu invertorlu yaparim heralde Ama niye yeniliyim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argoel Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 çatı kat değilse ve binanın yalıtımı ultra kötü değilse m2 ye 450 btu dan hesaplayabilirsin. 1 saatin üzerinde açık kalacaksa klimayı inverter almanı tavsiye ederim. Bunun dışında salona koyup yatak odalarının da havasını kırmasını istiyorsan salon+hol+yatak odası m2 toplayıp %75 i büyüklükten giderek bir klima seçebilirsin. Inverter olmayan klimalar +2,-2 derece diferans ile çalışır. Yani sen odayı 24 dereceye set edersen klima 22 de durup 26 da tekrar çalışır. Bu da sana oda sıcaklığında 4 derece fark yaratır. Akşamları yatakta bir terleyip bir donman bu yüzden. Inverter klimalar ise 0,5 derece diferans ile çalışır. Yani totalde oda sıcaklığı sadece 1 derece oynar. Marka olarak bütçeni bilmiyorum ama daikin ve mitsubishi electric sektörün liderleri. Bunlardan sonra toshiba ve mitsubishi heavy gelir. Bunun dışında merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 dipnot: nasıl arçelik-beko ürünleri aynı ise, bosch siemens ürünleri de birebir aynı. sadece üzerindeki isim baskıları farklı, ha tabi bide siemens yazdığı için daha pahalı oluyor. Bunun dışında a+ yerine a++ için ekstradan 500lira para vermek, elektrik parası olarak seni kârlı çıkarmayacaktır. Ayrıca mağzada baktığınız ürünü internetteki fiyatlarla kıyaslayın. geçenlerde ankastre ürünlerden 200 lira daha ucuza aldım, mağzadaki ürünü, beko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Elektrikten kar olayı ne kadar kullanılacağına bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 ev sahibine bıraktım, 24binlik arçelik i dayadı. süpriz çıkmaz umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 18 bin rahat yeter tüm evi soğutmyacaksan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 antalyada 24lük arçelik inverter ile 150m2 evi komple soğutuyorum ama tekrar alıcak olsam paraya kıyar mitsubishi alırdım,kullananlar elektrikte ciddi fark olduğunu söylüyorlar ha fiyatta 2 katı ayrı olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Ben baymak klima aldım şurdan. En ucuzu baymak'tı. 5 yıl garanti var. http://www.ereyon.com.tr/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 gençler klimanız varsa filtreleri temizleyin... 8 sene önce falan aldığım leşo bi arçelik vardı. çok zaman olmuştu temizlemeyeli "lan bi bakiim" dedim. 4-5 mm falan toz vardı anasını satiim filtrelerin üstünde :D benim gibi mal olmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 ev 60m2 bile değil ya. 24 fazla hakkaten sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Selam, Çift 3,5kW Mitsubishi 7/24 devrede ve 38TL faturam geldi :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 sayaç önceden ayarlı tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar